18 Януари, 2022 19:53 5 361 50

Уволнената Десислава Христова: Задкулисието се връща през задния вход

  • десислава христова-
  • мррб-
  • автомагистрали еад

Фирмата „ДЛВ” има 10 обекта по „ин хаус”, а за председател на АПИ беше назначен човек, свързан с тази фирма, каза тя

Уволнената Десислава Христова: Задкулисието се връща през задния вход - 1
Кадър бТВ

Задкулисието се връща през задния вход. Това каза в предаването „Лице в лице” уволнената вчера от поста директор на „Автомагистрали” Десислава Христова.

„Смятам, че задкулисието в нашата част, парцелирането на властта и разделянето ѝ на 4 части влече до една групова безотговорност, всеки да си копае в своята градина и не смятам, че по този начин нещата ще оцелеят дълго".

По думите ѝ фирмата „ДЛВ” има 10 обекта по „ин хаус”.

"В следващия момент назначават за председател на УС на АПИ човек, който е свързан с тази фирма. Аз говоря с Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма и не само, въобще с обектите, в следващия момент ми се забраняват медии, започва да се говори за индексация, което категорично не стоеше, и мен ме отстраняват без въобще да ме видят даже и да ме погледнат в очите. Не виждате ли къде е задкулисието?”, отбеляза бившият директор на „Автомагистрали”.

Христова беше категорична, че няма представа кой кой е и никога не е имала нещо общо с фирми, със задкулисие, с касички и с пари.

„Това, което съм направила, съм дала. По делата ми – това, което съм наистина направила, трябва да се съди, а не по доносите на този или на онзи”.

Христова допълни, че е била уволнена без мотив и никой не е разговарял с нея. Допълни, че е поискала вчера среща с министъра, но такава ѝ била отказана.

Във връзка с изтеклия разговор в „Биволъ”, тя заяви, че това е дежавю-то от 2019 г., когато ГЕРБ са я освободили по този запис.

„След този запис бях отстранена без някой да ми каже нещо. Извървях дългия път на разследването, защото подадох сама срещу себе си сигнал да бъда разнищена по целия запис. Няма нищо, нито съм лобилара за някой да строи за милиони. Дежавюто се повтори и сега. Задкулисието продължава и сега под друга форма и с други лица”, каза тя.

По думите ѝ с министър Гроздан Караджов са говорили и са си стиснали ръцете.

„Говорихме и за случая с пасквилите, които вървят в момента. Неговият въпрос беше – теб притеснява ли те нещо, казах не, работи си спокойно. Много рязко се промениха нещата обаче след Нова година. На тази среща коментирахме неща, които ме притесняват, ревизията на свлачищата, които са също част от „ин хаус”. Дадох за пример фирмата „ДЛВ” ЕООД която има 10 обекта по свлачищата "ин хаус", за които имаме доста проблеми.

Прословутият обект 66 – едно от поредните свлачища, което е дадено на фирмата „ДЛВ”. Предпроектните проучвания са били за 9 млн., а реално свлачището ще струва по-малко от 400 000 лева, а когато си поискахме парите, които са наддадени, от фирмата ни казаха, че нямат възможност да ни ги върнат.

Когато излезе назначението на новия председател на борда на АПИ, излязоха публикации за човека, който е назначен сега, че той е свързан с тази фирма, бил е финансов директор. Излязоха и публикации, че тази фирма произхожда от Перник, че е правила прословутия ремонт на "Дондуков" и ул. "Тодорини кукли", моста "Чавдар", където и лош битум е повредил стотици коли", обясни Десислава Христова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    29 16 Отговор
    Нещо СЛИВЕН така?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 22 Отговор
    ЗАДКУЛИЦИЕТО герб дпс мафия мутри
  • 3 Не ти

    47 40 Отговор
    липсва наглост , госпожа !
  • 4 Селски тротоар

    39 20 Отговор
    Бегаййййй, и не се обръщай. В свинекомлекса има място за чистачи
  • 5 Според

    40 32 Отговор
    Мен,добре са направили ,че са те отсвирили.Освен да плюеш ,за нищо друго не ставаш.Даже и по тънката част си отврат.
  • 6 Последния Софиянец

    57 20 Отговор
    Деси е честна жена.Беше уволнена от Тиквата защото се противопостави на кражбите.Цяла година беше с нас на протеста,а сега гербавите я топят за своите кражби.

    Коментиран от #8, #26

  • 7 сила

    21 5 Отговор
    ЧИЙ ЗАДЕН ВХОД....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Колко магистрали

    16 20 Отговор
    са строени от жени? А колко мостове , тунели , жп линии , пристанища и т.н. ? Е какво ще ми управляват?
  • 10 зеленчук

    45 7 Отговор
    в момента казва истината
  • 11 Qwerty

    20 12 Отговор
    Обичам задния вход! Всичко си остава там …
  • 12 Министера

    31 12 Отговор
    Ми уволних я, нали сега пълнят моя шкаф
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    33 5 Отговор
    Хайде на промяната! Насам народе!!!!
    Промяна, промяна, УРА-А-А!!! Смърт на фашизма, свобода на народа! КПСС-БКП, вечна дружба!!!
  • 14 3.14К

    33 3 Отговор
    ДЛВ работят много добре и с пернишкият кмет, пръв приятел на Кирчо Добрев. Поканиха го пернишката организация, а герб имат най-голям след Хасково, нощо че кмета е от БСП. Сега ще правят път в промишлената зона по инжинеринг отново с ДЛВ. Кмет социалист работи с герберските схеми.
  • 15 .....

    37 5 Отговор
    Не са минали и 2 месеца и се вижда, че промяна има на определени изпълнители, но явно бенефициентите остават същите. ДПС не са пипнати. Няма нищо ново в земеделието, горите, енергетиката. Пак ни излъгаха!

    Коментиран от #41

  • 16 Жалко

    20 5 Отговор
    Госпожата е бушон и изгоря!Но много да внимават,защото някои бушони не горят,а дават на късо и е…..т цялата верига.
  • 17 В Н И М А Н И Е

    24 3 Отговор
    уважаеми УПРАВЛЯВАЩИ И УВАЖАВАН ОТ НАС ГОСПОДИН КАРАДЖОВ, НАПРАВЕТЕ ОБСТОЙНА ПРОВЕРКА ПО ДУМИТЕ НА Г- ЖА ХРИСТОВА ЗА ТАЗИ ФИРМА ДЛВ .СЪЩАТА ФИРМА ИЗСИПВА ВСЕКИ ДЕН НЕТРЕТИРАНИ ФЕКАЛИИ ДЕСЕТКИ КАМИОНИ В СОФИЙСКОТО ПОЛЕ, С КОЕТО УНИЩОЖАВА И ЗАМЪРСЯВА ОКОЛНАТА СРЕДА И ТО НЕ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА. ФЕКАЛИИТЕ СЕ ИЗСИПВАТ А ГОЛЕМИТЕ ТРАКТОРИ НА НЯКОИ ОТ СЕЛСКИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ ГИ ЗАРАВЯТ ДЪЛБОКО В ПОЧВАТА, ЗА ДА НЕ СМЪРДЯТ. ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? .ВЪПРЕКИ МНОГОКРАТНИТЕ СИГНАЛИ НИКОЙ НЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА ,ЗАЩОТО ИМАЛИ СИЛЕН ГРЪБ! НЕ МИНА ЛИ ВРЕМЕТО НА СИЛНИЯ ГРЪБ? НАЛИ ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА !? ВЪПРОСНИТЕ СЕЛА КЪДЕТО СЕ ИЗСИПВАТ ФЕКАЛИИТЕ И НЕТРЕТИРАНИТЕ ЗАРАЗИ ОТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ КУБРАТОВО СА ЧЕЛОПЕЧАНЕ, ЧЕПИНЦИ, НЕГОВАН И СВЕТОВРАЧЕНЕ. ВЗЕМЕТЕ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ! АКО ТОЗИ СИГНАЛ НЕ Е ОТ ВАШАТА КОМПЕТЕНТНОСТ, МОЛЯ ЗАПОЗНАЙТЕ ПРЕМИЕРА С ТОЗИ ПРОБЛЕМ!

    Коментиран от #21

  • 18 Анонимен

    21 1 Отговор
    "Задкулисието се връща през задния вход. Това каза в предаването „Лице в лице” уволнената вчера от поста директор на „Автомагистрали” Десислава Христова."
    Каза го в предаването! Ако, обаче го е и мислила - значи е наистина толкова глупава и наивна, колкото изглеждаше при Ризова! А да си толкова наивен на такова ветровито място не е здравословно! Защото това, която тя нарича задкулисие не е мръднало и на йота от мястото си - чисто и просто като къпан милиционер!
  • 19 НЕРАЗБРАЛ

    20 3 Отговор
    А БЕ НЕЩО НЕРАЗБИРАМ ТЕЗИ НОВИТЕ : три тунела, четири моста на ДУНАВ, МАГИСТРАЛА хемус, ЖП линия СКОПИЕ - СОФИЯ, магистралата ВИДИН - ШУМЕН и всичко за ЕДИН МАНДАТ ??!!...

    Коментиран от #28

  • 20 РЕ- ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО...ЗАПОЧНА

    15 9 Отговор
    СКОРО СИТЕ ФАТМАК-ДЖЕНДЪРЛЯЦИ...НА ОПАШКА ПРИ...ГЕШЕВ

    Коментиран от #49

  • 21 .......

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "В Н И М А Н И Е":

    Бъди сигурен, че няма да има проверка. Излиза, че жената си тръгва заради пушилката, която вдига около въпросната фирма.
  • 22 пешо ахмака

    25 5 Отговор
    Когато не искаш да крадеш с нас ще те заместим с някой който иска. Такава е методиката в България. Старите схеми с новите управляващи. Нали не мислихте, че нещата ще се управят. Ремонт за 1 млн надписан за 9. А после ние обикновените хора го плащаме.
  • 23 ТОЙ Е

    20 7 Отговор
    ПРОВЕРЕТЕ КАЗАНОТО ОТ ДЕСИСЛАВА ХРИСТОВА МИСЛЯ ЧЕ КАЗВА ИСТИНАТА .КЪДЕ СА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ ПЪТИЩАТА ........НЕ Е ЛИ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ИМА ВИДОВ ДЕН..ЗАЕДНО С ПП НАПРЕД ДА РАЗОБЛИЧИМЕ МАФИЯТА....
  • 24 какво е

    4 2 Отговор
    Нищо!Беше,сега не!Бягай на опашката!...
  • 25 Мда

    10 7 Отговор
    Страно, някакви уволнени реват по медиите. Не е достойно...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 САНДОКАН

    6 2 Отговор
    РЕВ,РЕВ
  • 28 Само

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "НЕРАЗБРАЛ":

    Ти ли не разбра , че тези Променливите са за малко , около 6 месеца .

    Коментиран от #30

  • 29 Биби Кинг

    4 2 Отговор
    През заднио вход шом се връшта задколисието че боли!
  • 30 НЕРАЗБРАЛ

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Само":

    А БЕ РАЗБРАХ ама НАЛИ и аз ДА НАПИША НЕЩО ....
  • 31 Киро Ментата

    10 5 Отговор
    Колкото по скоро тези "специалисти"от Харвард си тръгнат,толкова по добре за България. За краткото време на тяхното управление, направиха толкова зулуми ,колкото Боко не успя за 10 години.

    Коментиран от #36, #37

  • 32 Роден край

    11 0 Отговор
    Колкото повече се променя живота ни, толкова повече остава същият :)

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Грую

    10 5 Отговор

    До коментар #32 от "Роден край":

    Даже не е същия.Всъщност е много по зле ,отколкото при Боко. При Боко беше лошо а сега МНОГО по лошо.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 бягай

    4 7 Отговор

    До коментар #31 от "Киро Ментата":

    при тиквата,от него фъндък няма вече....

    Коментиран от #38

  • 37 WENKO

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Киро Ментата":

    ... ама ти СЕРИОЗНО ЛИ ! малиии КАК НИ СЪВПАДАТ МНЕНИЯТА !

    Коментиран от #39

  • 38 А бе каУнь

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "бягай":

    Сега по добре ли живееш при тези цени!?Аман от 80 процентови.Може да умре от глад ама да управляват комундрелите. Пфу.

    Коментиран от #40

  • 39 Още един

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "WENKO":

    80 процентов.
  • 40 тъпак

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "А бе каУнь":

    отивай на метеш !Толко можеш...

    Коментиран от #43, #44

  • 41 Само дето

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от ".....":

    ИТН са в тези министерства.
  • 42 Един шофьор

    8 2 Отговор
    Всичко което тази жена казва за ДЛВ е вярно. Тази фирма се появи изведнъж от нищото преди няколко години, и за нула време се разрастна. Говорил съм с колеги шофьори на ДЛВ , товарят по 35 тона и си карат. Питам колегите Как се оправят с ДАИ и кантарджиите , ония викат Нас никой не ни спира. Шефа им бил оправил нещата на ниво министерство. Ей затова ще сменят шефове на държавни фирми и агенции. Някой си плаща яко за да не му пречат. Мислите ли че тази жена няма достатъчно контакти в бранша, че да не е разбрала откъде и идва проблема?! Че просто така случайно споменава в публичното пространство името на тази фирма ДЛВ?! Съмнявам се много
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "тъпак":

    Ника ти е точен.Такъв си .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Kos

    2 3 Отговор
    Деси е честна жена !
  • 47 Гражданин

    1 1 Отговор
    Добре че си мисли, че народа прост и й вярва. Няма аптали жено. Най - много се крадеше с гербдпс. Анадънму жено. Сус бакалъм.
  • 48 stan40

    1 0 Отговор
    Кирчо и компания ги взеха от нищото и ги туриха на сцената за декор, за да може кражбата да продължи зад паравана. Народът искаше млади и учили в чужбина, и си ги получиха. Искаха царя и го получиха. Липсваше им бай Гошо и диктатурата му и получиха Борисов. Не може да има промяна, ако не променим мисленето си, но това няма как да стане!
  • 49 syan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "РЕ- ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО...ЗАПОЧНА":

    Те на пладнешки обир - пари изнесени със сакове от банка не искат да намерят поръчителите, а Вие искате шайката около Борисов да бъде съдена. Всички кражби ще бъдат заметени. То освен да се е крадяло друго не се е правило. Парите винаги остават следа. Новите в МВР да правят нещо по въпроса. Не. Казваме, че задкулисието е управлявало до сега, как тогава шефа на МВР е направил кариера, ако е чист?
  • 50 Рефер

    1 0 Отговор
    Когато наззначаваха тази мисирка е добре като е махат е мугъртане
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове