Last news in Fakti

15 Април, 2013 09:58 922 1

Шансовете на по-малките партии да влязат в парламента

  • партии-
  • малки-
  • рзс-
  • христина христова-
  • проф. боян дуранкев
Шансовете на по-малките партии да влязат в парламента - 1
Христина Христова. Снимка: БГНЕС

Представители на пет малки партии - Емил Василев от РЗС, председателят на НДСВ Христина Христова, която представлява коалиция “Център свобода и достойнство”, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов и проф. Боян Дуранкев от “ГОРДА България”, се включиха в предизборен дебат в студиото на бТВ.

“Номер 17 е щастливо число. Всеки, който отбележи в интегралната бюлетина номер 17, ще види, че животът му ще се подобри - заяви Емил Василев. - Смятам, че България се нуждае в следващия 42-ри парламент от една силна антикорупционна и реформистка партия”.

Според него досегашните над 20 години преход са доказали, че системата не работи и няма как да тръгнем напред, ако не я сменим.

Представителят на РЗС изтъкна, че за да има високи доходи, трябва да има растеж, а за да има растеж, трябва да има вътрешно потребление, износ и чуждестранни инвестиции. Това са „трите кита“ на икономическия растеж, за чието постигане са нужни ниски данъци, политическа стабилност и конкурентни стоки.

„Нито сме продукт на БСП, нито сме патерица на ГЕРБ”, категоричен беше Василев. Минимум 5 бивши министри трябва да бъдат вкарани в затвора, като номер едно според него е Р. Овч., а лишаването от свобода на бивши министри трябва да служи за назидание.

“България се нуждае от рязка промяна”, заяви на свой ред Христина Христова. Икономиката стигна дъното, смята тя. “Три важни свободи трябва да осигурим на хората – свобода от корупция, свобода от безработица, свобода от бедност”, каза тя и обяви основния принцип на партията си: “Икономика, икономика и пак икономика”.

Според коалиция “Център свобода и достойнство” трябва спешно антимонополно законодателство. “Като кажем бедност – това означава монополи”, смята Христова. Спешните промени, които трябва да се предприемат, са в Закона за енергетиката и в Закона за защита на потребителите.

Христова защити единната данъчна ставка. И без това данъците в България са едни от най-ниските, а като има необлагаем минимум, те ще станат още по-ниски. Според нея, запазването на еднаквото облагане е справедливо.

Тя посочи корените на финансовата криза в Европа, докато според нея у нас корупцията и непрозрачността на съдебната система са в основата на кризата.

По отношение на малцинствата и битовата престъпност Христова посочи, че проблемите ще бъдат решени с образованието на децата. Полицаите също така трябва да са добре платени, за да вършат ефективно работата си.

“Дошло е време за възмездие. Това е нашият лозунг”, обяви Красимир Каракачанов. Той изрази бурно несъгласие с делението на партиите на големи и малки. Парламентът е разпуснат, следователно няма парламентарно представени партии. “ЦИК въвежда двоен стандарт”, заяви лидерът на ВМРО.

„Откакто влязохме в ЕС, ние станахме пазар на европейските картели”, посочи той. Затова партията му ще настоява във всички международни търговски вериги минимум 70% от стоките да бъдат задължително български. Така ще се стимулира земеделието, дребният и средният бизнес. ВМРО пледира за стимули и протекционизъм към българското производство

Валентин Касабов от НФСБ на свой ред изрази позиция: “В политиката трябва да дойдат нови лица, а не старите и изтъркани физиономии, на които се нагледахме в последните 23 години със старите формулировки”. Най-важното е да се повдигне нацията, защото тя в момента боледува, смята Касабов.

“Само след 30 години българинът ще изчезне и ще останат отделни анклави от малцинствата”, прогнозира той. Другият проблем е, че “икономика с корупция няма да върви напред”.

Проф. Боян Дуранкев обяви няколко конкретни идеи на “ГОРДА България”. Сред тях е да се инициира европейски план “Маршал”, с който да бъдем подпомогнати. “Иначе България остава в тресавището на ЕС”, смята той.

Друго обещание е минималната заплата до края на 2017 година да стигне 600 лв. Коалицията ще наблегне на науката и образованието и по-конкретно студентите в бакалавърска степен да не плащат никакви такси.

“Въобще не си мислете, че без солидна европейска подкрепа могат да се постигнат инвестиции и растеж – предупреди професорът. - Ние предлагаме семейно подоходно облагане с необлагаем семеен минимум от 36 хил. лв. годишно на член от семейството“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАТЕТА

    0 0 Отговор
    АБЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО "РЯЗКО" ДА СМЕНИТЕ?
    ЛЪЖИТЕ ОТ ЕДНИ "РЯЗКО" СМЕНИХТЕ С ДРУГИ!!
    КАТО СЕ КАЧИТЕ НА ВЛАСТ И КАКВО?

    ИНАЧЕ Е ТАКАВА ОПЛЕТЕНА РАБОТА С ПРОСТА ПЛЕТКА ВСИЧКИТЕ КАТО ПАТЕТА В КАЛЧИЩА СЕ ОПЛИТАТ!

    КАТО ДА СТАНЕШ УПРАВЛЯВАЩ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: ТАКА, ТАКА, ТАКА ЩЕ НАПРАВИМ, ТАКА ЩЕ НАПРАВИМ!

    ПОСЛЕ КАТО СЕ КАЧИШ НА УПРАВЛЕНСКИЯ СТОЛ ТО ТАКА СИ Е ЗАМИСЛЕНО ОТ ПРЕДИ ДА ИМА ДЪРЖАВНА ТАЙНА И КАТО ПОГЛЕДНЕШ И ТИ СЕ ИЗПРАВЯ КОСАТА!

    КАКВО ЛЪГАХ КАК ЩЕ Я КАРАМ СЕГА КАК ТИЯ ОБЕЩАНИЯ ИСТИНА ДА ГИ НАПРАВЯ!!!???

    ТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НАЛИ НЕ БЯХ ДЪРЖАВНИК И ЗА МЕН ДЪРЖАВНА ТАЙНА БЕШЕ ТОВА ДНЕШНОТО СЪСТОЯНИЕ, А СЕГА КАТО СТАНАХ ДЪРЖАВНИК И РАЗБРАХ КАКВО Е!!!

    АМИ ТО СЪМ С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ И РАЗВЪРЗАН ЕЗИК ЗА ЛЪЖИ!!!!!

    ТО ДНЕШНОТО СЪСТОЯНИЕ МАКАР И ОЧЕВИДНО ДА Е ЗА ВСИЧКИ
    ЗАКОНОВАТА ПЛЕТКА ТАКАВА Е ЧЕ ДА ТЕ СКОВАВА ДА НЕ МОЖЕШ ДА МРЪДНЕШ!

    МАЛКО СА ТИЯ КОИТО ПОЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ ОЧЕВИДНО Е НЕ СА ВСИЧКИТЕ В СТРАНАТА ЮРИСТИ!

    ПА БЪЛГАРИЯ СИ Е СЕЛСКОСТОПАНСКА ДЪРЖАВА ПОЗНАВАТ СЕ КАТО НА СЕЛО АМА НЯКОЙ КАТО СА СЕ ЗАБЛУДИЛИ ПО ГРАЖДАНСТВОТО И НА ГРАЖДАНИ СЕ ПРАВЯТ И ВЕЛИКИ ГО РАЗДАВАТ! МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ ИМ Е В ПОВЕЧЕ АМА КАТО СЕЛЯНИТЕ ХЛЯБ ЯДАТ! МНОГО СА ГОРДЕЛИВИ И ГОРД СИ НАПРАВИХА НЕ СИ ЛИ ЛИЧИ!

    ТАЯ КРИЗА ГОРДО ЩЕ ИМ СТРОШИ ВЕЛИЧИЕТО И ГОРДОСТТА ИМ ЩЕ СТОПИ КАТО СЛАНИНА НА ОСВИЕНЕЦ!

    ХУБАВОТО Е ЧЕ СЛЕД ТЕЗИ СТЪПКИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА ДЯДО ЙОЦО ТАКА ЩЕ МУ СЕ РАЗВИЯТ ОЧИТЕ ЧЕ ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ НА ПАРТИИТЕ И ЩЕ МУ СТАНЕ ЯСНО ЧЕ БЕЗ ЛИЧНА ИКОНОМИКА/ЛИЧНО СТОПАНСТВО НИЩО ДОБРО ЗА НЕГО НЯМА ДА СЕ РАЗВИЕ!

    “Въобще не си мислете, че без солидна европейска подкрепа могат да се постигнат инвестиции и растеж – предупреди професорът. - Ние предлагаме семейно подоходно облагане с необлагаем семеен минимум от 36 хил. лв. годишно на член от семейството“ - КОЙТО НИ ПОДКРЕПИ ТОЙ И ЩЕ НИ ПОПРЕЧИ ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ!

    НА ЛЪЖАТА КЪСИ СА КРАКАТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове