Last news in Fakti

21 Януари, 2022 10:08 2 109 43

Надежда Йорданова: КПКОНПИ е бухалка и изтривалка

  • надежда йорданова-
  • кпконпи-
  • бухалка-
  • изтривалка

Към днешна дата няма ефективен механизъм, по който да се търси отговорност от главния прокурор, припомни тя

Надежда Йорданова: КПКОНПИ е бухалка и изтривалка  - 1
Кадър Нова тв

Не съм водила разговори за конкретни личности за председатели на двете комисии, на които предстои да се раздели КПКОНПИ. По-важно е с какви правомощия и как точно ще действат тези органи. Настоящата антикорупционна комисия продължава да служи като бухалка за неудобните и изтривалка за удобните. Тази комисия трябва да бъде със засилени правомощия, включително използването на специални разузнавателни средства, които да могат да се ползват в съда. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

„Главният прокурор трябва да носи своята отговорност”, категорична е Йорданова.

Тя каза, че на 8-ми февруари ще излезе решението на Конституционния съд дали правосъдният министър има право да иска предсрочното освобождаване на главния прокурор. Пленумът на ВСС ще реши дали събраните материали по този казус ще са безспорни и достатъчни за освобождаването на Иван Гешев.

„В момента от Прокуратурата се замитат определени случаи”, заяви Йорданова и попита какво става с кюлчетата, банкнотите. Година и половина по-късно – как работят. Има ли експертиза за автентичността на записите?

„Измислят всякакви оправдания, за да не кажат, че Прокуратурата отказва да прави разследване по този случай. Към днешна дата няма ефективен механизъм, по който да се търси отговорност от главния прокурор – предсрочното му освобождаване или наказателна отговорност. Проблемът не е само в личността, но и в самата институция. Има различни опции за контрол върху Обвинението. Едната е МВР да може само да образува досъдебни производства, които впоследствие прокуратурата ще може да отхвърли ако прецени, че не са законосъобразни. Другата идея е в случаите, когато прокуратурата откаже да образува производство – отказът да може да бъде обжалван пред съда”, смята правосъдният министър.

По отношение на проблема с домашното насилие у нас, министърът на правосъдието уточни, че жертвите на домашно насилие са както жени, така деца и мъже. За 2021 г. били издадени 3244 заповеди за закрила. Предвижда се разширяване на кръга забрани, които да се налагат след издаването на такава заповед – включително контакт по телефон и интернет.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пако

    25 27 Отговор
    ДОСЕГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО ЧИТАВ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО.ГОВОРИ ПРЯМО И НАЗОВАВА НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА.ПРИНЦИПНА,НЕ СЕ ЛИГАВИ И ОГЪВА ПРЕД РАЗНИ ЛИЦЕМЕРИ И БУКЕТИ.
  • 3 Безделко

    23 19 Отговор
    Кюлчетата,пачките,чекмеджето,Мата Хари.....приказка от новите"1001 нощи".Нищо свършено,нищо позитивно,нищо добро за обикновените българи!Приказката за "промяната".
  • 4 Българка

    21 4 Отговор
    КПКОНПИ не само трябва да се раздели на две, а най-важно в цялата правосъдна и МВР система всички гнили ябълки да бъдат отстранени и на много от тях да се търси съдебна отговорност. Докато мутри в тоги разследват, обвиняват и съдят, в България няма да има върховенство на закона!
  • 5 Йорданова

    19 15 Отговор
    ...мноо та е измъчила тъз работа кат министър...развалила си се , сенки имаш под очите , загубила си блясъка ...
  • 6 Некой си

    20 11 Отговор
    Ама вие продължавайте да му се молите на каскета да си подаде оставка!
    Толкова сте неадекватни!
    Но пък как бързо си наредихте родата до девето коляно, някои дори на по две длъжности.
    Промяна ли?
  • 7 Надежда е надежда за крадците

    20 12 Отговор
    секретарката
    много се взе насериозно😂😂😂Явно Червените бузки няма търпение да си прибере 200 милиона депозирани.А на тая сигурно е обещал поне 10 процента😂😂😂😂

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сара

    20 11 Отговор
    Спрете да повтаряте, че станахте банални с приказките си. Бухалка, изтривалка ... и до кога ? Това кажете.
  • 10 Висша лига

    25 14 Отговор
    Надето от Кубрат е основно фигура в А отбора новите "променители"!Важното е лицето Васил Крумов Божков-Черепа какъв се явява на този "дрийм тим"-генерален спонсор,главен мениджър,старши-треньор или 3 в 1 ,тоест всичко гореизброено?

    Коментиран от #12

  • 11 Не думай

    13 11 Отговор

    До коментар #7 от "Надежда е надежда за крадците":

    Друго си беше онова хипофизно джудже,с психопатския поглед- ръбъла! Той беше идеален за този пост,все пак цункаше ръка на бате тиква!
  • 12 Брей

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Висша лига":

    Този въпрос зададе ли го на тиквата и Горанов??? Щях да забравя Севда!!!

    Коментиран от #27

  • 13 Милата тя, блондито

    19 12 Отговор
    много е "духовита"! Ама у глъвътъ нема никой! Хем КПКОМПИ е тежка бухалка, която удря противниците на "предишният режим", хем няма никаква ефективност от нейната дейност! Ега-а-ати бухалката, дето не удря никой! Наистина не е лесно, хем да си "духовита" блондинка, хем да си министър на правосъдието, ама нас всичко може!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Смешен си

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Милата тя, блондито":

    Чиче, ама и ти не си много умен! Къде си видял бухалка,да дава положителни резултати за народа! Виж и каскетурата,направи няколко гръмки ареста и накрая всички осъдиха България!!!

    Коментиран от #22

  • 17 Надежда ,бе чети ...

    16 8 Отговор
    Тази женица е много нефелна .Променете НК и НПК .Практиката показва,че прокуратурата образува и разследва досъдебни производства които по същество не са престъпления и после падат в съда.С тези предложения ни чакат осъдителни присъди в Европа за забавено правосъдие или нарушени права.Тази юристка и министър на правосъдието не знае че и сега МВР започва досъдебните производства с първо действие ( разпит на пострадал, свидетел, оглед на местопроизшествие) при съответния законен повод и достатъчно данни.в80% от случаите.Прокуратурата после прекратява предава на съд или спира.Така е да си види измененията в Кодексите.Отказите и сега се обжалват пред по горния прокурор и промяната с обжалване пред съда няма да промени нищо.Прокурорите и сега образуват повече за да правят натоварване с дела и преписки за по голяма заплата.Стимулите са им такива че образуват повече внасят в съда само което е сигурно а другото спират срещу неизвестен нищо че в някой случай всичко е ясно.Абе хора има много практика по това и всякакви варианти са правени видно от измененията на кодексите.
  • 18 жжжжжж

    13 8 Отговор
    след просто киро имаме и просто блондинка....
  • 19 Бай Онзи

    11 9 Отговор
    Задача номер едно е ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ ! Докато той е там няма да допусне нито едно обвинение срещу 12 годишното крадене да стигне до съд !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нада "Секса" е

    5 8 Отговор
    най-готината министЪрка! Готов съм да дебатирам с нея всяка вечер за оставката на Каскета! Мали как гледа сластно, сластно!

    Коментиран от #40

  • 22 Бай Онзи

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Смешен си":

    Толко е умен , че не може да схване , че всички тези кинти , спечелени в европейскя съд от задържаните от каскета(и неосъдени поради нефелни обвинения от прокурватурата) ще ги плаща той децата му внуците му ! А не каскета
  • 23 Надежда Крупская

    17 4 Отговор
    Откъде се взе тази? И дотам стигнахме....България е имала високо ерудирани министри на правосъдието- професорите Йосиф Фаденхехт, Александър Сталийски, Любен Диков, Венелин Ганев. Тази женица сигурно не ги е чувала. Боже, боже, боже,боже...."Колко мъка има на тоя свят, боже!"

    Коментиран от #33, #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 7.62

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Johansson":

    Я си публикувай твойта снимка !
  • 26 А бе Киро

    15 4 Отговор
    от кой бардак я извадихте тая?
  • 27 Бай Брадър

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Брей":

    Точно ! Не висша лига , някоя "б" селска група е задавача на въпроси !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 баба вуна

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Русото ухилено лице на Промяната":

    а ма баби ,като си на такъв пост гледа ли сутринта по нова за милиционерите,ако не си кажи на РАШКОВ и седнете гледайте,да видите как ни пази нашата полиция и как си изпълнява плана,срамота е ма баби ,срамота е и да настройвате и младите срещу нас ,пенсионерите като казвате че един работник хранел няколко пенсионери а парите за пенсиите баби отиват за тия мелиционери и за тия като вас баби ,а виж баби как ходи на работа на 100км без пари а и нищо не правят както и вашата администрация баби ,не че няма кадърни мелиционерир ама баби
  • 30 Надеждата иде от Кубрат

    14 4 Отговор
    Наде,имаш предвид,че бухалката удари вашия шеф-печално известния олигарх Иво Прокопиев с 200 и няколко милиона запор на имуществото?Това ли ви е проблема?
  • 31 123

    9 2 Отговор
    Продължава да служи като бухалка и изтривалка,А кой управлява от една година и сега, кого иска да освободи от отговорност и да му върне пари или имущество тази Министърка, за кой работи тя?
    Главния прокурор си носи отговорноста, министърката носи ли наказателна отговорност и пред кого?
    Нека на Рашков хората да направят паралелно разследване на златото и банкнотите в спалнята на Борисов, за да видим кой стои и не прави нищо? да се намират недостатъци на другите е най-лесно, но собственните си ндеостатъци да не виждаш е още по приятно.
  • 32 питам

    3 4 Отговор
    Прокуратурата едни случаи ги замита, а по други случаи издава смъртни присъди и ги изпълнява бавно и мъчително. Влязла е в болниците и е превърнала болниците в наказателни институции за тормоз и репресии над болни хора. Изтриват ми се коментарите, в които назовавам нещата с истинските им имена. Това част ли е от демократичните реформи и свобода на словото?!
  • 33 някой си

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Надежда Крупская":

    Да беше чул снощи и енергийния министър.... мъката ти щеше да се увеличи десеторно.Най-малко.
  • 34 240айдукаЖивотСиЖивеятТука

    5 4 Отговор
    Не плямпайте,а чегъртайте и то колкото се може по-скоро, и по-бързо ! Ще стане твърде късно!

    Коментиран от #36

  • 35 Борис

    4 3 Отговор
    До 23- А защо не я сравните с Барни Ръб ъл,който пише конституция за една нощ или с Надето Захариева- пен келер, разбира и от право и от външна политика и от държане хобота на Бочко и много други знайни и незнайни "прависти" от гепи завършили милиционерското училище, където само един изпит се взема с глава- челната стойка!
  • 36 Алфa Вълкът

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "240айдукаЖивотСиЖивеятТука":

    Кой ще чегърта бе братче? Нали после и нея ще чегъртат, колелото се върти!
  • 37 Бай Онзи

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Надежда Крупская":

    Пропускаш най-ерудирания -ръбъла (целувача на ръце , човека който за една нощ пише нова конституция )! Лошо е когато виждаш сламката , а си сляп за гредата !!!

    Коментиран от #38

  • 38 падение

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Онзи":

    Човекът е имал предвид хора от преди преврата на 9 септември 44. Освен посочените, да споменем Васил Митаков, Константин Партов и др.Васил Митаков издаде дебела книга със спомени, разграби се за нула време на пл. Славейков.Сегашните нищо не са написали, даже и една брошурка. Но и след тази дата имаше читави министри на правосъдието- професорите Петканов, Пенчо Пенев, както и Васил Гоцев, Петър Корнажев, Лучников и др.
  • 39 Надеждата иде от Кубрат

    5 1 Отговор
    Вярно ли е,че въпросната агенция коментирана от новата "министърка"е отговорила с цифри на тези обвинения?Споменават се някакви 200 милиона на Черепа,повече от милиард на Цветан Василев,200 милиона на нейния шеф и спонсор Прокопиев...На кого да вярваме?
  • 40 12321

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нада "Секса" е":

    Незо много си закъсал, брато!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АМИ АКО ТАЗИ -САМОВЛЮБЕНА ДР И СЛА ТИ Е САПРУГА -ЖЕНА !!! КОЛКО ПЪТИ НЯКОЙ ЩЕ СЕ СЪБУДИ ДО -ЕХИДНА / ОТ ГРЪЦКАКТА .МИТОЛОГИЯ / !?!?!? ФЕЙСЪТ И ОТ- НА ХИБРИД- ОТ ПЪПЕШ И ДИНЯ НЕ Е ПРОПОЛИТИЧЕСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове