Last news in Fakti

27 Декември, 2021 07:39 5 768 13

Ивайло Мирчев: Магистрала "Черно море" трябва да минава максимално близо до Добрич

  • ивайло мирчев-
  • депутат-
  • добрич-
  • демократична българия-
  • магистрала черно море

Бургас се управлява много добре, смята народният представител от ДБ

Ивайло Мирчев: Магистрала "Черно море" трябва да минава максимално близо до Добрич - 1
Снимка: БГНЕС

Най-бързият и лесен начин да се подпомогне развитието на Добрич е магистрала "Черно море" да минава максимално близо до града, каза за БТА народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев след края на първата си приемна в областния център.

Една от спирките му е била Авиобазата в покрайнините на града.

Съоръжението не функционира от две десетилетия, но от няколко години местната общност обсъжда неговото възраждане. Една от идеите е то да се превърне в карго летище.

"Пистата и въобще цялата авиобаза е в много лошо състояние", сподели наблюденията си Мирчев. "Намирането на инвеститор е изключително трудна задача. За да стане Авиобазата карго летище, трябва да има бизнес, а за да има бизнес, трябва до Добрич да има магистрален път. Няма друг начин", категоричен бе депутатът.

Освен добра пътна връзка обаче е необходима и ясна стратегия за привличане на български и чужди инвеститори. Той посочи като пример за добро управление Бургас, където в момента, по думите му, има бум на IT компании. През годините държавата действително наля доста пари в Бургас, но не може да се отрече, че местната власт се справя много добре.

"Ръководството на общината реши, че иска да привлече IT сектора, създаде привлекателни условия за компаниите и те дойдоха. И плащат заплати от 3000 лева нагоре - пари, които се харчат в града. Нищо не пречи и тук да се случи същото, но трябва да се положат усилия", смята депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТИГА ПОПУЛИЗЪМ

    29 1 Отговор
    АБЕ МУНЧЕВ ПЪРВО ТРЕБЕ ДА СТИГНЕ ДО ВАРНА СЛЕД ТОВА ТРЕБЕ ДА ИМА ВТОРИ МОСТ ПРИ БЕЛОСЛАВ А СЛЕД ТОВА ДО ДБРИЧ СА 50 КМ НЯМА ГРИЖА БЕ МУНЧЕВ Е ВИЖ ПЪТЯ ШУМЕН РУСЕ ВЕЧЕ 50 ГОДИНИ ОГРАНИЧЕНИЕТО Е 100 И ФУНКЦИОНИРА БЕЗ ГРИЖИ / А ЗА ХЕМУС КО ШИ КАЙШ ЩОТО ИНАЧЕ ПО ТАЯ МАГИСТРАЛА ЩЕ ПЪТУВАТ САМО РУМЪНСКИ МОЛДОВСКИ И УКРАИНСКИ КУФАРНИ ТЪРГОВЦИ
  • 2 чичо Пейо

    31 1 Отговор
    Всичко ново е добре забравено старо.
    Сега ако каже че предлага да се прокопае плавателният канал Варна-Русе и да направи Шумен и Разград пристанища - ще е първият.
    Умно - мъдро - предизборно

    Коментиран от #4

  • 3 056

    15 9 Отговор
    Ако Бургас се управлява добре, не знам кой град се управлява зле. Ако едно управление не може да оправи тротоарите и междублоковите пространства за какви успехи може да се говори. Бургас като градоустройство поначало е проектиран зле. Сега вместо да се подобрява ситуацията, тя се влошава. Липсва свързаност между цели квартали - така например бул. Тракия не продържава към Изгрев, не достига и до ул. Одрин. Това създава претоварване на движението на Трапезица и кръговото до Хемус и Бургаския университет. Северната промишлена зона до БУ е така хаотично застроена, че новата улица до болница Сърце и мозък криволичи и на места няма место за нормален тротоар. В самите квартали е големият брой на улиците без изход. Това създава големи проблеми в самите квартали. Не са изградени алеи в кварталите там, където е нормалния пешеходен поток и хората са принудени да вървят в тревни площи. Презастрояването е факт навсякъде в града, не само в централните части. Това са част от проблемите, които общината не вижда и не решава и дори ги задълбочава. Това наглед са дребни неща, но в същото време създават ненормална градска среда, да не говорим за естетика в градостройството. Градът не е само пристанището и морскота градина. Щом общината не можа толкова години да оправи тротоарите в града и не решава съвсем елементарни проблеми, за какви успехи говорим?

    Коментиран от #10

  • 4 БЯХ ЗАБРАВИЛ

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "чичо Пейо":

    ВЕРНО БЕ АДЕ ДБ ЛОПАТИТЕ И БАРАБАР С КОАЛИЦИОННИТЕ ПАТНЬОРИ И ПИНГВИНА НА КАНАЛА
  • 5 Дедо

    12 1 Отговор
    Навремето Толбухинските бонзи докараха Черно море до града си с пристанище Толбухин ,база Балчик.Сега искат и автомагистрала Черно море....
  • 6 Миризлив пор

    20 1 Отговор
    Нали асфалт не се яде? За какви пътища говори този? Я за справка при Нинова!
  • 7 Димов

    27 0 Отговор
    За къде таз магистрала, не разбирам... А карго-полети бълнуват всички - то не беше летище Пловдив, и Ст. Загора, имаше мечти и за Хасково, Търговище...Няма да има!! Всичко лапа София!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лодкаря

    7 4 Отговор
    Така е, все пак Добърч е център на вселената. Даже най-добре там да свършва магистралата. За какво им е на варненци път...
  • 10 ComfortablyNumb

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "056":

    Пълни глупости си написал! Всичко е относително на тоя свят и Бургас е сигурно че днес изглежда по добре от сравними градове - Стара Загора, Варна и Пловдив а за София дума да не става за сравнение и това се случи точно по демокрацията преди си беше едно голямо разорано село пренебрегвано от комунистите дълго време за сметка на Варна... Днес Бургас има категорично по добра градска среда от Варна.
  • 11 Бай Яни

    4 1 Отговор
    За да има карго летище 🥳🙋трябва да има и действащи предприятия с реално производство а не it съмнителни компании. И три магистрали през там да прекараш😂😂😂нямаш ли производство,само задните си части можеш да си почесваш на асфалта, много е тъп и прост този Свинчев,опс Мирчев.
  • 12 бургашкия

    4 2 Отговор
    Как реши, че Бургас се бил управлявал добре? Аз като бургазлия не съм доволен и от първа ръка ти казвам, че Бургас върви надолу. Града е мъртвило, няма хора, няма живот, младежите се махат, цялото поколение 20-40 го няма. Град на ученици и пенсионери, ниски заплати, работещи бедни, хора с измъчени физиономии на всяка крачка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове