Last news in Fakti

19 Декември, 2021 11:48 3 283 51

Румен Драганов: Зеленият сертификат е отворена врата за туризма

  • румен драганов-
  • зелен сертификат-
  • отворена врата-
  • туризма

В чужбина ще излязат около 60 000 души, от които около 6000 ще бъдат по по-екзотични дестинации, включително в Дубай, допълни директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Румен Драганов: Зеленият сертификат е отворена врата за туризма - 1
Снимка: bTV

Зеленият сертификат е отворена врата за туризма. Организацията е създадена, чакаме туристи. Очакваме удвояване на заетостта на легловата база през зимния сезон спрямо миналата година. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му ръстът ще засегне не само планинския туризъм, но и СПА, културния, кулинарния туризъм, свързан с къщите за гости, както и с посещенията при близки и приятели.

"В България условията са много добри и цената е много изгодна, в отношение цена-качество. Занзибар е модерна дестинация. Половин милион българи се очаква да бъдат в България за Коледа и Нова година. Всички балнео и СПА хотели са заети. В чужбина ще излязат около 60000 души, от които около 6000 ще бъдат по по-екзотични дестинации, включително в Дубай", допълни Румен Драганов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червен

    51 0 Отговор
    крадльо и ДС ухо ! Отврат !
  • 2 💉=⚰️

    100 5 Отговор
    Зеления сертификат е изнудване за да се бодат хората с отровите. Няма друга цел.

    Коментиран от #8, #24, #32

  • 3 Яли

    31 0 Отговор
    на вестници и мушама , дали им пълна слободия да грабят хотели и да "правят" туризъм в България ! Резил !
  • 4 А.. БЕ...

    81 3 Отговор
    РУМЕНЕ.... НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ?!???
    ЗЕЛЕН МЕЛЕН ВАКСИНА НЕ ПОМАГА. ВСИЧКИ СЪС ВАКСИНИ И ПАК БУМ НА ЗАРАЗЕНИ. ЩО ЗА ПТИЧИ УМ ИМАТЕ. НАЛИ БОЦА БЕШЕ ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАМЕ?!???. А ТО КАКВО СТАНА?!???. НАБОЦКАНИ ТЕ ЗАРАЗЕНИ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ. И ТЕ ПИЧ РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА. ВАКСИНИРАНИТЕ.
  • 5 Българка

    90 4 Отговор
    Зеленият сертификат е зелен коридор за разнасяне на заразата. Коктейлите не са ваксини и не предпазват от заразяване, разнасяне на зараза, боледуване, дори смърт. Зеленият сертификат пълни джобовете на шепа олигарси и свитата им. Той е дискриминационен и противоконституционен

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БенбенЗелен

    67 0 Отговор
    Какъв зелен сертификат, като повечето страни вече искат тестове въпреки сертификата (т.е. неговата стойност е вече 0). Сертификата се рекламираше, че си защитен и не може да се заразиш ... затова може да пътуваш. Аз от 4-ма ваксинирани близки, всики после се разболяха и да - разнасят заразата. Какъв ти сертификат, какви 5 лв. Похарчиха млрд. за вакисини, които не вършат никаква работи просто всеки трябва да го преболедува.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    22 1 Отговор
    Тоя не беше ли същия, който оправдаваше откачалката от заслона на Тевно Езеро?
  • 10 Студопор

    30 2 Отговор
    Какво като ще излязат 60 000? Как това е добре за българската икономика? Нали ще си харчат парите навън, не у нас...?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Огнян

    49 3 Отговор
    Това е единственото ми несъгласие с новите до момента. Т нар. зелен сертификат е пълна безсмислица, при положение, че ваксинираните могат да заразяват и могат да се разболяват, то употребата му става напълно безсмислена. Или ще кажем ,че да заразиш някого след като си ваксиран е ОК, а ако го заразиш без да си ваксиниран не е ОК?
    Фокусирайте се върху останалите си цели, имате подкрепата ми, тази конкретно цел ще ви носи само негативи. Хората усещат фалша...
  • 14 нннн

    40 1 Отговор
    Какви.врати може да отвори една фашистка мярка? Фашистки, разбира се!
  • 15 Интелектуалец

    42 1 Отговор
    В много страни вече дори и да сте ваксиниран и със сертификат изискват тестове. Моят съвет е да принтирате Зеления сертификат на хартиен носител, намачкайте го хубаво, да не ви боде, и си изтрийте зaдникa с него. Гледайте да не е гланцирана хартията, че не попива и ще си ходите оcpaни.
  • 16 киро

    36 1 Отговор
    Интересно,защо всички ни мислят за олигофрени! На мен искането на зелен сертификат ми пречи!А на вас?
  • 17 съветник

    16 1 Отговор
    Фалшивия сертификат може да отвори само фалшиви врати.
    Снишете се, докато отмине бурятяа и това е.
    Ако се опитвате да блеснете като най-усърдни ковид комсомолци пред силните на деня, това ще ви донесе само негативи, нежели някакви облаги. А и ролята на ковид политкомисари вече е заета от ГЕРБ и щабовете им.
  • 18 Перо

    24 0 Отговор
    Тоя и шефа на БГ стокова борса В.Симов. доказаха,че задържи ли се един човек повече от 4 г.на висок пост,започва прогресивно да затъпява!
  • 19 Учуден

    12 0 Отговор
    Като четем какво става по света, както се нижда и от написаното тук и дотук, защо се дава думата и то все по-често на такива директори на необясними институции, и на всякакви подобни люде от подобни "институции", кой въобще и защо плаща за съществуването на такива паразитни съмнителни "фактологии"!? Не ни ли стигат и другите нашествия- тираджийските (извън чисто туристическите), които все повече правят непроходими "магистралите" и други главни пътни артерии, опасни и необдишваеми не малко населени места, ...!? И всичко при недоказан финансов ефект за държавата и народа ни, при наличие на съмнения...
  • 20 Boxer EZ 30

    29 1 Отговор
    1. Какво пише в договора между Урсула и Пфайзер, чиито краен резултат, завършва в телата на българските граждани?
    2. Колко, от официално преболедувалите 200 000 българи през 2020г., отново са се заразили, постъпили в болница или са починали през 2021г.? Става въпрос само за търсене на съвпаденията по ЕГН, които МЗО има, но незнайно защо, не обявява данните за естественият имунитет, които касаят вече 3,5 милиона преболедували българи!
    3. Кои организации, в момента в България, ежедневно, следят за качеството на ваксините по ваксиностанциите? Това, че един продукт е сертифициран от ЕК, не значи, че не трябва да се осъществява ежедневен качeствен контрол!
  • 21 Ей хахо 78

    4 2 Отговор
    Година съм бил на почивка във двореца сега супер хотел те това е капитализъм крадлив бях със майка си дете трябваше да ме приемат комсоолец и са ме приели и не болеше молеха ме и за партиец дя стана не съм станал щото не съм искал виждах фалшиквото и при тях МАЙКАМИ БЕШЕ ОБИКНОВЕН А ТЮТЮНДЖИЙКА И ОЩЕ КЪЛНЕ ЖИВИ ДА НЕ СА КАКВО НАПРАВИХА СЪС МЛАДИЯ НАРОД А ДНЕС СЛУШАХ ГЕОРГИ МАРКОВ РАЗСТЯГАШЕ ЛОКУМПО ЕВРО ДИКОВ НО ТАМ ЧОВЕКЪТ Е УМЕН А НЕ ТИКВАТА ХАХО ТЪПЪНАТ БОКО ЕВАЛА ГОЧЕ ЧЕ ГО ЗАКОПА И НЕГО И ГЕШЕВ ДАОСЕ ОСЕТЯТ ПО МЛАДИТЕ И УМНИТЕ ГЕРБЕРИ
  • 22 Boxer EZ 30

    24 1 Отговор
    4. Защо не е създадено Бюро за Разследвания на Страничните Ефекти от Ваксинацията? За да проверява да ли има връзка, между ваксините и последващата инвалидизация или смърт на всеки ваксиниран, починал до 6 месеца след ваксиниране, когато е под средната продължителност на живота? Защо, след като от нас се иска, да прилагаме масово нов продукт, ние не следим за негативните ефекти от него, по възможно най-критичният и прозрачен начин?
    5. Колко души са започнали ваксинационният курс и не са го завършили, защото са починали? Защо не се оповестяват отделно в ежедневната статистика?
    6. Защо на ваксините се приписва ефекта от естественият имунитет, като не се отчита боят на ваксинираните, след преболедуване и не се оповестяват отделно в ежедневната статистика?
    7. Чрез ваксините, не се ли получва „трениране и селектиране” на вирусът, който може да стане все по-обучен, заразен и дори по-смъртоносен? (Пример с масовото прилагане на антибиотиците и последвалата резистентност)
  • 23 Boxer EZ 30

    26 0 Отговор
    8. Какво стана със златното правило, че човек може да се ваксинира само в отлично здраве? Призоваването за ваксинация, по време на поредната корона-вирус-вълна и на понтециално болни хора, не е ли допълнителен фактор застрашаващ здравето им?
    9. Защо не се допускат руските и китайските ваксини?
    10. Защо в обществата, достигнали 80% ваксинация, вместо „Стаден Имунитет” се развива „Стаден Садизъм” спрямо неваксинираните?
    11. Сегашното положение не е ли описано в Окровението на Иоан гл.13, стих 15-18 ?
    Осветляването на тези въпроси е отговорност към общественото здраве и ще намали основата за конспиративни теории, което би трябвало да е цел и на самите ваксинатори!
  • 24 днес

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "💉=⚰️":

    Ваксаните също разнасят вирус - защо ще имат повече права - това, че може да защитава себе си евентуално, но нада ли с тези неясни течности), не значи че не сеят яко зарази. Само тестовете са сигурни, че дадено лице към определен момент не е заразено...... Не на зелените звезди, пардон сертификати, не на сегрегацията. Всички хора, независимо от цвят, раса, образование, религия, здравословно състояние, физическо състояние са РАВНИ!!!
  • 25 зеленият

    30 1 Отговор
    сертификат е репресивна мярка за ваксинация, понеже няма как по друк начин да ни набоцкат и разчитат чрез него хората да не издържат дълги и да се набоцкат, това е.

    Коментиран от #28

  • 26 перифразирам

    22 1 Отговор
    Зеления фалшификат ще донесе много зедлен хайвер на туризЪма ;)
    А най-големите обороти ще са на 30 февруари и 31 юни.
  • 27 А сега де

    20 1 Отговор
    "Половин милион българи се очаква да бъдат в България за Коледа и Нова година. В чужбина ще излязат около 60000 души"... излиза, че България е има няма 560 000 души, така ли директоре:)
  • 28 всъщност да

    30 1 Отговор

    До коментар #25 от "зеленият":

    Боцкането не било задължително, но зеленият фалшификат бил задължителен, а него можеш да го вземеш само ако се набоцкаш.
    Все едно шефът да каже - "аз не упражнявам сексуален тоирмоз над секретарките си, ама виж, от кефа ми зависи дали точно ти ще си ми секретарка, а кефа ми зависи от това дали правя редовно секс...."
    Запомнете - да оптнем,еш препитанието на човек като репресивна мярка, не е много по-зле от това да го пребиеш или пратиш в лагер! Глада и мизерията са си едно садистично наказание.
  • 29 12321

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Отлично казано - зеленият сертификат е зелен коридор за разнасяне на зараза!!!!!!!!!!!!!!
  • 30 волен сидеров

    18 0 Отговор
    ТОЗИ ОЩЕ СИ ВЯРВА ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ СТАРОТО И ХОРАТА ЩЕ ПЪТУВАТ СВОБОДНО СЪС ИЛИ БЕЗ ВАКСИНИ
  • 31 Жови

    11 2 Отговор
    На първо място се надупчете с ваксини,за да можете на воля да си купувате локум от Турция,греяно вино от Австрия и узо от Гърция!:)))
  • 32 Справедливост

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "💉=⚰️":

    Абсолютно точно определение - Зеленият сертификат е ИЗНУДВАНЕ и ПРИНУДА за участие в медицински експерименти по избор. Освен това нарушава правото на конфиденциалност, свързана със здравето на индивида. Здравословното състояние на човека е лично информация, която е конфиденциално единствено между конкретния човек и неговите лекари - евентуално, а ако някой не отиде на лекар, не е работа на никого какво е състоянието на неговото здраве физическо или психично. Ако не ме лъже паметта никой не можеше и не трябваше да бъде дискриминиран по какъвто и да е начин ако е носител на ХИВ или е болен от СПИН, никой не знае кой е заразен с трипер, сифилис, хепатит, ЧПВ, херпес или каквото и да е друго там и никой не го изследват и сертифицират за това. Този сертификат е НЕЗАКОНЕН.
  • 33 Анонимен

    7 0 Отговор
    Не заслужавате нищо 1 палачинка на морето беше 3.5 лева
  • 34 БРЦК

    15 1 Отговор
    Зеления сертификат отворена врата към АДА - болести смърт и робство. Затова СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ. ПРЕД СМЪРТТА ВСИЧКИ СА РАВНИ
  • 35 Зеленият

    13 1 Отговор
    сертификат е легално средство за заразяване и разпространение на нови щамове, създадени от набодените. Създадена е същата ситуация както с испанския грип, само че много по - мащабна.
    Интересно защо в частните училища, където учат отроците на така наречения елит, е забранено на набодени учители да имат контакти с учениците?

    Коментиран от #51

  • 36 Анонимен

    2 0 Отговор
    ГЛУПОСТИ 100% ГО ОГРАНИЧАВА!
  • 37 Сертифициран идиот

    16 1 Отговор
    Вчера отидох с жената в едно ресторантче. Събота късен следобед, гледам през прозорците а вътре никой. На входа управителка ни кани да влезем а после пита имаме ли зеления парцал. Имаме и двамата, защото преболедувахме, ама където го искат не влизаме. Та се обърнахме и вън. А шефка тича след нас и вика елате бе, шегуваме се. Тя таз шега си чисто е-не де. Та то клиенти нема и персонал нема ама искат зелен парцал. Затваряй и фалирвай, това е изхода. Ще оцелеят само умните и смелите.
  • 38 big

    13 0 Отговор
    Зеления сертификата е една голяма глупост! Средство за принудителна ваксинация! Погледнете, в колко държави с над 80% ваксинирани граждани как расте заболеваемостта, а това означава, че заболеваемостта сред ваксинираните е много голяма!
  • 39 Анонимен

    3 0 Отговор
    Да не би в психодиспансерите да са се свършили местата или психиатрите са претоварени?😁😁😁

    Коментиран от #40

  • 40 Питанка

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Анонимен":

    Човече, има ли все още такива заведения у нас, останаха ли или приватизациите ги освободиха от задължението им? Щото все по-често се сблъскваме с "нереалното", до вчера немислимото, ту шофьорски кормилни изпълнения или тресящи се от музика/шум автомобили, ту стрелби за щяло и нещяло, ту пакости по имущество и паметници, ту домашно насилие или фамилни войни, ту... А пък сме се запътили да оправяме света, да участваме в устройството на други държави, да доказваме колко велика и непримирима нация сме, да....
  • 41 Ами ...

    3 0 Отговор
    Да се чуди човек, защо големите хотели затварят.
  • 42 хайдутин

    8 2 Отговор
    Ей, бизнесаааа..... Ако продължавате да си траете ще фалирате до един! Ни туризъм, ни търговия, ни услуги нищо няма да остане. Излизайте и изкарвайте работниците си на протести преди да стане прекалено късно.
  • 43 Боц

    8 0 Отговор
    А така, супер. Тъкмо започнаха да намаляват случаите, пуснете английските пиянници, при тях е тъмночервено. Също чакаме простите селяци да се върнат от екзотичните дестинации. Никой от тези индивиди няма да подлежи на карантина, нали? Нов пик Януари - Кирчо това и чака - задължителна ваксинация и бодене на децата + антиваксърите са виновни. Тикви прости - нарочно го правят след като връщането на децата в училище не помогна за плановете им.
  • 44 Може ли

    6 0 Отговор
    Може ли министерството на здравеопезването да публикува тези данни, по закона за достъп до обществена информация следните данни 1. Колко души под 60 годишна възраст към 30 юни 2021г са починали в период от 6 - шест месеца след ваксиниране срещу Ковид 19 през втората половина на 2021г. 2. какъв е общия брой на починалите под 60 годишна възраст към 30 юни 2021 през втората половина на 2021г. 3. колко процента е ваксинираното население под 60 години към 30 юни 2021г . 4 колко е общия брой на хората под 60 годишна възраст към 30 юни 2021г . - след публикуване на тази информация, всеки завършил основно образование може да си направи информиран извод
  • 45 123456

    5 0 Отговор
    А ПСР за английските пияници и нашите емигранти ще има ли? Щото не щем да внасяме омикрони или да???
  • 46 Скиор

    4 0 Отговор
    Да развеем сертификатите на Пампоровец !
  • 47 случаен

    4 0 Отговор
    отворена врата е за вируса,така се разнася експресно по света.ама явно е изгодно за фармата,означава милиарди печалби
  • 48 БУУМ

    8 0 Отговор
    Дилекторе, аз ти предлагам да отпаднат тия фалшиви зелени сертификати дето за нищо не стават и да видиш и ти малко туристи в България и после пак ще говорим, че с тия анализи дето ги ръсиш излиза че нищо не разбираш.
  • 49 Измама

    5 0 Отговор
    Зеления сертификат е една измама,за принудително ваксиниране.Болните в Англия,Франция,Дания,Австрия,Гърция и Германия са точно ваксинирани и те разнасят заразата и пълнят блниците,защото там неваксинирани не останаха а и се пазят от ваксиниранита.Всички които влизат в България трябва да имат отрицателен ПСР тест.Само това ще спре нова зараза .
  • 50 Скоро

    3 0 Отговор
    Скоро ще въведем зелени АК47.
  • 51 Qqqq

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Зеленият":

    Това , което казваш е до голяма степен вярно. Единствено и само искам да те светна , че срещу испанския грип няма ваксина и за това не е възможно да са направили същото. А и испанския грип е много по - смъртоносен от глупавия COVID. За няколко години умират между 50 и 100 милиона човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол