20 Януари, 2022 15:37 8 355 28

Ген. Валери Григоров: Има дирекции с дублиращи функции в МВР

  • ген. валери григоров-
  • мвр-
  • дирекции

Налице е показател за неизяснена концепция за това какво искаме да постигнем

Ген. Валери Григоров: Има дирекции с дублиращи функции в МВР - 1
Снимка: Архив

"Налице е показател за неизяснена концепция за това какво искаме да постигнем с предстоящата структурна реформа в МВР. Всички взети политически решения досега през годините - без оценка, без анализ, без ясни цели, показват обратен ефект".

Това коментира пред БНР ген. Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция, дълги години началник на Охранителна полиция в СДВР.

Той припомни промени в структурни звена през годините, които са били в противоречие и с европейските практики. И препоръча, когато един министър поеме поста, да види съществените неща, направени преди 5-10 години.

В предаването "12+3" ген. Григоров допълни:

"Към настоящия момент имаме по-сложни и тежки проблеми във взаимоотношенията между основните структурни звена в МВР. Има дирекции с дублиращи функции, има звена, които изобщо не осъществяват дейност. Не може да се съкращават отделни звена без яснота за степента на натовареност и потребността от ресурсни възможности. Най-добрият пример в това отношение е Гранична полиция, която беше унищожена. От 9500 служители на щат сега те са под 6000".

По думите му през последните години няма министър на вътрешните работи, който да говори за конкретно противопоставяне на уличната престъпност:

"Само се говори за корупция, това е удобно, политически артикулирано и като че ли изчерпва темата. Тревожен е фактът, че вече публично се разпространяват наркотиците, дилърите без притеснение разпространяват наркотици. Противозаконното отнемане на автомобили е значимо, но не се говори за него... Системата на МВР е приведена в безпомощно състояние, лишена е от всякаква динамика на управление. МВР се е превърнало в регистратор".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    тоест ДЪРЖАВА мафия в ДЪРЖАВАТА
  • 2 Българка

    42 1 Отговор
    Крайно време е да се закриват отделни дирекции чрез обединяване. Чантаджиите в МВР станаха повече от полицаите на терен, които реално работят . Всички пенсионери и политически назначени през последните 10 години да бъдат отстранявани, а не преназначавани. Новата коалиция дойде с обещания за съкращаване на сържавние и общински чиновници. Но до сега има по-скоро увеличаване на такива назначения- нови министерства, безброй съветници и най-страшно шуробаджанащина. Това няма да го търпим на фона на все по-малко и по-бедни работещи данъкоплатци!!!
  • 3 истина е

    40 5 Отговор
    От 30 год. полиция нямаме ,защото разрешиха на шведите да бият полицаите на всеки ъгъл , а на тях забраниха да вадят пищови ,и да стрелят когато живота им е застрашен .Шапка свалям на американските полицаи ,при тях няма празно !!

    Коментиран от #6

  • 4 Опонент

    14 1 Отговор
    ✔"Само се говори за корупция, това е удобно, политически артикулирано и като че ли изчерпва темата. Тревожен е фактът, че вече публично се разпространяват наркотиците, дилърите без притеснение разпространяват наркотици. Противозаконното отнемане на автомобили е значимо, но не се говори за него... Системата на МВР е приведена в безпомощно състояние, лишена е от всякаква динамика на управление. МВР се е превърнало в регистратор"✔
    🤢Откровенна констатация, но шефът на МВР има други приоритети да изпълнява. Корупция в управлението "НЯМА" от ДВЕ СЛУЖЕБНИ и ЕДНО редовно правителство. Не се провеждат корумпционни обществени поръчки във "всички" министерства (освен ако новите министри си затварят очите). Ама АЛИБИТО "срещу корупцията" е удобно за правдоподобно оправдание на действия.🤢
  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    17 7 Отговор
    "Ген. Валери Григоров: Има дирекции с дублиращи функции в МВР."


    Сега ми се изясни, ПЪРВО една от причините защо в цяла Европа България е с най-много МИЛИЦИОНЕР на глава от населението.

    Сега ми се изясни ВТОРО защо в България ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА НА СВОБОДА. Ако МИЛИЦИОНЕРИТЕ, се объркат нещо и хванат един престъпник. То веднага ДВАМА МИЛИЦИОНЕРИ СТАВАТ ИЗЛИШНИ И ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА. Затова МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ДУБЛИРАЩИТЕ СЕ СТРУКТОРИ СЕ ГРИЖАТ ПРЕСТЪПНИКА ИМ ДА ОСТАНЕ НА СВОБОДА.

    Същото май важи и за прокурорите на Каскета.

    Коментиран от #23

  • 6 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 15 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    "От 30 год. полиция нямаме ,защото ..."

    ... от 70 години имаме СЪВЕТСКА МИЛИЦИЯ, която служи на Москва.
  • 7 Пижо и Пенда

    10 2 Отговор
    А дублират ли се при каналите..на това-онова???
  • 8 Добро утро пиявице

    14 2 Отговор
    Нищо ново не каза всички частни "охранителни" фирми са бивши Държавни Служители на Министерство на вътрешните работи или Министерство на отбраната.
    Селянчета дошли от село да ни учат как да живеем Охранени шопари искащи попара ама йок не става
  • 9 Европа

    21 2 Отговор
    Милицията над 60 000 души.
    Няма такава държава с толкова голям репресивен апарат и в същото време корупция по-етажите на властта, неразкрити престъпления.....

    Коментиран от #21

  • 10 народ

    19 1 Отговор
    От това министерство да излязат пожарна, гражданска защита, пощаджиите,.... И всички те с привелегиите...И да остане истинска полиция!
  • 11 İran post

    10 0 Отговор
    "Факти", защо изтрихте вмички коментари и не допускате такива под материала за угодническото писмо на Стоян Денчев към ОАЕ? Кое ви плаши? Само негативните коментари на хората ли? М Стоянчо от Елхово ви скастри?
  • 12 КАТ-Мездра

    12 4 Отговор
    И защо пожарната и спешният телефон трябва да са в МВР??? Останки от соца..

    Коментиран от #14

  • 13 stoian

    15 8 Отговор
    Ей не спряха да пишат ,че "милицията " е 60 хил. Като са си го харесали това число и това е . Обективно състава на МВР /на цялото министерство / е 50 хил. а от тях полицай /длъжностни лица с полицейски правомощия / са максимум 15хил. като и от тях не всички извършват полицейска дейност . Така ,че драскачи запомнете данните и моля да не пишете глупости - повтаряни през годините лъжи как сме имали най много полицай на глава от населението.

    Коментиран от #15

  • 14 Европа

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "КАТ-Мездра":

    Правилен въпрос!
    Защото за власт имащите така е по-лесно за манипулация!
  • 15 Факт

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "stoian":

    Полицаи 2000-3000 са достатъчни!
  • 16 Майчина сълза

    3 1 Отговор
    Това е стара история и Всеки влиза в нечия роля важното е калта да гази и пази
  • 17 ОцелялОтГрабежаСДСарскиБългарин

    11 3 Отговор
    Тези дирекции са създадени от СДС-Шайката, за да се размива отговорността и за да могат шайкаджиите да крадат безнаказано. Нима не помниш времето,когато и ти оглавяваше една такава дирекция.
  • 18 Ето БойКом борещия

    5 0 Отговор
    Всички радиопрограми, телевизионни канали и всичко се контролира от силовите министерства. Пропаганда, дезинформация, сеиражийство
    Дори и кварталните клюкарки са част от интригата наречена с думата "средства за масова информация" обаче под друга форма
  • 19 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Бойко,върни се с черния джип и покажи на неверниците, каква юнашка МАЙКА-ГРОБАРКА те е родила!
  • 20 А пожарната

    10 3 Отговор
    А Унищожаването на гражданска защита!!!! И то точно в момента в който в Европейския съюз се създаде ГД „Европейска гражданска защита и европейски операции за хуманитарна помощ“ и комисар по Гр.Защита назначена Кристалина Георгиева!!!! и то при положение, че в 24 от страните членки на ЕС пожарната е извън МВР!!! По голяма наглост има ли!!! И сега тръгнали синдикати да реват, а те освен за собствения си зад ник за друго мислят ли!!!! За България мислят ли!!!?? А факта че в Гр.Защита бе извършена реформа в категоризацията и всички освен " спасителите" бяха сложени 3 - категория труд, само спасителите останаха първа!!!! Влизайки в пожарната(МВР!!) всички барабар със счетоводителите бяха сложени отново 1- ва категория!!! Да не говорим за организационната разсипия и масовото орязване и съкръщаване на специалисти от гр.защита! А превръщането на МВР в министерство на всичките работи! А смешния плач на така наречените ояли се синдикати за разкъсване на връзки, нарушаване взаимодействия и т.н., че по тая логика към МВР да мине и министерството на икономиката че да си взаимодейства по добре с икономическа полиция! !!! Та така де, рязане изкорен трябва!! Нека синдикатите обяснят защо трябва да са първа категория катаджиите, по какво чак толкова се различава трудът им от даяджиите, или така наречените толоваци( БГТОЛ) и те са контролни органи, а дейността на противопожарните инспектори по какво се различава от дейността на служителите от технадзора, а кварталните, а .
  • 21 Полицията

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Европа":

    на терен е под 20 000 човека,другите не се знае какви са . Така,че България изобщо не е с най-много полиция на глава от населението.
  • 22 Божи

    8 2 Отговор
    Първо премахнете измишльотина на Бъчварова. Така решаване важен проблем и ще върнете справедливостта и после всичко друго. Това разби МВР а пебсия+заплата за едни -други МВР. Вбюдцетни структури това не бива да е възможно -все от бюджета да си на дотация.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Господи, прибери си вересиите

    7 2 Отговор
    Точно този ли измислен генерал с ПЖИ-образование е най-компетентният експерт. Та той по време на ръководенето на граничната охрана не знаеше какво прави, а има и наглостта да коментира корупцията (негов приоритет .... факти: телефонната линия за майка му в Трънско; съмнителния имот в Приморско; 3-те милиона загуба за държавата от несъбрани такси на ГППП и др. и др.). Нима по негово време нямаше дублиращи структури, но тогава не го осъзнаваше. Сега обаче напъните му са политически насочени, но нещо не му се получава - липсват заблудени последователи.
    До кога и кой го кани в разни студия да ръси откровени измишлъотини. АМАН!
  • 25 мафия в ДЪРЖАВАТА

    8 3 Отговор
    в МВР са повече от 5000 "работещи" пенсионери с пенсия+заплата+20 заплати за пенсионирането!Заплатите им са от2500-3000 лв. все на ръководни длъжности
  • 26 господин генерал

    3 1 Отговор
    служителите са част и гръбнака на корупцията ако не са то няма да има такава
  • 27 Бай Стоян от Ихтиман

    5 8 Отговор
    Ако не сме ние пенсионерите в МВР, тия другите нема да знаят що да правят. Какво като получаваме аванс,заплата и пенсия. Заслужили сме си ги. И кво да не би да ми са много парите. Пенсийката е едва 1560 лева, а заплатката брз аванс е най-много 2600 лева. То това пари ли са. Добре,че ми позволяват малко извънреден труд,че да ми стигнат. Па и малко болничен да си взема,че да си пазя отпуската,ако решат да ме махат да ми я изплатят с 20 заплати. Ако ви е яд,хапете се отзад.
  • 28 безпартиен

    3 1 Отговор
    Не дирекции,а армия от пенсионери на работа с пенсия+заплата+20 заплати за пенсиониране!!!Всички на ръководни длъжности-началници на групи,сектори,управления!Заплатите от 2500-3000 лв и пенсии на макс и като бонус 20 заплати за "службата"!Нека знаещите да посочат поне една цивилизована страна където пенсионер може да продължи да си получава пенсия и заплата от бюджета!Това трябва да е първият променен закон на тези в МВР и МО,на всички държавни и общински служители!Едва ли социалният министър знае колко е броят на такива"работещи" пенсионери в бюджета!!!!Но и няма нито един журналист да пита!Не знаят или не е удобно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове