23 Декември, 2021 06:20 3 358 22

Дилов-син отказа да влезе в комисията по култура

  • парламент-
  • постоянни комисии-
  • има такъв народ-
  • любен дилов-син

ИТН оглави три от постоянните комисии в парламента

Дилов-син отказа да влезе в комисията по култура - 1
Снимка: БГНЕС

Шеф на комисията по културата и медиите стана Тошко Йорданов, а негови заместници Гергана Данева от ПП, Тома Биков от ГЕРБ, Александър Симов от БСП, Стоян Михалев от ДБ.

Любен Дилов от ГЕРБ обаче се отказа да става член на комисията заради Йорданов, предаде "Епицентър".

"Този председател е достоен да оглави "кенсъл културата" и смятам, че няма да мога да бъда пълноценен в тази комисия с този председател", мотивира се Дилов.

Вместо него в комисията влезе Стефан Шилев.

Съпартиецът на Йорданов и бивш репортер на 7/8 тв Станислав Балабанов пък стана председател на комисията по взаимодействието с гражданското общество. Негови заместници са Юлия Иванова от ПП и Дани Каназирева от ГЕРБ.

Отново за ИТН отиде и предложената на ГЕРБ комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Начело на нея застана имунологът проф. Андрей Чорбанов. Негови заместници са Васил Стефанов от ПП, Джейхан Ибрямов от ДПС и Радомир Чолаков от ГЕРБ, който бе спряган до днес за шеф на комисията.

Чолаков сравни отказите на ГЕРБ и ДПС от предложениете им комисии с добродетели, които "лиспват на управляващата коалиция".

"Прави ли ви впечатление, че в идеята за комисията за социална политика стои справедливостта, а в тази по правата на човека и вероизповеданията толерантността и уважението. Така, че мнозинството взема всичко, а толерантността и уважението не се разбира изобщо. Дано разберете какво значи толерантност и уважение", каза Радомир Чолаков.

Със 173 гласа "за", 10 "против" и един въздържал се коремният хирург от Варна Антон Тонев от ПП стана председател на здравната комисия в НС. Той е специалист по лапароскопска и ендоскопска хирургия. Негови заместници са проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ, доц. Джевдет Чакъров от ДПС, Георги Михайлов от БСП и Александър Симидчиев от ДБ.

Нарушаване на принципите на коалиционното мнозинство съзряха от опозицията. Председателят на комисия не трябва да е от същата партия, от която е и ресорният министър, бяха обещали от коалицията, а за това напомни Христо Гаджев от ГЕРБ.

"След като трите парламентарни групи на принципна основа се отказаха от председателските места, забелязвам нарушение на принципите на парламентарната комисия. Вашите принципи важат само до един момент. Разпределението на баницата си е ваша работа", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфъ пфъ пфъ

    25 6 Отговор
    пфъ пфъ пфъ - отново нищо не разбрах!

    Коментиран от #9

  • 2 BAI NOODLES

    38 6 Отговор
    Ами той какво общо има с културата. Нали е водолаз,и изобщо тоя е пълен лаладжия,Дилов син а сега де.

    Коментиран от #6

  • 3 Красимир Петров

    41 8 Отговор
    Фъфлека винаги е бил на хранилката.
  • 4 Пенди

    29 5 Отговор
    Тоя добре е отказал! Вижте там ако има нещо за цирково изкуство!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Луд

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "BAI NOODLES":

    Е нали е отказала.Това значи много.Не го харесвам ,но факта ,че е отказал да е в комисията говори зона добре за него.А Тошко йорданов председател......ужаси ,ужаси,ужаси

    Коментиран от #8

  • 7 Гришо

    17 8 Отговор
    Тошко Африкански една кабеларка не можаха да направят с ония дългия иначе Шеф на комисия го сложили.
  • 8 BAI NOODLES

    17 11 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Не го харесвате Тошко защото басма не цепи на никой...

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пфъ пфъ пфъ":

    Що бе, на Ива как и разбираш?
  • 10 Гос

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "BAI NOODLES":

    Тошко и на себе си не цепи басма! Сутрин изяжда три лимона, и отива в Народното събрание, и цял ден му е терсене!
  • 11 Така е

    14 2 Отговор
    И по - добре ! Ми то не му се разбира !!!
  • 12 Ицо

    18 4 Отговор
    Тоя Биков разбира от култура колкото магаре от военна музика ама нали ще лапа там едни пари
  • 13 Селска пръчка

    17 5 Отговор
    Чалга поетът Т Йорданов началник на културата Смях
  • 14 Луд

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "BAI NOODLES":

    Не го харесвам ,защото със Слави са свикнали 20 години да се подиграват на хората.Станаха първа сила и не знаят какво да правят.Такава излагация няма да има и 100 години в българската политика.Имало много хора който може да доведе.Връчват им мандата и няма кой да доведат.Нещо като при Киро сега ,но тук е някак по-обратно.И Тошко като малко дете кога не са му сменили пелените.Реве от трибуната и нищо не може да направи.Всичко е спокойно ,а те в паника.Ами ,ако управляват със сигурност ще има кризи и бедствия и ти ще чакаш той да взима решения от който зависят човешки животи.Специално Тошко и телевизия не може да прави ,и Шоу не може да прави и политика не може да прави.Бездарник от всякъде.Слави поне Шоу и концерти може.
  • 15 Паоло Куеляр Пк

    12 3 Отговор
    Ми, то каква култура от такъв "творец" - основоположник на чалгаджийницата унас. Да, баща му беше наистина творец. Докога ще пращаме в парламента такива и кога ще се въведат изисквания за личността и вида на депутата. Извинете, но това повече прилича на клошар - небръснат, немит, увит в сиво кафяви "дрехи" - съвсем неофициален вид за представител на народа на най-високия пост - депутат.
  • 16 Иво Христов

    10 2 Отговор
    Нищо не разбираш от култура, ама нали е да си в комисия ще има още лапачка. Затова сме на това дередже от такива "специалисти". От такъв човешки материал в парламента какво да се очаква . От вехти мотики Ролс Роис не става. Но има и читави българи в парламента и там е надеждата.
  • 17 Анонимен

    9 1 Отговор
    Каква култура той не може да говори само шушука
  • 18 ЕДНО КУКУ

    9 1 Отговор
    А ТОЗИ ДИЛДОФ , КАКВО ОБЩО ИМА С КУЛТУРАТА ????????
  • 19 един от многото

    7 1 Отговор
    Няма ли някакво изискване , тези в тази комисия да имат поне минимална лична култура?
  • 20 гост

    5 2 Отговор
    Радой Ралин: "Кино, опера и театър - всичкото е вятър! Цялата култура сега е в К...РА!" ТаШКО Йорданов, щом е председател гордо с вдигната глава вървим към ЧАЛГА ПРОПАСТТА!
  • 21 пенсионер

    4 0 Отговор
    Прав е да откаже. Той много добре знае, че не го бива за нищо, освен да фъфли глупости. Някой да си спомня какво свестно е направил?
  • 22 ,ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    За ГЕРБ......у.й бате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове