Last news in Fakti

19 Януари, 2022 17:54 8 045 21

Цветан Василев: Лозан Панов разиграва с години опозиционен имидж

  • цветан василев-
  • лозан панов-
  • всс-
  • ктб

Според Василев, Панов е бил избран за председател на ВКС заради актовете си като съдия във Върховния административен съд, с които е отхвърлил жалбите на акционерите и вложителите срещу решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ

Цветан Василев: Лозан Панов разиграва с години опозиционен имидж  - 1
Снимка: БГНЕС

Кариерното развитие на магистрати по делата около Корпоративна търговска банка (КТБ) се дължи на послушното им поведение в полза на дълбоката държава. Това заяви Цветан Василев в предаването „Балотаж“ по „Евроком“. Банкерът посочи на първо място председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, разигравал с години опозиционен имидж като член на Висшия съдебен съвет.

Според Василев, Панов е бил избран за председател на ВКС заради актовете си като съдия във Върховния административен съд, с които е отхвърлил жалбите на акционерите и вложителите срещу решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ.

Вторият магистрат, награден за подобен род услуги е бившият прокурор в Специализираната прокуратура Евгени Стоянов. Той е работил заедно с Иван Гешев по досъдебното производство за източването на КТБ и е изпратил на подсъдимата скамейка 18 души начело с Цветан Василев. Още преди обвинителният акт да бъде написан, Стоянов стана съдия в Административен съд София – град, а по-късно и заместник-министър на правосъдието в третия кабинет на Борисов. За ролята на това дело в избора на Иван Гешев за главен прокурор колебания никога не е имало.

„Заслугите“ на следователката Илиана Кирилова също не са забравени, заяви Цветан Василев. Тя оглави Софийска градска прокуратура по безапелационен и безалтернативен начин – единствена кандидатура, подкрепена лично и категорично от Иван Гешев и от прокурорската колегия на ВСС. Аргументът на Гешев тогава беше „железен“ – столичната градска прокуратура нaпocлeдъĸ била изчeзнaлa oт xopизoнтa и мoжeло дa я възĸpecи caмo чoвeĸ oтвън. Нещо, което така и не се случи…

Пpeди това Кирилова беше замесена и в скандала с шпицкомандата на главния прокурор Сотир Цацаров в Столичната следствена служба. Като играч в отбора на Цацаров, естествено. И като участник в групата за прикриване на корупцията по високите властови етажи и за поръчкови репресии на неудобните за задкулисието.

Цветан Василев увери, че санкциите за участници в погрома над КТБ по глобалния закон „Магнитски“ не са минало, а тепърва ще предизвикват ефекти, като се позова на международни разследвания. Банкерът заяви, че продължава да чака и ще настоява за отговор от управляващите на подадените от него сигнали за злоупотреби от квестори и синдици по несъстоятелността на КТБ. Последният такъв сигнал Василев е подал до бившия служебен премиер Стефан Янев преди два месеца, но отговор така и не е получил.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    26 18 Отговор
    Ти не си цвете за мирисане, що пари си откраднал, защо не се върнеш у нас, а стоиш във неприятелска страна, която чрез теб ни изнудва.
  • 2 Бай Онзи

    32 9 Отговор
    Тоя може и да се окаже прав ! За същия ли говори , който се напъна да става президент , единствено с идеята да отнеме от гласовете за Радев !
  • 3 Копейкин

    14 12 Отговор
    А ти го играеш дисидент
  • 4 Опонент

    8 6 Отговор
    ✔Според Василев, Панов е бил избран за председател на ВКС заради актовете си като съдия във Върховния административен съд, с които е ОТХВЪРЛИЛ жалбите на акционерите и вложителите срещу решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ.✔
    ✔Евгени Стоянов. Той е работил заедно с Иван Гешев по досъдебното производство за източването на КТБ и е ИЗПРАТИЛ на ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА18 души начело с Цветан Василев.✔
    Очевидно е защо Цв.Василев не харесва ИВ.Гешев и Л.Панов (скамейката), а Р.Радев не харесва гл.прокурор, заради СЪЩОТО ли?

    Коментиран от #15

  • 5 гост

    12 13 Отговор
    Засегнатите и избягали от българското правосъдие в чужбина,нещо добиха кураж и често взеха да се изказват,така че съмненията,че те са финансирали промяната и новите политици се засилват.Нищо чудно и след реформите в съдебната система да излязат чисти като сълзи.
  • 6 gost

    10 7 Отговор
    ....Банкерът посочи на първо място председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, разигравал с години опозиционен имидж като член на Висшия съдебен съвет.....AХАХАХАХА- като не му мина номера да премахне Гешев и Цацаров от прокуратурата и хайде, хоп- сега ДРУГ им пречи;D Не харесвам лозан панов заради изцепките му със Съдебната палата и с това, че допусна клип за възхвала на марихуаната да се снима в нея, като визия ми е противен, като професионалист- не ми се е налагало да имам работа с конкретно с него, обаче обвиняемия василев се гаври с българската държавност- избира си магистрат, който не му харесва, защото той си върши прокурорската/ съдийската работа срещу василев, и хайде , хоп- този магистрат бил част от дълбоката държава;D Човек да се чуди да се смее ли или да плаче в опит за съжаление на онези, които му вярват;0
  • 7 Тома

    19 4 Отговор
    Багдатският крадец да казва на кой колко пари е раздал по имена
  • 8 pbdan

    23 3 Отговор
    Да направим една онлайн конференция с Веска Меджидиева от РЮА, Брендо от Украйна, Божков от Дубай, Цв.Василев от Сърбия, може и братя Галеви ако се включат. Темата да бъде за слабостите в българското правораздаване.

    Коментиран от #9

  • 9 Решетников

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "pbdan":

    След което и "местните незаслужено онеправдани"братя Бобокови,Миньо Стайков,Прокопиев,Маринела и Ветко Арабаджиева,Баневи и сие!!!"Мъченици на хунтата".....

    Коментиран от #10

  • 10 БоБо

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Решетников":

    Можем да добавим и Митьо Очите и всички изтърпяващи присъди в затворите. До един, всички те са убедени, че са осъдени несправедливо и че прокурорите и съдиите трябва да заемат техните места.
  • 11 Емил

    8 1 Отговор
    Ще дойде и тяхното време.
    Службогонците в съд, прокуратура и те ще си го получат.. И никой няма да ги помни.
  • 12 Решетников

    7 1 Отговор
    Най-учтиво моля поставилия "минусче" на 8,9 и10 коментар да направи свой по темата...Благодаря му предварително!
  • 13 А бе пич

    15 4 Отговор
    Ти мислиш ли да връщаш едни 5 милярда на България хайдук такъв яяя го виж пък и на ощипана мома се прави 15 години аас
  • 14 НИМРОД

    25 0 Отговор
    Всичко е минало Цветане.

    КОЙ СПЕЧЕЛИ ОТ УМИШЛЕНИЯТ ФАЛИН НА КТБ, който платихме ние данъкоплатците?

    Нима не знаеш в чии ръце са активите на банката?!
    Най големият от тях е ВИВАКОМ!!
    Зено Майер беше избран за представител в Надзорни съвет на телекома заедно с още трима чужди граждани и българина Спас Русев, представян за номиналнен най-голям собственик.

    Шофьора Спас на СТОЯН МАРКОВ, фамилията Велчеви ги знаем много добре с тяхното участие в руската ВТБ.

    КОЙ Е ОБАЧЕ ЗЕНО АЛОЙС МАЙЕР?!
    Зено Алойс Майер е замесен в крупни афери в Чехия и Русия, а унгарски медии го свързват с управление на инвестиции на бившата източногерманска тайна полиция.
    Сега тези инвестиции са под контрола на един народ , към който принадлежи и Майер и друг член на ЩАЗИ - КОКАЛИС,- човека на Ирен Кръстева и бебчето й ШИШИ.

    Всички пътища водят към обетованата земя.
    Мигар не знаеш това Цветане?!

    ЗНАЕШ ГО, ЗНАЕШ, НО МЪЛЧИШ ГРОЗНО И ЗЛОВЕЩО!!
  • 15 НИМРОД

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Опонент":

    НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАКВО ХАРЕСВА, А КАКВО СЕ СЛУЧИ С АКТИВИТЕ НА КТБ?!!

    ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ СТАНАХА БУЛГАРТАБАК , ВИВАКОМ , МУЛТИПЛЕКСИ, ПЕТРОЛ , ДУНАРИТ ......
    Всички тези активи се превърнаха в собственост на хора с ТОЧНИ ИМЕНА ФАМИЛИЯ И АДРЕС!!

    Какво остана от държавата ни ?!! НИЩО !!
    Ние вече сме ничия земя.
    Подобен на нас е и каганата на Путин.

    Ще минат години и никой няма да знае, че тук е живял такъв народ като нашия.
    Нас вече ни няма като народ.
    А това е много тъжно.

    Коментиран от #17

  • 16 123

    6 1 Отговор
    Има истина в думите на Василев,Банката му можеше да продължи да работи ако БНБ я беше взела под надзор и управление.Вместо това последва нападение от всички страни и колапс.Но виновните играчи и причините за банкрута на банката ,както и зависимостите са многобройни и не съвсем черно бели.
  • 17 123

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "НИМРОД":

    Има казване "изчезнал като Аварския кагант", а Българите са му преките потомци.
  • 18 Анонимен

    1 2 Отговор
    Той трябва да бъде разследван
  • 19 Абе

    1 3 Отговор
    Тоя измамник какво се пробуди пак? Че и някой го отразяват......
  • 20 Миро

    0 2 Отговор
    И този ли се надигна да надава вой. Ама така е лесно онлайн, що не се върне в България да видим дали ще има толкова смелост ...
  • 21 Иванов

    1 0 Отговор
    Вместо да обяснява кой какъв е - нека фараон Цветан Василев се върне в България, за да бъде изправен пред съд и да дава обяснения къде са изчезнали над 5 млрд. лева от пирамидата му КТБ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове