Last news in Fakti

20 Януари, 2022 06:09 11 232 59

Скачат таксите при използване на банкомат

  • такси-
  • банкомат-
  • скок

Поскъпнало е и обслужването на гише

Скачат таксите при използване на банкомат - 1
Снимка: Нова телевизия

Ползването на банкомат официално вече не е безплатно. Това стана ясно от публикуваните в началото на годината нови тарифи за ползването на банкови услуги. Поскъпнало е и обслужването на гише, съобщават от Нова телевизия.

Голяма част на новите тарифи на банките влязоха в сила от 5 януари. Оказва се, че в сравнение с предходната година по същото време таксата за теглене на пари от банкомат се е увеличила с между 5 и 25 процента. Още повече обаче поскъпват и услугите на гише. С между 10 и 30 на сто по-скъпо е сега, ако ни обслужи банков служител на място.
Ако вземем под внимание една от големите банки у нас - разбивката на новите ѝ тарифи показва, че при теглене на пари от банкомат вместо 30 стотинки за услугата, хората ще плащат 0,16 процента от изтеглената сума. Ако устройството, от което теглим пари, е на друга банка, тарифата ще е 0,20 на сто от сумата. Промяната има и в цените на други услуги. Така, ако човек иска да преиздаде пин кода на дебитната си карта, ще плати 5 лева вместо досегашните три. Важно е да уточним, че това са тарифите на само една от банките, които оперират у нас.
Логичният въпрос е защо поскъпват банковите услуги. Основната причина за това са ниските лихви по кредитите. А това означава, че приходите за банките в условията на инфлация са по-малко. Прогнозите са, че през тази година лихвите ще се повишат, но дори и това да се случи, ще останат по-ниски в сравнение с преди пандемията. Втората основна причина за поскъпването на услугите в сектора са повишените разходи за поддържане на банковите системи.
Кирил е пенсионер. Парите си получава по карта и затова често използва банкомат. Притеснява се, че по-високата такса за работа с устройствата ще го лиши от възможност да спестява. „Четири пъти като отида да изтегля… по три лева, по три лева, това са ми 15 лева“, пресмята Кирил Георгиев.

Други смятат, че поскъпването на банковите услуги ще постави и част от работещото населението в патова ситуация. „Народът вече тотално е изтрещял – и от пандемията, и от всичко. И тези неща ще му дойдат в повече“, посочва Костадин.
Според експерти новите тарифи на банките са очаквана последица от инфлацията и служат като механизъм за компенсиране на загуби.

„Tова е ефект от отрицателните лихвени проценти. Когато имаме отрицателни лихвени проценти основният модел на банките, свързан с даването на кредити и получаването на депозити, започва да се разваля… Нетният доход от лихви започва да спада”, твърди икономистът Стоян Панчев.

По думите му има конкретна причина да се увеличи таксата за работа с банкомат. „Хората започват да търсят повече банкноти. Тоест, банките усещат това нещо и затова, виждате, интересът веднага е насочен към банкоматите и към този оборот на банкнотите“, посочва Панчев. „Българинът… има склонност да избягва банковите услуги. Всеки българин държи много пари под дивана, тоест много от парите са кеш в България“, категоричен е експертът по финансова история Димитър Бозов.

Новите тарифи обаче могат да доведат до нови тенденции, за да се избегнат таксите при банкоматите. „Логично би било да се увеличи интереса към разплащането с карта, тъй като там няма такси“, заяви Бозов.

Дали ще има нов ръст на услугите в банковия сектор през годината щяло да зависи от движението на лихвите.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нико

    156 2 Отговор
    Народа БЕДНЕЕ банките ДЕБЕЛЕЯТ . Първо ни подведоха с карти за безплатно обслужване , а сега постепенно ще ни товарят както си искат . Това при ОРБАН не минава , само при нашето блеещо стадо .

    Коментиран от #3, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 5 Отговор

    До коментар #1 от "нико":

    така е НИКО има и ПЕСЕН БАЙ ШИЛЕ а БАНКЕРИ ОЛИГАРСИ КЕВР НЕК БУЛГАР ГАЗ ЗЪРНАРИ КАПИТАЛИСТИ дерат НАРОДА
  • 4 Банкстер

    93 0 Отговор
    Мисля, че трябва да има и такса за поставяне на картата в банкомата и за натискане на бутони и тъчскрийнове. Машини са това и се амортизират... А може и отделно да се таксува и по някакъв процент на крачките при достъп до автомата - да не се нарушава нивелацията и т.н....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Данъкоплатец

    120 0 Отговор
    Внасяш в сметката си-такса, теглиш от собствениците си пари-такса, обслужване на сметката-няколко такси, преводи-такси, а лихва за парите, които си им дал и с които оперират-комбинация от три пръста.. и се чудят защо парите били под дюшека, като през месец си увеличават таксите?

    Коментиран от #26

  • 7 Таксата за теглене на пари

    14 22 Отговор
    е 2,00 лв от години.

    Коментиран от #40

  • 8 крипто

    62 2 Отговор
    В тикволандия банки няма, има акционерни дружества на алчни, некадърни мошеници и лихвари в колаборация с БНБ.
  • 9 Луд

    92 7 Отговор
    Хем е задължително заплатата ми да минава през банка ,хем трябва да плащам на тази банка.Значи не мога да откажа услугата на банката освен ,ако не напусна работа и не заживея в балкана като дивак.Можеш да се разведе,може майка ти и баща ти да де откажат от теб,но от таксите на банките не можеш да избягаш.Алооооооо.Ноли Бойко беше спирачката на нашето развитие.Бойко не е на власт от една година .От тогава въведохте зелен сертификат, еко стикери на автомобилите,задължителни такси за банките.Обаче държавните заплати не са мръднали с мен нагоре и бавен и бюджета за да може да спестите някой месец от увеличението.Нали казвахте ,че ако махнем Бойко за 3 месеца ще се оправим и в държавата има много пари ,ама не достигат до хората защото се краде.Къде са сега тези пари.Пак ли се крадат.

    Коментиран от #43

  • 10 Рашавия

    35 5 Отговор
    Познайте след като фалираха българските банки в началото на перестройката по време на виденовата зима, чия собственост са сега?
    Без БНБ.
    Ще ви подскажа-на едни дето санкциите наложени им от цял свят "не им влиаят".
  • 11 Ъъъъъ

    47 0 Отговор
    Щом няма такси при разплащането с карти хората ще се ориентират натам. А след година банките и там ще почнат да слагат такси. Няма мърдане от кожодерите.

    Коментиран от #15

  • 12 70013

    55 1 Отговор
    Поредната кражба и обиране от страна на банките, вижте им отчетите с каква печалба приключват и ще разберете че го правят защото в България липсва адекватна управляваща власт и правителство, която да ги спре да ни крадат! Кирчо къде си нали щеше да оправиш нещата или то какво излезе вдигна пенсиите и сега банките ще приберат увеличението! Банките и управляващите от години са ОПГ, като управляващите с ред нормативни актив задължават населението да си държи парите в банките за да могат те да го крадат и да живеят на гърба му! НАП чисто аминистративно не признава повече от 5000 лв. налични в физическо лице, а закона за ограничаване на плащанията в брой на гимнастичката Искра Фидосова от Монтана кой обслужв освен банките и нотариусите, защо от 15000 лв. сумата беше намалена на 10000 лв., а безумеца Горанов искаше да е 5000 лв.? Банките и правителството в България са мафия която ни краде!
  • 13 РЕАЛИСТ

    62 0 Отговор
    Абе, нещо не я разбирам тази наша банкова система. В чужбина има банкови машини, на които пише Free/ безплатни/. За обслужване на гише също не се плаща. Като нашите кожодери никъде няма.
  • 14 Звучи като виц

    53 0 Отговор
    Губеща банка!!! Имам депозит, който непрекъснато намалява, защото го обслужвали. 150 кинта годишно ми струва това обслужване миналата година. Финансовият капитал е най- големият хищник.
  • 15 Читател

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ъъъъъ":

    Глупости говориш. Има такси, разбира се. Но са за "сметка" на търговеца. Който пък, начислява тази такси в надецнката си. И познай кой плаща пак?
  • 16 mujik

    10 0 Отговор
    Прогнозите са, че през тази година лихвите ще се повишат, но дори и това да се случи, ще останат по-ниски в сравнение с преди пандемията.
  • 17 hahaha

    9 5 Отговор
    всичко скача крадев не

    Коментиран от #22

  • 18 12 години дремахме

    19 0 Отговор
    В последното десетилетие световната икономика беше в подем и в останалите държави се вдигаха заплатите. Тук искаме да се вдигат, когато е световна криза. Съгласен съм, че трябва да се вдигат, но изпуснахме момента за ръст в икономиката, а от там и повече пари за заплати и пенсии. Едно е да усещаш 8% инфлация с 600 лева минимална заплата и друго с 1000 евро.
  • 19 0808

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "нико":

    == изходът без такси е Револют...
  • 20 Тити

    18 2 Отговор
    Къде е сега Киро Ментата?
  • 21 2loop

    34 0 Отговор
    Заплатите кеш и банките ще клекнат

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Жоро

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "2loop":

    Хубаво кеш ама на шефа ще му вземат такса за теглене не , че сега не плаща такса като ги превежда
  • 24 Тролил1ви

    10 1 Отговор
    Ех, че чудничко. Война на парите в КЕШ, сами си правете сметката какво готвят.
    А за по-старите - преди 15-ина години деряха по 2-3 кинта за теглене на Банкосмат.
    Спомням си с един приятел сме обиколяли квартала на длъж и на шир за да си изтегли пари и да не го обръснат от чужда банка 2-3 кинта.
  • 25 Герги

    6 7 Отговор
    Ето...заради тези тънки номерца от селски вечеринки,трябва да влезнем в еврозоната...Няма криза, няма лош ден за банките,тяхното не се губи,ако от едно място не падат пари,ще измислят от къде да дерат кожата на клиента...

    Коментиран от #28

  • 26 един от многото

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    Приятел , хубаво ще ги държим парите под дюшека , ама тези лакмазани ще увеличат и дюшеците и матраците!
  • 27 БгТопИдиот

    22 0 Отговор
    Кожодерите да добават:
    1.Такса отваряне врата на бан(д)ката
    2.Такса маникюр на служителката (трака по клавишите на компа)
    3.Такса отопление (охлаждане) зер съм в офисо и ползвам.
    4.Такса въпрос към служителка ( за всеки втори има отстъпка)
    5.Такса амортизация под-зер си търкаме краката у подО.
    6.такса лицемерна усмивка от служител
    7.Такса за лизинга на колата на член УС на бан(к)дата
    8.Такса силиконови Ц иЦи на член(ка) на УС на бан(д)ката
    9.Такса на всеки лист хартия разпечатка (мин 2 лв/не но малко от 19,99 лв)
    10.Такса отваряне врата при напускане на офиса ( не по малко от 3,99 лв)
    11.......Добавете и вие
    М,дааа що имало революции....стригане ,дране и после колелото на историята се повтаря като фарс.

    Коментиран от #31

  • 28 емигрант

    22 3 Отговор

    До коментар #25 от "Герги":

    Много грешно мислене ! Еврото е пагубна схема за обикновения човек, ела и питай милионите на които еврото им еа мамата от как е влязло в обръщение ! Защо Англия напусна ЕС, защо Унгария, Полша, Словакия не искат евро ? Обикновения човек обеднява с евро в обръщение ! Българските банки са кожодери и ненаситни свини ! Исландия защо отказа чрез референдум членство в ЕС ? Орбан категорично заяви,че няма да въведе еврото в обръщение защото не иска народът му да обеднява .....

    Коментиран от #35

  • 29 Госあ

    7 0 Отговор
    Ковито освен на работата на атомните реактори, пречи и на работата на банкоматите 😂
  • 30 Мичо

    6 0 Отговор
    Точно поради това подадох молба до директора на голямата ни фирма, че си искам заплата в брой от касата на фирмата, той отказа...
  • 31 Карамел Му

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "БгТопИдиот":

    Може да се разшири кръгът на услугите - стаичка в банковия клон и някоя служителка и друго да прави: 50/50 с банката.. Законово е допустимо!
  • 32 Николай

    12 0 Отговор
    Първо ще изпищят пенсионерите с малка пенсия и от следващите месеци опашките пред пощите на 7. число ще станат петорни! И ще скочат заразените с ковид.. само гледайте!
  • 33 Активист на БКП

    2 0 Отговор
    Отвсякъде ни грабят !?!

    Коментиран от #42, #45

  • 34 Анонимен

    11 1 Отговор
    Не се наплюскаха тия! Не се напиха на сиромашка кръв! Ама с такива управници - така! Защо не скочи Корнелия да ги нареди, така както нареди мобилните оператори?! А нареди ли ги, или всичко беше много шум за нищо?! Нали е филантроп/демек човеколюбец/?! А и БНБ какво правят!?

    Коментиран от #37, #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 По така

    10 0 Отговор
    И после умньовците в парламента седят и се чешат по кратуните с въпроса къде изчезнаха 800 000 българи. Отговора е в нормалните държави ,територията трябва да се прекръсти на НАРОДНА РЕПУБЛИКА ГРАБЕЖ.
  • 37 Диана

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Какви ги говориш?! Хората си гледат интереса. Като спрат хората да си теглят пари от банкомата, ще ги поевтинят..Всъщност, на повечето места можеш да минеш и без кеш, да плащаш с карта..С децата е малко трудно, но и те може да се научат с карта - хем няма да им крадат парите по-голямите..Какво чакаш от Корнелия? Тя направи нещата да стигнат до тук, а ти си седнал/а да чакаш нещо от нея..Илюзии!..Събуди се народе, значи..
  • 38 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Диана":

    Точно така е, ама матрялът е прост и вярва на общи приказки като на номер 28. Щели да се увеличат цените намси колко пъти и някви такива. Прост народ - слаба държава
  • 39 Селяк

    6 0 Отговор
    Ейй тея банки се ненаядоха брее! Много бедни и изнемогващи са тея банки! Чуждите банки това не могат да го правят в техните си държави, за това трябва да го правят в браншовете им в държавите които им го позволяват! Алооо държавата, като искате да я дигитализирате - оправете първо банковите такси! Миналото лято реших да открия сметка в банка 1. Плащам 10лв за да вкарам първоначално в сметката си пари, 2. Банката ми казва, че трябва да платя 2лв такса за внасяне на 10лв, и 3. На касата ми взимат 1лв такса за превод! И после се започва, 3лв месечна такса обслужване и разбира се % за теглене! Ами закрих я тая сметка, както и всички други! Избрах свободата! Няма да бъда роб на нито една банка в България, и да храня техните управници които взимат по 60хил. лева заплати на месец!

    Коментиран от #44

  • 40 шано

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Таксата за теглене на пари":

    ти сметка имаш ли скъсаняк,таксата теглене от години е 4 лв.пейзан
  • 41 Селяк

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    И как е наредила мобилните оператори, като вчера получих СМС, че месечната ми такса (клиент на теленор съм) се увеличава с 3.3% от 1 Февруари?! С какво точно КОРнелия помогна?! Я не живей в илюзия!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Behemoth

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Аз чакам да бъдете съкратени бойковите калинки и да отидете в частният сектор при ГЕРБ бизнесмените на поточните линии за по големи заплати от държавните ...
  • 44 Диана

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Селяк":

    Така е защото така ги научиха у нас БСПто! Всичките ни "бизнесмени" са много алчни! Дават ли ти взимай, гонят ли те - бягай, такава е тяхната сложна "философия"..Ще ни оставят на хляб и вода докато се научат, че бизнеса не е кражба, ама като избрахме БСП да ни е хак! Как нямаше никакви кризи при Бойко?..Крадат ни БСПто, та пушек се вдига...В никоя страна не плащат за услуга на гише, поне аз не знам такава. В Англия въведоха някаква малка такса за някои банкомати, но всяка банка имаше и безплатни банкомати. При положение, че там хората почти не работят с кеш/ дори в рейсовете се плаща с карта/ и банкоматите наистина се използват доста рядко, приходът им явно е бил толкова малък от банкоматите, че вече почти не се срещат платени банкомати..
  • 45 Диана

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Активист на БКП":

    Не знам защо ми изтриха коментара, но съм напълно съгласна с теб! И това тепърва започва - още подхождат, не са се развихрили БСПтата..Срам и позор за нацията! Какво им пука на тях! Не може БСП да управлява! Трябва да го махаме от политиката час по-скоро защото тези хора нямат ни срам ни очи да си отидат сами, явно! Но такава наглост като тяхната не съм и предполагала, че може да съществува изобщо - хем те крадат, хем ти си виновен, значи..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
  • 46 4747

    1 0 Отговор
    Какво мислите за Револют и подобни на тяхните. Гледам все повече мои познати са започнали да използват най вече Револют и много го гвалят.
    Какво е Вашето мнение
  • 47 емигрант

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "Диана":

    Ще обеднява задължително, ела и питай испанците ! Аз заварих песетата в обръщение и тогава беше "рай" в Испания, на 01.01.2002 г. в обръщение влезе еврото в Испания и точно като тебе обясняваха политиците, че всичко същото ще си остане, но "ядец", велика измама, 166 песети се равняваха на 1 евро, цените се преобразуваха, но започна и техният растеж несъизмеримо със заплатите,а обещанията не бяха такива, испанците до ден днешен си искат песетата и до ден днешен все повече обедняват, ела и ги убеди в противното ? Със 166 песети можеше да се храниш три дни, но с едно евро не можеш да се нахраниш и веднъж, една кутия обикновени цигари беше 65 песети, с еврото се продаваше за 1 евро и 50 цента, днес вече е 5 евро...хората казали "питай патило"....испанците все пак бяха доволни от живота и богати може да се каже, но българите са бедни и не мога да повярвам, как може да им е добре с евро в обръщение, след като на испанците не им е добре ?

    Коментиран от #56

  • 48 емигрант

    2 3 Отговор
    Някаква Дияна тук мами като гербераст, а може и да е такава ! В Испания няма никакви такси на банкомати, дори има някакви банкови облекчения заради пандемията и намалиха комисионните ! Дава Англия за пример, но дали е стъпвала някога на тази земя която вече не е в ЕС и дали знае това ! В България всеки знае повече дори и от препатилия, всеки може повече дори и от успелия, това е единствената пречка на българинът, той не уважава чуждото мнение дори да е доказано верно !
  • 49 Онзи

    1 0 Отговор
    За да прибегнат до такива отчаяни мерки банките,явно нямат пари за заплати ва служителите си.Отговорът на хората трябва да бъде заплати по ведомост или още по-голяма бедност.
  • 50 Така

    1 0 Отговор
    В Англия, понеже нали всичко от Европа гледаме, нищо че излезнаха то и преди така си беше. Има банкомати на които си пише,че безплатни или платени. Ти ако искаш отиваш на хлатен или безплатен. Когато плащаш или пращаш пари някой, няма никакви такси. Ама това било годишно обслужване такса, месечно, такса транзакция.... абсолютно фрееее. А те тук са бедняци затова, забравих просто.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Гнусни рекетьори и измамници, нека обяснят как се повишават разходите за поддържане на банковите системи- в случая с автоматите.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    „Логично би било да се увеличи интереса към разплащането с карта, тъй като там няма такси“, заяви Бозов.
    ----------------------------------------------
    Като имплантират и чиповете, вече няма такси...
  • 55 Texas

    3 0 Отговор
    отдавна съм вдигнал ръце,,от бугарстана,,само грабеж,без даже капка логика,,няма да забравя жената,водих я да и вадя карта за дългосрочно пребиваване,и като ни обясняваха от миграционното,,какви такси и чудо,и всяка година нови такси и чудо,,,жената ме гледа,и ми казва да им кажа,,че за тук,те трябва да и плащат да стои,не тя на тях,,с кеф им преведох.
  • 56 Диана

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "емигрант":

    Значи ако една кутия цигари е струвала 65 песети а в евро се е продавала за 1 евро и половина. При положение, че 166 песети са се равнявали на 1 евро, сметката излиза при цигарите така: 1,5 евро е равно на 166+166/2 или това е 166+83, което е 249 песети, а не 65 песети както би трябвало да бъде сметката..Цигарите са поскъпнали близо 4 пъти!..Явно бизнесмените там са се възползвали от възможността да вдигнат цените, но това са спекулации, според мен и ако има здрав контрол над цените, това може и да не се случи у нас. У нас отдавна изравниха цените с еврото, така че не мисля че ще има трус, но ако е БСП на власт - мамма миа! Ще скочат до небесата сигурно...Прав си! Не помислих за спекулациите им..
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Цезар

    0 0 Отговор
    Искат по голяма печалба. Приходите им са по високи поради пандемията.
    Няма контрол върху лихварите! Плащай, че ти позволяват да си вуржиш парите там. И заплатите вече не ги дават в брой.
  • 59 банките

    0 0 Отговор
    вместо да направят месечна такса поддръжка за 2-3 лева, какъв е този обир?? Това се прави само за да няма тегления със САКОВЕ. Бойко не изтегли ли вече всичко бе?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол