Last news in Fakti

25 Декември, 2021 06:54 13 600 79

Зайкова: Погрешно смятаха, че евтината работна ръка ще докара инвеститори

  • мика зайкова-
  • доходи-
  • инвеститори-
  • политика

Доходите у нас са изключително ниски, заяви бившият депутат

Зайкова: Погрешно смятаха, че евтината работна ръка ще докара инвеститори - 1
Снимка: БГНЕС

"Преди Рождество Христово и Нова година би трябвало настроението ни да е добро, приповдигнато и да гледаме с надежда към бъдещето. Аз наистина гледам с надежда напред, независимо от моите години, които всъщност са само числа".

Това заяви пред novini.bg бившият депутат от ИТН Мика Зайкова.

"Ако погледнем назад, не можем да пренебрегнем световните проблеми, които се отразиха и на нас. Единият е пандемията COVID 19, която доведе до висока смъртност и до зацикляне на икономиката, включително и това, че много хора останаха без работа. Разбира се, не може да се твърди, че сме държавата с най-много безработни - 5%, но все пак за хората загубили своите доходи и за техните семейства, това е вид житейска трагедия.

Двете служебни правителства и новото, което прохожда, имат огромно желание да помогнат.

Затова трябва да им дадем време и търпение, но за съжаление, виждаме, че недобронамерени хора започнаха атаките срещу новота правителство още на следващия ден, след като бе конституирано.

Друг огромен проблем, който също има глобален характер, е рязкото повишаване на цените на енергоносителите. То непряко се отрази на джоба на българите, тъй като има мораториум и нашите енергоносители са регулирани. Така до март тези цени няма да мръднат. Но лошо е, че те се отразяват зле на бизнеса, а това индиректно се отразява и върху скоростта на повишаване на работните заплати.

Защото, когато бизнесът е зле, нищо не е добре в държавата.

Държавата се стреми да поддържа заплатите над прага на бедност, който се изчислява на 60% от минималния доход. Към момента той е 413 лв., догодина ще стане 459 лв. Също така има една проекто директива на ЕС, която още не е станала директива, но според нея минималната работна заплата трябва да е малко над 50 на сто от средната работна заплата. По официални данни средната работна заплата у нас е 1520 лв., което пък означава, че минималната трябва да е доста по-висока – 650 лв. Това все още не се е случило, но синдикатите се борят за 750 лв., а правителството обмисля осреднено да е 710 лв..

В България доходите са пренебрежително ниски, няма какво да се лъжем и да наричаме черното бяло. Ниски са и вина и отговорност затова носят всички предходни управления на България от 32 години насам. Правителствата досега погрешно си мислеха, че ще привлекат чужди инвеститори, предлагайки им евтина работна ръка. Само че това не стана, няма сериозни инвестиции.А тук междувременно станахме като страните от третия свят.

Моята надежда е, че най-после нещата в България потръгнат и ще имаме парламентарна република, каквато на хартия и по Конституция сме. Вярвам, че занапред депутатите ще решават как да се харчат бюджетните излишъци от нашите пари. Вече няма да наблюдаваме срамни сцени като тази един премиер от прозореца на своята джипка, да обещава щедро как ще се разпореди с нашите пари. Това, по мое мнение, беше абсолютно безобразие.

Занапред пари в държавата ще има за всичко. Изминалата година беше интересна, изпълнена с много борба. Обичам България и българите и им пожелавам да са здрави, щастливи и обичани! Да имат работа, която им носи удовлетворение и добри доходи!", допълва Зайкова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити Намазов

    45 56 Отговор
    Какво говори тази бабка, ЕС е пълен провал, България няма светло бъдеще, а само лиляво!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ттт

    117 3 Отговор
    До госпожа Зайкова:

    Ама знаеш ли, защо няма инвестиции? Защото едрият бизнес притиска местните велможи да създват непреодолими трудности н кндидт-инвеститорите. Защото ако нправят инвестицият, едрият бизнес ще трябва да повиши разходите за заплати, инче ще остане без работници.

    Коментиран от #73

  • 4 ????

    81 9 Отговор
    Браво! Откри Америка, като че не си живяла в България през последните 43 години. Явно си забравила и как в началото всички вкупом реваха, че по високоте заплати на администрацията, депутатите, лекарите и всяка друга такава пасм... ще предотвратят корупцията. Това Мико, спомняш ли си го. Е явно не!! А аз си го спомням. И започнаха да си вдигат заплатите и вдигат и вдигат, но... апегитът идва с яденето! Дори превежда ха примери колко вземали в другите страни., а на нас ни казваха ама то за вас няма пари и ето довели сме инвеститори на които да сте благодарни, че дори работите. Спомняш ли си Мико, що шивачи изгоря ха с работа по 10,12 часа почти без заплати!? Къде беше ти тогава като синдикален лидер, а?

    Коментиран от #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 TROY

    57 11 Отговор
    Аз не познавам човек със истинско добро образование или такъв без него но със добра професия, със ниски доходи. Най голямото зло е повсеместнта неграмотност и чалгарщината. Не може да не можеш нищо, и да чакаш някой да ти дава. Когато искаш да вземаш, трябва да имаш и какво да предложиш. Родовете са по кланниците и строежите във Германия. Да не са очаквали да назначат генерални директори като не знаят таблицата за умножение? Познавам един ром който работи във централната фабрика на Мерцедес като инженер. Човека преди много години със скъсани платненки на училище, и всички му се подигаваха.

    Коментиран от #21

  • 7 Миризлив пор

    49 8 Отговор
    Е, един да признае че е грешал. Истината е, че кой става нещо от него, отива да работи там къде му плащат по добре. Реално в един момент се оказа, Че тук се плаща малко ама няма на кого, няма квалифицирани кадри, и много да искаш да платиш, пак няма на кого, тогава просто се отказваш да инвестираш.
  • 8 Сатана

    50 1 Отговор
    Честита Коледа! Всичко ще си дойде на място след празниците. Пари се печелят.Да сме здрави да го правим.
  • 9 Весел Коледа

    41 5 Отговор
    С надеждата, новите управляващи на България са доведат Инвеститори, а не ЕКСПЛОАТАТОРИ на човешки труд!!!

    Коментиран от #78

  • 10 Сериозно ли

    25 51 Отговор
    Тази бабка бившо комунде и уше на ДС е тръгнала да се прави на патриот...Срамота!

    Коментиран от #13, #14, #76

  • 11 ДО ВСИЧКИ ОТВОРЕНИ

    32 12 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ СА УМЕН НАРОД,ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ЧУЖДИЯ ЕЗИК.ЛОГИЧНО Е ДА НЕ ГО ГОВОРЯТ ДОБРЕ ЗАЩОТО НЕ СА РОДЕНИ ТАМ.НЕ ПОДЦЕНЯЙТЕ БЪЛГАРИТЕ...
  • 12 АУУУУУ

    18 34 Отговор
    Баба Зайка Байка отново взе да ръси простотии...... Явно НАРЦИСИЗМА е доживотна диагноза.
  • 13 Тази бабка

    49 13 Отговор

    До коментар #10 от "Сериозно ли":

    има толкова акъл, колкото ти и цялата ви фамилия намате за 100 години назад. Ти даже и да пишеш грамотно не знаеш. Вероятно си от последователите на агент Буда, които освен че сте малограмотни сте и уникално елементарни.

    Коментиран от #59

  • 14 Абе смотан

    37 7 Отговор

    До коментар #10 от "Сериозно ли":

    Мика Зайкова не е била комунистка. Чел съм ѝ биографията.
  • 15 Дам

    52 5 Отговор
    Нормално е да няма инвеститорите - раздута, некомпетентна, корумпирана и алчна администрация, безброй законови недомислици, неработеща съдебна система, непредсказуемост в политиката основана само на кражби и интереси на кръг от богоизбран елит и некачествено образовано и слабо квалифицирано население, инфраструктура на 3тия свят ... Итака
  • 16 ФактЪ

    42 9 Отговор
    Тиквата докара само робовладелци, нарече хората некачествен материал за да им свали самочувствието и да клекнат пред експлоататорите...Мутра! Ще те съдим мутро!!!
  • 17 Дсса

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Комуняги":

    И как това, че не си плащаш данъците прави дохоьите ниски? Може да няма пари за социална дейност, за благоустройство и много други, но как се отразява на нивото на доходите?
  • 18 бушприт

    41 2 Отговор
    Доходите у нас са изключително ниски.- заяви бившата депутатка. Така е,права е Мика Зайкова. Няма обаче кой да я чуе. Ние не бива да бъдем с евтини работни ръце. Нашите и чужди инвеститори трябва да плащат и в България за равен труд и производство-равна европейска заплата. Ако това не се промени,България крупни инвеститори и съвременни фирми няма да види,а повечето работещи до 2 години ще хванат пътищата за чужбина. Тука ще останат само бедни и гладни пенсионери. Пенсии също няма да има,защото няма да има кой да внася данъци и добавена стойност в бюджета.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АААААааа

    29 5 Отговор
    Много писачи драскачи па и мнение имат. КЪДЕ бяхте 30 години!
  • 21 ттт

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "TROY":

    Първо, формулирай "ниски доходи". Сравни, изброените от тебе хора колко получават в България и колко получават колегите им в ЕС. Сравни, каква част от доходите, които разпределят корпорациите, отива в шефовете и и каква е в другите държави. Сравни, колко бързо забогатяват дребните държавни служители и как онези специалисти, които по документи имат по-високи доходи от тях.

    Коментиран от #27

  • 22 Libre comment air

    17 2 Отговор
    Ами от 30 години все чакаме....ама светлото бъдеще не идва и затова ще се спасяваме поединично на Запад.....
  • 23 Тази

    19 4 Отговор
    Бабка ви казва истината че За12 годишни умните и можеш ти те хванаха по чужбините за пари за които заслужават. А тука на прости мързеливи крадливи пари и да даваш ефект няма никакъв никаде никакъв

    Коментиран от #60

  • 24 РЕАЛИСТ

    30 9 Отговор
    Ами при социализма на Бай Тошо не чакаха инвестиции и работа на ишлеме, а строяха заводи, произвеждаха селскостопанска продукция. Изнасяха продукция и имаше пари за безплатно образование и здравеопазване. Бездомни нямаше и нямаше конкуренция пред казаните за боклук. Имаше 250 бойни самолети, без теглен заробващ заем. No comments

    Коментиран от #28, #49, #67

  • 25 Ами ...

    31 2 Отговор
    Не е евтина работната ръка, госпожо Зайкова. Просто държавата обира хората, като присвоява огромен процент от доходите на всички със заплати под максималния осигурителен праг. Ако се премахнат скритите данъци и спре обира с ДДС, ще се окаже, че хич не са ниски доходите в България. Само, че от къде тогава пари за армията държавни хрантутници? 😀
  • 26 Навалний

    10 7 Отговор
    Уж доходите са ниски пък не е евтина работната ръка, бабешка работа!
  • 27 TROY

    9 8 Отговор

    До коментар #21 от "ттт":

    Сравнявам. 2750 Е. Във LIDL примерно. Тоталния проблем на нашите олигофрени, е че не знаят език, плътно нищоможене, и голяма празна чанта която се надяват да напълнят със пари. Средният немец не живее много добре. Ти може би го знаеш това.

    Коментиран от #34, #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Навалний

    10 4 Отговор
    Моя близка работи във френска фирма, 2000€ чисто! Нисък ли е дохода!
  • 30 Българин

    18 0 Отговор
    Зайкова, това го кажи на Красен Станчев, главният идеолог на тази глупост. На него го кажи, че на времето от всички студия това само се говореше. Е, ето го резултата.
  • 31 Перо

    19 1 Отговор
    Права е Мика Зайкова с изключение на това, че вярва на официалните цифри на властта! Например формалностите по регистрация и помощи за безработните са такива, че от 35-40% безработни,официално са регистрирани 5%! Също тук не влизат работещите бедни!
  • 32 Не размахвай пръст на Коледа

    19 2 Отговор
    Това за евтината работна ръка го знаеме от 25 години. Ти ли ще ни го кажеш сега. Върви при сина си в Щатите и не се появявай повече тука.
  • 33 крадци на животи

    21 1 Отговор
    От евтината ръботна ръка и уговарянето/поддържането на ниски доходи и нисък стандарт на живот се възползва цялата политико-олигархична крадлива и престъпна шайка. Която разбира се наложи и продължава да налага този модел на икономически и социални взаимовръзки между хоратата. Далавери, грабежи, ниски заплати, усвояване и насочване на капиталите в офшорки, чекмеджета, хотели, майбаси, мерцедеси, води, гори, имения, басейни.

    Коментиран от #38

  • 34 ттт

    15 0 Отговор

    До коментар #27 от "TROY":

    Моя позната, омъжена за германец. Баща му вече над 80 години, нищо особено бил механик вхв фабрика. Всяка гоьина идва в България, жоди и до Франция, имал приятели там. Гледам ги, добре е облечен, вид на глазуващ няма. Определено, както казваш, не живее добре.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 минималната заплата трябва да е 780 лв.⚠

    10 1 Отговор
    " ... минималната работна заплата трябва да е малко над 50 на сто от средната работна заплата. Средната работна заплата у нас е 1520 лв., което означава, че минималната трябва да е ..." - 780 лв.⚠️⚠️⚠️

    Коментиран от #48

  • 37 Бабе

    11 4 Отговор
    Не се ли осещаш ,че не си за тази работа ?Цял живот си бутана от д.слубител сино ти има палат за 3 мил долара в Америка а ти лъмтиш
  • 38 Истината

    20 2 Отговор

    До коментар #33 от "крадци на животи":

    Управляващите през всичките тези години умишлено държаха населението бедно с ниски работни заплати, защото бедните са лесни за МАНИПУЛИРАНЕ!
  • 39 хахаха

    14 2 Отговор
    Заплатите у нас са като на бедните в Африка, а уж се водим държава в ЕС.
  • 40 stan40

    14 1 Отговор
    Такава ли е била стратегията на великите наши икономисти за привличане на инвеститори в България?Народът да работи за едно парче хляб и да мизерства, а стратезите да получават щедри комисионни и хонорари от инвеститорите и да правят гуши. Затова ли народът се държи беден, за да могат политиците да печелят от това. Бабо Мика , вие вместо да искате народът ви да забогатее искате да печелите от неговата бедност. Вие и вам подобните сте паразити за българския народ.
  • 41 syan4o

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Комуняги":

    Кой иска да инвестира в бандитска държава управлявана от розово задкулие, което всеки един момент може да им открадне бизнеса по примера на предците си при национализациятаКой иска да плаща данъци след като осъзнава, че повечето от тях се усвояват от екскомуняги и тяхното домочадие-заплати на магистрати, правителство, политици и пр., партийни субсидии, проекти и така нататък.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фсса

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "TROY":

    Това шефът на магазина ли е?
  • 44 Pop

    6 1 Отговор
    Част от тези приказки са пълни глупости, цялата партия ИТН е абсолютно посмешище!
  • 45 Pop

    5 3 Отговор
    Част от тези приказки са пълни глупости, цялата партия ИТН е абсолютно посмешище!
  • 46 Посетител

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "????":

    Какви 10 - 12 часа! Това в най-добрия случай! Работи се по 15 - 18, че и повече часове: "до завършване на поръчката", знаеш ли какво е това? Докато всичко не се ушие, не се опакова, натовари - жените не си тръгват! Цял ден, цяла нощ, ако трябва и следващия ден... Истински черноработнички...
  • 47 Реалист

    6 0 Отговор
    Правителства и Президенти , които привличаха чужди инвеститори с мантрата за евтина работна ръка не са правели грешки , защото войнстващата Посредственост грешки не прави , това е първичната и същност !
  • 48 Навсякъде треве вуйчо владика

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "минималната заплата трябва да е 780 лв.⚠":

    Ето виж в У има хора с 700лв заплати но и има хора които правят по 14 мил евро.Да да 3блок кой иска да иде
  • 49 Ами ...

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Дядка, спомняш ли си кой написа:
    "Не мечтая
    безсмъртие
    и пътища леки, а ватенка топла
    за зимния ден."

    Като ти чета похвално слово за социализма, чак се чудя как автора на горното пише:
    „Митко!

    Приятелю стари и насъщни!

    Омръзна ми да бъда бездомен, безработен, необичан…“

    Нататък го знаеш. За Пеньо Пенев ми е думата.
  • 50 339990

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Комуняги":

    За какво са ни тия инвеститори толкова??? Не може ли сами да инвестираме в държавата ни???? Все ще търсим ние някви инвеститори...Държавата трябва да е по-силна и дейна и да се създадат предприятия,чисто български.Не можехме ли ние да си вадим златото и среброто,ми го дадохме на инвеститжри канадци да ни го взимат.Боже,Боже! Що канадци не си дадоха златото в тяхната държава на чужди инвеститори.Ние сме глупаци и продажници

    Коментиран от #56

  • 51 Баба Зайка

    3 5 Отговор
    Не виждам причина за хленчене. В условията на капитализъм е важно да има известно ниво на безработица, за да има натиск върху размера на заплатите, които могат да се договорят. Това носи по-голяма печалба. След като сме решили, че трябва да живеем в капитализъм, ще играем по правилата. Единственото, което можем да предложим на инвеститорите е евтината работна ръка, така се позиционирахме. Но те няма да дойдат без да се редуцира корупцията и намали административната тежест,
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 За протокола

    9 0 Отговор
    За да идват инвеститори са нужни следните неща, като не е задължително да са в този ред:
    - Инфраструктура - пътища, комуникации
    - Законова база улесняваща инвестициите
    - Подходяща данъчна система
    - Работещо правосъдие.
    - Стабилност и предвидимост на държавата.
    - Стратегическо местоположение
    - Подходяща работна сила.
    - Наличие или възможност за създаване на съпътстващи производства и суровинна база.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ттт

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "339990":

    Тия дето ни вадят златото, медта, та дори водата или пък ни препродават направеното от българи, например електроенергията, не са инвеститори. Те са грабители, такива "инвеститори" разрешават само колониите. Който построи в България един завод примерно за джобни ножчета или ракетни двигатели, той е инвеститор.
  • 57 Тончо

    3 7 Отговор
    А защо доходите са ниски, защото 45 години татово управление нямаше праг, за минимална заплата умишлено цените ниски давате на хората, повечето между 80120 лева заплата и всяка година лъжете хората, че петилетките са преизпълнена докато не дойде уж демокрацията, от която стана ясно, че въпреки преизпълнените петилетки БЪЛГАРИЯ осъмна, с близо ТРИНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ДОЛАРА външен дълг 45 години рама до рамо с руснаците дотам ни докарахте
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Така така

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Тази бабка":

    Бегай се скрий не къде, комунджак
  • 60 Така така

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Тази":

    Умно да гледат, и мият чиниики, гледай ги в нета особено жените как умно си изкарват парите и по друг начин,
  • 61 Михаил Ганев

    1 5 Отговор
    Тази и другите от синдикатите само мачкаха работниците през годините с супер бедност. Сега като е в парламента не виждам да прави нещо по различно. Вместо да мълчи гузно сега взима и пенсия и заплата пак от народа. Нагла ама МНОООГО нагла.

    Коментиран от #62

  • 62 Посетител

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Михаил Ганев":

    Този път не е в Парламента. Но, това не значи че не е права!
  • 63 Гост

    2 1 Отговор
    Див капитализъм. Нашите са започнали по мои изчисления на 13 г през далечната 1938,1925 мунус олмс 13. Същото е било. Работили са по 15 часа и са им давали пари колкото да не умрат от глад. Шивача е ходил със закърпени панталони, а обущаря с налъми. Имаме и снимки и са запичнали бунтове, криене по гората, позиви, разтърсване на къщи от чорбаджиите. Но харесваха соца те до 1970. Повторя се всичко. Верно е, частника те изцежда като лимон прав по 10 часа и те пуска да си ходиш. Старите видяха хубаво и лоло, но младите мълчат и са някои много нервни, други не, но те вътрешно. Кой оцелее, оцелее. Преди 9 септември всичко се е плащало образование, лечение, нима 32 г не е същото, с малки изключения. Всичко е мъсмет кой успя при бойко борисов яко се накрадоха, но защо ти са такива имоти. Селяните са преьи 1944 ок, след 1944,след 1989. Село град. Ще се изтрепят село град село с десагите и при бачобб. В банкяс десагите. Знае ли челяк. Щом реве и иска наденици коппирхихи
  • 64 Анонимен

    0 0 Отговор
    Кака Зайкова да ме извини, но евреите са големи Комунисти. Вие на какво мнение сте, Мкка. Весели и здрави празници!
  • 65 САТЪРА НА ХАНА

    1 3 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ АЗ ЧЕ ХАРВАРД ЩЕ СПАСИ РАЯТА, ... СВОБОДАТА НЕ ЩЕ ЕКЗАРХ, А ИСКА КАРАДЖАТА ... ... ..... КИРО И АСЕН СА ЧАСТ ОТ МАТРИЦАТА ....
    ..... СЕЛСКИ ТАРИКАТИ КАТО АХМЕД РАПОНСКИ, СИМЕОН ЖИВКОВ САКСКОБУРГОТА И СЕРГЕЙ КОСТОВ
  • 66 Кинжал

    5 0 Отговор
    Никой инвеститор не идва в чужда държава , за да изхранва някакви работници. Всеки идва, за да генерира печалба и да я изнесе, и консумира. Щом формира печалба на наша територия значи краде от нашата държава, въпреки, че плаща заплати. Тази пари реално са присвоени от нас, особено ако се касае за търговска дейност. Единствен смисъл от чуждестранните инвестиции има, когато нещо се произвежда тук и се изнася навън. Всички обаче чужди търговски дружество напрактика ни обират, както и всички концесионери. Същото важи за производството на стоки и извършването на услуги от чужди фирми изцяло за нашия пазар. Реално е чиста загуба за държавата ни или пропуснати ползи - все едно. Инвестира се нещо в краткосрочен план и после си го прибират петторно, какъвто е и смисълът на предприемачеството, което в дългосрочен план е щета за държавата!
  • 67 Стенли

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    По принцип е било така но единводещ по тв Европа предаването се казва документите изнася съвсем други данни
  • 68 Факт

    2 0 Отговор
    Проблемите не са в парите мика, а в годините. Старост не радост. Има в Бг немски фирми. Дават по хиляда лева, но и там връзки. За Германия кво са тия хиляда лева. Но поне раб им време е с точност 8 часов, събота и неделя се почива и пак отвън кво му е хубаво цял живот затворен у една схлупена сграда и младостта им отива. Не раборят това на запад, за което учеха и желаеха като бащите им, но здраве да е, в бг всичко е дс, връзки и народа избяга. Да бе построил борисов повече старчески домове. Те си отидоха много от тоя свят, от глад, безработица и няма сега ьа се оправдава борисов, и там другите. Защо не им се опълчи, защо не им каза, а докара неграмотните хора от селата с пари от балкана. Те 3,4 поколения не са учили и изкупиха на българите гаражи, коли нови, жилища на безценица. Айде няма нужда. Обраха на старите парите от тютюна, животни, от шивачи обущари видни и сега се Жалват. Кое му бе на Станко Тодоров. Кво като е бил в цк на бкп, виж калин колко е скромен син му. Геноцид спрямо българите от системата на мвр се запична, за да угоди бб на помака и на цигани. Това са класи хора, набутаха ни помака неграмотен с пари роми и получавал знаеш кво. Всичко ще ви се връща. 20 г безработни. Жив геноцид. Не са ви виновни ЕНП. И при соца сме казвали в очите кво ни тормози, без да може да пише и със 7 клас бе. Р1935. Даваше да му съчиняваме. Същото бе и в герб. Пине старите комунисти бяха умни и някои много добродулни, имаше ред в блока, а сега с тия дърва от село
  • 69 Пенсионер

    0 1 Отговор
    Баба Зайкова говори неща, известни и на студенти 1-ви курс-икономика! Очевадно старостта при нея си личи, жалко... 😪
  • 70 Анонимен

    0 1 Отговор
    По време на герб колко турски фирми. И самите турци децата им са в германия и лондон. Цял ден по квартала обикаля човечеца. И кво.. Да не съм луд детето ми да го дам в тая отрова, др дете в линдин от първият брак, той има едно, на годините на нашвто. Много красиво и умно и работливо и учтиво турче с едно малко момипенце И кво казва бащата. Те от турция турци дето идват не са богати, идват тук да станат заможни, но кой си би оставил детето тук. Те страдат също. Горе не мислят за народа. Шум, а лекари искат пари лекарства. Падна се на Кирил и Асен най лошото. Бакиите сътворени от предишните на герб. Орава си е психиатърката и платените скочиха. На бб му казвахме, съда, съдии, юристи.. Дори и от моханеданите, от къде я намврихте тая. От помаците има много умни. Няма лекари учители млади села се закриват без един жител много обиди имаше от симеонов ще останем малко но качествени, кои останахте бе симеонов валери разни номенклатурни кадри които се качвали по баните да гледат младите жени ли бе психопати те директори мислили при соца само за голо и кражби вълчо и дядковци разни с болни деца, те ли са качественият ви материал, 80 г че му казах, защо строиш това е незаконно, я мълчи и ще те кажа на мвр ще те вкарам в психото. Кой си ти да ме вкараш, мога да се вкара мъж жена при тъжба при прокурора, но дипломите им и те като тях, децата им са с отклонения, всвки от бкп чака на държавата и как отвън да се върнат, ние лато останем сами при тях ще сме. Затова сме ги
  • 71 Анонимен

    1 0 Отговор
    Евреите са добри и умни хора, но изказа на Кралицата по ми е на душата. Милата и тя тъжи за мъжа си. Самотата убива.
  • 72 Бай о

    3 0 Отговор
    Навън вали навяват тъжни спомени. Само мама е сама чака своите чеда...
    Весели празници. И ниной няма да потропа на майчинара стара порта. Притихнала край огъня.. И спомня си кога са били мънички. Само мама е сама и чака своите чеда. Тъга в очите й.. Пази ги боже от беда.. Към бога думи тя отправя, коледа е, песен звучи...
  • 73 Подкрепа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ттт":

    Тя знае много добре,беше финансист на Подкрепа,няма как да вдигнат заплатите, италианци,турци,германци ,ще си вдигнат машините и хайде в западните балкани,нашият бизнес е слаб,той е зависим от западният,от износа,голямото струпване на работещи в 6 града доведе до високи цени на жилищата и конкуренция на трудовият пазар,тръгнат ли си инвеститорите,спират плащанията по ипотеките,става страшно!Герб и Пеевски с Възраждане ще вземат отново властта, Слави е подчинен пряко на Библиотекарите,той е лимонката в това измислено правителство,не не доброжелатели,а десни хора,анти комунисти бивши Сдсари,виждат този въпрос,българите продължават да подкрепят първо сигнално,без перспектива,Слави Трифонов и Възраждане.Щастието се добива чрез страдание.Достоевски.
  • 74 Средно специално

    1 0 Отговор
    Средният техник е гръбнака на всяка промишленост,а не гимназиста,механо и електротехникума,са под нивото преди 10.11 1989,няма подготвени кадри, няма инженерен състав,висшето образование е катастрофа,глупост след глупост.учат хуманитарни специалности,трябва да направят нулеви години.много частни университети под средното ниво, просто за диплома,вдигнете заплатите като вдигнете качеството на образованието,учат са станат сервитьори и магазинери, да са в големият град.
  • 75 ха ха

    1 0 Отговор
    продължаваме с лъжите

    Коментиран от #77

  • 76 Sram si za nas

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сериозно ли":

    Неграмотнико жалък,какви претенции имаш?ти не можеш да пишеш,ти мразиш някого,без да го познаваш! Заради такива жалки типове като теб България е на този хал!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Весел Коледа":

    Много си зле.
  • 79 177

    0 0 Отговор
    Между другото, минималната заплата в Черна гора бе повишена от 250 на 450 евро. А нас ни баламосваха с по 30-50лева увеличения и дори сега се пазарят дали увеличението да е сто лева или 60лв. С такива увеличения кога реално ще се повишат доходите, като се има предвид инфлацията на практика увеличението у нас е мизерно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове