Last news in Fakti

6 Декември, 2021 21:10 1 198 13

БЛС: Електронна система в здравеопазването ще осветли проблемите

  • блс-
  • електронна система-
  • д-р иван маджаров

Председателят на БЛС изрази мнение, че е за задължителна ваксинация за онези, които работят с много хора

БЛС: Електронна система в здравеопазването ще осветли проблемите - 1
Кадър БНТ

От около две седмици се наблюдава облекчаване на работата в кабинетите на извънболничната помощ, което обяснява и постепенното намаляване на натоварването и в болниците. Това заяви в "Още от деня" по БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той обясни, че болниците понякога продължават лечението на някои пациенти по-дълго време, а същевременно постъпват и нови, така че там облекчаването ще се усети малко по-бавно.

Д-р Маджаров посочи, че риновирусите са много заразни, но по принцип протичат леко. Ако се потвърди, че вариантът на COVID-19 Омикрон също протича леко, не бива да се притесняваме от това, че е по-заразен.

Председателят на БЛС отбеляза, че вековната ни история показва, че в течение на годините се адаптираме към нови и нови микроорганизми и че неминуемо и коронавирусът ще бъде победен.

Той коментира изследване на СЗО, че у нас за лечението на COVID-19 са били изписвани процентно много по-често антибиотици, отколкото това се е случвало в други европейски страни, като подчерта, че трябва да се съобразим с ежедневието на българските лекари в кабинетите им, през които по време на една пандемия ежедневно минават по 60-70 човека. Всички те очакват да получат терапия, а отговорността за здравето на всеки пациент е огромна.

"Нашите лекари не са по-малко компетентни от колегите си, които лекуват по света. Антибиотичната резистентност и проблемът със свръхизползването на антибиотици съществува навсякъде. Нека съветват по-малко малка България с назидателни доклади, защото се оказва, че и относно нивото на ваксинацията, по време на срещата ни в Европейския комитет на лекарите, стана ясно, че има държави, които са на нашето ниво и такива, които са много по-зле от нас", подчерта д-р Маджаров.

Председателят на БЛС изрази мнение, че е за задължителна ваксинация за онези, които работят с много хора и има опасност в тези среди да разпространяват заболяването.

Според него въвеждането на електронна система ще осветли проблемите, които сега са невидими.

На въпрос дали е възможно в българското здравеопазване пациентите да не доплащат, той отговори, че ако в системата има достатъчно добър контрол върху всички дейности и когато у нас започнем да отделяме повече от 4,5% от БВП за здравеопазване, то тогава това ще бъде реалност.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    8 1 Отговор
    ЕК няма да препоръча задължителна ваксинация срещу COVID-19
  • 2 3.14К

    16 1 Отговор
    Ето този чантаджия е за отнемане на лекарските права, а не Мангъров. Как всички шефове на лекарския съюз до сега се оказаха подлоги кариеристи.
  • 3 Да,бе

    15 0 Отговор
    Електронна система ще осветли по-скоро далаверите,което ви е ясно и за това още я няма.Пък що народ затрихте не е истина.Анибал Лектър само може да завижда,че не станал доктор в България.
  • 4 Сивата чапла

    9 1 Отговор
    По логиката на докторите, като въпросния ,човек не трябва да се ражда, щото вируси го дебнат отвсякъде. За какво се ражда човек, ако природата наистина го е създала толкова слаб!
    ...... След мераците на БЛС да съборят Мангъров, да се скрият плужеците!
  • 5 Кики

    12 0 Отговор
    Електронната система щяла да осветли , ти каква трева пушиш, болниците приличат на гробници от тъмното средновековие
  • 6 Мръсен плъх угоен

    7 1 Отговор
    Не се наяде, герберастка подлого! 🤬
  • 7 На кратко

    7 1 Отговор
    Този съюз нито е български, нито е лекарски.А Световната здравна организация се грижи за световното финансово здраве на змиевидните и техните слуги от небогоизбрания народ.
  • 8 Сандал

    6 1 Отговор
    Единствената цел на този съюз, който не е български и не е лекрски е да затрият малкото останали проценти истински лекари в България.Пожелавам им да си харчат субсидиите от фондация"Да затрием България" с кеф.
  • 9 Пич

    4 1 Отговор
    Абе , не ни дрънкай врели некипели... Единствено оправя нещата , закриването на болниците като търговски дружества... Това е оправията...
  • 10 Паразит

    3 1 Отговор
    Електронната система за която бленува угоеното лице от снимката е предназначена единственно за фиксиране и проследяване на опонентите на медицинската инквизиция! Но както винаги..., обявената цел е благородна! Защо ли това лице не излъчва подобно благородство!?!
  • 11 Виктор браво

    6 1 Отговор
    Частните болници да се издържат сами,а не да точат здравната каса!
  • 12 М а н а ф оглу

    4 1 Отговор
    Още един угоен търтей дава акъл. Вместо да съдите Мангъров, защото казва истината в очите ви, по добре кажи защо пациентите се разкарват от болница в болница докато умрат. Защо детенцето с менингит не е прието на три места, защото нямаше ковид ли. Защо ковид болния не се допуска до никаква диагностика а се лекува сляпо по телефона от жпито докато се влоши а след това се до- уморва в някой ковидарник.Как така директор на държавна болница с десетки милиони дълг взема пет цифрена заплата.Сега електронната система им е болката, че как иначе, и то администрирана пак от вас. Да може да се замита ставащото по лесно. Кажи бе докторе.
  • 13 Ами ...

    2 1 Отговор
    Проблема е един и е ясен. Бяла мафия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове