Last news in Fakti

14 Декември, 2021 08:35 3 562 23

Проф. Ставрев: Няма време за 100 дни толеранс, да започват с главния прокурор

  • проф. светослав ставрев-
  • главен прокурор

Според него правителството ще се сблъска с яростна опозиция на своята дейност

Проф. Ставрев: Няма време за 100 дни толеранс, да започват с главния прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

По думите на анализатора няма политическо време да се дават 100 дни толеранс на кабинета ”Петков”. ”Държавата се нуждае от сериозно прочистване и то трябва да започне с главния прокурор”, заяви професорът по публична администрация Светослав Ставрев.

"Преминаваме от един етап на програми, планове и обещания, т.е. словесни модели на бъдещето, към практическа работа по изграждането на това бъдеще. То ще тества надеждите на хората, че ще се случи нещо в страната, което досега не се е случвало - да се сменят правилата на играта. Палещо е онова, което предстои пред това даващо надежди правителство. Много са рисковете пред него", каза още пред БНР анализаторът.

"Тези, с които новото правителство обещава да се бори, са още на власт. Те не са паднали от власт. Те са навсякъде в администрацията, навсякъде в правораздаването, почти навсякъде в бизнеса. Те са скрити в самото правителство - тепърва ще излизат сигнали за зависимости на хора от новото правителство от скрити сили в обществото".

Според него правителството ще се сблъска с яростна опозиция на своята дейност - и от опозицията в НС, и от онези сили в обществото, които стоят зад бившите управляващи.

Проф. Ставрев посочи, че няколко месеца ще са необходими, за да се види дали избраното правителство може да работи: "Защото то може да е чудесно изглеждащо, но може да не може да работи".

Като още една загадка той определи как обществото ще подкрепи новия кабинет: "Следват много болезнени за голяма част от обикновените хора реформи. ... Не е важно само да подкрепяш на думи новата власт, а да приемеш, че ще се лишиш от някои привилегии, в името на всички".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ мъжлета

    38 17 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 2 Същия

    27 41 Отговор
    Не се предавай Гешев, народа сме с теб. Мачкай олигархията! От там идват парите и шепа пискливи чукове рвът защото си им неудобен. Дубай, Белград, Прокопиев, Сис инд., АКБ форест Маринели и Ветковци са срещу тебе. А това ме слага мене на твоя страна, щото ония вобще не ги съжалявам

    Коментиран от #4, #8, #18

  • 3 Бойкооооооо

    17 18 Отговор
    Страшавел идва. Радев. Рашков. Честито
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    18 13 Отговор
    "Следват много болезнени за голяма част от обикновените хора реформи. ... Не е важно само да подкрепяш на думи новата власт, а да приемеш, че ще се лишиш от някои привилегии, в името на всички"./ ще карате на хляб и водица , щото ;борбата ; изисква жертви , и пълни сметки на политическата рода и злите псета които я охраняват
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 друга тема

    12 4 Отговор
    Вече си нямаме Каца,само дето във Враца гарга не каца.
  • 8 ИВА ПРИЛЕПА

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Същия":

    муржо, ти в пещера ли живя досега бе ,или звездите много ти говорят
  • 9 СветослаБ Гаврев

    23 3 Отговор
    За съдебна реформа трябва конституционна промяна, т. е. 160 гласа, другарю Ставрев! Ти не ги разбираш тия работи, по какво си "професор" ?По празни приказки. Не си юрист, за да даваш правни анализи.
  • 10 Мишков

    19 4 Отговор
    Този пък откъде изпълзя, бяхме го забравили, пак започва да дава акъл, да досажда на публиката.
  • 11 бял Х ляб

    17 15 Отговор
    Факг е , че Бойко вече не е на власт , но БОЙКОВЩИНАТА се е пропила навсякъде и ще оказва яростен отпор и жестока съпротива. Видяхме го с ГЕШЕВАТА прокуратура. Ще го видим пак на всякакви нива. Изчегъртане му е майката ,
  • 12 гост

    16 13 Отговор
    Гешев нали щеше да чака да свърши мандата на Радев, за да му потърси отговорност за разединяване на нацията? А кво стана? Май ще го поприберат него да даде показания.
  • 13 Надзирател

    11 13 Отговор
    Точно така ! Незабавни действия ! Борисов и цялото му крадливо и корумпирано правителство в затвора !
  • 14 0000

    9 7 Отговор
    Трябват реални действия и реформи стига вече приказки.
  • 15 kaptain Morgan

    8 8 Отговор
    Гонете Шрек и му вземете охладителя за вино иначе той ще подгони вас!
  • 16 NeXu s

    13 6 Отговор
    Този какво иска? Да се уволнят всички навсякъде у да се сложат наши хора ли? Още малко и ще поиска и мен да уволнят и да сложат някой негов ортак. Все едно сме в 1944?!?!?!.!!!
  • 17 Перо

    9 6 Отговор
    К.Петков направи грешка,че взе в неговата формация отрочетата на партиините функционери от криминалните партии от прехода, като Деница Симеонова. Това,че са млади и необременени от миналото не означава,че не са свързани с него чрез родителите и възпитанието, както и провинциалната напоритост за лека и доходна работа,без да имат резултатна практика и кадърност.
  • 18 Joro

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Същия":

    Запориране на имущество не значи конфискация и връщане на държавата. Това би била свършена работа. Не казвам,че повечето от тези ,които са със запорирани сметки не са за затвора, но после поради липса на достатъчно доказателства(да не кажа никакви) по делата всичко води до оправдателни присъди в съда. Държат хора в ареста година-две без съд и присъда,за да ги изнудват. Това ако е свършена работа- здраве му кажи.
  • 19 Ще се наложи

    12 6 Отговор
    Да почакате другари със смяната на главния прокурор. Има,няма четири, пет години, докато му изтече мандата. Пък после ,ще я смятаме.Може пак да го изберем.
  • 20 Розов Решетников

    7 6 Отговор
    Харвардските хомеци ще спасят партията-майка от позора! Касиел Мордехай да ни е на помощ!
  • 21 Ивайло

    6 9 Отговор
    Какво го чакат този и цацаров да ги махат веднага ,да се извадят всички далавери който са правели заедно с герб и дпс
  • 22 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ИМАМЕ НАД 4000 ПРОСТИ ФЕСЪРИ И ПРОСТИ ФЕСЪРКИ - НАПЪЛНО БИЗСМИЛЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!! ИМАМЕ И АКАДЕМИЦИЦИ - С НИЩО -КАТО ПРИНОС ЗА ЖИВОТА НА НАРОДА НИ !!! МЛАДЕЖИ С ТАЛАНТИ НА УЧЕНИ --ИЗДУХАЙТЕ СТАРАТА ПАСМИНА - КОЯТО СИ ДАВАШЕ " НАУЧНИ ТИТЛИ " -ЕДИН НА ДРУГ !!!!!!!!
  • 23 6969

    0 2 Отговор
    Аз съм за махане на гешо от поста прокурор на р БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове