Last news in Fakti

21 Януари, 2022 17:08 2 968 65

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков: Беше като в сън

  • обвиняем-
  • смърт-
  • милен цветков-
  • сън

Кристиан Николов разказа подробно пред съда за случилото се във фаталния ден

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков: Беше като в сън - 1
Снимка: БГНЕС

„Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня. Някой може би извика, но всичко беше като в сън”. Това каза в обясненията си пред съда Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.
Николов разказа подробно как е протекла вечерта преди фаталния ден, съобщават от Нова телевизия. Голяма компания празнували рождения ден на приятелката му в неговата къща. Той пил малко водка, както и два шота. След втория обаче му прилошало. „Стана ми странно, леко изтръпнах, но го бял изпил на екс и нямаше как да реагирам. Малко по-късно усетих сърцебиене и виене на свят. Казах на Симона (приятелката му – бел.ред.) да си лягаме, защото не ми е добре. Смятахме, че ми е зле от месо, което беше престояло няколко часа на слънце. Симона е вегетарианка и беше ОК. От Германия съм си купил добавки и паста против стрес и безсъние. Те са с медицински цели. Тогава реших да взема от пастата”, разказа Николов.

На следващия ден той и приятелите му излезли, за да потърсят заведение, в което да обядват.

„Насочихме се към Южния парк. Изпитвах дискомфорт, но не бях неспособен да шофирам. Ако бях замаян, щях да взема такси и да отида в болница. Възпитан шофьор съм, винаги съм държал дори на колани за пътниците на задната седалка. За малко над 4 години стаж към онзи момент, при ежедневно шофиране, включително в Германия, имам само 1 фиш за неправилно паркиране. Винаги спазвам правилата, оглеждам се”, продължи разказа си обвиняемият.

Ето и останалата част от показания на Николов:

„Карах към Южния парк по ул. „Сребърна". Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня, някой може би извика, но всичко беше като в сън. Колата, която по принцип не карам, е с ръчни скорости, може би съм натиснал спирачка. После чух силен удар, стреснах се. Уплаших се за живота си и за живота на хората с мен. Не знаех в какво сме се ударили. Колата по инерция продължи и спря в мантинелата. Всички бяхме в шок. Погледнах себе си и спътниците си. Видимо бяха добре и без сериозни наранявания. Излязох от комата, видях друга кола и човек, когото се опитват да изкарат от нея. Отдалеч изглеждаше, че може да върви.

Георги Иванов (синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – бел.ред.) беше в шок. Само повтаряше, че баща му не бива да разбира, че е в България, че ще го убие и затова трябва да се махне веднага. Не му обърнах внимание.

Отидох до пострадалия. Беше седнал върху тротоара от външната страна на платното, облегнат на мантинелата. Питах го как е, как мога да помогна. Беше видимо в шок, но без ясни следи от наранявания. До мен имаше човек с униформа, който също опитваше са помогне.

Пострадалият в началото изглеждаше, че няма нужда от помощ, а от вода. Сетих се, че в колата имам вода. Бях много уплашен, взех водата и я занесох на пострадалия. Минута-две, след като му я дадох, той започна да се свлича на пътното платно. Влошаваше се, смени цвета на лицето си. Чуваше се, че не може да диша. Както беше свлечен на земята, сложихме му главата назад и отворихме устата му. В паника и уплаха, реших че може да си е глътнал езика. После пак започна да диша трудно, натиснахме челюстта надолу, извадихме езика. Пак се стабилизира за малко.

Свалих си обувката, за да я сложим под главата му и така да диша по-лесно. Сложихме тръбичка в помощ. Времето ми се стори като цяла вечност, но линейката със сигурност се забави. През цялото време стоях до него, за да съм сигурен, че диша дълбоко. От едната камера в района се вижда всичко това.

Дойде линейката, лекарите споменаха за изкуствено дишане няколко пъти, правиха му и сърдечен масаж. Сложиха му уред за обдишване. С помощта на други хора, го качиха на носилка.

Говорих с полицаите, не съм крил че съм шофирал. Казаха ми, че трябва да направя тест за наркотици. Съгласих се. Ако имах съмнение, че съм употребил дрога, нямаше да се съглася. И още по-малко - да седна зад волана. Знам правилата. Заведоха ме в болница за кръвен тест.

На другия ден ми казаха, че загиналият е Милен Цветков и е починал. Почувствах се ужасно, светът свърши, разплаках се. До последно се надявах лекарите да са го спасили.

Обадих се на Георги и Симона и помолих да дойдат в СДВР и да съдействат на полицаите. Заради всичко, което впоследствие гледах по новините и общественото мнение, изпаднах в тежка психическа дупка. Седях на леглото, не ми се говореше и виждаше с никого. Не се чувствах на себе си.

От самото начало, буквално минути след инцидента, съм съдействал на разследващите.

В ареста, една вечер около 23 ч., старшините ми казаха, че трябва да изляза. В просъница се оправих и питах къде ме водят. Притесних се, защото след вечерния час не би следвало да ме водят никъде. Уплаших се. Вкараха ме в една стая, където имаше двама мъже. Кратко ми се представиха, не знам и не помня от коя служба бяха. По всякакъв начин се опитаха психически да ме смачкат.

Някой непознат си е направил шега, с наистина фатални последици… На огледа на колата и къщата не съм присъствал. У нас имаше много хора, не съм следил кой какво носи. Едната стая се ползва основно от брат ми, тъй като аз съм основно в Германия.

И преди съм минавал в района, където стана катастрофата. Но не е било обичайният ми маршрут. С този джип съм ходил до Белград. Но не се чувствах комфортно, защото е автоматик. Второто ми пътуване с него беше до Боровец. Там ходя много често и не помня кога точно.

Преди години съм имал опит с марихуана. Не се почувствах добре. Мисля, че бях и пил. И затова казах, че не е моето нещо и никога не съм опитвал отново.

В мое присъствие мои близки приятели не са употребявали. Никога вкъщи, където е забранено. Всичките ми приятели знаят това.

Чаят от вечерта на купона беше в кухнята на първия етаж. Пастата беше в личната ми баня. Не е имало повече от една кутия и от двете. В Германия този чай се продава в магазина. Него и пастата купих онлайн от известен сайт. Помня, че пастата беше скъпа - 150 - 200 лв. Ползвах я за акне, херпеси, като имуностимулант, а чаят - при стрес, безсъние, безпокойство. След употребата им чувствах отпускане на нервната система, цялостно спокойствие. Нямам спомен да съм ги комбинирал с алкохол”.

В момента Николов се намира под домашен арест с електронна гривна.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    111 0 Отговор
    Когато си надрусан , витаеш из облаците

    Коментиран от #44

  • 2 А не бе!

    94 0 Отговор
    На толко материал е било яко сън.
  • 3 В е л и к и я

    94 0 Отговор
    Казал бил /след сума ти месеци../ че преди удара му било причерняло , ... ле ле къкви лъжи адвокатите са му измислили да казва ... Абре каламутници , и като му причернее вместо да спре той натиснал газта до 100 , а да не и повече че според мен е 120.. и след зверския удар както му е било причерняло явно от удара му е просветнало щото според други негови думи/пак лъжи посъветван от адвокатите / ходил да оказва първа помощ на Милен ... много нещо се оплитате в лъжите си ... абе разстрел за всички ви и да се свършва с това .. и за адвокатите също ...!Едни дяволи помагат на друг дявол как да лъже , или май направо на Сатаната ....!
  • 4 Милко

    79 1 Отговор
    Невинен е, дайте му новото Кю да мачка наред и да пъдри нослето с крадените пари от мама!
  • 5 ТаУмВзе

    72 0 Отговор
    Щом наркоманчето си КАЗВА, защо не е в Панделата? Или Милен Цветков се е самоубил.
  • 6 Ами

    78 0 Отговор
    Как няма да ти е като сън,като си се надрусал като англичанин на Банско или Слънчака.
  • 7 Зззз

    51 0 Отговор
    Добре,добре пробвай пак с предварително стиковане на показания с адвокатите на мамчето.
  • 8 Явно

    48 0 Отговор
    Такъв е ефектът на дрогата! Ще лежи ли?! Кво казват?

    Коментиран от #21

  • 9 doc

    59 0 Отговор
    И при екзекуцията ще е така, лъжлив наркоман. С каква скорост влезе на кръстовището, убиец.
  • 10 Чайна Майна

    49 0 Отговор
    С чая и пастата за зъби е така. Даже някога заспиваш и не се събуждаш.
  • 11 глог

    35 0 Отговор
    ✔Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня.✔
    😎То затова се мисли предварително - като унищожаваш себе си, дрогирайки се, поне другимо да не навредиш!
    Обяснения с обективните физически закони не са уместни. И земята се завъртяла, та се случило в тъмното.
    Каквото си надробил, това сърбай! И такива като него да се смиряват предварително!😎

    Коментиран от #45

  • 12 Tolup 1

    4 19 Отговор
    Той е невинен !!!
  • 13 Кики

    40 0 Отговор
    Беше като наркотичен сън
  • 14 вЕрвайте му

    54 0 Отговор
    Наркоманът ял развалено месо и прекалил с миенето на зъби.
  • 15 Муахаха

    64 0 Отговор
    "включително в Германия"

    Ти ако беше в Германия сега щеше да ти тече третата година в панделата.

    Коментиран от #24

  • 16 Тити

    53 0 Отговор
    Дали някой повярва на този шушляк?
  • 17 ЛЪЖЕ

    47 0 Отговор
    ГОВОРИ ЛЪЖИ ! ТАКА СА ГО ПОДУЧИЛИ АДВОКАТИТЕ МУ ! ЛЪЖЕ ЗА ДА СЕ ОТТЪРВЕ !!! ТОГАВА ПРИЗНА , ЧЕ Е СМЕСИЛ НАРКОТИЦИТЕ !!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мамул

    47 0 Отговор
    Ние всички знаем, че си джанка, бе! Не ни интересува начина по които приемаш дрогата и преживяванията ти извън тялото. Уби брутално човек неспазвайки правила и закони. Поне 20 години е добра среда за изчистване на душевните ти флуктоации!

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ще лежи !

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Явно":

    Ама във хамака на МАЛДИВИТЕ !
  • 22 Много

    18 0 Отговор
    противоречия - сън, а после подробности?!
  • 23 гост

    42 0 Отговор
    Тоя ако не беше убил Милен Цветков а някай друг, досега щеше да е оневинен и забравил. Такива очевидни доказателсва има и го извъртат с години, съдебната мафия трябва да се реформира незабавно.
  • 24 А ТУК ще го похвалят , ЧЕ му са чисти

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Муахаха":

    Зъбите !!!!!
  • 25 Никакъв

    33 0 Отговор
    сън ! Хилеше се самодоволно и даде газ за да блъснеш с голямата ти машина чакащия на светофара Милен Цветков , светла му памет !
  • 26 Реалист

    16 2 Отговор
    Доказанието че българия няма да прокопса:)

    Коментиран от #53

  • 27 Azz

    15 0 Отговор
    жив да го оплачеш....горканчо....
  • 28 Кредитор

    20 0 Отговор
    Изпрате го при Ким,нека той го съди,тук ще го наградят.
  • 29 6A13TT

    14 0 Отговор
    Аууу горкичкият, как ще унищожаваме живота на това добричко детенце, 1 год. пробация и строго мъмрене.
  • 30 Млад е още

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мамул":

    Ще излезе запазен.
  • 31 Всички избягаха от катастрофата !

    24 0 Отговор
    Каква помощ е оказвал ? ИМА го целия запис !
  • 32 емигрант

    27 0 Отговор
    Този убиец-наркоман трябва да прекара животът си в затвора, но при него е бил и синът на Лъчо Мозъка който е избягал и също е бил под въздействието на наркотици, той също трябва да бъде съден като съучастник и напускане на местопроизшествието ! Всеки съд във всяка демократична и правовА държава ще задържи и предяви обвинение срещу това наркоманче синче на депутат ! Става въпрос за умъртвяване на невинен човек от човек под въздействието на забранени от закона вещества !

    Коментиран от #55

  • 33 иван вазов

    15 1 Отговор
    Според българските закони трябваше вече да е на свобода.Тъй де!
  • 34 Мим33

    14 0 Отговор
    Да, това наистина са абсолютни лъжи,яко подучен от адвокати подкупни,които са вземали от майката,която не и е проблем да плаща и да подкупва и прокурори и съдии и всичко,само и само да го изкарат чисто това кел...ме.Ето корупция по всички етажи,ако я нямаше досега тоя вече от две години да е в пандиза,поне за 30 години без замяна...
  • 35 Смех

    12 0 Отговор
    Е когато си толкова друсан е трудно да различиш реалността от сън.. Затвор за тоя убиец...
  • 36 мисля си

    12 0 Отговор
    присъдата ще е

    айде, и другия път да не правиш така
  • 37 Тред

    12 0 Отговор
    Като сън ами,наркоманец мръсен
  • 38 В Н И М А Н И ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    17 0 Отговор
    ДОБРЕ СА ГО НАУЧИЛИ АДВОКАТИТЕ СЕГА И СЪДИИТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ Е ПОМАГАЛ НА ЖЕРТВАТА НЕПОМНИ И Е НЕВИНЕН . СЕГА С ГРИВНА СЛЕД МЕСЕЦ ДВА НА СВОБОДА ДА ТАКАВА Е СИСТЕМАТА В ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА.ДА СА ЖИВИ И ЗРАВИ ФИНИКИИЦИТЕ. НЯМАМ ДУМИ-ТОВА СЕ СЛУЧВА 21 век В БЪЛГАРИЯ
  • 39 Справедливо

    16 0 Отговор
    Келемето наркоман се опитва да прави изречения. Точно преди сфетофара му причерняло, няма ли камери да го видят за колко време се е предвижил от единия сфетофар до другия и да видят че през цялото време е карал като луд. Съдът реши 20 г. затвор при строг режим!!! Присъдата е окончателна.
  • 40 Хйбцъ

    8 2 Отговор
    Ще го опраскат. Напрежението около съдебната власт е голямо. И невинен ще го издумкат.
  • 41 хах

    17 0 Отговор
    С още няколко години протакане и съня му ще стане истина и той никога няма да е убивал Цветков.
  • 42 емигрант

    22 0 Отговор
    Гнус ме е да чета такива уйдорми на един наркоман-убиец ! Лъжи, лъжи след тях натъкмени неистини, било му причерняло, не помнел, обаче си спомня такива подробности които не се понят когато човек е в шок, чаят който пиел как пък не му е объркал спомените, а уж бил много силен и упойващ ? След време този престъпник може да каже, М.Цветков изведнъж е дал назад и със страшна скорост се е блъснал в джипката му която е автоматик и трудно се справяш с управлението и ! Срамни обяснения пред още по-срамни разследващи, щом допускат тези показания да бъдат публикувани в пресата !
  • 43 чакам черните ангели 2

    15 0 Отговор
    Поредният тест за корумпираното правосъдие!Започна се с многото експертизи за скоростта,коята срещу много ч докараха до 99км/ч.Справка ако е над 100 отива по друга писта!Токсикологичните проби експертизи показват,че убиеца е взел коктейл от дрога!Като видите,кой го защитав ще разберете за какви суми иде реч!Няма да се учудя ако накрая оспорят и пробите за дрога.Мафията след 10.11.1989 г. изгони старите съдии и започна назначението на слуги грабителите ,предателите и рушителите на България!Убиеца ще се обяви за жертва!
  • 44 12345

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    Каква сърцераздирателна статия!!!!! Трябва да се пусне сълза!!!! ГАД!
  • 45 Рашавия

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "глог":

    Та те така, стане ли ти лошо- газ до ламарината, на заварка.
  • 46 Е па как няма

    6 0 Отговор
    да ти е като във сън след като си шмъркал различни по вид и количество дроги? Дано вече си поизтрезнял...
  • 47 Дзверо

    2 0 Отговор
    Това нещо с джипа много много не го разбрах. Първо бил с ръчни скорости му било некомфортно да го кара. После пък бил с автоматични ходи разбери...
  • 48 емигрант

    10 0 Отговор
    В колата пътуват двама наркомана след сбирка, единият бяга да не научел баща му, взета е проба на шофьора за наркотици и се доказва, че е употребил цял коктейл, но казва, че е пил някакъв чай, избягалият и той е наркоман и той е бил на сбирката съвсем сигурно е, че е употребил същите наркотици, но не му е взета проба, а тя щеше да докаже, че убиецът не е пил чай, а двамата са с еднакви наркотици в кръвта и не са от чай ! За подтикване към лъжесвидетелство трябва да се потърси съдебна отговорност на адвокатите от защитата, както се прави в правовите държави !
  • 49 небрежнев

    5 0 Отговор
    Катастрофата е заснета с няколко камери. Има десетки свидетели, които са дали показания веднага. Пробите за алкохол и наркотици излизат за ден. Експертизата за скорост става до седмица. Питам - какво прави съда в продължение на почти две години (от 19 април 2020 до днес)? Абсолютно всички факти, обстоятелства, показания, експертизи са готови и налични, включително видео заснети. Какво още му трябва на съда за да се произнесе с присъда? Не ми се мисли как може да се получи справедливост от други хора и при незаснети катастрофи. Тази фрапираща несправедливост ще унищожи страната...
  • 50 мдаа

    5 0 Отговор
    Този голям лъжец. Безотговорен пройдоха. Жалко за Милен Цветков!
  • 51 Тома

    4 0 Отговор
    Адвоката трябваше да му каже че са му сложили испанска муха
  • 52 Едвам го прочетох това обяснение

    3 0 Отговор
    Искам да го питам този ако може директно : Кви ги дрънкаш бе женски полов орган???
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Истината

    6 0 Отговор
    Той това ако го беше направил в Германия, можеше и затвор доживот да му дадат. Имаше един такъв случай на светофар един профучава на червено със 100 км/ч и блъска друг автомобил и се водеше УМИШЛЕНО убийство, защото умишлено е карал със 100 знаейки, че представлява опасност за живота на другите хора!!! Дадоха му доживотна присъда за назидание на други шофьори като него! А 5 години затвор дадоха в Германия на оня наш сънародник, който умишлено блъсна жена по стълбите на подлез, макар че жената е жива, защото удара е бил застрашил живота й. За отнемане на свобода на друг човек, ако го заключиш в стая, дават до 5 години затвор. На един наш сънародник дадоха 3 месеца затвор, защото натиснал някакъв бутон на види какво ще стане и спрял ескалатор. Да видим нашето българско правосъдие какво ще измъдри?!
  • 55 мдаа

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "емигрант":

    Така е, избягаш ли от местопроизшествие, присъдата се утежнява.
  • 56 шопендар

    9 0 Отговор
    поредният безотговорен брутален надрусан убиец на пътя,който се опитват да спасят като пробутват жалки измислици.не е дал и най малък шанс на жертвата за оцеляване
  • 57 Присъда

    8 0 Отговор
    Този отпадък наркоман трябва да лежи до живот и никога да не излиза от затвора. И всички като него безполезни самонадеяни отпадъци, които не мислят за последствията от действията си. Които рискуват живота на другите хора. Та той се заби в колата на Милен Цветков като някой терорист. Каква милост към този безпощаден убиец, който помни избирателно и лъже избирателно.
  • 58 Им бе цилус

    4 0 Отговор
    Майстор на късия разказ. Браво!
  • 59 Факт

    6 0 Отговор
    Безполезен наркоман. Майка му се е провалила, като родител и сега ще го измъкне от затвора, но в живота има баланс и дори тия недосегаемите ще си платят по един или друг начин.
  • 60 адвокат

    5 0 Отговор
    Тази сълзлива историйка е съчинявана от поне трима адвокати !?!
  • 61 Шатовалон

    4 0 Отговор
    Готвача в затвора за 4 спукани гуми ,искри по асфалта и евентуално страшно произшествие ,тоя утрепа Милен Цветков и си седи у тях ,нещо не мога да разбера !!!
  • 62 мечо

    1 1 Отговор
    натопен е от врагове на бизнесат на маика му врагове на герб на лачезар мозака туи момче е ископителна жертва не звучи изопщо да е бил виновен
  • 63 Гост

    3 0 Отговор
    Пожелавам му някой като на сън да мине през него.
  • 64 Гостът

    2 0 Отговор
    Извършил е брутално убийство на невинен човек, а си седи в къщи. Какво е това правосъдие? Корумпирано и от Европа ни го казват, ама ние чакаме всеки един от нас да бъде ужилен чак тогава ще се задействаме.
  • 65 така ли

    1 0 Отговор
    момче-мекере?!Аз направо почнах да плача....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол