Last news in Fakti

3 Декември, 2021 14:37 1 639 29

До средата на следващата седмица се очаква партиите да подпишат за управляваща коалиция

  • среда-
  • следваща седмица-
  • партии-
  • подпишат-
  • управляваща коалиция

Кирил Петков отрече да е канил Бербатов за министър на спорта

До средата на следващата седмица се очаква партиите да подпишат за управляваща коалиция - 1
Снимка: БГНЕС

Събота и неделя предстоят интензивни преговори за съставяне на коалиционното споразумение между четирите преговарящи партии за формиране на правителство. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента, цитиран от БНР. Ако преговорите са успешни, подписването на споразумението се планира за началото на следващата седмица. Едва след това ще бъдат коментирани имена на министри:

"Над 180 страници в момента изглежда. В смисъл - голям документ е. Трябва да да го циркулираме между всичките партии, всеки да каже - да, това е финалният документ и да се подпише. Ако не уикенда, да бъде първата половина на следващата седмица най-късно. В момента всички спекулации по медиите вкарват непродуктивен шум в системата".

Кирил Петков отрече да има договорена формула за квотно разпределение на министерските постове:

"Искаме всяка от групите да се чувства пропорционално представена в правителството".

Кирил Петков отрече спекулациите за поста министър на спорта към Димитър Бербатов:

"Единственото, което искам да кажа по неговата тема, е, че го подкрепям в неговата жажда да вкара прозрачност и правила в неговия сектор по същия начин, както и ние се опитваме да направим същото тук".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 15 Отговор
    Мачкай Кирчо!

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Сатана

    9 16 Отговор
    Викаш,че до другата седмица партиите на статуквото ще разделят кокала.А,честито на балъците гласували за Остапбендеровците и новия външен министър.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Няма

    8 5 Отговор
    да му е лесно с нагнездените познати грабливи простаци ! То от прост човек да те е страх , с умния и интелигентния все ще се разбереш !

    Коментиран от #6

  • 5 JEFF

    14 5 Отговор
    Успех, г-н Петков !
  • 6 смерш

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Няма":

    Нинова,Нинова,там е загадката с нейните витиевати коментари за обсъждане на националния им съвет/на бсп/,та утвърждаване,та после сключване на категорична договореност!
    Предстои да видим!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    дано да е за ДОБРО за всички ХОРА
  • 8 Кубрат

    3 9 Отговор
    Кириле на втория ляв запяваш Край Босфора шум се вдига лъскат сабий щитове .Мирно едно две три ляво ляво едно две три не топуркай Кириле малко по мъжко не лъжи Кириле едно две три .Много мек тоя бе не става джендър философ.
  • 9 Хихихи

    3 5 Отговор
    Е от тва ме е най много страх.Българи депутати пък българина чак и честен бил и почтен бил та на всичкото отгоре и загриженост,за народа си.
  • 10 Свилен

    3 5 Отговор
    Цените не могат да се търпят,заплатите ниски,та аз ако бера банани в Африка ще съм по добре.Аман от обещания и лутане почти цяла година.
  • 11 Пред народа

    4 4 Отговор
    Кирил първи думи в Парламента.Здравейте отново.Този примат счупи всякакви глупомери
  • 12 Оня с коня

    6 2 Отговор
    Мен много ме е яд че служебните откакто управляват не увеличиха цената на тока за битовите абонати. Вече 7 месеца няма увеличение , а шефа Бойко за 12 години го увеличаваше по 2 пъти годишно с по 10%. От 1 юли и 1 януари. Яд ме е че при тези рекордни цени на барел петрол минимално вдигнаха и горивата. При шефа Бойко преди години при същите цени на петрола зареждахме по 2.77-2.90 лв. Яд ме е че и олиото смъкнаха на 3 лв.литъра а преди при Бойко бе стигнало и 4.50 лв. Много се ядосвам че не е Бойко защото вече щяхте да сте вирнaли краката от глад и геноцид..

    Коментиран от #14, #15

  • 13 КИРЧУ,ЗДРАВЕЙТЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ОТНОВО 🙌🙌
  • 14 CTАMAT MAГАРЕТО

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Оня с коня":

    НЕМА СЕ ПЛАШИШ КОЛЕГА С КОНЯ! ФЕВРУАРИ ПОДГОТВЯМЕ ОБЩОНАРОДЕН ПРОТЕСТ ДА ВЪРНЕМ БОЙКО. НА 17 ДЕКЕМВРИ Е УВЕРТЮРАТА ДА РАЗБЕРЕМ КОПКО ХОРА СА ГОТОВИ ДА ИЗЛЯЗАТ И НИ ПОДКРЕПЯТ! АЗ ЗАЧОЧНАХ СЪЩО ДА ИЗНЕМОГВАМ ВЕЧЕ 7-МИ.МЕСЕЦ ОТКАКТО НЕ СМЕ НА ВЛАСТ. ИСКАТ ДА НИ ДОКАРАТ ДА СТАНЕМ ПО ЗЛЕ И ОТ КОЗЛОДУЙ. ТОЙ ПОНЕ ИМА СИГУРНА ПЕНСИЯ ОТ 270 ЛЕВА ПАДАТ МУ СЕ МАЛКО ПОД ЕДИН ГОЛЯМ ДЮНЕР НА ДЕН ДАЖБА. БЕЗ НИЩО ДРУГО КОЛКОТО МУ ОТПУСКАШЕ ПОБЕДИТЕЛ БОЙКО. А ТЕЗИ НОВИТЕ ИСКАТ ДА МЕ ДОКАРАТ ДО НЕГОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ. НЯМА СА ГО ПРЕЖИВЕЯ. ЩЕ ИЗЛИЗАМ НА УЛИЧНИ ПРОТЕСТИ. БОЙКО ИЛИ СМЪРТ

    Коментиран от #25

  • 15 Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Оня с коня":

    Така е, при Боко доматите щяха да са по 0.80лв,..а сега Фатмака ги направи 4.50лв. Олиото щеше да е 1.40 а Фатмака го нагласи по 6.00лв.
    А инфлацията при Рундьо Помака е повече от...12-те години на Боко, взети заедно!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Даниела Тренчева

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Стойко труден живот.
  • 17 Въпрос

    3 1 Отговор
    Къде се покриха няколкото ГЕРБ трола тук? Или се скриха защото парламентарните избори са след 4 години а президентските след 5 ???? И вече няма смисъл да тролят? Саде минавам ама да попитам....Как мислите ? Министър председателя Кирил Петков и президента Румен Радев в по добър синхрон ли ще работят отколкото бившия министър председател Бойко Борисов с президента Радев??? Благодаря...
  • 18 Руснака

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Стойко сега да си в казармата на заниятие по тактическа подготовка.
  • 19 От Хановер

    5 1 Отговор
    Сънародници в България! Поздравявам ви с окончателното изхвърляне на една клика и хунта от властта , която бе пуснала своите пипала като октопод в страната цели 12 години! Но съм и малко тъжен че в този момент , в тази световна икономическа и финансова криза не са на власт. При тези рекордни цени в света на електроенергия, природния газ и петрола. В този момент при барел петрол от 85$ както през периода 2012-2013 г.бихте зареждали на цени от 2.77 до 2.90 лв.за литър. Електроенергията за битови абонати не е увеличавана от месец май откакто е служебното правителство. Помните как по времето на ГЕРБ бе увеличавана с по 10% годишно и от 9 ст.през 2008 г.по времето на Станишев сега е 24 ст. дневна цена. Топлоенергията също бе увеличавана с толкова за 12 годишния период на ГЕРБ. Така че малко съжалявам че не управляват те, защото заслужавате ценовия шок който би бил след като ги търпяхте цели 12 год.
  • 20 Финансова криза и колапс

    1 1 Отговор
    И без боко тиквата мръкна.
  • 21 Фермет

    1 3 Отговор
    Само Възраждане
  • 22 Танцуващ от радост

    3 2 Отговор
    5 години пак генерал Радев ще е начело на държавата!!!! Когато някое редовно правителство подаде оставка, победител ГЕРБо-тиквоyбиец Радев ще съставя служебно правителство. ГЕРБ са приключени и няма да помиришат власт никога повече. Сега остава да бъдат изхвърлени от общините в които 4/5 са техни кметове. След като приключим с тях в местната власт никога повече няма да имат 4 % да влязат в парламента. Ликувайте Българи!!! La finite
  • 23 Саде...минавам ама само да попитам...

    3 1 Отговор
    Къде са се покрили двата смазани и сринати Герберски троляка? Единия с "27-ТЕ ПОБЕДИ " на тиквун и другия "РАДЕВ СА СПИЧА..ДПС ТИ БИХА ШУТА"????? Румен Георгиев Радев има 1 млн.и 540 хил.гласа срещу коалицията ГЕРБ +ДПС ( Герджиков) 733 хил.гласа. А на парламентарните ГЕРБ -591 хил.гласа. Радев отрепа убедително и ГЕРБ на парламентарните и ГЕРБ+ДПС на президентските . Сам ги дере като шкембе в дувар и маче у дирек!!! Къде са тези сринати Герберски троляка? Да напишат пак за 27-те победи на тиквун и как Радев се спича????
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "CTАMAT MAГАРЕТО":

    господинСТАМАТ МОЛЯ те не ми спомнавай никът пед другите а как се издържам другите не ги вълнува
    това е отмен колега ник СТАМАТ
    ЖЕЛАЯ да УВАЖАВАМ
    всички
    ХОРА защото трябва да сме

    ЧОВЕЦИ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 съвет

    3 0 Отговор
    E зaтoвa щe cмe нaй-бeднитe и нaй-гoлeмитe идиoти нa cвeтa. Зaщoтo никoй нe глeдa coбcтвeния cи интeрec и интeрeca нa държaвaтa, a глeдa нa "Вутe дa му e злe". Пукa ми нa мeнe Бoйкo дaли e нa влacт, дaли нe e, и кoй щe гo cмeни. И eднитe, и другитe дoбрe ca ce урeдили c милиoни дo пeнcия, тa дaжe и зa пoкoлeниятa. Тия щe cи грaбят нa вoля, кaктo вeчe пoчнaхa, a Бoйкo щe e крoткa, милa и "грaдивнa" oпoзиция, зaщoтo в тaзи пoзa пaртeр ca гo пocтaвили oт кoзяшкoтo пocoлcтвo, и нямa мърдaнe. А мръдне, а е аут. Никога не е бил толкова мил, кротък и предлагаш помощта си, и то с тези, дето му взеха изборите с терор и фалшификации. Фиксирал се е само върху Радев, което е безполезно и вече мяза на някакъв психически проблем. Много добре знае, че господарите са си назначили нови надзиратели и няма да позволят старите да се бъркат в работата. Мен лично ме интeрecувa тoвa кaк ce упрaвлявa държaвaтa, имa ли законов рeд, кaкви ca цeнитe и кaкви ca дoхoдитe, защо вече почнаха далавери за милиони, а органите пасуват. Зaceгa вcичкo e три пъти пo-злe oт Бoйкo- нече принего беше добре, но сега просто е три пъти по-зле. Зaтoвa e врeмe дa cи зaщитaвaтe интeрecитe кaтo грaждaни. ВAШИТE интeрecи. Бeз знaчeниe кoй e нa влacт. Дoкaтo cтe cтaдo oвчици, вceки щe ви стриже, дoи, инжектира и кoли, дoкaтo другитe oвцe oтcтрaни ce рaдвaт - a пocлe идвa и тeхния рeд. Дaнo гo рaзбeрeтe.

    Коментиран от #28

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "съвет":

    СЪВЕТмного точен ви е коментара
  • 29 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    Първата работа -каскета и мутрата при мен!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол