Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 11:52 1 708 27

Шефът на СОС: Синята зона в София се разширява с подкрепата на гражданите

  • шеф-
  • сос-
  • синя зона-
  • разширена-
  • гражданите

Положени са усилия за снегопочистването в столицата, няма проблеми по основни артерии, каза председателят на Столичния общински съвет

„Синята зона“ не е от най-лесните теми за говорене, но с времето тя се оказа най-ефективният начин за контрол на трафика в общината. От 10 години разширение на „синя зона“ се извършва само там, където жителите на района го подкрепят и искат чрез своя районен кмет, избран от самите тях“, каза председателят на СОС Георги Георгиев в „Тази сутрин“.
Част от промяната от 1 декември касае района на „Оборище“ до „Докторска градина“. Това е централна градска част и не съответства да е в „зелената зона“, заяви Георгиев и отбеляза, че разширението е обсъждано цяла година.

Фойерверки на Нова година ще има

Георгиев коментира и намерението на Столична община да ограничи използването на пиротехнически средства от частни лица и фирми на нейна територия. Готвените промени предвиждат фойерверки за частни празненства да се ползват само след разрешение на районен кмет. Но ползването на фойерверки от гражданите на Нова година няма да бъде забранено до 2 ч. на 1 януари. Така е и в държави с по-рестриктивен режим за пиротехниката като Германия, каза председателят на СОС.

Рано е за „пенсиониране“ на стария билет за градски транспорт

„Рано е за „пенсиониране“ на стария билет за градски транспорт. Той е ветеран“, заяви Георгиев по повод обявените бъдещи промени в таксуването в градския транспорт в столицата.
Целта на промените е да се „дадат нови възможност“ и освен билета за еднократно пътуване да има и такъв за пропътувано време с прекачване на няколко превозни средства, каза председателят на СОС.

Почистването на снега в София

„Има забавяне само от една от фирмите в снегопочистването. 2000 лева ще е глобата за непочистена от снега спирка на градския транспорт. Наложени са глоби“, каза Георгиев.
„Положени са усилия. Като цяло градската мрежа е проходима. Имало е забавяния в тез и райони, но проблеми по основни артерии няма“, заяви председателят на СОС


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    39 2 Отговор
    Нагъл боклук.
  • 3 Лост

    27 1 Отговор
    Ама в България синята зона няма нищо общо със такава по света.
  • 4 от къдя на къдя

    23 3 Отговор
    А бе,какво стана с софийското жителство !
  • 5 Лост

    32 1 Отговор
    Ако болшинството гражданите решат да провесят някой общинар профилактично, какво ще му е мнението?
  • 6 Мутристан

    18 1 Отговор
    Може ли аз да събирам парите ?
  • 7 шефа

    29 3 Отговор
    Този айдук и Фъндъка плачат за бай Ставри.Столична община е едно котило на престъпници и много добре организирана престъпна група.
  • 8 Факт

    9 0 Отговор
    Референдум ли имаше или предсрочни избори за съвет!?
  • 9 Само питам

    19 2 Отговор
    Кои граждани и колко точно подкрепят идеята за разширение на пладнешкия обир???
  • 10 Божееве , боже.

    7 1 Отговор
    Според тоя "убавец" днес е един слъбчев летен ден за българската демокрация.
    Свиквайте, че идват Нови "праааавилни" хора, и ВСИЧКИТЕ като тоя "убавец".
  • 11 Софиянец

    10 4 Отговор
    С края на ГЕРБ и Борисов ще дойде и края на недоразумението и кражбата замаскирана под зона.

    Коментиран от #27

  • 12 СОС каква подкрепа на гражданите за

    9 2 Отговор
    Разширяване на Синята зона бе Лъжецо Г Георгиев Шеф На СОС?? Защо лъжеш бе Мафиот!! Трябват повече пари за заплати и боноси, на Чиновниците!! Рано Напролет ще ви изхвърли народа от общината Мафиоти!!
  • 13 Ами ...

    4 1 Отговор
    Този вярва ли си?
  • 14 Амнезия

    2 3 Отговор
    Тези оратори ги пуска кака Фани,като
    отвързани кучета,за да прокламират
    Фейк.Така ще посинее градчето,за великото щастие на гражданите.Да
    гражданина е винаги щастлив.Дааа!
  • 15 КАРУЦАРИ

    4 2 Отговор
    ДОЛНИ МРЪСНИ ПОДЛИ НАГЛИ ЛЪЖЦИ!!!!
    НИКОЙЙ ТЕ ПОДКРЕПЯ Т. Н. “ЗОНИ“!!!
    САМО КРАДЦИТЕ ОТ ОТ СОС И ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ!!!!
  • 16 Гост

    3 2 Отговор
    Такива бок.уци сте само дадойдат следващите местни избори ще видите с чия подкрепа какво ще получите.Нагледци.
  • 17 Васил

    4 2 Отговор
    Гражданите никога не са искали да се разширява синята пуснете референдум и ще видите че никой не я иска. Това го няма никъде синята и зелената зона да заемат повече от 45% от София
  • 18 Отчаян

    2 1 Отговор
    Abe kanuт сплескан. Поне ЕДИН обществен паркинг в града, а не в покрайнините, да ти свалят гумите и огледалата да бяхте построили!
  • 19 вгвв

    2 1 Отговор
    Давайте отчет за какво се исразходват събраните средства от синя, зелена зона и от таксите на живущите в рези зони!!!!
  • 20 Хаха

    1 0 Отговор
    Искам да видя как ще хванат кой гърми след 2ч хаха
  • 21 Иво

    1 1 Отговор
    Синята зона се оказа ефективна за пълнене на чекмеджетата.
  • 22 Софянец стар

    1 1 Отговор
    Идеята е в центъра въздуха да е по чист и да се возите на метрото,нагли провинцялисти.Ще си паркирате 20 годишни трошки на село
  • 23 123123

    0 0 Отговор
    Този може да е всякакъв, но в Лозенец това реши проблемите с паркирането и хората наистина са доволни. Не живея там, знам от познати.

    Коментиран от #26

  • 24 темп

    0 0 Отговор
    Няма лошо,че я разширявате, но вземете да я оптимизирате. Ако не знаете как, ще Ви помогна. Приоритет трябва да имат живущите, а за гостуващите трябва да има определени места за паркиране с плащане. За съжаление няма как да разгърна напълно в един коментар как точно да се оптимизира изцяло.
  • 25 Синята зона

    1 0 Отговор
    е от една страна гарантиран доход за отбрани, без да са вложили и лев, а от друга поредния метод за тормоз над гражданите...
  • 26 Лозенец

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "123123":

    отдавна го бетонираха, става ли за живеене?
  • 27 Ти верваш

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    ли си, щото като дойдат, все е на гладен стомах...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове