Last news in Fakti

18 Януари, 2022 08:02 5 668 67

Шеф Манчев: 30% от ресторантите в България вече затвориха

  • шеф манчев-
  • българия-
  • ресторанти

Швейцария по-глупави ли са от нас, където имат 80% завършена ваксинация?

Шеф Манчев: 30% от ресторантите в България вече затвориха - 1
Снимка: БГНЕС

"Това което се случва в момента е изключително пагубно за бизнеса. Новите сметки са без никаква компенсация. Бизнесът, трудно би издържал с днешните цени на тока. Трупа се инфлация и всичко се обезценява, държавата трябва да се намеси много сериозно", призова готвачът шеф Иван Манчев в предаването "Пресечна точка" по Нова ТВ. Според него, това което се случва в момента е трагично. "Дори при мен дойде по-висока сметка със 100 % отгоре и ние не можем да се справяме", обяснява той и допълни, че се надява да не се стигне до режим на тока.

"Със сигурност правителството знае какво трябва да се направи", коментира той, и допълни " с дебати в студиото няма да стане, трябва работа".

"Арсенал" си пусна служителите, те имат ресурс да платят заплатите на хората, но ние нямаме този ресурс. Миналата година бяхме затворени за 8 месеца", припомня Манчев.

"Пътувам по цялата страна, хората са в безизходица. 30% от ресторантите в България вече затвориха. Клиентите не се върнаха, за миналата година имам спад от 60%, зелените сертификати също отдръпнаха хората",

По неговите думи, повечето служители не искат да се ваксинират, въпреки, че той постоянно ги агитира за това. "Швейцария по-глупави ли са от нас, където имат 80% завършена ваксинация?", пита Манчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    67 4 Отговор
    Всеки готвач - ШЕФ ‼️ Всеки частник - ПРЕЗИДЕНТ ‼️
  • 2 сбруя

    18 67 Отговор
    Те са си наложили локдаун и правилно са постъпили. Но....Кире канадското няма смелост да обяви локдаун в цялата страна. Ще чака спешните леглада се напълнят и умрелите хора от болестта "Ковид" да станат 150%.
  • 3 Петко

    96 14 Отговор
    Идеално! И без това всеки безделник и всяка мутра беше отворил ресторант. Добре е да се прочистят и да се научите, че трябва да се държи качество и да има отношение към клиента. Не може аз, който мразя да готвя да правя нещата по-вкусни в нас. Хайде сега се замислете как ще се отнасяте с клиентите и как ще готвите!
  • 4 човек от народа

    79 7 Отговор
    ходенето на ресторант не е задължително, както плащането на данъци. така или иначе може и да се храним в къщи или в закусвални. спестявайки средства от този "лукс" , ще преодолеем и неприятната инфлация.
  • 5 мъкаааа

    64 5 Отговор
    "Сладкарницата" на Кировицата не е затворничила още. 500 лева за 1 торта.
  • 6 Последния Софиянец

    45 7 Отговор
    До мен Шеф Ангелов вече фалира и затвори.При 5000 наем и пет човека персонал е така.Аз си работя семейно с минимум персонал.

    Коментиран от #8, #15, #40, #65

  • 7 Али Баба

    55 6 Отговор
    Направо крокодилски сълзи ще пролея за вас! Вие си яжте боклуците които предлагате! Welldone!
  • 8 Наблюдател

    24 9 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Лъжец си ти гадино
  • 9 гиш иш

    30 2 Отговор
    да затварят да видят на нас 80 %инфлация в таз мизерия как ни се отрази
  • 10 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    59 4 Отговор
    "По неговите думи, повечето служители не искат да се ваксинират, въпреки, че той постоянно ги агитира за това. "Швейцария по-глупави ли са от нас, където имат 80% завършена ваксинация?", пита Манчев." - спасиха ли се от Омикрона тези "гении"? А и ние няма да се набодем с тези екаперименталки, за да можеш ти да печелиш тлъсти пачки от нискоквалифициран труд. Да беше протестирал.
  • 11 На български

    63 1 Отговор
    Какъв ШЕФ, като си е чист ГОТВАЧ ?!
  • 12 Bake Rolls

    52 1 Отговор
    И какво от това Манчев , защо ни го казвате ??? Каквото има да става ще става . Мен вашите ресторанти ли ми плащат тока или ми пълнят хладилника ? А да и последно време въпросните ресторанти , не търсиш къде да е по вкусно , а къде да не те отроват. Последните. 3 пъти като сгреших да ям в заведения на обяд ми топлиха супата в микровълнова

    Коментиран от #56, #63

  • 13 Тити Намазов

    41 2 Отговор
    Тези "шефове" са едни извратеняци и долнопробни актьори, но ни в какъв случай не са готвачи!
  • 14 Прекалено много са кръчмите и

    65 2 Отговор
    Ресторантите шеф Манчев!! Народа е Беден, болшинството хора не са влизали в ресторант от години! КРЪЧМИТЕ НЕ СА ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА! ПРЕКАЛЕНО МНОГО КРЪЧМАРИ СЕ НАВЪДИХА, НЕЕ ТРАГЕДИЯ, ЧЕ НЯКОЙ СА ЗА ТВОРИЛИ!! ТРАГЕДИЯ Е КОГАТО Болници и Училища затварят, както и производствени, цехове и предприятия!! Кръчми в изобилие!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 шам фъстък

    18 2 Отговор
    Шефка е Асена Сербезова. Сербез Асен с роклята и токчета.
  • 17 Никифор

    66 2 Отговор
    Ами няма да ходим на ресторант, просто е! Ще се върнем пак към гостенството отпреди 1990 г ., а и сега има хубав вариант - къщи за гости. Времената се менят, това е. И нищо страшно няма.. Правиш си кафе - в термуса и сандвичи, каквито ти харесват и поьегляш на път! Не да купуваш от бензиностанциите мизерно "кафе" за 2-3 лв и прескъпи невкусни сандвичи. Малко подготовка се иска и не е изобщо обидно!

    Коментиран от #24

  • 18 Гост

    39 1 Отговор
    Есента имах щастието да видя персонала на заведенията по плажната алея.След като надуха цените и нямаше клиенти,всички седяха зад заведенията на седянка,пушеха и се хилеха.Ами големите готвачи бяха дърти спаружени бабишкери и мръсни одрипани римляни.Ами повече няма да им стъпя!!

    Коментиран от #21

  • 19 Абе

    44 4 Отговор
    Типично шефче, агитирал той за ваксинации служителите си. Ми не искат хората да се бодат с течности в изпитателен срок, кво искаш?
  • 20 опс

    6 8 Отговор
    Верно е че времената за ресторанти и хотели са много тежки.Мутрите се отдръпнаха от този бизнес защото печалбите са малки,но останаха много нормални хора които се опитват да направят нещо,но...
  • 21 Последния Софиянец

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Никой добър готвач вече не ходи по морето.Слаба работа и примитивни условия.В София един добър готвач ще изкара повече
  • 22 Баш софиянец

    39 1 Отговор
    Не може да изисквате хората да се инжектират, за да работите вие. Най-естественото нещо е който е здрав да бъде свободен, който е БОЛЕН да спазва изолация и то по МЕДИЦИНСКИ критерии, не по политически. А защо пък да се подразбира, че швейцарците са по-умни от нас? Може пък в случая да са сглупили.
  • 23 Гост

    19 0 Отговор
    Ще останат дюнери и наргилета
  • 24 икономията майка на мизерията

    12 21 Отговор

    До коментар #17 от "Никифор":

    Имате ли идея колко народ е зает с този бизнес(персонал а не шефове)!Освен термоса с кафе,може да си засадите домати и да си гледате крава,така шопската ще е безплатна!

    Коментиран от #67

  • 25 Хахаха

    19 1 Отговор
    Обаче мисирките кое изречение са избрали да сложат под заглавието - единственото, което няма никаква връзка:)
  • 26 селтак

    12 3 Отговор
    Шприцваните под строй в кръчмите!
  • 27 Стамат

    32 1 Отговор
    Завършена ваксинация? Никой и никъде все още не е обяснил кога ще завърши, справка Израел.

    Коментиран от #41

  • 28 Мето

    26 3 Отговор
    30% затворили, а нругите пращят по шевовете от всякъде. То и жените станаха мързелива и не готвят вкъщи.
  • 29 един от многото

    32 2 Отговор
    Преди в големите градове имаше по 4-5 добри заведения , още толкова по слаби и двадесетина квартални кръчми , по 1–2 бара и дискотеки за над 8 милиона Българи. Сега само в някой от кварталите на големите градове заведенията са двойно повече. Който не е конкурентоспособен да фалира , Строителството има нужда от работна тъка , а селското стопанство чака шеф готвачите да се завърнат по родните си места!

    Коментиран от #32

  • 30 Гост

    42 0 Отговор
    Абе то и на 80% от българите им е трудно да си плащат сметките и то не от сега или от преди ковид пандемията ама някой трогна ли се?! 2 години само слушаме как на баровците със заведенията им било трудно .. И на мен ми е трудно ама като кажа на шефа , че парите не стигат ми казва ако не ти изнася напускай..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стария моряк

    41 0 Отговор

    До коментар #29 от "един от многото":

    Прав си , преди съм бил в село Черноморец (сега град) Имаше един ресторант на центъра "Чайка" , едно капанче "Морското око" , Бар "Хасан" (капанче на скалите , където Плевналиев си направи вила) и по едно капанче на къмпинг "Черноморец" и къмпинг "Градина" и толкова. Сега е нещо страшно , дерето където си хвърляха боклука го направиха улица с ресторант до ресторант , от скъп по скъп и от празен по празен. Предлагат едно и също със съмнително качество и откровено лош вкус и после плачат , че нямало работа! Е как кажете ми да има като е така?
  • 33 SDEЧЕВ

    19 1 Отговор
    ЗАТВОРИХА СЛАБИТЕ РЕСТОРАНТИ,ВСЯКА ЕПИДЕМИЯ ЧИСТИ ЖИВАТА МЪРША.
  • 34 Хари

    25 0 Отговор
    Прекалено много са ресторант до ресторант затова затварят
  • 35 Кулинаря

    22 0 Отговор
    Надявам се българската жена отново да се научи да готви, а не само да виси по фризьори и маникюристки.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Злояд

    20 0 Отговор
    Голям праз, че са затворили ! И без това 80 % от заведенията и ресторантите предлагат пълни боклуци и помия ! Ще се радвам да затворят още 30 %, белким се подобри качеството на услугата !
  • 38 Azz

    6 1 Отговор
    Въртим,сучем все за вакЦинация агитираме....Айде спрете се малко....А-а-а-а трябва да заслужим бонусите си....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Съдията Дред

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Не сравнявай шкембеджийницата си с истински ресторант.
  • 41 Бъди точен

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Стамат":

    Няма завършена ваксинация! Има поредна ваксинация.

    Коментиран от #52

  • 42 Смешен плач

    10 0 Отговор
    Спокойно можем да минем и без ресторанти и нощни заведения! Вземете пример от пенсионерите у нас! Точно половината от тях са на минимална пенсия, 370 лв. Не за бар, ами и за кисело мляко с палмово масло нямат пари!
  • 43 емигрант

    6 10 Отговор

    До коментар #36 от "Веселинъ ЕГН 7112136860":

    Аз пък живея в Испания, но преди да се похвалиш, че си бил там, защо не си се заинтересовал защо се влиза в барове и ресторанти без сертификат отворко, знаеш ли, че Испания ваксинира 87 % от населението си, а маските не са задължителни по улиците, но няма да видиш испанец без сложена маска ! Ти си се намесил тук за да се похвалиш, че си бил в Испания, без да си се интересувал защо испанците нямат ограничения, знаеш ли, че те не протестираха против ваксинацията, а отиваха и се ваксинираха, нито някога са протестирали против маските, бяха най-засегнати от пандемията, изстрадаха я и разумът им помогна най-много и най-бързо да се оправят и продължават да се държат разумно като носят маски без да ги задължават за това ! В България нямате дисциплина, съзнание и морал, смятате, че за всичко трябва да протестирате без да се замислите правилно ли е това, важното е да сте против, затова и не можете да направите разлика между добро и лошо, беднотията ви е следствие от "умнотията" ви !

    Коментиран от #45, #46, #66

  • 44 Байо

    7 0 Отговор
    Манчев,ще си организираш заведенията да работят като истински ресторанти..Сега сте едни бакалници с обедни менюта,паста,пици и пр. сбирщайн асортимент. Ще работите от 17 до 22 часа с клиенти,както работят истинските ресторанти,не от 9 сутринта и до 3 :00 посреднощ и няма да имате тройни сметки за ток. Апропо,какво стана с ,,асоциацията на професионалните готвачи" .Или не можахте да се разберете кой е по-по- най?
  • 45 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "емигрант":

    БРАВО! 100000 + от мен!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 емигрант

    4 4 Отговор
    Преди десетина години, дойде едно младо момче готвач от България с договор към веригата "TacoBell", започна работа веднага и на четвъртият ден решил, че трябва да направи "добро" на заведението като отделя непипнати храни и салати и ги прибира в хладилниците за следваща поръчка, а трябва задължително да ги изхвърли /всеки готвач новопостъпил първо е мияч 2-3 месеца такъв е законът във всяко хранително заведение тук/, енкаргадото го забелязва, разбира, че така са свикнали да правят в България, каква е била целта му и веднага го уволняват ! Независимо кой е шеф в България на ресторант, бар или заведение за бързо хранене, това е практика в България да не се изхвърля непипната храна или напитка, което при тази пандемия е изключително опасно, така, че радвайте се, че затварят така ще намалеят заразените !
  • 48 Шеф Манджев

    4 0 Отговор
    Знаете ли какви манджи правя.Направо,ще си оближите оная си работа
  • 49 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    3 0 Отговор
    ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА ША НИ ФАЛИРАТ....
  • 50 Ася

    2 0 Отговор
    Хайде другите няма ли да затварят какво чакат ?Затваряйте смешници ?
  • 51 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 2 Отговор
    ПОМАГАЙТЕ НИ, ЧЕ АКО НИЕ ФАЛИРАМЕ НЯМА ПАРИ ЗА БСП КОМУНДЕТАТА
  • 52 Стамат

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Бъди точен":

    Ами така де, и аз това питам всички агитатори за боцкането.
  • 53 емигрант

    6 1 Отговор
    Най-големите шмекери и обирджии в България винаги първи започват да реват и как все за пари, ами като не могат да се справят фалират и се ориентират към друг бизнес или затварят и чакат по-изгодно времена, държавата не е длъжна да ги подпомага при всяка трудна ситуация, а знаеме, че ресторантьорският бизнес най-добре развива "химическият" в България, какво ли не химии се извършват в кухните и от барманите, а така се изгониха и хиляди чужди туристи ???
  • 54 Помията на Манчев

    1 0 Отговор
    Готвачи Манчев, готви си на тези които искат, другите които не искат помия от ваксини не ги слагай в графата си.
  • 55 Е ТАКА Е ШЕФЕ ПО ЧНГ АХО ИХО

    1 0 Отговор
    СЕГА ТИХО ТИХО.....ДАНО ЗА ПРАЗНИКА НА ВТОРИ ФЕВРУАРИ БИЗНЕСА ДА „ШАВНЕ”👬
  • 56 ООО ТИ СИ КАСМЕТЛИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bake Rolls":

    ДОБРЕ ЧЕ НЕ СА В ТОПЛИЛИ МЕЖДУ (.....)НА ГОТВАЧКАТА ДЖОРДЖЕТА 👵
  • 57 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Хотелите и ресторантите у нас са в повече за 5,9 милиона население от които 2 милиона пенсионери. 100% от собствениците на тези заведения са крадците,мошениците и лентяите от социализма и т.нар. преходен период. Сега като няма от кого да крадат е нормално да фалират.
  • 58 Ами явно

    3 0 Отговор
    Няма нужда от тях, станаха много кръчмите. Насила ли да карате хората да ви ядат боклуците ...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    ТОВА ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НАПРАВО НИ УБИВА
  • 61 Иван

    2 0 Отговор
    Нека да видят какво е на гърба на другите хора къде нямат хляб на масата и работят за без пари
  • 62 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    АМИ НИЕ КО ША ПРАЙМ.....ЦЕНИТЕ ВИСОКИ, ТОКА СКЪП, КЛИЕНТИ НЯМА....ГУБИМ ПАЧКИ С ПАРИ....ДРУГАРИ УПРАВЛЯВАЩИ, СТЕГНЕТЕ СЕ
  • 63 Вальо Топлото

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bake Rolls":

    ти за 3 лева какво искаш?да ти я сготвят на момента ли?
  • 64 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Гледам някой от предаванията на Манчев и се чудя къде са отговорните служби по безопасност на храните, ХЕИ и въобще не 30%, а би трябвало 70% да бъдат затворени. Всеки отваря заведение и става шеф. Пълни идиоти живеещи на гърба на хора които хранят с отрова, цари смрад и мизерия в заведенията. Стига!, да има само отговарящи ресторанти и заведения на изискванията на ХЕИ, вътре да работят само такива. завършили ТОХ. Край на упражненията всяка жаба да си знае гьола.
  • 65 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А тоалетната на ресторанта почистваш ли редовно или пестиш от чистачка, че нещо ме пристяга стомаха и мисля да мина през тебе да разтоваря.
  • 66 Истина е

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "емигрант":

    Браво и от мен.Много точно казано.
  • 67 Кирилов

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "икономията майка на мизерията":

    Вкусът на домашната шопска салата с домашни домати си е вкус! А не пластмасите в повечето заведения! Ти ял ли си истински домати от градината???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове