Last news in Fakti

22 Януари, 2022 12:23 4 492 35

Корнелия Нинова потвърди оставката си

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • оставка-
  • конгрес

Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа за БСП

Корнелия Нинова потвърди оставката си - 1
Снимка: БГНЕС

Обективни и субективни фактори доведоха до катастрофална загуба на подкрепа за БСП. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в доклад на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП и потвърди оставката си пред Конгреса.

Аз поех отговорността и подадох оставка - днес я потвърждавам пред вас, заяви тя, цитирана от БТА. Сред обективните факти, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова отчете ковид пандемията и машинното гласуване, но посочи, че има и други субективни.

Машинното гласуване преодоля проблема с недействителните бюлетини и фалшификацията на вота, ограничи контролирания и купен вот, направи изборите по прозрачни, но изцяло машинното гласуване намали избирателната активност, посочи Нинова.

Като партия и парламентарна група подкрепихме изцяло машинното гласуване, но може би е време да осмислим ефекта от него и да помислим за въвеждането на смесено - на машинно и хартиено с право на избор на всеки гражданин, заяви Нинова.

Изтощихме се от вътрешни борби, коментира още тя и изброи - от недоволни от реденето на листи, през грешки в определяне на водачите, местни битки, обидени другари не участвали в кампанията, а други прикрито или не чак толкова работили срещу партията и в подкрепа на други политически субекти. Смесиха се политически и икономически интереси, допълни тя. Нинова отчете слабо организационно състояние по места и грешки в медийната политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    14 25 Отговор
    Кака Кури премиер!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сега вече

    31 14 Отговор
    Със сигурност ще имат под 4% на избори.Голяма грешка на Нинова
  • 4 Кики

    40 12 Отговор
    Късно разбрахте че машините ви прецакаха, чрез машините Кирчо беше инсталиран на власт от държавния департамент на сащ , откога ви говорех това , само бананови републики гласуват с машини
  • 5 отвратен

    18 17 Отговор
    Изобщо няма да се учудя ,ако в другият парламент е депутат от шайката ,щом иска и книжни бюлетини за гласуване !!
  • 6 Смех

    28 23 Отговор
    БСП трябва да изчезне стига толкова предрешен кумонизъм...
  • 7 Нинова

    19 8 Отговор
    Е, нали се уредих за депутатка, така че не ми дреме.
  • 8 КУМ ОНАНИСТ

    17 9 Отговор
    На кого на оставаш другарко Нинова.Младите комунисчета ,наследници на дъртите комунисти ,ще ни довършат
  • 9 КомунизЪма

    19 15 Отговор
    Територията скоро няма да се отърве от комунистическият вирус.
  • 10 Корнелия Нинова

    16 8 Отговор
    Аз нали съ уредих за министър...........ся може да мъ гонят .
  • 11 мда

    18 1 Отговор
    Ами првилно. То не си е работа да си в коалиция с тия Кирчо и Кокорчо и да понесеш наравно с тях последствията от това, което предстои. Всеки разумен човек би се отдръпнал.
  • 12 📌🇧🇬

    17 3 Отговор
    🇧🇬Какво, прави Българското Външно М-во в случай на Война, следващата седмица, Премиерът Кирил Петков, Президентът Радев не трябва ли да свикат извънредно Съвет, и да се уточнят нещата или пак ще гледаме по телевизията, и ще се влачим след събитията?📌🇧🇬Въпросът ми е конкретен “Какви са Плановете на Българското П-во в Киев в случай на Война следващата седмица, какви са евакуционните планове за Български граждани пребиваващи в Украйна и за тяхните семейства?🇧🇬
  • 13 До Корнелия

    11 9 Отговор
    Не ви заслужават госпожо. Махайте се от там!
  • 14 И по добре без конфликти

    12 2 Отговор
    Тая партия трябва да работи за народа , не да си губи времето с кариеристи.
  • 15 Сега какво правим?

    20 5 Отговор
    Партията и взима оставката,а тя е министър в правителството на измамниците!
  • 16 📌🇧🇬

    10 3 Отговор
    📌Външно М-во, трябва да се погрижи за Българските Граждани в Украйна сега, днес, следващата седмица може да е късно.📌Айде малко по живо, и според обективните обстоятелства, Американското П-во в Украйна е второто след Руското което намалява Персонал и отзовава семействата им от Украйна.🇧🇬
  • 17 А бе

    7 0 Отговор
    За обективните фактори е ясно.
    Ти дай сега за субективните.
  • 18 Буха ха

    14 2 Отговор
    И като падне това правителство тя ще се изсули в Брюксел с евродепутатска заплата от 25 хиляди евро, а пенсионерите ще се допитат до Любо Пенев какво да правят,
  • 19 ужас

    2 7 Отговор
    Нинова иска връщането и за книжните бюлетини , защото от следващият парламент ще е депутат от шайката !
  • 20 охахех

    7 0 Отговор
    , обидени другари не участвали в кампанията, а други прикрито или не чак толкова работили срещу партията и в подкрепа на други политически субекти. Смесиха се политически и икономически интереси, допълни тя. Нинова отчете слабо организационно състояние по места и грешки в медийната политика. - м/ного вождове,а малко /индианци
  • 21 ТЕБЕНАГЪЗОС

    2 4 Отговор
    урааааа ! дрогарко с теби сми ! ураааа!
  • 22 Тренер

    4 0 Отговор
    Да духат супата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Биби Кинг

    3 5 Отговор
    Ехтранинова да я земе Бойкикев одново у дядяВаневата партиа!
  • 25 Нинова

    7 2 Отговор
    Ее субективният и обективният фактор за краха на партията. Всяка демократична държава има нужда от силна социал- демократическа партия и ако с БСП се захване един мъдър, честен, загрижен за народа, а не за пачките човек, има шанс партията да стане, каквато е нужна на хората.
  • 26 Комон сенс

    9 0 Отговор
    На социалистите им лиспва реална преценка на ситуацията.
    Те дълго време се изявяваха като единствена опция на всички които са недоволни от нещо по време на прехода.
    Но постепенно логично бяха създадени патриотични партии, после популистки и накрая центристки и прозападни, които също са недоволни.
    От тук насетне логично електоратът на социалистите отъня и се сви до твърдото ядро. А днес самото участие на БСП в управлението е сеирозен политичекси успех.
    Да, могат да се върнат на 500к гласа. Но това не значи, че 300к са някакъв сериозен провал. Докато има модерни алтернативи такъв резултат няма да е провал.
    Провалите на БСП са други - например това ,че те оставиха 15 години Мутрата да мародерства. Затова и хората гласуваха така, че да махнат режима, вкл и избирайки други иуграчи.

    Ако искат да си стегнат партията, трябва да игнорират временно пищящите връзкари, чиито семейства не са излъчили дпеутати, и да погледнат реално на нещата.

    Сега в урпавлението те могат да се докажат пред избирателите и да спечелят доста популярност. Ама за тази цел хората трябва да усетят истинска подкрепа. Това с колекторите и мобилните беше удар в целта. Може и още. Та само МТСП има влияние над живота на милиони българи.........

    Ето това значи модерна лява партия - да помагаш на нуждаещите се и на обшеството като цяло. А не задължително налагането на поредната либерална мода.
    Ако бесепарите решат че кой знае колко са се провалили и преприемат пълни промени, ще сбър
  • 27 Ха ха ха

    8 1 Отговор
    Въпрос . Защо ни занимават с глупости, а никой не иска да отрази новината , че СЗО казва за зелените сертификати, че не вършат никаква работа и трябва да отпаднат като неефективни и вредни за икономиката ?????
  • 28 Абсурдистан

    4 4 Отговор
    Поредна порция словесен буламач, който може да се замени с две думи - "тотална некадърност". Абсурдът е, че тази некадърна персона сега оговаря за икономиката на държавата! Боже пази България!
  • 29 БСП

    6 4 Отговор
    НИНОВА КАТЕГОРИЧНО ДА ОСТАНЕ НА ПОСТА СИ.НИКАКВА ОСТАВКА.ПОДЛОГИТЕ ИДЖЕНДЪРИТЕ ТОВА ЧАКАТ.
  • 30 !?!

    8 2 Отговор
    Беше грешка на Нинова да допуcка кировци и ДъБъ-та да яхнат протеста , който тя и Радев създадоха . Но може би натискът на щатското посолство в полза на креатурите им си е казал думата .
  • 31 даадаада

    5 0 Отговор
    Мъж при сeксолога:
    - Докторе, много обичам жена си...
    - Не, не, не сте за при мен, за психиатър сте!
  • 32 УРКО

    3 6 Отговор
    ПОДАВА ОСТАВКА ЗАРАДИ СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ИЗБОРИТЕ СТАВА МИНИСТЪР И ВИЦЕ ПРЕМИЕР КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА.....О СЕТИХ СЕ ТАМ ЛАПАЧКАТА Е ДЕБЕЛА.......КАК ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ......ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВИТЕ НИКОГА.......СРАМ..........
  • 33 КРОКОДИЛА

    2 4 Отговор
    НАТИСКА СЕ СЪС РАДЕВ - ВЪВ КАНЦЕЛАРИЯТА ..............................
  • 34 Graf Shahinski

    2 4 Отговор
    БСП, политическата сила, която вкара навремето страната в бунището на задния двор на Европа, се превърна в камикадзе на левицата, на справедливостта и солидарността. Нинова ще я довърши заедно със себе си. Амин!
  • 35 Шави Ийбанес

    0 0 Отговор
    Чао ,крокодил
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове