7 Декември, 2021 17:38 1 240 20

ВМРО: Депутатският имунитет не е равен на имунитет срещу COVID-19

  • депутати-
  • сертификат-
  • covid-19-
  • народно събрание

Това е абсурдно и нагло. Утре на същия принцип може да се събере УС на сграда Х и да вземе решение, че тя е автономна територия и в нея не важат законите на Р България, пишат от ВМРО

ВМРО: Депутатският имунитет не е равен на имунитет срещу COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Или някъде нещо в комуникацията между здравните власти и парламента се обърка, или депутатите отново се оказаха по-равни от всички останали в държавата. Депутатският имунитет не е равен на такъв от преболедуване на COVID-19.

Това се казва в позиция на ВМРО по повод решението на парламентарното ръководство в Народното събрание да се ходи на работа без зелен сертификат.

"Това решение на ръководството на парламента реално е отказ за изпълнение на заповед на здравния министър, която би следвало да е задължителна за всички български граждани. Ние от ВМРО сме категорично против зеления сертификат и първи се противопоставихме на въвеждането му. За нас от самото начало тази мярка беше наложена неадекватно, без възможност за реална реакция на хората да предприемат необходимите действия за набавянето му, което доведе по поредния хаос в държавата. Но при положение, че този документ се изисква от работещите в здравната система, в ресторантите, хотелите, МОЛ-овете и т.н. Изисква се за влизане на закрити обществени места над 300 кв. м. А защо се допуска изключение за Народното събрание?", питат от партията на Красимир Каракачанов.

Според тях решението създава и правен прецедент, който може да бъде използван от собствениците на търговски центрове. "Това е абсурдно и нагло. Утре на същия принцип може да се събере УС на сграда Х и да вземе решение, че тя е автономна територия и в нея не важат законите на Р България. Ето до такива неадекватни казуси могат да доведат арогантните решения на представителите в 47-ия парламент", допълват от ВМРО.

"За народните представители, че и за държавната администрация, заповедта на здравния министър не важи, а за обикновените хора тя е закон. Нали чакахме промяна от това НС. С поредната си постъпка тези хора там доказаха, че ще ни дадат по повече от старото – за депутатите законите са врата в полето. Тя важи само за честните данъкоплатци/избиратели", допълват от партията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даа

    33 2 Отговор
    ВМРО е в същата МАФИЯ, скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки ограбиха тотално България? Затова Патриотарите и Магарешки никога повече няма да помиришат парламента, въпрос на време е и ГЕРБ да изчезнат, но трябва съд, справедливост и възмездие!
  • 2 ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ

    20 0 Отговор
    ШЕ ГИ НАКАЖЕ☝☝☝

    Коментиран от #11

  • 3 Guest

    13 2 Отговор
    Като им опре ножа до кокала друго запяват , какъв им е проблема , центровете за 💉 има много всеки ден се рвкламират къде са , на път за парламента спират за 5 минути бият им по една и продължават , да не се правят на луди , пък може и докато са в НС да дойде група и да ги 💉 набоде
  • 4 Значи

    31 1 Отговор
    На мен ми искат зелен сертификат да мога да отида на работа, а на тези които измислиха закона не искат! Щом за тях няма не трябва да има и за другите! Утре Каруцаров да отменя този закон със зеления сертификат и хората да живеят нормално! Имат ли представа колко останаха без работа заради този сертификат!
  • 5 ФЕЙК

    21 3 Отговор
    Неспазването на закона е първата грижа на ЗАКОНОТВОРЦИТЕ!
  • 6 gost

    24 1 Отговор
    Оф, тия понеже не са вътре и сега се правят на интересни.
  • 7 gost

    16 1 Отговор
    оф, тия понеже не влзенага в парламента и сега се правят на интересни!
  • 8 Веднага

    9 2 Отговор
    Да вкараме "СУПЕРЗЕЛЕНИЯ" !!!
  • 9 gost

    22 0 Отговор
    Не е по темата, ма новата визия на сайта не ми харесва.
  • 10 О С Т А В К А

    7 7 Отговор
    Н А К А Ц А Р О В !
  • 11 Веднага

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ":

    Махнете ЗЕЛЕНИОТ !
  • 12 Прокурор

    22 2 Отговор
    Депутатите решиха че зеления сертификат е безмислена глупост за богоизбраните, и че ще е нужен само за ограничаване на правата на простосмъртните. Браво на депутатите, така показаха мнението си за народа който ги е избрал...
  • 13 Мислещ

    18 0 Отговор
    Абе, продажници, защо не питате защо не се отмени за всички, а питате защо не се въвежда за всички? На следващите избори ще сте и зад Жан Виденов. Не, че има значение след като сте аут така или иначе.
  • 14 Мдаааааа

    13 4 Отговор
    Харвардци марвардци,с българския манталитет оправия нема!Чини ми се,че това ще е НДСВ 2?Поради балканския си манталитет тия харвардци както и ония на царя честити от лондонските борси и банки НИКОГА не биха постигнали същите "успехи" в чужбина така както биха ги постигнали тук!Затова и с лека ръка се отказват дори и от канадско гражданство!Милен Велчев с многомилионната си комисионна за "преобразуването" на държавния дълг ще ви се стори като хлапе взело баничката на другарчето си!
  • 15 Никво Вмро

    13 2 Отговор
    Сиди,Контрера,Смилянов,Шкембе Войвода и Джамбаз няма кой да ви отрази
  • 16 Пенчо Стоянов

    13 2 Отговор
    ВМРО - част от мафията !!!
  • 17 ФАКТИчески

    11 3 Отговор
    Уникална простотия направихте ,като си сменихте дизайна на страницата. Отварям и гледам на цял екран на монитора една огромна снимка на някакъв си седнал и сниман в гръб, как си чеше голото плешиво теме . Даже заглавие не се чете ако не подкарам с мишката. А за задържания съдия (футболен) дето е теглил милионите с чували вече от ЧАСОВЕ МЪЛЧИТЕ ! Защо така бе Миме ?
  • 18 Хммм

    7 3 Отговор
    Никак не е трудно да си извадят зелен сертификат дори и да не са ваксинирани.Но така тенденциозно поднесена информацията, че за тях не важи, цели едно единствено-унижение наа българския народ, че видите ли кои сме ние... Това са същите приоми като на така наречените мутри от зората на прехода
    Който помни този период би разбрал за какво говоря! Не харесвам Борисов и Герб, никога не съм гласувал за Герб, но съм убеден, че ако бяха те, то Борисов нямаше са го допусне това. Не твърдя, че щяха даа са с истински сертификати, а че нямаше да ни постави в такова унизително положение.
    Много е унизително това за хората.
  • 19 ВМРО...?!

    3 0 Отговор
    Кои па бЕха тЕа...?!?!
  • 20 Цялата политическа пасмина от последните

    3 1 Отговор
    Цялата политическа пасмина от последните 31г да ковидясат дано с целите им родове, болниците да не могат да им смогнат, в зала Арена Армеец да ги настанят и всички изходи да бетонират! 😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове