Last news in Fakti

3 Декември, 2021 10:23 1 922 34

Корнелия Нинова: Влизаме в този парламент с три приоритета, ще сме гарант за стабилност

  • корнелия нинова-
  • три приоритета-
  • парламент-
  • гарант-
  • стабилност

Искаме да си свършим работата докрай. Искаме да се погрижим за хората. Те да разберат, че държавата стои зад тях", каза още лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Влизаме в този парламент с три приоритета, ще сме гарант за стабилност  - 1
Снимка: БГНЕС

Ще бъдем социалния стълб и гаранта за стабилност на България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриване на 47-ото Народно събрание.
"Ние от коалиция "БСП за България" влизаме в този парламент с три приоритета. Първият -започването на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и конституционните принципи на разделението на властите, правова държава, справедливост, равенство, свобода и мир. Второ, превеждане на държавата и на българския народ през кризите с грижа за хората. Трето, активна, проевропейска външна политика на равноправни партньори с другите държави членки на ЕС за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и за придвижване напред на оперативните програми", заяви още Нинова, цитирана от "Фокус".
Тя припомни, че преди 5 години от БСП са назовали досегашния модел на управление като паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои. "Започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека. Тогава посочихме и най-големите си врагове и те не бяха ПП ГЕРБ, най-големите ни врагове бяха страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени. Ние се старахме през тези години да им дадем сили и кураж и преди една година хиляди български граждани излязоха на площадите, преодолели този страх. Ние днес разбираме своята задача да направим тази промяна. За нас тя се състои в три прости неща. Първо, закони, приети с грижа за хората. Второ контрол върху прилагането на тези закони. И трето - справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил. Ако пресечем корупцията в зародиш, лобистките закони, ако реформираме съдебната система - то промяната е станала", каза още Корнелия Нинова.
Нинова заяви, че от "БСП за България" са натрупали опит и са готови с антилобистка програма. "Едновременно с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта", допълни още лидерът на БСП.
Тя отчете, че БСП са готови и с програма за действие в първите сто дни. "Приемане на бюджета за 2022 г. Дами и господа народни представители, попадаме в безпрецедентна ситуация. Служебен кабинет, който е изготвил свой бюджет, очертаващо се, но все още не е готово мнозинство, който има друг в представите си за бюджет и невъзможност до края на годината да бъде приет нито този на служебния кабинет, нито евентуалният на бъдещо мнозинство. Ние няма как да допуснем всичко, за което се борим от години и ангажиментите, които поехме, да останат просто празни думи. Всичко, което сме се ангажирали, трябва да бъде облечено в числа. Ние ще положим всички усилия това да стане максимално бързо. Искаме да си свършим работата докрай. Искаме да се погрижим за хората. Те да разберат, че държавата стои зад тях", коментира Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Дано

    15 4 Отговор
    Ако се издъните отново, отивате при Мая и Бабикян да пиете кафе!

    Коментиран от #14

  • 2 И за МИР ще се бори

    15 6 Отговор
    Нинова се мисли за манекенка

    Коментиран от #28

  • 3 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    Когато не си част от Разрешението, си част от Проблема! Кинтоимпексова и гаранции е оксиморон по презумция. Глухо куцата патерица на герберастията, трябва да се Разкара. Заедно с другите крадливи мумии!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 10 Отговор
    ДАНО сте ИСКРЕНА госпожа НИНОВА

    Коментиран от #8

  • 5 Спрете се бе!

    12 2 Отговор
    Стабилно крадене ще падне пак! Даже хората не гласуват за да не си цапат ръцете с вас!
  • 6 парад

    11 3 Отговор
    Тoвa e някaквa пaрoдия, тeзи лицa дa ce изкaчвaт нa трибунaтa прeд цялoтo oбщecтвo. Кoгaтo мнoгo oт тях трябвa дa бъдaт рaзcлeдвaни, ocъдeни и вкaрaни пo зaтвoритe. И дa ѝм бъдaт кoнфиcкувaни имoтитe, хoтeли, oфшoркитe, чeкмeджeтaтa, кoитo зa вдигнaли и нaпълнили c укрити и oгрaбeни пaри oт бългaрcкия и eврoпeйcкитe нaрoди.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Разкрит

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Здравей драконе!
  • 9 Реалист

    7 2 Отговор
    Корни, само гледай как Кирчо ще ви плъзне, както и Генерал Румен Радев го направи
  • 10 ученик

    15 2 Отговор
    малко е цинично, точно тая другарка да я гледам, да говори за законност, справедливост, нормален живот и доходи, след като и знам историята, и какви ги е вършила целия си съзнателен живот
  • 11 Повтаря се

    13 0 Отговор
    Същите л...а като предишния път,но по-редки.Какво ново да очакваш от старите отрепки. Още сега са се написали същите за следващите парламентарни избори(март или април 2022 г.) Гласувайте за старите изтъркани муцуни(по 50-60 милиона минимум за всеки избор), които дълбокомислено ще ви обясняват как за нищо не достигат пари. Обаче ще си гласуват заплати по 10 000 лв и нагоре.
  • 12 4688

    12 0 Отговор
    С тези приоритети влизат всички и излизат нaсрани. Дайте нещо конкретно- АЕЦ Белене, руските санкции, македонския въпрос, качество на изпълняваните поръчким, здравна система... То с вашите, визирам всички политици, общи приказки и аз мога да се изтъпаня отпред. Постоянно се заобикалят важните теми и ни говорят ала-бала
  • 13 5г власт в Бсп

    5 4 Отговор
    След 5 г Нинова имам чисто чувство че си партия с Унур Борисоф има оговорка.Членове на БСП гласуват за ГЕРБ в община а социалната политика за 32г на БСП я няма няма и един кенеф.
  • 14 До 1

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха Дано":

    Защо си правиш илюзии? Не виждаш ли че повечето "нови" народни представители са същите отрепки и недоразумения от предишното Народно събрание начело с Тошко Африкански? Нали знаеш приказката за старите к..ви и новия бардак?
  • 15 Със стари к.рви нов бардак

    11 0 Отговор
    Това ще е новият парламент. Видя се още щом се изтъпаниха Гечев, Овчаров и други дърти мекерета, свикнали не само да ядат от баницата, но и да крадат от нея, заровили зурли, грабещи с цели шепи, че и с г.за си.
  • 16 ПОМИСЛЕТЕ!

    14 0 Отговор
    Защо тези утайки,наричащи себе си народни представители не искат да ограничат броя на мандатите си? Президентът има право на максимум два мандата,но за депутатите ограничение няма. Защото тези търтеи искат да дремят в Народното събрание докато са живи и се мислят за незаменими.

    Коментиран от #21

  • 17 Истината

    13 0 Отговор
    Това от 30 години го слушаме, изтърках те се!!!! Сменете хапчетата си.
  • 18 dddd

    9 0 Отговор
    Вие и най вече ти трябва да излезеш от която и да е било политика мястото ти вече не е там обирайте си крушите и на канала...
  • 19 Джаф-Джаф

    8 2 Отговор
    Сегашният парламент за мен е ПОЗОР избран от външни фактори с цел прокарване на корпоративни закони! България има нужда от своя народ иначе ще бъде асимилирана. Хората ще са стадо в един мултикултурен свят на тотален цифров контрол.
  • 20 курнелия

    9 2 Отговор
    е готова да върши всякакви услуги, включително орални и а нални само да е на власт...
  • 21 дремят ама

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПОМИСЛЕТЕ!":

    не спят, за да си взимат рушветите...
  • 22 Корнелке

    6 0 Отговор
    :" Те да разберат, че държавата стои зад тях", тя държавата отдавна е зад нас, само че прекалено много близко.
  • 23 селтак

    4 2 Отговор
    ЗНАЕМ ГИ НИЕ ВАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ!
  • 24 киро

    4 1 Отговор
    Стабилност ,като 1997 година ли?!Опазил ни Господ от вашта стабилност!
  • 25 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    5 1 Отговор
    С ТИЯ ИЗКАЗВАНИЯ НИНОВА ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ ВИ РАЗБИВАТ НА ИЗБОРИ....ЧЕ ТО С 26 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ
  • 26 На нови избори

    5 2 Отговор
    Начело с Корни, 4%.
  • 27 Три

    4 2 Отговор
    И трите приоритета са бла-бла.
  • 28 asd

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "И за МИР ще се бори":

    При вас ситуацията е по-зле, мутри, мутреси, калинки, мисирки и тулупи!

    Коментиран от #29

  • 29 За мир на планетата и в космоса

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "asd":

    Е Нинова.
  • 30 гост

    1 5 Отговор
    Не съм предполагал, че някой ден ще се радвам да видя Корнелия. Тя просто не само свали Бойко, а и сложи край на ГЕРБ. Качи Радев, направи го силен и приключи ГЕРБ. И тя даде жертва голяма от гласовете за БСП, но явно целта оправдава загубите.

    Коментиран от #31, #33

  • 31 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Глупости
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антикомунист

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Огромния проблем на който дължим хала си не е плашилото Борисов когото създатоха съвсем целенасочено за да стане това което е . Проблема е че много хора в България вярват на комунисти и в комунизма като последните мохикани, къде от бившият соц. лагер ги тачат толкова и резултата е на лице.......
  • 34 Паци

    3 0 Отговор
    Леля Курни хитро си подготвя почвата по която ще плъзне новият кабинет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол