Last news in Fakti

15 Април, 2013 10:07 1 830 30

Меглена Кунева: ГЕРБ са 2 в 1 - мутри и монополи

  • меглена кунева-
  • герб-
  • мутри-
  • монополи

“Доскорошното управление на ГЕРБ беше олицетворение на 2 в 1 - мутри и монополи”. Това коментира в Дупница лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

“Малкият и среден бизнес е смазан и рекетиран от държавата, а администрацията е с вързани ръце и вързана глава”, посочи още Кунева. По думите й, в последните 4 години администрацията не е смеела да действа, нито е смеела да мисли, защото всичко се е решавало с телефонни обаждания, а не по закона и правилата.  “Единственото, което трябва да се случи, е да започне държавата да спазва собствените си закони”, категорична бе Кунева. Като пример тя посочи нежеланието на държавата да контролира сфери, които би трябвало да подлежат на регулация - енергийните монополи, каквито са ЕРП-та. “Защо им е обаче да контролират ЧЕЗ, след като в борда е Митко Каратиста, който също е пратен Борисов”, попита риторично Кунева.

“ГЕРБ са страхлива партия, която не направи нищо - нито за корупцията, нито за здравеопазването, нито за образованието. Дори в сферата на борбата с престъпността, успеваемостта е нулева - вижте до кой етаж на жилищните блокове са решетките на прозорците”, посочи още Кунева. Тя припомни, че при управлението на ГЕРБ парите за подслушване са били много повече, отколкото са били отделяни средства за справяне с битовата престъпност.

“Когато човек няма достатъчно култура, когато е прост и когато е страхлив, той става арогантен”. Така Меглена Кунева коментира изявлението на Бойко Борисов, че “българските пенсионери са виновни за опоскването на резерва”. Тя потвърди, че смята за недопустимо разделянето на нацията и настройването на едно поколение срещу друго, което Борисов се опитва да постигне с изказването си. “Ако днес премълчим атаката срещу пенсионерите, утре те ще ударят други”, коментира още лидерът на “Движение България на гражданите”.

Кунева посети Перник и село Драгичево – населеното място, което пострада най-много от земетресението на 22 май миналата година. Там тя разговаря с кмета Тодор Тодоров и жители на селото, които разказаха, че молбите им за отпускане на средства за възстановяване на щетите, масово са били отхвърлени. “Наглост е в същото време ГЕРБ да има 29 млн. лева от партийната субсидия като депозит в банка”, посочи Кунева и припомни, че “Движение България на гражданите” ще настоява в следващия парламент субсидиите на политическите партии да бъдат намалени наполовина.

В Дупница Меглена Кунева представи листата на “Движение България на гражданите” за Кюстендилска област с водач Силвия Велкова. В Перник листата се води от Людмил Веселинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕЛИКАНИТЕ

    1 1 Отговор
    Яката фигура на Борисов съвместена с табелката Пермиер може да ви послужи да приказвате глупости 2 в едно ПРЕДИЗБОРНИ ЛЪЖИ И ОПЛЮВАНЕ НА ПРЕДИШНИТЕ
    ТОГАВА ВИЕ СТЕ 3 в едно ПРЕДИЗБОРНИ ЛЪЖИ И ОПЛЮВАНЕ НА ПРЕДИШНИТЕ + НЕКАДЪРНОСТ НА ЗА ПО ДОБРО БЪДЕЩЕ и това е вашето ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ!

    БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ - то всичките селяни И ХЛЯБ ЯДАТ ама тия граждани го раздават:
    Манията за величие им е в повече - ТОВА СА НАЙ-ОПАСНИТЕ ПСИХИЧНО БОЛНИ!

    Коментиран от #3

  • 2 krassimir

    0 1 Отговор
    Вярно е, борят се мускули и интелекст, фуражки и университетски тоги. Време е интелигенцията и професионалистите да превземат властта защото пожарникарите и физкултурниците видяхме до къде ни докараха. Не че мускулите са лошо нещо, но съм забелязал, че и при спортистите освен мускули се иска и интелект, пък бил то природен, за постигане на голями успехи. ДБГ съчетава тези предимства и е основна алтернатива за излизане на страната ни от кризата.

  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКАНИТЕ":

    Колко стотинки взе за да напишеш тази простотия ?
  • 4 Wizard

    0 1 Отговор
    Меглена Кунева е чудесен политик, умна, културна и възпитана. Тя е от европейско ниво и тук трудно вирее в тази кал, арогантност и подмолни ченгеджийски схеми. Лошото е, че точно с това ще трябва да се бори - да представлява гражданите, които се явяваме опонент и с различни интереси от ГЕРБ и крадливата орда покрай Бойко Борисов! Изключително правилно се е изказала и намирам думите и за правилни. Може да се допълни, че Борисов и Цветанов са за разследване от трибунал и трябва да отговарят с цялото си имущество и банкови сметки - силно нарастнали през последните 3 години!!!
  • 5 Сульо

    1 0 Отговор
    Затвор за Кунева - продажната крадлива!
  • 6 Вили

    0 0 Отговор
    Евала на жената! Истината право в очите. Ще гласувам за нея - не искам вече мутри и монополи!
  • 7 ПЛАМЕН

    0 0 Отговор
    КУНЕВА МАЧКА! ИСКАМ Я ЗА ПРЕМИЕР!!!
  • 8 ПАРТИЙНА ОБЯВА

    0 0 Отговор
    КУПУВАМ ГЛАСОВЕ!

    310 ЛВ ЗА ГЛАС!

    КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА СКЪПО ПЛАЩАМ ПО 310 ЛЕВА ДАВАМ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА МОЯТА ПАРТИЯ!

    НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ ЧЕ ЕВТИНО ДА ПЛАЩАМ!
    КАТО МЕ ИЗБЕРЕТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ!

    С ЛИХВИТЕ ЩЕ СИ ГИ ВЪРНА!

    ОБЕЩАВАМ: ЗАПЛАТИТЕ НЯМА ДА НАМАЛЯВАМ!

    МОИТЕ ФИРМИ ЦЕНИТЕ ЩЕ ВДИГНАТ ЗА ЛИХВИТЕ ДА ПРИБЕРАТ!
    ТОВА Е КЪРТЕЛ!
    ВСИЧКИТЕ ПАРИ ЩЕ ВИ ИЗКЪРТЯТ!
    И ОТ ДЮШЕКА И ОТ ОФШОРНЕКА!
    ВСИЧКИТЕ В МОЯ ДЖОБ ЩЕ СЛОЖА!

    ЗАПЛАТИТЕ И ДА УВЕЛИЧА ТО ЩЕ Е ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА РЕДА: ОТ ГЛАД ДА НЕ УМРЕТЕ, ЧЕ РАБОТАТА РАБОТЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ НЕ МИСЛЕТЕ!
    ВИЕ ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТРОИТЕ НОВАТА ДЪРЖАВА - РОБА В ОГЛЕДАЛО ДА НЕ СЕ ПОЗНАВА!
    ТОЙ СЛУЖИТЕЛ И РАБОТНИК Е ДОБЪР
    И ЧАК ЗАКРИЛЯН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР!
    НА ДРЪЖКАТА МУ ПОЗЛАТЕНА Е ЗАПИСАНО:
    НА РЕДА И ЗАКОНА БЛЮСТИТЕЛ БЪДИ!
    СОБСТВЕН МЪЧИТЕЛ В ИМЕТО НА СЛУГУВАНЕТО НА СТАРШИТЕ НАДЗИРАТЕЛИ Е ВИСШАТА ЦЕННОСТ НА ВАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
    И НИКАКВО УМУВАНЕ КАК В ЩАСТИЕ ДА ЗАЖИВЕЕТЕ,
    БЕЗ РОБСКОТО СИ РАЗПОЗНАВАНЕ В ОГЛЕДАЛОТО НА ЖИВОТА НЕ ЗАПРАШЕНО С ФАЛШИВАТА ИСТОРИЯ НЕ ВИ Е ПОЗВОЛЕНО МИСЛЕНЕТО!
    И ВСЯКА МИСЪЛ ТАЗИ НАСОКА НЕЗАБАВНО ОСТАВЕТЕ И НА НАС НЕ ПРОТИВОРЕЧЕТЕ!

    КУПУВАМ ГИ ВСИЧКИТЕ СКЪПО ГИ ПЛАЩАМ!
    НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ!
  • 9 Ан Рангелова

    0 1 Отговор
    България на гражданите и Меглена Кунева са реална алтернатива на сегашните "стари" партии. Видяхме ги какво направиха! Видяхме докъде докараха държава! Всичко видяхме! Аз съм с 33 на изборите - вие както искате!
  • 10 СЪВЪРЕШЕНО

    0 0 Отговор
    ПОЗДРАВИ ЗА КУНЕВА!

    ОТ 10-те СТЪПКИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ на СДС е вземала само две ама не ги е усъвършенствала достатъчно, че “Движение България на гражданите” ще настоява в следващия парламент субсидиите на политическите партии да бъдат намалени наполовина.

    4-ТА И 8-МА СТЪПКА НА СДС

    4.Увеличаваме рязко бюджета за образование и наука/до 6%/. - ТОВА ДОБРЕ НО ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВНОТО ПАРТИЙНО ДОТИРАНЕ! ПАРТИИТЕ НЯМА ДА ПОЛУЧАВАТ ДЪРЖАВНА ДОТАЦИЯ КАТО ПОГУБВАЩО ДЪРЖАВАТА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ И ВСИЧКИТЕ ИМ ПАРИ ЩЕ СЕ НАСОЧАТ ЗА НАУКА - ЗА ИДЕЯТА ОТЛИЧНО!


    8.Изравняваме субсидиите за България с тези на старите страни членки на ЕС. - СЕГА МУ КАЗВАТ СУБСИДИИ НО ПО ОНОВА ВРЕМЕ ИМ ВИКАХА ДОТАЦИИ! ЯСНО Е ЧЕ НА ПАРТИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ И СУБСИДИИТЕ НЕ САМО ДОТАЦИИТЕ!


    ЛИПСВА И СЪВЪРШЕНСТВОТО!
  • 11 Николай

    0 1 Отговор
    В началото ми беше малко странна тая нейна "нормалност", но всъщност действително тя и хората й са единствените нормални в тая предизборна кампания. Пък на мен ми се живее в нормална държава, така че все повече се навивам да гласувам за тях.
  • 12 Трибал

    1 0 Отговор
    Като е толкова добра,защо народа я свали,или забравихте?Или сте бавни,или сте от тези дето крадохте наравно с тях?Всички скрити зад някакви партии,без изключение,или участвали във властта,са от котилото на бившата номенклатура!Ама трябва да си много ограничен за да не си го проумял,и да продължаваш да ходиш да ги избираш едни и същи,които за 23 години съсипаха България! Само ид..та мига доволно с оченца и се чуди,защо другите се чувстват омерзени от неговите действия!
  • 13 pipal

    0 0 Отговор
    Страхотно изказване на лидер!
  • 14 Крум Донев

    0 1 Отговор
    Успех на Меглена Кунева! Аз я харесвам много, говори добре, уважавана жена и провесионалист е, не е агресивна и адменна като Бойко Борисов!
  • 15 Трибал

    0 0 Отговор
    Разбирам че дори лудите ,и ид..тите имат нужда от водач,и да си имат партия,но не разбирам защо не си я издържат с техни средства,а всички ние останалите трябва да плащаме заради лудите прояви на разни!?Като сте бавни отивайте се палете,що занимавате и другите с вашите луди истории,и очаквате да се палят наравно с вас?
  • 16 Радо

    0 0 Отговор
    Не виждам какво Меглена Кунева я отличава от мутрите от Герб!!!

    Коментиран от #20

  • 17 Валя

    0 1 Отговор
    Много е права Кунева. Скоро даже чух израза "Не ти плащат да мислиш"... Май ГЕРБовото управление го роди. Не мислещи хора - уплашени хора им трябват на Буда и Цветан. И те да си командват...

    Коментиран от #18

  • 18 Мислител

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Валя ":

    А ти мислиш ли изобщо?Или показваш природната си дарба на и...т,и после се чудиш,защо другите се чувстват омерзени?
  • 19 СЪДИЯТА

    0 0 Отговор
    ГОСПОДА! ГОСПОДА!
    НЕКА МАЛКО ВИ ПРЕПОДАМ ПРАВИЛАТА НА ПРОПАГАНДАТА!

    ПОСЛЕ СИ ЗАЩИТАВАЙТЕ КОЙТО ИСКАТЕ!

    КАТО В ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО СЕ ЧУЯТ НЕ ТОЛКОВА ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНИ ДУМИ И СЕ ВИДИ ЧЕ ОБЩЕСТВОТО ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ СЕ ПРАВИ СЛЕДНОТО:

    1. ЛЪЖИТЕ СЕ НАСТРОЙВАТ ТАКА ЧЕ ДА ТЕ ЛЪСКАЯТ И СЪЩЕВРЕМЕННО ЗА ДА СА ЕФЕКТИВНИ ТРЯБВА ДА СЕ ВПЛЕТАТ И ТЕЗИ НЕ ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНИ ДУМИ ИЗВИКВАЩИ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС

    2. ЛЪЖИТЕ ПРОТИВ ПРОТИВНИКА СЕ НАСТРОЙВАТ ТАКА ЧЕ ДА ОМАСКАРЯВАТ ПРОТИВНИКА И СЪЩЕВРЕМЕННО ЗА ДА СА ЕФЕКТИВНИ ТРЯБВА ДА СЕ ВПЛЕТАТ И ТЕЗИ СЪЩИТЕ НЕ ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНИ ДУМИ ИЗВИКВАЩИ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС!

    СХЕМАТА Е ПРОСТА!

    ГОННННГ!

    РУНДОВЕТЕ ПОЧНАХА!

    ЛЪЖЕТЕ!
  • 20 гейберастче

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Радо":

    рядко.разликата е ,че тя е по "рафинирана" от тех.Сините и червените комуняги,р..ните,жултите и гейберастите крадоха и в момента крадат,но го правеха явно.Тя само казва, че ще го прави по-завоалирано ,по-финно и на края, ако я изберем дори ще и благодарим за това което е откраднала ,както правим в момента сега с ге.берастите!
  • 21 pfff

    1 0 Отговор
    А ти кунева не беше ли в едно правителство заедно с боко при ндсв? И двамата сте един дол дренки - дядо ви е комунист, семейството ви е от комунисти, направихте пари чрез бсп и други комунисти, грабихте държавата чрез симеон и неговите нео-комунисти и юпита. Всички сте ми псни, за съжаление не сте ясни на ненормалния народ, който не помни какво е ял на закуска!
  • 22 Номер 33

    0 1 Отговор
    Помислете добре, прегледайте всички партии и като гласувайте, имайте предвид най-гражданската и нормална партия в момента - България на гражданите с номер 33!
  • 23 Human

    0 0 Отговор
    Съвсем я е обзела паниката! Властта е хубаво нещо и като те обсеби не искаш да я губиш. Но кой ли ще гласува за тази комунистическа фурнаджийска лопата. Тя е по - лошото нещо което може да ни се случи и от ГЕРБ. Те старците ги е хванала склерозата, но кой не знае как тази жена продаде държавата си на германци и французи в Брюксел. Жалкото е, че Герб казват, че биха се коалирали с нея, ако прескочи бариерата и влезе в парламента.
  • 24 33 си е 33

    0 1 Отговор
    Твърдо за Меглена Кунева и България на граждантие! Винаги съм се чудел какт може да мятате кал и помия по най-успешния бг политик през последните години! Реално затова нямам логично обяснение!

    Коментиран от #26, #30

  • 25 svejarov

    0 1 Отговор
    Крайно време е жена да управлява тази държава.Кунева е много по-смела и можеща от всички управлявали досега.
  • 26 Трибал

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "33 си е 33":

    Ами то това си му е в природата на ид..та!От време на време да показва природата си на ид..т,а после кротко да мига с оченца,все едно нищо не е станало,и да се чуди защо другите са се почувствали омерзени,от неговите действия!Така че продължавай да се чудиш!
  • 27 тройката иде :)

    0 0 Отговор
    Бая заблуден народ, който вечно си търси "спасителя" ще се юрне за тая "нова" партия, но тя сама не може да управлява, а нейните естествени съюзници са предопределени! Така "новата спасителка" се превръща в задния вход за връщане във властта на БСП и ДПС! Най-важното предстои след изборите - ако пак си легнем и чакаме чудото от поредния "спасител" ни чака същия цирк .....
  • 28 гого

    0 0 Отговор
    На тази крадлива, има ли кой да и се връзва?
  • 29 Бобката

    0 0 Отговор
    А вие госпожо сте 3 в 1. Само добавете и "комусти". Хайде гатанка... По времето на кое правителство бяха доведени монополите и се извършиха най-големите злоупотреби в енергетиката? Не... Не е правителството на Иван Костов. Тази песничка си я пеете, ама вече не е актуална... Народа не толкова прост, колкото ви се иска
  • 30 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "33 си е 33":

    Какво и е успешното на Пръмова?мойе би АЕЦ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове