Last news in Fakti

12 Януари, 2022 09:48 1 620 31

Данчо Пенчев: Никола Минчев подаде списъка с контактните лица на 11 януари

  • д-р данчо пенчев-
  • никола минчев-
  • рзи

Президентът може да излезе от карантина на 16 януари при отрицателен тест

Данчо Пенчев: Никола Минчев подаде списъка с контактните лица на 11 януари - 1
Снимка: БГНЕС

Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание Никола Минчев и има вече списък на контактните му лица. Те са общо 28, съобщи директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

След заседанието на КСНС в понеделник стана ясно, че Никола Минчев е с положителен тест за COVID, а президентът, премиерът, министри и депутати трябва да са под карантина. На следващия ден Министерството на здравеопазването излез с нова заповед, в която срокът за карантината се съкращава от 14 на 10 дни, а изолацията при контакт – от 10 на 7 дни.

„Всички лица, присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, защото е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни“, обясни директорът на РЗИ пред бТВ.

Той уточни, че за лицата със завършен ваксинационен процес и с бустерна доза, карантината става 5 дни. Те трябва да си направя тест след 72-рия час, резултатът автоматично се нанася в системата и карантината им се намалява.

„За президента това е до 16 – тогава да падне неговата карантина“, отбеляза д-р Данчо Пенчев.

„РЗИ счита 11 януари за датата на първоначално събитие и от 11 започват да оперират със срокове и действия, списъкът на контактните лица също е подаден на 11“, уточни директорът на РЗИ – София.

За лидера на „Възраждане“ Костадин той уточни, че също е под карантина. „Органите на РЗИ са направили всичко необходимо, той е информиран, че е под карантина. Органите на МВР са тези, които проверяват лицата под карантина. Ако се появи на публично събитие, следват административни мерки, може да се стигне до съд“, каза още д-р Данчо Пенчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 промана по харвардски

    30 4 Отговор
    "Управляващата "промяна" прави отчаяни опити да спре протестиращите от Варна да тръгнат за София"

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Последния Софиянец

    32 5 Отговор
    Скриха се мишките!Ще влезем в парламента и министерствата и ще изберем нови.Днес в 12 часа.

    Коментиран от #18, #21

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 8 Отговор
    дано да няма болни ХОРА и болните да ОЗДРАВЕЯТ
  • 4 Толуп

    31 2 Отговор
    Всичко това е,за да попречат на днешния ПРОТЕСТ !!!
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    33 4 Отговор
    Много ги е страх от Костадинов.......поне менискус да бяха скъсали като Бибитко.....
    Подмяната и КРадев ги тресе голям страх....
  • 6 Аззз

    16 3 Отговор
    Всички , каито народа иска да бие на 12.01. 2022 : D

    Коментиран от #23

  • 7 Miro

    4 1 Отговор
    Пич вече ми харесваш хубо че се светна ЗА ПП
  • 8 МИНАЧУУУ

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "промана по харвардски":

    МИНЧАУУУ КОА НАПРАВИ ТЕСТА В КОЛКО ЧАСА?ЧЕ В 20:00 ОЩЕ БЕШЕ НА СРАЩАТА А В 22:00 ВЕЧЕ ТИМАДЖИЙСКАТА МЕДИЯ БГ ОН АИР ВЕЧЕ ТРЪБЕШЕ ЧЕ СИ ПОЛОЖИТЕЛЕН И ИНЖЕКТИРАН!ЦИРКАДЖИИ ЕЙ ЦИРКАДЖИИИ ВЕЧЕ Я КАРАТЕ ЮРГОЛИШКАТА!
  • 9 Аззз

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "промана по харвардски":

    Как , нали са частни автобуси?

    Коментиран от #11

  • 10 Сивата чапла

    22 3 Отговор
    Тия групов секс ли са правили, че има вариант да са се заразили? ................... И тия страхливци управляват държава? Позор! Егати мишоците!
  • 11 Сивата чапла

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аззз":

    Полицаите са ги спрели за проверки някакви и са взели документите на шофьорите.
  • 12 гадно

    22 2 Отговор
    Хе-хе използват вируса за политически цели явно някой се е уплашил от протеста преди да се види колко души наистина ще излезнат.

    Коментиран от #16

  • 13 Куку

    0 10 Отговор
    Според Коцето копейкин, Никола Минчев е доносник!
  • 14 Управляващите

    20 0 Отговор
    спират автобусите на Възраждане за протеста.
    Честита ви новата хунта на радеффф и простото киро.
    Варненският автобус е спрян от "органите на реда" още във Велико Търново.

    Коментиран от #24

  • 15 Кирчо се скрил

    9 1 Отговор
    чак в резиденция "Лозенец" на министерството на отбраната,макар че няма право да я ползва...малеее страх !!!
  • 16 Споко

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "гадно":

    Как точно карантината на тези 28 души ще попречи на протестите? Като пишете глупости поне помислете малко. Новобранеца е наистина болен, защо е отишъл на съвета и той не знае.

    Коментиран от #17, #19, #29

  • 17 Вземи

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Споко":

    помисли малко и може и да разбереш какво се случва.
  • 18 Ти колко пъти се пребоядиса вече?

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Сега от Възраждане ли стана изведнъж? Направо да умре от смях човек. От повече от година попадам на декларациите ти. Пак с домати ще целите административни сгради ли както по времето на Отровното трио. Да не са се съюзили сега с Костадинов? И кой е този път спонсора?
  • 19 Сивата чапла

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Споко":

    Преди Борисов вдигаше кръвно. Тия пък, да бяха се събрали в кръчма и да се бяха натряскали и с махмурлук, по достойно щеше да е.
  • 20 ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ

    4 3 Отговор
    СЕ ЗАВРЪЩАТ НА БЯЛ КОН.
  • 21 Не се ли минава първо през избори

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    за целта? И не ни ли станаха множко изборите нещо? И дори да предположим, че има следващи какво очакваш? Да станеш ти министър на нещо ли? Ако има министерство на глупостта - защо не? Достойни да го оглавят ще има предостатъчно.
  • 22 Това е безотговорно поведение

    3 0 Отговор
    Оставка
  • 23 Кого ще бие народа?И защо?

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аззз":

    Съвсем изтрещяхте.
  • 24 guest

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Управляващите":

    има клип че не един , а четири автобуса са спряни във Варна и се чудят как да ги задържат , правят им по сто пъти тестове за алкохол и наркотици с надеждата да излезнат положителни , но не им се получава , друг случай пак от Варна на кола спряна пак тръгнала към протестите и при проверка показало наличие на наркотици , но при повторна е била отрицателна , ясно е че и тези ще се чудят как да удържат власта, още в самото начало бях написал че няма да изкарат дълго , но много хора ми се смяха тогава , но нещата започват да се случват , не се откачихме от едни гадове за да сложим други и да продължим по старому
  • 25 Сух

    0 0 Отговор
    Не те вие ще бъдете съдени!!! Наближава момента..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А тези протести какво биха променили?

    0 7 Отговор

    До коментар #16 от "Споко":

    Би ли обяснил, ама по-подробно. Изборите бяха преди 2 месеца, доколкото си спомням. Трети поред. Чатвърти ли искате? Цените ли ще спрат да растат или ще поевтинеят тока и горивата? Ами няма как да се случи това. Заради някакви си тъпи зелени сертификати ли е този напън. Ами че те почти протестиращи си имат. Ако не истински, то фалшиви. А кой ли ги и проверява толкова. Задължителна ваксинация не съм чул да има. Поне не такава, обявена със законен държавен административен акт. За какъв чеп е тогава протестът. За развлечение и безплатна разходка до София на хора от провинцията ли? То скучаещи и в София си има.
  • 30 ПСР

    10 0 Отговор
    Не разбирам принципно КВ 19 критериите,мерките и теглилките на РЗИ по отношение на контактните лица.И съответните карантини.
    Моя близка,преглежда между 20 и 35 човека дневно.Стандартен лекарски кабинет.На другият ден,4 или повече от тях,се оказват с позитивен тест.И така 5 дни в седмицата.Значи,тя с колко е контактна?И на какви карантини подлежи?!Щото след работа,ходи до магазин,пътува с метро и се прибира у дома,при семейството си....за това не се говори,май.Пък и не е само тя-много са.Ваксините видимо не работят-омикрончето ги лъжело.Тогава?
  • 31 0фффф

    3 0 Отговор
    Нищо от дневният ред на правителството днес не е свързано с глупостите на денков бития академик който забрани на учещите онлайн ученици да получат срочни оценки, с някакво писмо??? Господин Премиер, Денков е ваше лично назначение, вие носите отговорност, или го контролирайте или го уволнете (по-добрия вариант). Тормозът и беззаконието в училище е безпрецедентен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове