7 Декември, 2021 06:11 3 593 31

Поискаха оставката на Кацаров заради "образователен геноцид"

  • стойчо кацаров-
  • оставка-
  • министър-
  • кт подкрепа-
  • образование

Искането е на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа

Поискаха оставката на Кацаров заради "образователен геноцид" - 1
Снимка: БГНЕС

От Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа поискаха оставката на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заради "образователен геноцид към българските ученици", предаде БНР.

От синдиката посочват, че министърът е бил в основата на образователния локдаун, вредите от който са трудно поправими.

Нищожно ниският процент на Covid заразени ученици, установени с въведеното задължително тестване, за да учат децата присъствено - 0,035 на сто, показа здравното безсмислие на тази мярка, изтъкват от профсъюза.

След 6 седмици онлайн обучение в класните стаи се завърнаха учениците от 5 до 12 клас, които са със „зелен сертификат“ или родителите на 50 на сто от паралелката са съгласни децата им да бъдат тествани.

По данни на Министерството на образованието от днес присъствено учат над 60 на сто от учениците в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весела

    69 12 Отговор
    Този е не само за оставка, но и за бой, абсолютно некомпетентен човек
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 студента

    48 12 Отговор
    Кацата вън
  • 4 СЪД ЗА ДЕ.БИЛА- БЪЛГАРОУБ'ИЕЦ И

    43 10 Отговор
    КАЦАРКАТА - ДЖЕНДЪРЛЯК!
  • 5 Бела

    16 56 Отговор

    До коментар #2 от "Готик":

    Родители за които образованието на децата им е важно. Не галфони тето само хленчат, че детето му щяло да психяса ако се изплюе. Хората се чудят как да направят децата ви да учат, но не. Да си стоят в къщи да им правим тестовете за да са отлични и, а в действителност да са дребни тарикати като мама и тати

    Коментиран от #23, #24

  • 6 Оня

    26 6 Отговор
    Малко му е
  • 7 Display

    37 8 Отговор
    Ама тиквата и муфтата когато го спряха децата, не ревахте, нали......важи и за по горе коментиращите......
  • 8 Още като

    69 6 Отговор
    Въведе безмисленият сертификат трябваше да си подаде оставката! Ваксинираните също могат да се заразяват и да прененясят вируса! Заради него много хора останаха без работа не само без образование!

    Коментиран от #11

  • 9 Оставка

    13 4 Отговор
    До дава този наглец,продажник,и ти няма да си харчиш паричките спокойно..
  • 10 путкрепа

    10 3 Отговор
    вие отдеэполучавате заплати?В цял свят профсъюзите се финансират от членския внос,а вие?Нямате и два файтона хора-отде пари ве?
  • 11 Анонимен

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Още като":

    Да бъде въведено задължително тестване и на ваксинираните ученици и учители и те може да са заразоносители и да пренасят вируси на тези, които правят тестове!!!

    Коментиран от #16, #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Истински ЛЕКАР

    30 3 Отговор
    Броят на настанените в болница намалява благодарение на ниския брой на хора с експериментална ваксина в България. В държавите с висок брой ваксинирани с тази така наречена ваксина, болниците се препълват и затягат мерките.

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    11 0 Отговор
    Е нали по плана за образованието при над 500 на 100хил.- учениците преминават на ДО. Дори в момента между 250 и 500 на 100К, трябваше да са на ротационен принцип, не всяка седмица да правят тестове с плюнки!!
  • 16 Съгласен

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Да се правят тестове на всички ваксинирани! Колкото до тези които правят тестовете те са там доброволно!
  • 17 Заинтересован

    19 3 Отговор
    Каруцаров, много се надявам прокуратурата да се занимава с вас. Тези тестове за учениците са пълна глупост. Всичко е само да се вземат едни големи пари. Този човечец Кацаров говореше съвсем други неща преди да стане министър. С колко пари му промениха мнението?
  • 18 Закс

    11 1 Отговор
    Така му казват отвън - така прави !
  • 19 Този цървул

    10 2 Отговор
    ПобъРка децата ни
  • 20 По справедливо ще е ,

    12 1 Отговор
    По справедливо ще е ,ако започнат да събират капачки за депутатски заплати.. Тоя няма срам.. Маски каски.. И тъпи ваксини.. Никой не вярва в тези глупости вече
  • 21 Статистиката

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "Истински ЛЕКАР":

    в тези държави расте по брой заразени, но броя в болниците е малък, този в интензивните още по-малък, а починалите минимален дори под 10 човека, а и не забравяй, че няма държава със 100%ваксинирано население. Тези които не са ваксиниран вдигат бройките хоспитализиран и т. н. по веригата.
  • 22 334849

    10 1 Отговор
    На нахалника денков трябва оставката, таканафечения академик по конфликт на интереси
  • 23 От друга страна

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бела":

    Образованието на децата е важно, също толкова, колкото да не ни правят на маймуни с измислени и ненужни ограничения и мерки.Едва ли някои се притеснява, че детето щяло да ,,психяса". Много хора се съпротивляват, защото усещат на къде ни води този здравен тероризъм. Вие с вашето ограничено мислене явно не го разбирате.

    Коментиран от #31

  • 24 В грешка си

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бела":

    Това с "рлюенето" има две цели:
    1. Привикване на децата да изпълняват, това което им се заповяда.
    2. Събира се ДНК, което Кирчо предварително е изтъргувал. В момента е много актуално в цял свят.
  • 25 Морда

    4 2 Отговор
    Колко е присъдата за един пестник в мордата ? Един приятел пита !
  • 26 Не трябва

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    никой да се тества, защото това ше повлече крак за повече репресии и отнемане на права и свободи на хората, гарантирани от конституцията и три международни конвенции. Сега как действат? Наплашват хората и малко, по малко стягат примката. Следят реакцията на хората и предприемат следващата стъпка. Ама било от "грижа за хората"? Хайде бе! Като са толкова загрижени на първо място щяха да са перфектни здравеопазване и образование. Нямаше да има толкова много бездомници, изхвърлени от системата. Наркотиците, защо не ги спрат? Има много какво да се иска по този въпрос, но нищо не се прави, освен голи думи. И сега "Хоп!" ще ви спасяваме насила. А текЮ, баби. Точно обратни са им намеренията. На такова му казват геноцид.

    Коментиран от #27

  • 27 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Не трябва":

    Така е, но ако не си съгласен на тест- оставаш без абсолютно никакво обучение, няма онлайн!!! А за тестовете- или всички които са в клас да правят тест или никой, без значение ваксиниран или не. Вчера точно кашлящо дете не прави тест, защото било ваксинирано, докато здравите деца-трябваше да плюят за да са в клас.

    Коментиран от #28

  • 28 Е нали

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    точно за това иде реч? На никой не му пука за здравето на хората. Целите са други. Друг въпрос е, родителите да не допускат болно дете да ходи на училище. Отделно дето всяко учебно заведение трябва да имат лекарски кабинет, със сестра и лекар, и зъболекарски кабинет, както е било по - рано.
  • 29 Анонимен

    4 2 Отговор
    Не трябва връщане в клас. Всички в къщи поне до нова година!
  • 30 Учител

    6 1 Отговор
    Ние едно време искахме от същия този синдикат подкрепа. Същият този синдикат определи исканията ни за справедливи... и ни изостави. Стара традиция - синдикатите работят за този, който им плаща и от когото имат изгода. Тук явно им е платил ГЕРБ, но понеже въпросната партия е със затихващи функции и платежоспособността й намалява, съвсем скоро синдикатът ще смени посоката на служене. В момента те демонстрират присъствие, целта е да бъдат забелязани и съответно - поставени под крилото на силните на деня. Познато.
  • 31 Значи

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "От друга страна":

    "здравен тероризъм"? А представяте ли си какво би станало, ако САМО ЕДНО дете се разболее следствие на контакт в училище - или дори по време на редовното обучение - и -недай, Боже - се случи най-лошото? Ще бъдете ли тогава в правото си, обвинявайки тези, от които зависи, че не са взели всички мерки за осигуряване на бедопасността на децата? И ще бъдете прави. Но сега не сте. Впрочем - познавате ли учебните програми? Искате ли примери за нелогичност , липси, откровени неистини - там насочете усилията си. Епидемията ще отмене - но учебните програми остават...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове