Last news in Fakti

18 Януари, 2022 08:49 4 338 24

Стойчо Стойчев: Северна Македония не подходи почтено спрямо договора с България

  • стойчо стойчев-
  • северна македония-
  • българия

Отиването на крака в Скопие е безсмислено

Стойчо Стойчев: Северна Македония не подходи почтено спрямо договора с България - 1
Снимка: БГНЕС

РСМ не подходи почтено спрямо договора за добросъседство и сътрудничество, изчакваше се до последно, за да се извият ръцете на България. Това каза доц. Стойчо Стойчев за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“. По думите му става въпрос за външно-политически натиск по отношение на Македония и управляващите трябва да оправдаят доверието на хората, като се противопоставят на този натиск, защото ако не го направят това ще отвори вратите и за други искания.

„Отиването на крака в Скопие е безсмислено, Кирил Петков е поел ангажимент към някого, за да инициира такава среща, нищо не налага тази активност от българска страна“, каза още доц. Стойчев.

"За мен това означава, че има нещо, което не се казва на българските граждани, в крайна сметка ще се случи това, което се случи на Гърция - Ципрас подписа Преспенския договор, Кирил Петков ще отиде някъде в Македония, ще подпише някакъв договор и нещата ще бъдат приключени тихо-мълком", изрази съмненията си доц. Стойчев.

Ако това се случи, би било предателство спрямо поколенията българи, които са си дали живота за тази кауза, паметта ще бъде пропиляна, допълни още доц. Стойчо Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    51 0 Отговор
    Прав си. Договорите трябва да се спазват. Това е висша ценност на ЕС!!!
  • 2 Антимаймуна

    4 32 Отговор
    Кой ще иска обща идентичност с примти, които се изхождат в асансьора и на стълбището на блока си.
  • 3 завод

    44 0 Отговор
    Стойчо Стойчев: Северна Македония не подходи почтено спрямо договора с България,за разлика от договора с Гърция.
  • 4 Скорпи

    25 2 Отговор
    Четеш написаното, мълчиш..и се съгласяваш...
  • 5 Пич

    50 10 Отговор
    Нищо не , Стойчо...!!! Сега Кире бърза да подходи почтенно към Козяк !!! Да го галят по главата !!! Вижда се , че българите не го интересуват... Само където от олигарсите може да вземе нещо , участва...!!! Доходите на обикновените хора , и инфлацията не го интересуват !!! От вдигне на заплатите и пенсиите не може да се краде...!!! Хитрец е той...!!!
  • 6 Търновец

    59 0 Отговор
    Кога РСМ е била почтена с България?
  • 7 чушки

    6 15 Отговор
    „Отиването на крака в Скопие е безсмислено, Кирил Петков щял да ходи пеш до там." Както му е препоръчала ТКП-ка по нареждане от Банкя.
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    9 9 Отговор
    МУТРИТЕ ОТ СИК И АЛБАНСКАТА МАФИЯ СА ВЪВ МРЪСЕН СЪЮЗ В МАКЕДОНИЯ .... АКО ИСКАМЕ МАКЕДОНИЯ ДА КЛЕКНЕ ТРЯБВА ДА СИ И БОЙКО СТРАШКОВ ДА УДАРЯТ НАРКО-КАНАЛИТЕ НА СИК И АЛБАНСКАТА МАФИЯ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 boy.de

    27 5 Отговор
    Най-големия ни "международник" подписа договор, който на практика бе безсъдържателен и сега е безмислен. БГ не може да се опре и защити с него.

    Коментиран от #12

  • 11 Перо

    34 4 Отговор
    Президентът Румен Радев усети риска от такава политика, също и за Решението на НС от 2019 г.,където не са участвали новите партии и за това превантивно проведе КСНС. Иначе е ясно,че имаше някакъв задкулисен натиск за посещение и изготвяне на програма /още на 02.01.22 г./ за срещи от старото правителство, преди назначаването на новия Премиер на РСМ! Такъв зор е напълно съмнителен, защото средата на ПП е крайно неолиберална, възможно масонска, соросистка, сектантска НПО и от чужди посолства, което я прави рисков фактор за сигурността на страната!

    Коментиран от #14

  • 12 boy.de

    30 2 Отговор

    До коментар #10 от "boy.de":

    В международната дипломация няма чувства, а само интереси (както е казал един...). С този договор България не може да защити интересите си.
  • 13 ТОЯ ТАЛИБАН

    17 5 Отговор
    непрекъснато го канят по телевизиите. Време е да се зададе въпроса КОЙ държи телевизиите
  • 14 До Пере

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Перко ти друга работа нямаш ли?
    Трол такъв. Земи си дъвка Турбо.
  • 15 Търновец

    24 1 Отговор
    Казахстан Туркменистан и Азеpбаджан са много богати на нефт и газ и в тези държави Руски нефтени фирми са в конкуренция с фирми от USA. UK, NL – тия последните искат да прекаpат коридор до ЕС т.ч. нефта и газа да избикалят Русия, Турция и Сърбия; в РСМ има силно Сръбско лоби против коридора. K. Петков прилича на лобист – търговски пътник.
  • 16 Спас безделника

    22 2 Отговор
    Стойчо, кой ще парафира този договор, за който говориш? Парламентът? Ами правителството ще е паднало, преди да е прекрачило входната врата на "Дондуков" 1
  • 17 64634634

    30 3 Отговор
    кирчо като канадско чедо подценява въпроса със северномакедонците...щото не си е направил труда да прочете две страници история за какво иде реч и това ще му изяде крехкото коалиционно споразумение.....според мен и тази година ще ходим на избори

    Коментиран от #19

  • 18 Националист

    12 10 Отговор
    Аз пък никога не съм ги смятал за българи. Българи са в Молдова и Украйна, а не РСМ. Не разбирам как софииските телевизии(за мен не са национални), при интервюта на македонски политици не правят превод. Съжелявам много, но в Източна България този говор е неразбираем.
  • 19 Абе

    2 21 Отговор

    До коментар #17 от "64634634":

    Къде ще ходиш.? Аман от наивници които мислят че народа решава или избира. Тези ги слагат САЩ и те решават какво ще правят. Ако не подпишем за Македония ще ни разделят половината на Гърция половината на Румъния. Те разбиха руссия камо ли нас
  • 20 България

    14 8 Отговор
    вън от НАТО и ЕС. Нека макетата вкусят от тези ценности. Кирето няма работа в СМ. Явно е, че изпълнява поръчка.
  • 21 Бамби

    9 0 Отговор
    А какво ли са обещали на Турция?
  • 22 боко

    6 8 Отговор
    Доцентче см----о твоя благодетел мутрата от банкя приятеля на пашата го подписа
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове