Last news in Fakti

19 Декември, 2021 22:10 13 902 46

Караджов за АМ "Хемус": Така не се строи дори пристройка на къща

  • гроздан караджов-
  • министър-
  • магистрала хемус

Как да искаш сериозна тол такса за пътища в такова състояние, чуди се министърът на регионалното развитие

Караджов за АМ "Хемус": Така не се строи дори пристройка на къща - 1
Снимка: БГНЕС

"Хемус" е пример как не трябва да се строи, не само автомагистрала, а дори и пристройка към къща. Две трети от лотовете са без строителни разрешителни, даже и каквото е извършено по тях е меко казано незаконно строителство. И този юридически казус трябва да бъде разплетен".

Това заяви министърът на регионалното развитие пред NOVA.

Той коментира и разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление на Дунав мост.

"Най-малкият проблем в този казус е грубото и арогантно държание, което получи своето заслужено наказание. Бих искал комисия до края на работния ден във вторник да проучи всички платени такси от товарни автомобили през русенското КПП, както и ще вземем засичаща се информация от другите ведомства за това колко реално тежкотоварни автомобили са влезли и излезли от България, за да сравним дали събраните тол такси от една страна и броят на влезлите реално товарни автомобили е един и същ. Ако има драстично разминаване в това, ще бъде първи индикатор за схема на корупция. И тогава вече ще има сериозни последици", заяви Гроздан Караджов.

"Повечето пътища в България са под всякаква критика и е много трудно държавата да поиска сериозна такса на тол километър за подобна липса на качество на пътя. Нашата стратегия занапред ще бъде да ремонтираме пътищата и върху тези новоремонтирани участъци да се заплаща тол такса на увеличени километри, да се достигне до 20 000 километра пътна мрежа, за която да се дължи тол такса. Освен това ще направим детайлен анализ дали няма пробойни, от които тол такси да изтичат в джобове, вместо в бюджета. Така че - това е първото, което ще направим, а после стратегически ще променим и тол системата да събира пари на честен принцип", изтъкна той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    68 21 Отговор
    Така си построих зайчарника.И крада ток от стълба на улицата за него.

    Коментиран от #5

  • 2 💸💸💸💸💰💰💰 ги няма.

    81 23 Отговор
    Но пък гербаджиите участници са пълни с пачки.
  • 3 Хайдеее

    60 65 Отговор
    Още един специалист по магистрали.Аман от пишман строители и специаляги.И тебе ще видим,какво гергьовски дъжд си.Макар ,че веднъж вече видяхме що за стока си .Но младите не те познават.
  • 4 Мунчо юмручето

    57 67 Отговор
    Със две думи няма да строим хемус а ще се правят ремонти след ремонти та да се краде като за световно ето ви промяната и развитието на държавата браво

    Коментиран от #43

  • 5 Другаря Кара

    31 20 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    До края на твоя мандат бас слагам, че ще си останеш като ,,катар без история"! Пари НАНАЙ!
  • 6 АЗ ПОДМЯНАТА

    41 30 Отговор
    ГООЛЯМА ПООДМЯНА ТОЗИ КОСТОВИСТ МИЛ ДРУГАР ЩЕ ОПРАВЯ ЩЕ ОПРАВЯ ПЪТИЩА БЪЛГАРИО ДРЪЖ СЕ БАНИЦАТА ЗА ДРУГАРИТЕ Е МНООГО СЛАДКА ДОБРАХА СЕ
  • 7 оня с магарето

    39 8 Отговор
    и кога казваш ще е готова Хемус 46 години от като е почната

    Коментиран от #10, #39

  • 8 Абе ,

    31 27 Отговор
    Тоя голем строител , щом сравнява магистрала с пристройка ...😁
  • 9 херостикис

    45 8 Отговор
    Признавате,че едни пари от джоба на българина са влезли в един друг джоб,но не смеете да му бръкнете в джоба за да върнете парите на българина...,е, защо сте там,за констатации ли
  • 10 ми ,

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "оня с магарето":

    Когато след 30 години дойдат - Завършваме Промяната ...
  • 11 Луд

    26 5 Отговор
    Най-малкия проблем бил държанието на онзи.По-големия проблем е ,че не знае кой точно краде парите от винетка и вече трябва това да е самия той.Това разбрах аз.Ако ,не съм разбрал правилно се извинявам.

    Коментиран от #31

  • 12 малиии

    35 6 Отговор
    Абе , министре .. Първо си озапти ТОЛаджиите .. Как да искаш такса . Подозирам , че ще кажеш , че са герберасти ... Най-добре питай Бенатова ..
  • 13 ФАКТИ

    34 5 Отговор
    ТОЯ КРАДЛИВ ДЕМАГОК КОЙТО КАЦНА НА ЧАЛГАРЯ КОЙТО Е ОЩЕ ПО АЛЧЕН И ОТ НЕГО ИМА ЕДНА ЦЕЛ - ГРАБЕНЕ.НА СЛАВИ НАДЕЖДАТА. ТОЯ ТРЯБВА ПОД МИКРОСКОП ДА БЪДЕ НАБЛЮДАВАН.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Откъде

    30 0 Отговор
    изпълзяха толкова много стари крадци и се наредиха на софрата ! Това е едно много нечистоплътно и крадливо същество от времето на Иван Костов.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе ,

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тръмб":

    Едно време народа обичаше и ТРАНСИМПЕКС ...
  • 19 250

    21 11 Отговор
    Тези изобщо не разбират от строителство, сигурен съм. Има всички строителни книжа...какво сте се хванали в строителното разрешение.
  • 20 Урок по България

    21 9 Отговор
    Най-напред постройте 1км път и после дрънкайте, че канада не знае Шумен, Враца, Видин.

    Коментиран от #23

  • 21 Казуар

    14 2 Отговор
    За да се издаде строително разрешение трябва да се отчуждят частните имоти и други изисквания.
  • 22 Аноним

    11 2 Отговор
    Тоя умник пътувал ли е в чужбина например по лоша Унгария как да не го биеш на почивки
  • 23 ми ,

    16 6 Отговор

    До коментар #20 от "Урок по България":

    Почваме .. Ботевград - Враца - Шумен .. И ще видим , къде герберастията са скрили Дунав мост 2 ...

    Коментиран от #24

  • 24 Киро Ментата

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "ми ,":

    Те може да са го скрили но наш Кирчо пак ще го построи.
  • 25 Toxic

    27 12 Отговор
    Строило се е без проекти и без разрешителни, раздавали са милиони за озеленяване на магистралата дори на още неотчуждаеми терени, куче влачи диря няма. Накрая парите в саковете, да не мислите че са само тези 60 милиона откраднати в брой, сигурно има още десет пъти по толкова. Защо герберските министри участвали в тази схема и позволили тези безобразия още не са в затвора????
  • 26 Да питаме

    9 4 Отговор
    Каква е разликата между няма пътища и магистрала без акт за пускане по всички стандарти???? Второ къде са парите с който ще стройте. ??? Бяха ли изтеглени от комитова ??? От къде ще се вземат пари за продължаване на проекта Хемус ??? И още един въпрос само от толове ли ще се финансира строежа ??? Ами
    €0.02 на км за почистване на магистралата ??? Ами разделяне на carriers и Owners Operators, форма 2290 ???
    Повишаване на карго застраховка на €750000 -€1000000??? Ами сървиз центрове на концесия ???
  • 27 Тираджия

    18 7 Отговор
    Абе до сега магистралата щеше да е готова и нямаше да се друсаме с часове по дупките! Беше и платена ,а вие си вземахте парите на зад и сега нито пари нито магистрала и на онази цена вече не можеш да направиш и вело алея!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 падналия ангел

    12 7 Отговор

    До коментар #27 от "Тираджия":

    Знаеш ли как стана отчуждаванета на земите за строежа на магистралата там където ги има? Получаваш по пащата един голям плик с писмо от министерствжто на транспорта-земята ви е отчуждена за строителство, идете да си вземете парите! Нито ти предлагат замяна, нито те питат за цената! И ти взимат земята предавана от поколения! Като не искаш да се друсаш стани пилот на самолет,, горе дупките са по-нарядко!
  • 30 Шаран БГ

    7 5 Отговор
    Както вземате за едни и същи пътища, и ПЪТЕН ДАНЪК, и ВИНЕТКА - така ще " скубите" и с ТОЛ-ТАКСИ ! У нас може всякак да се дерат сиромашкш кожи !!! Те , за това и хора не останаха.......продължават да се измъкват.........
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 big

    2 1 Отговор
    Не мога да разбера, тези хора досега къде са живели? Ако само автомагистрала "Хемус" се е строила по този начин, с мед да ги намажеш! Рядко може да намериш нещо законно в пътната инфраструктура и не само там, построено от общините и държавата! Според законите в България, щом като няма отчуждаване на имоти, не може да се издава разрешение за строеж и съответно Акт 16! КП, ПУП, ПУР и всички такива също, но общините си ги издават: полицията, прокуратурата и съда ги защитават, дори ВАС те изкарва ползвател на имота си, който няма право на претенции относно площта му! Перифразирам един поет антифашист: Какво значи един Закон и Конституция? Нищо за тях!
  • 33 Факт

    9 1 Отговор
    Какво се церемоните, на всички митничари им хвърляте по един як бой и ще си признаят веднага.

    Коментиран от #44

  • 34 ЧОЧО

    13 3 Отговор
    Господин министър махнете табелите винетки от селските пътища,срам сме за Европа. В Германия леките коли не плащат ,дори и по магистралите а ние ще плащаме дупките по селските пътища.Срамота.
  • 35 Толаджия

    7 3 Отговор
    Е тя нали Толаджията и той се отчита и пълни Чекмеджета, те тия кюлчета не идат от въздуха. Та цялата система е измислена за да легализира рекета, те затова искат да им се плаща на ръка и банковите карти не ги смятат за финансов инструмент. Че кой луд ще висне иначе по цял ден за една заплата всичките докарват по 500 на ден иначе като катаджии все едно не са излезнали на работа.
  • 36 Оги

    9 6 Отговор
    Хайде Боко в затвора! Марш!
  • 37 Боги такежиев

    10 4 Отговор
    Сега да те видим теб Караджа - отворко какво ще построиш, лесно е да се плюе, но да видим трудното как ще направиш мушмуле.....
  • 38 Климбо

    5 3 Отговор
    Така се строи само разширение на курника за кокошките!
    С кражби не става нищо!
  • 39 Климбо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с магарето":

    Ще ги закръглен на 100 години!
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор
    Преди Герб не се строеше нищо. Айде да видим какво ще построи новата власт..
  • 41 Строител на магистрали

    6 1 Отговор
    Строежа на Хемус започна учудващо бързо и беше ясно че има някаква схема. Сега е ясно че "едно на теб , едно на мен" важи за цялата държава , още от Луканов. Ако се премахне корупцията и кражбите може да фалира държавата. Управлението на Държавата и финансирането на партиите е пряко свързано с корупция и кражби.Всяка изградена структура е свързана с отклоняване на средства към някои някои хора.
  • 42 789

    3 1 Отговор
    Този хамелеон , взе да ръси мозък .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Едуард Петров-Едо

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Факт":

    ФАКТ, НЕФАКТ! С ЕКСТЕМИСТКИ ПОХВАТИ СЪСИПАНА ДЪРЖАВНОСТ НЕ СЕ ОПРАВА! Апелирам към Министерски Съвет и Ресорните Министри, да се заемат МНОГО СЕРИОЗНО И НЕОТЛОЖНО ДА АРЕСТУВАТ ШАЙКАТА ГЕРБ И ДРУГИТЕ ШАЙКИ, след което Съд, Присъди и ...на Първо време ЗАТВОР! Предлагам, в най-скоро време да направим Национален Референдум за налагане на НАЙ-ТЕЖКОТО НАКАЗАНИЕ за грабежи в особено големи размери, убийство, разрушаване на Държавността и някои други много тежки провинения! Както е в САЩ! ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИЙ! - каза поетът! Но по онова време НАРОДЪТ БЕШЕ ВЯРВАЩ, а сега е по скоро атеистичен, което е колосална разлика! Въпреки всичко, Бог да пази България! Амин!
  • 45 Справедливост

    1 0 Отговор
    Като гледам за 7 месеца как се работи по магистралата и след 100 години няма да е готова.
  • 46 Справедливост

    1 0 Отговор
    Някой ще коментира ли магистрала Струма, построена от Станишев. Без акт 16 заради отчуждаване. Или качеството на Тракия, която бе като Дунавски вълни. Пълно мълчание. А що се отнася до отчуждаване само в БГ може да се обжалва, когато се касае за обекти от национално значение. При пазарни цени на земеделска земя 1000-1500 лв искат десеторно повече, като разберат, че ще се строи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове