Last news in Fakti

23 Декември, 2021 07:58 34 343 55

Стана ясно защо е починал ученикът в Кърджали

  • ученик-
  • починал-
  • кърджали

Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния Бейсим

Стана ясно защо е починал ученикът в Кърджали - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния Бейсим в понеделник сутринта, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на осведомени източници. Според тях детето не е имало никакви симптоми за сърдечното заболяване и нито то, нито родителите му са имали представа за него до деня на кончината му.

Припомняме, че на момченцето му прилошава малко преди първия му час в кърджалийското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Сърцето на Бейсим е било уголемено и удебелено, като при възрастен човек, което е довело до внезапната му смърт.

„Детето е можело да бъде спасено само, ако е било дефибрилирано по най-бързия начин. Обикновено първите минути са животоспасяващи, но в случая в учебното заведение не е имало дефибрилатор“, заявиха нашите източници, пожелали анонимност, тъй като в момента в Прокуратурата тече следствено дело за неумишлено причиняване на смърт.

Припадъкът на Бейсим е идентичен със случая със звездата на Дания Кристиан Ериксен, който колабира на терена в мача с Финландия на Европейското първенство миналата година. Футболистът е имал същия тип порок на сърцето. Тогава той бе спасен, благодарение на бързата реакция на лекарите, които още на тридесетата секунда са го дефибрилирали, обясняват от БЛИЦ.

Назначената тройна съдебномедицинска експертиза все още не е обявена официално.

Момчето се свлякло на пода и съучениците му извикали дежурния учител, който пък викнал медицинската сестра. Пристигналият спешен медицински екип заварил детето без дишане и сърдечна дейност. Било е дефибрилирано веднага и медиците са успели да възстановят и дишането в линейката, но по-късно в ОАИЛ детето e издъхнало.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    67 87 Отговор
    До сега не чух за нещо докторите да имат вина,все те са невинни, МАФИЯ!

    Коментиран от #3, #5, #9, #52, #54

  • 2 Светла му

    142 2 Отговор
    Памет на детето, да почива в мир! 😢
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    116 0 Отговор
    БОГ да прости МОМЧЕТО
    МИР на ДУШАТА му
  • 5 dynamo

    116 16 Отговор

    До коментар #1 от "ссссс":

    Каква вина , бе , кпт? Вроден сърдечен порок е имало детето! Бог да го прости.
  • 6 да бе

    59 51 Отговор
    Бялата мафия само реве за пари, а народа да си мре.
  • 7 ????

    150 13 Отговор
    Като се затри детското здравеопазване, така ще бъде.. Навремето детския сърдечен шум се хващашеи със слушалка, ама явно вече и това докторите не могат. Не мога да повярвам, че 10 години нито един лекар не е чул нищо преслушвайки го. Едва ли е стигнало до тази възраст без да е било преслушано. Бог да го прости.

    Коментиран от #43

  • 8 big

    120 10 Отговор
    Съболезнование за родителите на детето, но ето един пример за "без придружаващи заболявания", ако детето беше починало по друга причина. Нима това дете до тази възраст не е минавало някакъв медицински преглед? Защо не са открили това заболяване своевременно и може би детето щеше да живее? Какво е качеството на здравеопазването у нас тогава?

    Коментиран от #21, #55

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СИСТЕМАТА НИ УБИВА!!! ТОВА Е ФАКТ.

    119 12 Отговор
    С НОВАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ И ЛЪЖЛИВИЯ ПРЕХОД, ИЗЧЕЗНА И ПРОФИЛАКТИКАТА. ПРОФИЛАКТИКАТА Е МНОГО ВАЖНО ЗВЕНО В МЕДИЦИНАТА И ЗДРАВЕОПАЗВАТЕНО. ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ ИМАШЕ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ И ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ И ФЛУОРОГРАФИ. СЕГА НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО. САМО СПОМЕНИ ЗА ПРЕДИ.

    Коментиран от #15

  • 11 плюс минус

    119 8 Отговор
    Не знам как е сега в училищата, но по времето на соца във всяко училище имаше лекар и зъболекар, които ни преглеждаха основно по два пъти през учебната година и "хващаха" здравословни и зъбни проблеми. През останалото време я някое дете си обелило коленете, я вдигнало температура....лекарят и зъболекарят бяха на поста си по време на учебните занятия.

    Коментиран от #46

  • 12 доктор

    79 16 Отговор
    Статията и коментарите са както всичко в България „професионални“.Уголеменото сърце се нарича Кардиомиопатия и няма нищо общо със сърдечен порок и няма как да се „хване“ на слушалка,а само на рентген или на ехоКГ.Моля не обобщавайте с термина Бяла мафия.

    Коментиран от #28, #45, #49

  • 13 дядото

    33 19 Отговор
    медицината,лекарите чи са крепели 10 год.само от пари се интересуват
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИСТИНАТА Е,ЧЕ

    85 10 Отговор

    До коментар #10 от "СИСТЕМАТА НИ УБИВА!!! ТОВА Е ФАКТ.":

    СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СИСТЕМА БЕШЕ МНОГО ПО-ДОБРА. ИМАМ ПОЗНАТ КОЙТО ИМА ПОРОК НА СЪРЦЕТО И ОЩЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА СЕ ЗНАЕШЕ ЗА ПРОБЛЕМА МУ И ТАКА СИ ЖИВЯ. БЕШЕ УЧЕНИК, ДАЖЕ И ХОДИ КАЗАРМА С ПО-ЛЕК РЕЖИМ. НАПРАВИХА ГО БАЦИЛ. ПРОБЛЕМА ЖЕСТОКИЯ ПРОБЛЕМ Е В ЛИПСАТА НА ПРОФИЛАКТИКА.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чип и Дейл

    71 6 Отговор
    Профилактиката за децата и учениците е на нулево ниво.За възрастни също, отчита се фиктивни профилактични прегледи.

    Коментиран от #24, #30

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    29 9 Отговор
    Функцията на Сърцето и на Карбураторът на автомобила е идентична.Разликата е,че дейноста на отваряне и затваряне на клапите на сърцето става автоматично ,а при автомобила с жила....самия сърдечен порок го има вероятно при 99% от хората..Това означава ,че първа клапа не затваря на 99,99%,а има незабележимо отверстие и в камера 1 се връща малко кръв.Ако отверстието е по голямо се предприемат оперативни действия при които се оправят нещата още в бебешка възраст.не вярвам да има човек,при който клапите на сърцето да затварят на 99,99%!Ако има са единици.Детето е било Жизнено,спортувало е....В бг медиците са на допотопно ниво....Изписано е на лицето,особенно на -бай ганьо....Разликата с карбураторът е,че всеки може да си оправи клапите за да затварят перфектно и да отварят перфектно,като застанат точно по средата на камерата...При хората е много по трудно,но се изучава и вече го правят прониквайки през вена!ПС.При остатъчна кръв в камерата МОЖЕ да се образува Тромб....Това е опасното!А при голямо отверстие сърцето функционира слабо и човек не може да е Спортист,като покойния млад човек.Дано сте разбрали с този пример.Повечето от вас са шофьори!

    Коментиран от #27

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 8 Отговор

    До коментар #15 от "ИСТИНАТА Е,ЧЕ":

    така си е А ТОВА КОЕТО СОЦИАЛИЗЪМА ПОСТРОИХА
    днешните не могат да го БОЯДИСАТ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ами ...

    41 7 Отговор

    До коментар #8 от "big":

    У нас здравеопазване няма. Има бяла мафия.
  • 22 И ВАКСИНИРАНО!

    40 22 Отговор
    НАЛИ Е ВАКСИНИРАНО! С ХИМИЧЕСКИ БЪРКОЧ НАРЕЧЕН "КОВИД ВАКСИНА"!!! И ДЕТЕТО В ДОБРИЧ С ИНСУЛТ???НА 12 ГОДИНИ?????????

    Коментиран от #31

  • 23 748384

    31 2 Отговор
    Бог да го прости :(:(:(:(:(
  • 24 ОТЧИТА СЕ

    34 2 Отговор

    До коментар #17 от "Чип и Дейл":

    ЕДИНСТВЕНО ФИНАНСОВА ДЕЙНОСТ ПО ФИРМАТА "ЗДРАВНА КАСА"
  • 25 Оценка слаб

    43 5 Отговор
    Тази мед. сестра не е ли учила за първа помощ. Процедурата не е ли задължителна в първите минути на такива случаи? Какво учат в тези ВУЗ, сигурно да ти дадат хапче за страх? Не е ли време да се признае, че в България смъртността се дължи на калпавото здравеопазване и на първо място на слабата квалификация и корупция.!
  • 26 Bbbbbb

    33 21 Отговор
    Вврно ли е, че детето е било ваксинирано против ковид ? И ако да защо си траете?
  • 27 Чуек

    6 16 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ако се гръмнеш IQ-то поне на околията ще скочи с около 20 пункта.

    Коментиран от #29

  • 28 456

    44 7 Отговор

    До коментар #12 от "доктор":

    Докторе, това че детето е имало медицински проблеми без 10 години нито един лекар да не може да види/няма как това дете за 10 години да не е боледувало и да не са му правили изследвания / и второто, че на детето пристигналите лекари възстановяват сърдечна дейност, а в БОЛНИЦАТА го изпускат възмущава хората. Професията ви е благородна, но много ваши колеги неглижират своята отговорност. Моят баща по същия начин почина-докторите в 3 градска в София го изпуснаха. Бог да прости мъничката душичка. Съболезнования на близките
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 8 Отговор

    До коментар #27 от "Чуек":

    Вземете закупете манекени,върху които да тренират поне студентите ви по медицина бг!имате не знание в сърдечен масаж и не винаги дефибрилаторите ви вършат работа.за разлика от теб ай-кюто ще те кръстя,аз всеки ден се боря с неграмотноста си !
  • 30 рф765

    42 4 Отговор

    До коментар #17 от "Чип и Дейл":

    И профилактичните прегледи са фиктивни, и прегледите при болест са фиктивни, лекарите само прибират направленията и не правят нищо. Друг е въпросът, че е труден достъпът до ЯМР и скенер. Голямо чакане за одобрение, голямо нещо. Направено е с цел пациентът да е принуден да си плати изследването. То всичко в здравеопазването е с цел плащане от пациента. Новите управляващи не предприемат никакви реформи, освен пак наливане на пари в болниците.

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 7 Отговор

    До коментар #30 от "рф765":

    Не е случайно,че нон стоп ви говоря за Физиономии....Виж ги тез по медиите и сложи матрицата.....Ще разбереш нивото на медици в бг.Под 10% са читавите лекари в бг...Ако ти дотрябва ,как да го уцелиш???Виж ги в Германия....там имат Физиономията на Качествен корен,качественно семе.Такива са 80% от лекарите.Затова ,хората ходят там или в Турция,колкото и да е скъпо.

    Коментиран от #34

  • 34 456

    23 3 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Много си в заблуждение. Нямам представа от турската медицина, но имам от немската. Дано не ти се налага да я ползваш. Чакане, отношение но трагичното е ако са те от карали поради някаква причина в спешно-чакане и размотаване с часове. Когато ми се е налагало да търся специалисти, винаги сме търсили САМО-БЪЛГАРСКИ. Нашите лекари /особено тези който са завършили преди 2001 година / са класи над немските по компетентност.

    Коментиран от #35

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 15 Отговор

    До коментар #34 от "456":

    не знам като какъв се изказваш.но дъщеря ми завърши медицина във Фрейбург и се установи там.Синът ми се лекува там-защото също има двойно гражданство.Лекува се от Злокачествен Сигма тумор стадий Г3-Г4....Едната ми внучка по голямата също има..Двойно Гражданство..как мислиш не познавам ли Германия и физиономиите на немските лекари.Не казвам,че лекарите там са Богове.казвам Следното.ЛЕКАРИТЕ ТАМ ИМАТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ФИЗИОНОМИИ,Отговарящи на Професията им!Дано си ме разбрал

    Коментиран от #36

  • 36 456

    12 3 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нима физиономията те лекува? Ще ти кажа нещо :дъщеря ми преди два месеца в час по спорт пада и си пресреща глезена. Училището веднага се обажда на спешен телефон, линейката идва много бързо и я откарват в спешна клиника. Между временно и на мен звънят и аз отивам директно в клиниката. 4 часа чакаме снимка. Вярно, че след като търпеливо изчакахме снимката докторът я прегледа внимателно и веднага се изписаха патериците на детето. Но 4 часа за снимка...
    И между другото и семейството ми е с двойно гражданство.

    Коментиран от #37, #50

  • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 10 Отговор

    До коментар #36 от "456":

    Не знам аз съм играл шахмат на високо ниво.говоря ти за много високо ниво.Свикнал съм да съдя за играча по качеството на Ходовете му....Не съм Видял шахматист който да играе на такова високо равнище и да има ПОГЛЕДА на нашите просттфесори.Извинявай,ако това те обижда,но съм човек ,който не гледа дрехите,а обувките и също лицето и погледа.това ме е научил шахмата....

    Коментиран от #42

  • 38 Хихата

    32 4 Отговор
    Баща ми имаше вроден сърдечен порок. Беше природолюбител и планинар. Почина на 80 години, понеже го блъсна кола. Та как "съвременната медицина" е пропуснала да диагностицира това дете? Или те само с Ковида се занимават, щото там са парите?
  • 39 Значи детето е било инжектирано

    14 9 Отговор
    Признаха най- накрая....щом е припаднали по същите причини като инжектирания футболист....и като има дефибрилатори кво от това,Тея апарати в ръцете на немедицинско лице по- скоро ще са опасни , отколкото полезни снещо

    Коментиран от #51

  • 40 456

    19 3 Отговор
    Щом си за лицето, ще ти разкажа един друг случай. Преди години трябваше да ми се направи операция на палеца на крака. Минавам прегледите всичко точно - назначава ми се ден И ЧАС за операцията. Отивам-доктора с приветливо лице, симпатичен, засмени очи и млад. Поставя ми упойката и.... дойде след 1,5 /час и половина /!!!! Следователно сещаш ли се какво стана. Та така доктора с хубавото ЛИЦЕ и добродушните очи. Един месец по-късно се наложи отново за същото нещо да търся доктор, но отидох при друг. Нямаше симпатично лице, но беше класи над другия.
    Не съди по вида.
  • 41 Варна

    21 4 Отговор
    Понякога се чудя на пишещите тук, как си интерпретирате написаното, как все някой е виновен. Обвинявате лекар и здравеопазване - съгласен съм с Вас, под всякакъв минимум е то, лекарите - има невероятни лекари и такива, които гледат само джоба си. Споменава се името на Кристиян Ериксен, един световно известен футболист, който няколко пъти в година минава изключително сериозни тестове и прегледи, този проблем с неговото сърце не е бил открит. Разбра се за него чак след инцидента, не доспукате ли, че понякога нещата не зависят и от лекарите. Сигурен съм, Вие пишещите тук и не само сте най-големите професионалисти във Вашата област, никога не грешите и сте най, най най... Светли празници ПРОФЕСОРИ!
  • 42 456

    14 1 Отговор

    До коментар #37 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    С коментар 40 ти отговарям, и още нещо и аз играя шах-не на световно ниво, но разтоварващ в къщи играеме. 😉
    И моля те, не е необходимо да се държиш надменно - дори да си Тупалов, Карпов или Каспаров или който и да си.
    Това НЕ Е интелигентност.
    Весели празници
  • 43 Илия

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "????":

    Сигурно и Ериксен не е минавал медицински прегледи ...
  • 44 незнайко

    17 4 Отговор
    Какъв е извода ! Слабо профилактично изследване на децата ! Това дете не се знае откога не е водено на изследвания а още повече сърдечни ! Затова дацата като тръгват на училище трябва да им се правят пъни изследвания за да може да се следи тяхното състояние ! После на всеки две години ! Здравната ни система прави всичко друго но не и това !!!
  • 45 Сивата котка

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "доктор":

    Детето ни един ренген ли не ще му е правено? Кардиолог семейството и у-щето не знаят ли що е?
  • 46 roro

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    То сега лекари няма в болниците, ти искаш в училищата. А детските зъболекари са единици в Бг, и никой зъболекар не работи за добър ден. Още от 90-те години няма безплатни или платени от касата зъболекарски услуги, с изключение на екстракция, ама упойката и поставянето и си ги плащаш
  • 47 8757

    8 3 Отговор
    До десетата година това дете е преглеждано десетки пъти от различни лекари. Никой не е регистрирал нищо. Детето си е расло като напълно здраво. Дали пък сега не са му вродили този порок? В някои цивилизовани държави има мотирани дефибрилатори по някои улици. Децата извикали дежурния уччител; дежурнит учител извикал сестрата; после дошла линейката на спешната пмощ, ама без дефибрилатор... Виновни няма.

    Коментиран от #48

  • 48 Хамсал

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "8757":

    "Пристигналият спешен медицински екип заварил детето без дишане и сърдечна дейност. Било е дефибрилирано веднага и медиците са успели да възстановят и дишането в линейката..." Викам да прочетеш преди да ръсиш мозък.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бг мама

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "456":

    А колко мислите съм чакала с моята дъщеря, когато изкълчи глезен и я гипсирана? От сутринта, та чак следобяд се прибрахме у дома, и докато чаках по коридорите, възрастен мъж с остеопороза, изпрати жена си до тях да донесе резервните му патерици, а Вие за 4 часа правите проблем..
    И този, който пише за физиономиите, съвсем друго има предвид, че душата на човек си личи външно. Не може са си груб материалист и егоист, да живееш сомо на първа и втора чакра, а да имаш благороден вид и интелигентно излъчване!
  • 51 Не пиши глупости

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Значи детето е било инжектирано":

    Когато се случи същото с датския футболист, още нямаше ваксини за ковид! За какво боцкане пишеш и разпространяваш фалшиви новини?
  • 52 Докторите

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ссссс":

    Правят само ваксинации.
  • 53 Бунтата

    0 1 Отговор
    Дрън дрън ярина!!!!
    Бог да прости детето!
    Всичко е фалш-кажете истината!!!
  • 54 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ссссс":

    Стани лекар и тогава приказвай, катеренче недно ;)
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "big":

    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия. Единствената реална полза от тях е, че издават СМЪРТНИЯ АКТ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове