Last news in Fakti

30 Декември, 2021 09:09 6 502 32

Син и баща му загинаха при удар между камион и джип

  • загинали-
  • катастрофа-
  • русе-
  • велико търново-
  • волово

Майката е тежко ранена и е откарана в русенска болница

Син и баща му загинаха при удар между камион и джип - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Двама са загинали след удар между тир и кола на пътя Русе-Бяла. Както БЛИЦ писа инцидентът е станал малко пред 06:00 часа сутринта в района на село Волово.

Автомобил, движещ се в посока Бяла се е ударил в тир, пътуващ в обратна посока. Изпратеният на място екип на ЦСМП е констатирал, че на място са загинали двама души - мъж и жена, а друга жена е откарана с линейка към русенската болница. На местопроизшествието работят екипи на полицията. Извършва се оглед и предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Pyмънcĸи джип ce e движил в пocoĸa Бялa, ĸoгaтo вoдaчът e зaгyбил yпpaвлeниe. Koлaтa ce e зaвъpтялa и e нaвлязлa в нacpeщнoтo плaтнo, ĸъдeтo e ce e блъcнaлa чeлнo в тиp, нaтoвapeн c 20 тoнa ĸacи биpa.

Πpи yдapa вoдaчът e изxвpъĸнaл oт aвтoмoбилa, a cинът мy нa 25 гoдини e ocтaнaл зaтиcнaт пoд ĸoлaтa. И двaмaтa ca зaгинaли нa мяcтo, уточнява bTV.

Maйĸaтa на момчето e oтĸapaнa oт eĸип нa Cпeшнa пoмoщ в бoлницa в Русе в тeжĸo cъcтoяниe.

Πpичинитe зa инцидeнтa ce изяcнявaт, нa мяcтo ce извъpшвa oглeд oт пoлициятa.

Движението по главния път не е преустановено, затруднено е в района на произшествието и се регулира от екипите на РУ – Бяла.

Малко по-късно в района на жп прелеза за Ценово е катастрофирал бус, който е останал на жп линията, но е създадена организация да бъде изтеглен и движението e освободено.

В 07:15 часа е получен сигнал и за още един пътен инцидент в района на РУ – Бяла. Той е бил за товарен автомобил, който се е завъртя на пътя в района на село Полско Косово и е затворил движението. Там също са изпратени екипи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    45 3 Отговор
    Тия с джиповете се мислят за безсмъртни. А точно пък около Волово са завои. А пък в самото село как карат- минавал съм много пъти, никой не кара с 50. Тирове, румънци - всички ката поне 80. Жалко за детето и жената.

    Коментиран от #31

  • 2 русенец

    77 1 Отговор
    Интересно ми е защо румънците и турците в България карат като софиянци, а в Германия карат като германци - стриктно спазват правилника. Да не би в Германия да има полиция и правораздаване, които са в състояние да ти съдерат няколко кожи при нарушение, а и да те осъдят и то само за няколко часа след нарушението? А ние защо нямаме такава полиция и правосъдие? Защото ни е гот да мрем?

    Коментиран от #3, #20, #22

  • 3 Българин

    10 35 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Не, в Германия имат магистрали и там си карат съвсем спокойно, а тук с тези пътища от 70-те и колоните, които се образуват - нормално да са изнервени хората.

    Коментиран от #7, #8, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 онзи

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Карлос Нaсран":

    Ако пострадат само те - преживява се! Но в повечето случаи повличат и съвсем нормално шофиращи хора, без да имат вина за това!
  • 7 Неее

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Щото са кухи като теб. Пътят ти е виновен да си изнервен, а. Ти си се родил такъв, бе, и такъв си и останал - изнервен и безмозъчен.
  • 8 русенец

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    В Германия има не само магистрали. Вярно е, че и по третокласната пътна мрежа няма и дупчица на пътя или абсурдни знаци. Всички пътища се поддържат, почистват и са в перфектно състояние. Просто всичко се прави както трябва и се контролира от ДЪРЖАВАТА. Преди около три години в района на Донау Рийс Бавария за едно денонощие станаха две катастрофи за няма и денонощие по третостепенен път, едната с фатален изход за водача. Разследваха и установиха, че при определена скорост на вятъра от дадена посока се получава струйно течение и то може да изтика автомобил извън платното. За няма и седмица поставиха предпазни огради в участъка. Звучи ти като научна фантастика, нали? В България такова нещо няма как да се случи, там винаги е виновна несъобразената скорост.:( Иначе си прав, по техните пътища се кара спокойно защото има ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #32

  • 9 оня

    30 2 Отговор
    "Син и баща му загинаха", ", че на място са загинали двама души - мъж и жена," - на кое да вярваме??? тез журналя съвсем изперкаха:)) Тотална неграмотност:))

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Мемфис

    25 0 Отговор
    Всички държави около нас си оправиха пътищата, Гърция, Румъния,Сърбия, за Турция да не говорим, новите путища са по- добри от на запад- с пътни възли по на четири нива…. А у нас- мизерни пътища, дупки, псевдо магистрали, рушащи се за година след откриването! Магистрала Хемус- започната преди половин век и едва 50 км от нея се експлоатират, а вида и е отчайващо компроментиран! Само кражби и хайдуклуци в тази хабитат. Отчайваща действителност!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чао

    3 4 Отговор
    Като се раздават книжки на всеки, ще има катастрофи. Тези хора не се тестват, нито за фина моторика, нито за реакции. Не е имал качествата да бъде шофьор, поне не е убил невинни хора, собствения си генетичен материал. В случая - естествен подбор.
  • 14 Буци

    15 0 Отговор
    от 2009г. го разширяваше този път Бяла-Русе. Какво стана там не знам само,че всяка трета катастрофа с жертви е там!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тираджия

    6 0 Отговор
    Не се поддържа пътя, не се обработва против заледяване и от там идват завъртанията на коли и камиони. От вчера предупреждават за понижение на температурите и за преминаването на дъжда в сняг. Но пак са решили да минат метър с някой тон луга. А за жертвите да не говорим!
  • 17 До 8ми коментар

    6 1 Отговор
    Незнам в коя Германия живееш, но има много пътища които са в лошо състояние. Живея тук от 17г първите 8 от които работех като шофиор. Само за пример пътищата в Франция са много по добри. За магистралите да не говорим.

    Коментиран от #21

  • 18 Бай Яни

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    В Германия освен магистрали имат и първостепенни и второстепенни пътища, но хората имат съвсем друг манталитет. Поживей малко в Германия а може и в Чехия,тогава ще разбереш за какво изобщо ти говоря.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Турист

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Връщам се от Турция Чанак Кале ,на границата здрасти глобички за 200 лв ,плащаш иначе няма минаване .А тук никой не ги търси затова карат като луди ,отделно пътищата в Бг Бургас Варна Ужас няма маркировка дупка до дупката
  • 21 М Да

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "До 8ми коментар":

    Да във Франсето магистралите са супер ,но цената за преминаване по тях супер ,с малък бус от горе до долу 300€ ,за леките коли май е по евтино
  • 22 мда

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    щото тук кат служи само за събиране на левчета в бюджета без никакво отношение към пътната безопасност. Ето - отиваш за подновяване на книжката и бам няколко стотака откуп от триногите, снимали те предните 5 години назад. Ефект по отношение безопасност нула, но пък плащаш на момента за да можеш да караш. Нали трябава да има пари за 13-та и 14-та заплата на депутати, секретарки, заместник-министри, нсо, данс, нап и т.н. безползена паплач на държавна хранилка

    Коментиран от #23

  • 23 М Да

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "мда":

    Триноги можем да купуваме а качественна маркировка не можем да слагаме.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 коментатор

    7 0 Отговор
    Румъняща не спазват никакви ограничения в бегето и карат като безумни
  • 26 Очевидец

    6 0 Отговор
    Тази сутрин минах от там,пътят не беше почистен.Карах с около 70 км а имаше такива,които ме изпреварваха,основно румънци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ром ама кубински

    7 0 Отговор
    Ако КАТ си вършеше работата и не толерираше ромъняски,тези можеха и да са живи.Вждал съм ги в района и в града ни на път за Гърция,супер нагли и агресивни ,не спазващи никакво ограничение.Отговорете си защо?И дали карат по същия начин в Гърция?
  • 29 Бог

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Да им прости, мир на душите им.
    Румънците са силно вярващи, източноправославни, ортодоксални християни.
    Навсякъде по румънските пътища има малки параклиси, където можеш да запалиш свещичка.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТИРАДЖИЯТА

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    НЕ СА ВИНОВНИ ХОРАТА , ПЪТЯТ Е ВИНОВЕН , ТАМ Е ПЪТЯТ НА СМЪРТТА .
  • 32 Тираджия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "русенец":

    Ей хора , не ви ли омръзна да лъжете за тая пропаднала Германия. Всеки който е пътувал в Европа знае че това е най трудната за пътуване държава. С вечни ремонти и задръствания. По 2 километра отсечки ги ремонтират 2-3 години , а ти ми говориш че за седмица направили ограда. Само проектирането ще го правят поне 6 месеца тия михлюзи. Сутрин като почнат работа и до края на работния ден имат по 10 почивки. Навсякъде бачкат чужденци, а те са само по офисите. Има си официални данни на какво ниво е инфраструктурата на Германия спрямо другите европейски западни държави. Чети в нета и се образовай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове