Last news in Fakti

6 Януари, 2022 05:55 11 070 32

Два участъка от "Хемус" ще са готови до края на годината

  • магистрала хемус-
  • строителство-
  • гроздан караджов-
  • срокове-
  • участъци

Третият участък от автомагистрала "Хемус", който е с разрешителни за строеж, ще бъде завършен до средата на следващата година

Два участъка от "Хемус" ще са готови до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС

До края на април тази година ще бъде завършен първият от новостроящите се участъци на автомагистрала "Хемус", предаде БНР.

Това стана ясно при представянето напредъка по строителството на аутобана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред ресорната комисия в Народното събрание.

Вторият участък ще бъде реализиран до есента. Дейностите там временно са спрени заради препроектирането на трасето.

Третият участък от автомагистрала "Хемус", който е с разрешителни за строеж, ще бъде завършен до средата на следващата година. Тогава се очаква да бъдат пуснати за движение и двата участъка.

По 4-я и 5-я участък от магистралата, по които е работено, но са без разрешителни за строеж, ще се извършват отчуждителни процедури в следващите две години.

Тази част от магистралата, по които е работено незаконно, може да се дострои само ако парламентът приеме извънреден закон за узаконяване на строителните дейности

Проектиране на ново трасе е необходимо за 7-и и 8-и участък от "Хемус".

В тези отсечки не е извършвано незаконно строителство, обясни министър Караджов пред депутатите.

Пътната агенция има за задача да планува 4-годишна програма за ремонт на републиканската мрежа. Ще се започне с отсечките, които са в най-лошо състояние.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5577

    53 0 Отговор
    Я обещайте нещо. Но 24та трябваше цялата да е готова. Къде са парите. Кой ги открадна. Дайте да видим някой дали въобще прави нещо. Подновени ли са договорите. Сменени ли са фирмите. Питайте шефовете им. То тъй ми звучите като на седмия пленум на КПСС БКП..

    Коментиран от #16, #24

  • 2 "информиран"

    52 3 Отговор
    Благодаря за "информацията" стана ми ясно ,КОИ са тези участъци №4 ,№5 и кога ще се завършат №7 и №8 ....губи ми се №6 ,ама ,карай да върви и без това ,не Е ЯСНО кой от КЪДЕ до КЪДЕ е !

    Коментиран от #8

  • 3 Ваксиниран3002

    43 4 Отговор
    Яснооо, сега още 20 години, ше строим няма и 200км магистрала.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Никоdanis

    31 2 Отговор
    Да беше казал, кои точно са тези участъци... Сега трябва да ровим в нета и да търсим..

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Пффффф

    25 2 Отговор
    То е ясно, че ще се довършат след като парите били откраднати и нищо не е започнато. Нямало техника, не се работело, пък ще се довършат. Това е странно. Как се завършва нещо което уж не е започнато?
  • 7 Жалки са

    36 2 Отговор
    Тея смешници да кажат участъка Шумен-Търговище кога ще пуснат. Магистралата стои като музеен екапонат караш покрай нея и още повече се нервираш, жалка работа.

    Коментиран от #18

  • 8 ужас

    21 12 Отговор

    До коментар #2 от ""информиран"":

    №6 е в чекмеджето.
  • 9 хихихи

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Никоdanis":

    Щом не ги знаеш, далече са от теб.
  • 10 Джордж Форман

    29 7 Отговор
    Е как по един участък на година. Кики Петков нали каза, че със спрените пари от кражбите ще се строят по три магистрали на година. Много интересно е също и на каква цена ще се строи. Развалиха старите договори на ниските цени и сега при тези цени на материалите ще е двойно и тройно по-скъпо. Фирмите на Божков май ще намажат яко филията
  • 11 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Кики, то с тия темпове, вторият мост на Дунав остава за след 35та... А трети, пък и четвърти... Мани мани!
  • 12 E то е

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Никоdanis":

    ... ясно!!! До Боаза и до Търговище

    Коментиран от #17

  • 13 лице и опако

    4 13 Отговор
    Да припомня нещо на всички, които плачат за Бойко и магистралите МУ! Същият ББ отказва и през трите си мандата да признае участъкът от Драгичево до Долна Диканя на АМ "Струма" за автомагистрала, защото имало неточности в кадастралните карти и нямало как да се издаде такъв документ. А за АМ "Хемус" явно няма проблем и да няма документи и разрешения за строеж за целии участъци./според НЕГО/.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Обаче

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "лице и опако":

    По участъка на Струма караха и без да е признат за магистрала. Пък на търговишкия участък повече от година не се кара.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не не е

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "E то е":

    участъците са както следва, до април пв Торос, до есента, пв Каленик, и до пролетта на 23г.пв Ловеч-Плевен и откриването на 3 участъка за ползване.
  • 18 Добруджанец

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жалки са":

    Даже и табелите за ограниченията 20 , 30,40 не са махнали от другия път.И това в цялата област Търговище.

    Коментиран от #22

  • 19 Продължаваме Кражбата

    5 1 Отговор
    За лот. 9 нещо????
    Или министъра не знае, че има такъв лот
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мунчо Радев

    6 1 Отговор
    Тоз по некомпетентен и от кокошката Комитова ще излезе... Участъците са 10 лота общо.
    Строят се 1, 2, 3 и 10.
    За 9 нищо ме казва гн. Караджов който преди години е бил съден за корупция от Теленор. Проверете във Google.

    Коментиран от #31

  • 22 Ужас

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Добруджанец":

    Аз наскоро пътувах и ооооо ужас път без маркировка!!!!! Има ли път в Европа в експлоатация без маркировка? Ще стене някоя беля после ще ревем.
  • 23 Алооо

    2 4 Отговор
    Никакво узаконяване на 4 и 5 участък ,така ще узаконите кражбите и далаверите по тях. Събаряне на почнатото калпаво строителство и подвеждане под отговорност на виновниците за това.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "5577":

    Ами така е.... " Хайде на промяната! Насам народе!!!!
    Промяна, промяна, УРА-А-А, смърт на фашизма, свобода на народа!"
  • 25 Чегъртамкуро

    5 1 Отговор
    На дали ще довършат започнатото от Герб. Камо ли да построят нещо само.
  • 26 Тед.

    2 1 Отговор
    Когато дойдат Кумуняги така става всичко спира трябва да ги измитаме не виждам вече да крещят майките с деца сигурно вече ги оправиха помните ли как викаха с онази Маямата
  • 27 БОЛЯРИН

    2 2 Отговор
    Кирчо и Кокорчо бастисаха Хемус.С триста зора ще я докарат до Плевен,защото дотам трасето е готово и няма как да бъде зарязано.Но към Търново ще стане някоя от следващите петилетки евентуално.

    Коментиран от #28

  • 28 да бе,да

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "БОЛЯРИН":

    Значи хем леко наполовина истина си написал, хем наполовина лъжа.. Това до Плевен дето си написал е оксиморон, а в Търново няма отчуждени парцели и не се знаят собствениците.. Това и двамата го знаем, какво се правиш сега..
  • 29 Петела

    0 0 Отговор
    Около Търговище наистина е нужно да се вземат мерки,но не полицейски патрули,щото те не спомагат пътните условия да са по- добри,а пътят там е кофти от години
  • 30 пффф

    1 1 Отговор
    Тоя сладур ка разтяга локуми.Абеее Грозданчоооо ти през зимата ли ще строиш участък от магистрала бе че до края на Април да е готов????Ти самия вярваш ли си на тва което казваш че караш и ние да ти верваме?Тцтцтцтц ... тия паляци хептен зеха ди праят на балами.
  • 31 ГОЛЯМ СМЯХ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мунчо Радев":

    ившият депутат от "Реформаторския блок" Гроздан Караджов е бил привлечен като обвиняем по разследването за източване на телекома "Глобул/Теленор". То започна през пролетта на 2016 г. по сигнал до МВР, подаден от новите собственици на компанията - норвежците от "Теленор", които я придобиха през 2013 г. Вътрешно разследване, направено от тях, е установило, че чрез фиктивни договори, сключени с 21 компании, са били присвоени близо 48 млн. лв. Става дума за договори за консултантски и маркетингови услуги, за доставяне на софтуер и лицензии за него, за използване на интернет честоти, които са сключени по времето, когато "Глобул" беше собственост на гръцката OTE. "Глобул" не е имал нужда от подобни услуги. Според вътрешния одит и според разследващите телекомът е платил по договорите, но не е получил дължимото.

    Конкретното обвинение срещу Гроздан Караджов е за три договора, сключени в периода от март 2011 до март 2012 г., на обща стойност 5.545 млн. лева. Два от тях са с предмет "предоставяне правото на ползване на честотна лента заедно с услуги за техническо обслужване",
  • 32 малко тъп

    0 0 Отговор
    Извинете, но дори всичко да стане по "план" и завършат и трите лота на време. Магистралата ще свършва в нищото м/у Ловеч и Плевен. Т.е. пътуващите за Русе ще минават през центъра на Плевен за да ползват магистрала, а тези за Велико Търново/Варна изобщо няма да я ползват, защото с новите участъци само ще обикалят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове