Last news in Fakti

12 Януари, 2022 19:56 2 190 49

Искрен Арабаджиев: Зеленият сертификат е начинът да бъде овладяна кризата

  • искрен арабаджиев-
  • пенсионери-
  • компенсирани-
  • февруари

През февруари пенсионерите ще бъдат компенсирани с увеличение на COVID добавката, а не размера на пенсията, казва депутатът от ПП

Искрен Арабаджиев: Зеленият сертификат е начинът да бъде овладяна кризата - 1
Снимка: БНТ

"Депутатите в 46-ия парламент приеха COVID добавката да бъде увеличена от 50 на 120 лева, повечето пенсионери я разглеждат като част от пенсията си. И когато намалиш COVID добавката, което намалява ефективно и сумата, която получават пенсионерите, това създава напрежение", поясни в "Още от деня" председателят на Комисията по труда в Народното събрание Искрен Арабаджиев, депутат от ПП.

По думите му проблемът е създаден от политиците предизборно.
Средното увеличение е 12,5% - направено беше чрез увеличение на тежестта на годината стаж, която има във формулата за пенсията. Това означава, че всеки пенсионер ще получи различно увеличение в зависимост от броя на годините стаж, които има.

"Това доведе до 1 млн. пенсионери, при които това увеличение не успя да компенсира намалението с 60 лева на Ковид добавката", обясни Арабаджиев.

През февруари ще бъдат компенсирани с увеличение на COVID добавката, а не размера на пенсията.

Народното събрание е приело днес двата законопроекта, включени в дневния ред, а социалната комисия е провела редовното си заседание, въпреки протеста около парламента, каза председателят на Комисията по труда Искрен Арабаджиев.

Според него експертите трябва да се намесят при този протест, а не депутатите. И категорично заяви, че подкрепят зеления сертификат и смятат, че това е начинът да бъде овладяна кризата.

"Решението да се влиза със зелен сертификат в парламента е начин да заявим, че не сме по-специални от обществото и от останалите обществени места, където се влиза със сертификат", подчерта още Искрен Арабаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този сертифицираният индивид

    55 0 Отговор
    От коя сладкарница излезе?
  • 2 тарикату

    61 1 Отговор
    Харвард срещу народа е положението

    Коментиран от #46

  • 3 А БЕ третополовия

    69 0 Отговор
    Майка ти ,баща ти ,баба ти и дядо ти ,как живяха без сертификат и са преодолели доста повече кризи от теб ?

    Коментиран от #17

  • 4 Ох,още един

    50 0 Отговор
    баламурник, този път от Ловеч - дупетат ! Съсипаха България !
  • 5 ТаУмВзе

    35 0 Отговор
    Извода е - Никой не брои или зачита, какво лае робът овца, докато го щавят и гаврят Злокобно! По една разходка и легаме!
  • 6 9689

    25 1 Отговор
    Ново 20,работил,не работил-минималната.Не тръгвайте по следите на мутрата,ще загубите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мамул

    40 0 Отговор
    "Решението да се влиза със зелен сертификат в парламента е начин да заявим, че не сме по-специални от обществото и от останалите обществени места, където се влиза със сертификат" Единствено заявявате, че сте зависима прислуга. Вървите против хората!
  • 9 Майна

    35 0 Отговор
    Последни данни от..,,британското правителство показват тревожна тенденция сред „напълно ваксинираните“, които много ясно умират със значително по-висок процент от неваксинираните.

    Според данните сега има 286 процента повече смъртни случаи сред хората, които са били инжектирани за коронавируса в Ухан (Covid-19), в сравнение с хората, които са оставили имунната си система и ДНК сами.
  • 10 ЕДИН ОТ КУТИЯТА

    37 0 Отговор
    КАКВА КРИЗА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ВСИКО ТОВА Е ДА МАЧКАТЕ НАРОДА
  • 11 Аба абаджиев

    22 1 Отговор
    Каним го в нашия ФК клуб Химнасия хухуй Аржентина да си поиграеш на топки и ние ще му и издаваме Зелен сертификат.
  • 12 защо

    38 1 Отговор
    сертификата е незаконен - не е начин да се задължават хората за протвококстутиционнни неща с наредби здето не са над законите - нито е мярка за овладяване
    - и наи малкото се отнемат и права които ти отнемат ака не желаеш да се ваксинираш
    - нито съм антиваксър дето използвате като терминология - но да си биеш нещо което фирмите са произвели и не поемат отговорност - до скоро се разписваха хора че на тяхна отговорност

    Коментиран от #23

  • 13 Не ми е ясно

    20 1 Отговор
    Какво общо имат пенсионерите с ковид кризата? Та те не участват в икономиката? Защо помпаме инфлацията?
  • 14 Майна

    15 0 Отговор
    Това ,не е КОНСПИРАЦИЯ ,а документирано, ЧЕТЕТЕ,,Група немски лекари и изследователи станаха последните, които откриха значителни примеси във ваксините срещу COVID-19, както и кръвта на ваксинираните индивиди.

    Както съобщи фондация RAIR, патолозите представиха анализ, пълен с видео и снимки на ваксината по време на шокираща, но малко разгласена пресконференция през септември, чийто клип е преведен за организацията.

    Според видеото и презентацията във ваксините са открити чужди предмети, заедно с кръвта на някои хора, на които са били нанесени удари.

    „Някои от чуждите обекти бяха описани като „точно конструирани“, а също и – шокиращо – червеи, излюпени от яйца“, се казва в доклад на фондацията .
  • 15 Ама

    10 0 Отговор
    Верно ли бе
  • 16 Нагли

    25 1 Отговор
    гадини тия ПП - "ваксини,сертификати" - не очаквайте абсолютно нищо позитивно от тях.,само отрицателни неща.
  • 17 Съзнаваш ли каква

    1 25 Отговор

    До коментар #3 от "А БЕ третополовия":

    глупост си изтърсил? Хайде малко история - какво се случва по времето на епидемии , ако не се вземат мерки? Зелените сертификати са една възможна мярка. Предложете по-добра - ще се съглася с вас - но без никакви мерки резултатите ще са плачевни. Проблемът не е във ваксините или в сертификатите, а в липсата на възможност за избор КОИ /чии/ ваксини да ползваме. Ясно е, че сега налаганите НЕ СА НАЙ-ДОБРОТО - коя е причината да не се допускат у нас и в ЕС китайската, руската, кубинската... ваксини - може би в тези страни не живеят хора или са по-некадърни от създателите на "правилните" ваксини с недостатъчна степен на защита? Струва ми се, че ако атаките бяха в тази посока, протестът щеше да бъде по-убедителен. Но крайното отричане на всички мерки не е плодотворно.

    Коментиран от #24, #48

  • 18 не правете като тиквата

    25 0 Отговор
    Внимавайте много добре какво правите, защото нито едно европейско правителство и нито една европейска партия, които провеждат подобни абсурдни мерки и политики, никога повече няма да бъдат избрани, още на следващите избори.
  • 19 Все повече се убеждавам

    24 0 Отговор
    Че няма случайни хора във водещите партии. Предполагам, че това момче е внук на някой бивш партиен функционер. Иначе как ще раздава разум?

    Коментиран от #29, #30

  • 20 защо

    9 0 Отговор
    а за пенсинерите е лъжа 12,5% -та половшната нямат това увеличение и де оправдава с добавкете че по малко - хората не се оплакват за добавките могат да смятат - нямат увеличение 12,5 - никои не говори юь добавки - на маичето смятах - увеличениего е 6%-та не 12,5
  • 21 лаборант антиваксър

    25 0 Отговор
    във ваксините има любов към управниците, безкритично мислене и овчо раболепие!
  • 22 ха ха

    28 0 Отговор
    Верно решението е зеления сертификат. Само още се колебаем дали като ви го залепим на задниците да следв шут или яка гьостерица. Добре, че не се подведох да кажа блага дума за Кировата чета докато управляваха. Като всички глобалисти изглеждат разумни, докато се докопат до власт... И подкарат с диктатурата и социалния инженеринг на Давос. Хайл Шваб! От всички нашенски глобалисти най-хитра се оказа кака Кристалина, хич и не помисли да се отърква във властта в България. Направо отпраши при своите.
  • 23 Дали един

    3 14 Отговор

    До коментар #12 от "защо":

    административен акт е противоконституционен или не решава единствено Конституционният съд - "Възраждане" имат възможност да сезират тази институция, но се страхуват от решението и не го правят. Бих препоръчал по-внимателно да се борави с понятия като"законност" и "противоконституционност".
  • 24 Хххк

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "Съзнаваш ли каква":

    КУ-КУ-КУ
  • 25 ДаБеДа

    14 0 Отговор
    А кой казва, че Американските ваксини са по-добри от Котайските? Сигурно 1 милиард повече, ще кажат, че Китайските са по-добрите
  • 26 А тоягата

    23 0 Отговор
    е начина да овладеем пасмината на Киро Шприца.
  • 27 Тия

    28 0 Отговор
    новоизлюпени юпита от "америка за България" ,ще се наложи да ги гоним с ритници.
    Разсипаха държавата за няма година време .

    Коментиран от #43, #44

  • 28 Хари хари

    26 0 Отговор
    Зеленият сертификат е подчинение, гнусно изнасилване на народа, след това следват телесни чипови, казали са го
  • 29 Така си е

    22 0 Отговор

    До коментар #19 от "Все повече се убеждавам":

    учил и се издържал с наши пари,вербован навреме там на Запад и сега се връща да ни дообере и затрие.
  • 30 Бай Стою касапина

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "Все повече се убеждавам":

    По-скоро е случайно попаднало в парламента и много скоро ще изхвърчи от там. Но нека се порадва на мига слава,който му се удаде. Все пак да си дупетат е престижно нещо. Ще му остане за спомен.
  • 31 Сивата чапла

    20 0 Отговор
    Ако не сте виждали комсомолец натегач!
  • 32 Сивата чапла

    22 0 Отговор
    Доброволно ли е бъркането в носа минимум два пъти в седмица,
    за да доказваме,
    че сме здрави и със здрава имунна система?
  • 33 морков

    14 0 Отговор
    а ще сподели ли младежа името на тоя дето написа формулата ? и ще ни разясни ли подробно как лист хартия овладява вирус
  • 34 ИМ Буда

    14 0 Отговор
    Не съм сигурен дали вече ми е смешно. Говори се само за сертификати, ваксини, ваксини, сертификати+ваксини % на ВАКСИНИРАНИ и не ВАКСИНИРАНИ със сертификати и не сертификати умрели със сертификата, добавки за супите, ъъъъ т.е. към пенсиите. Вие като чели давате 700лв всеки месец добавка?!?! Тези са оглупяли много сериозно, и много сериозно зациклили!!! А народа за да го прави това, значи е много беден!!!

    Коментиран от #35

  • 35 Те си казаха

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "ИМ Буда":

    приоритет за тях е задължителната "ваксинация",приемането на РСМ в ЕС,повече НАТО войски в България,евентуално нова безплатна база и т.н.
    Стойте си в къщи,не ходете на протести,мирувайте,носете маски,ваксинирайте се и чакайте нещо по-различно от горното - НЯМА ДА СТАНЕ.
  • 36 Даа ама нее

    13 0 Отговор
    " И категорично заяви, че подкрепят зеления сертификат и смятат, че това е начинът да бъде овладяна кризата".
    Ами начи това ви беше,, свършени сте. Колебаех се на изборите между вас и ИТН и гласувах за вас . ГРЕШКА.
  • 37 Сух

    5 0 Отговор
    От кол и въже ги докараха да обеснява нещо, което не работи, че е голяма работа.. Аре баста!
  • 38 Ал Бунди

    7 1 Отговор
    Пълен блокаж и неспособност четата на КирЕто да се справи с проблемите. Да се махат, докато не са доразсипали държавата. Спрели били течове за 8млрд и затова натовариха и правнуците ни с още 8млрд дългове. Да се махат...за калинките, шуретата и баджанаците, за секлесарките и любовниците по възлови места да не започвам, че няма да ми стигнат копчетата на клавиатурата. Вън тези келемета от държавата . Да си заминават който от където се е домъкнал. Боклуци...
  • 39 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    10 0 Отговор
    Зеленият сертификат, е начин да се тероризират хората.

    Вместо политиците да се заемат и да оправят ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Затварят хората, защото здравеопазването е НЕСПОСОБНО да ги ИЗЛЕКУВА. Дирекрори на болници взимат по 50 000 - 80 000 лева месечни заплати. Докато ПАЦИЕНТИ умират на стълбите на болниците им, защото няма кой да ги приеми или пренасочи към друга болница. И докато подчинените им медицински сетри МИЗЕРУВАТ със заплати от по 800-900 лева месечно.
  • 40 Доктор

    6 0 Отговор
    Как е възможно подобни глупаци да бъдат депутати?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ал Бунди

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тия":

    Каква година бре, има -няма два месеца от както седнаха по министерските кресла и файда никаква. Забъркаха такива каши, че няма оправия. Ама вината е на оня мишок, дето вдигна юмручето веднаж и после се покри по дупките. Той ги докара тия келеши, сега пак той да им оправя бакиите. Обградил се е с ДСари и ченгета и не го интересува на къде са подкарали държавата тия мошенгии...ама май и той ще си сипе от боба. Наближило му е!
  • 44 Ал Бунди

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тия":

    Каква година бре, има -няма два месеца от както седнаха по министерските кресла и файда никаква. Забъркаха такива каши, че няма оправия. Ама вината е на оня мишок, дето вдигна юмручето веднаж и после се покри по дупките. Той ги докара тия келеши, сега пак той да им оправя бакиите. Обградил се е с ДСари и ченгета и не го интересува на къде са подкарали държавата тия мошенгии...ама май и той ще си сипе от боба. Наближило му е!
  • 45 ОтКойПолСИ

    7 0 Отговор
    Ти кои си бе ??В НПО америка за България по липса на акъл ли ви избират или по продажност.Ами вземи и обясни на неграмотните,как зеления сертификат предпазва от зараза,след като точно ваксиниранирте в момента боледуват в цяла Европа и са милиони.Защо предпазените от ваксините и зелени сертификати от правителството се скриха като мишки под карантина.Най големите преносители на заразата са притежателите на зелени сертификати,защото ходят навсякъде и заразяват всичко живо.Неваксинираните не се заразяват от Омикрон а само ваксинирани,защото имунната система вече е променена и не действа като тази,която природата е създала.Този процес на нулиране на имунната система е безвъзвратен и започва след първата игла.
  • 46 РЕАЛНО

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "тарикату":

    Харвард се оказа Холивуд !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Fury

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Съзнаваш ли каква":

    За какво са ти мерки. Откарахме 4 вълни без да сме ваксинирани. Отговорноста за това дали да се ваксинираш е лична евентуално като се ваксинираш предпазваш евентуално само себеси от евентуално по тежко протичане на заболяването. Иначе ти си разнасяш вируса така, че твоята ваксина ако ще и мега бустер да е не пази околоните. Ние 4 вълни изкарахме без ваксина сега ще ни напъват да се ваксинираме заради зеленият сертификат. Зеленият сертификат не е нищо друго освен инструмент с който да те принудят да се ваксинираш. Това, си се ваксинирал и притежаваш зелен сертификат не значи , че не си заразен и не значи че няма да зариш никою около теб ако си заразен. Тогава каква мярка е зеленият сертификат.
  • 49 Втгжщщднхфг

    0 0 Отговор
    Ей О Т К А ЧА Л К О !ЧУВАШ ЛИ СЕ КАКВО ПЛЯМПАШ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол