Last news in Fakti

6 Декември, 2021 13:35 5 982 42

Карабашлиев: КОЙ продължава да държи изкъсо Борисов?

  • захари карабашлиев-
  • държи-
  • изкъсо-
  • борисов

Една най-елементарна справка с Националната служба за охрана ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от снимките (те са датирани), а всеки, запознат с работата на НСО може да потвърди, че цялата информация е налична, казва драматургът 

Карабашлиев: КОЙ продължава да държи изкъсо Борисов? - 1
Снимка: БГНЕС

Вече втора година няма институция, която да разследва това скандално публично изнудване на български министър-председател. Самото то представлява и вражески удар срещу един европейски лидер. С други думи — от изключителен обществен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото изглежда, че някой го е държал(и продължава да държи) прекалено изкъсо.
Това е част от коментара на писателя Захари Карабашлиев в социалната мрежа за всичко, свързано с новата политическа ситуация в страната. Ето и какво още написа той във Фейсбук:

Интересът около новата политическа ситуация е обясним и това е чудесно. Но, може би най-важната тема у нас от година и половина насам е:
1. Кой е имал нееднократен и неограничен достъп до спящ действащ министър-председател на държава-членка на ЕС? Кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов и какво всъщност е ИСКАЛ? Защо Борисов е изнудван — газопровод, хазарт, петрол, обществени поръчки, самолети, автомагистрали, сексуални (или други) услуги…? Кой го е изнудвал — чуждо разузнаване, излъган олигарх, изнервен ортак? Не мога да си представя европейски лидер, въвлечен в по-долнопробен шантаж и оставен без вниманието на разследващите институции. Не знам за цивилизована страна, в която такива снимки да не предизвикат необикновен обществен трус и последствия. Напомням — тук не говоря за шантаж на гражданина Бойко Борисов, а за институцията “премиер”. Който е едновременно обект/жертва на престъпление и заподозрян в престъпление. Оставям настрана съдържанието на снимките, шкафчето, пистолета… Оставям и понятието “морал”, защото е неприложимо към личността на Борисов. Самият Борисов не отрича автентичността на фотосите, напротив, дори ги коментира и пред чужди медии с твърдението, че някой го бил снимал докато спи (сякаш не е видно на самите снимки), а после му “аранжирал” шкафчето с пари. Мисля, че това е най-важната тема, защото тя води към това, че…
2. ...вече втора година няма институция, която да разследва това скандално публично изнудване на български министър-председател. Самото то представлява и вражески удар срещу един европейски лидер. С други думи — от изключителен обществен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото изглежда, че някой го е държал(и продължава да държи) прекалено изкъсо. Една най-елементарна справка с Националната служба за охрана ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от снимките (те са датирани), а всеки, запознат с работата на НСО може да потвърди, че цялата информация е налична. Но някой трябва да има волята да поиска тази информация и да види фактите. И този някой е главния прокурор Иван Гешев. Същият, който “погреба” делото около изтичането на 4 милиарда от КТБ. И докато съм на темата “банка” — честит Никулден на всички!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питам

    27 2 Отговор
    Бе къде ми е телефона
  • 2 мачкай Рашо

    30 10 Отговор
    петю блъскания ф главъта ревиииииииииииии хахахахаххаа
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    39 7 Отговор
    Поредния с "Аберацио Иктус" ! А не е ли важно какво има на снимките ❓ Как то се е озовало там❓

    Коментиран от #10, #38

  • 4 Ново

    36 11 Отговор
    Боко е кукла та конци.Ще го жертват в името на спасението на ДПС.Вече е ненужен.Чакайте скоро време Гешев да го арестува.

    Коментиран от #15

  • 5 НЯКОЙ

    41 5 Отговор
    Пеевски и "дълбоко" скритите дали ще бъдат разкрити ???
  • 6 ТаУмВзе

    40 4 Отговор
    Въпросът е съвсем различен. КОЙ държи всичко останало, щом мутропитека не е в панделата. Иначе и децата знаят, КОЙ го държи.
  • 7 АМИ БАЙНО

    24 5 Отговор
    ЩОМ ГО ДЪРЖАТ ЗА ЗА ТОПКИТЕ... НЕКА САМ СИ КАЖЕ. ТАМ БОЛИ.
    БЕЗ ФИЛОСОФИИ.....
  • 8 краси

    35 9 Отговор
    Докато комунистът Цацаров и протежето му-полуграмотния милиционер Гешев не бъдат махнати,справедливос и наказание за виновните в РБ няма да има !

    Коментиран от #17

  • 9 БОЛШЕВИК 🌟

    26 9 Отговор
    Има ли желание Тиквата ще бъде вкаран в затвора и ще му се конфискува всичко!

    Коментиран от #16, #37

  • 10 гадно

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Разбира се, че е важно, но въпроса е много точен. Няма как да се влезе в охранявана от НСО сграда и да не се знае кой е бил посетителя, а после тиквата да говори глупости и да го гонят дронове.
  • 11 краси

    11 1 Отговор
    Към предишния коментар-справедливосТ!
  • 12 гост

    8 12 Отговор
    Тоя пък се загрижил за човека, който най-много не иска такова разследване.
  • 13 ТОПКА

    16 5 Отговор
    доганчо го е хванал здраво за ТОПК
  • 14 Герб ПобедаБойко Идвай

    12 22 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО В МОМЕНТА СЕ ВИХРЯТ ТОВА Е ОТГОВОРЪТ
  • 15 Според мен

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ново":

    Няма да го арестува, защото Борисов е обвързан с Брюкселскии зелки и не е в интерес на Брюкселци Борисов са е на подсъдимата скамейка. На подсъдимата скамейка е рисковано да не започне разплитане на чорапа.
  • 16 Герб ПобедаБойко Идвай

    8 25 Отговор

    До коментар #9 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    ЗАЩО ТИ Е ТАЗИ ОМРАЗА КЪМ БОРИСОВ БОЛШЕВИК КАКВО ПЕЧЕЛИШ ЯВНО МИЛИОНИ ЩОМ СИ ТАКА УСЪРДЕН БОЛШЕВИК

    Коментиран от #42

  • 17 Герб ПобедаБойко Идвай

    8 22 Отговор

    До коментар #8 от "краси":

    ВЕРНО ЛИ СПЕЦИАЛИСТ КОМУНИСТ МЪНИЧЪК СИ А БОРИСОВ Е ЛИДЕР
  • 18 Пипи Чорапчето

    24 3 Отговор
    Е?!
    Че Бочко сичкуту си го казА- дронът на президента го е снимал, докато "сладко си спинка", а пачките и кюлчетата са "постановка" на Мата Хари-те - кво неясно има още тук?;)
    А каскетурата "разследва"... кой пратил снимките на медиите;)
    Всичко си е по конец и закон;)
  • 19 офицер

    29 7 Отговор
    Вие сте непрофесионален драматург. Въпроса е "НЕ КОЙ" е влизал и правил снимките, въпроса е "ЗАЩО БОРИСОВ Е ВСЕ ОЩЕ НА СВОБОДА"

    Коментиран от #21, #27

  • 20 mi6osp

    10 7 Отговор
    Чекмеджетата с пачките или една дребна проста мутра се фука пред големите мутри колко голям крадец е.
  • 21 Амиии

    8 22 Отговор

    До коментар #19 от "офицер":

    Ако аз дойда у вас и те снимам как спиш, то ти трябва ли да влезеш в затвора?

    Коментиран от #23

  • 22 Тези

    10 3 Отговор
    на повикване и служебните !
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    13 3 Отговор

    До коментар #21 от "Амиии":

    Мисля, че ако аз дойда у вас и те снимам как спиш гол с голи деца около тебе - май ДА ‼️

    Коментиран от #36

  • 24 Hoho Boho

    15 2 Отговор
    Въпросът е защо досега не е направена тази най-елементарна справка.
    Кой трябва да я направи? Аз ли?

    Коментиран от #26

  • 25 А,не ти ли

    6 12 Отговор
    Идва на ума ,че всичко е фотомонтаж.При сегашната техника може да изтипосат даже и папата главен герой в порно филм.
  • 26 Защото няма

    7 16 Отговор

    До коментар #24 от "Hoho Boho":

    Нищо вярно.Просто нескопосан компромат на Мунчо и сие. Предназначен предимно за 80 процентовите. И,както се видя в последствие успешен.
  • 27 Защотоне е работа на Сульо

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "офицер":

    Като теб.
  • 28 Фактъ

    17 4 Отговор
    Боко е видимата част на кукловодите от ДС . Те го създадоха , те ще го унищожат .
  • 29 Агент Сава

    8 4 Отговор
    В новогодишната програма ще се включи спалнята с кюлчетата и пачките.Около 35м.пряко включване от мястото на събитието.Главният герой ще бъде изигран от Любен Дилов.Мата Хари ще е Десислава Плевнелиева.Печеното пиле ще се сервира от бивш президент.
  • 30 big

    12 3 Отговор
    Този "лидер" си е обикновен престъпник: прост, нагъл, лъжец, убиец! Дали някой го държи? Определено, но този някой ще бъде изложен твърде много и кариерата му ще падне в "киреча"! Нима американското и западно разузнаване не са знаели нищо или пък лидерите на техните страни, на ЕС, ЕП и т.н. Не, всички са знаели, но пет пари не са давали за България, а им е бил един послушен "лидер" само да козирува и да го пляскат зад врата!
  • 31 Цуца

    7 4 Отговор
    ЦЕлата държава знае и вижда чекмеджетата, само прокуратурата не отваря дума. Само дето плахо пита КОЙ е правил снимките. Е, все едно кой,но пък и БМБ не отрича че снимките са автентични.
  • 32 TINA

    8 4 Отговор
    ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ОТ Б, РАШКОВ И БОЙКО И ПЕЕВСКИ СА ЗА СЪД
  • 33 БоБо

    5 6 Отговор
    Информацията я има.
    НСО е на подчинение на Радев, МВР е с негов министър, Правосъдното министерство - също.
    Така, че всички те знаят много добре кой го е направил, а защо го е направил е ясно от това, кога тези снимки изтекоха и с каква цел - падането от власт на ГЕРБ. Нека не забравяме, че с компромати беше отстранен първо Цв.Цв.
    Ясно е, че у нас се води подмолна война, като едната от страните разполага с информация за шантаж и възможности да фабрикува компромати. Интересно е да се отбележи и кои са клиентите ползващи тези компромати, които така безкритично ги ползват. И някои въпроси:
    1. Защо сред кръга на подслушваните, за които Рашков опищя орталъка, не беше включено подслушването на Министър Председателя? Това нормално ли е за министър на МВР? И защо никой от "правозащитниците" у нас и в ЕП не зададе въпроса.
    2. Защо всички ревнаха срещу Гешев, когато той започна разследване кой е автора на компроматите?
    3. Защо никой не обърна внимание, че няма снимка, на която да е сниман спящия Борисов едновременно с чекмеджетата с пари.
    4. След като има хора, които могат да направят това срещу един Министър-Председател и да останат безнаказани, каква (по-скоро кой) е гаранцията, че няма да се доберат и до друг и да направят нещо друго, ако не им е удобен. Ясно е, че тези, които имат информацията и си стоят спокойно са зад целия този шантаж и де факто преврат. Като се навържат изнасилените протести, юмручето, призивите и опитите за намеса в съдебната власт,
  • 34 БоБо

    6 6 Отговор
    Кaтo ce нaвържaт изнacилeнитe прoтecти, юмручeтo, призивитe и oпититe зa нaмeca в cъдeбнaтa влacт, рaзбивaнeтo нa пaртии и нaлoжeнoтo глacувaнe c мaшинитe нa Мaдурo, нeщaтa зaпoчвaт дa придoбивaт вид нa ceриoзeн зaгoвoр. И cпoрeд мeн цeлтa e мнoгo пo-гoлямa oт eдин втoри мaндaт.

    Коментиран от #35

  • 35 хихихихихи

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "БоБо":

    Не квичи, идва Коледа!

    Коментиран от #39

  • 36 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #23 от "БАЙ Х@Й‼":

    Еми отивай да снимаш как и с кого спи Румен Грипенов Решетников...Пък после може да си говорим кой е за затвора...
  • 37 Христо Христов

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Първо Доган, после Р.Овч. , после Сергей Дмитриевич, после Нинова..то си има ред!
  • 38 5678

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Леле, какъв ГОЛЯМ въпрос❗
    И си вярваш, че той има само един отговор ❔
    Който еднозначно ЗАКОВАВА "обвиняемия "?
    Не, драги глупако, има и други отговори, и в случая те са ВАЛИДНИТЕ, само трябва да се намери някой, който да ги извади на бял свят... И това, именно, обяснява автора на този материал! 🤬
  • 39 2857

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "хихихихихи":

    КВИЧЕНЕТО е твоето изразно средство, както става ясно, от почти нечленоразделния ти пост! Обекта на твоя присмех има завидно развита ВТОРА СИГНАЛНА система, както става ясно, пък от неговия пост! Не се траете рАДЕВИ идиоти!
  • 40 Ангелина

    3 0 Отговор
    В статията прекрасният човек с гражданско позиция и творец Захари Карабашлиев - задава въпроси и дава и техните отговори!
  • 41 Бай Онзи

    2 3 Отговор
    Чакайте бе хора ! Тиквуний каза"само да намеря едно телефонче" ...И каскета чака(доста време) , а тиквуний търси ли , търси...Няма такъв цирк-дрон да ти сложи половин милион в шкафчето ...Докато не си свалим каскета ще е така !
  • 42 Очевидец

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Герб ПобедаБойко Идвай":

    Винаги печелят такива като Герб Победа Бойко идвай,защото на тях им се плаща за писанията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол