Last news in Fakti

24 Януари, 2022 06:17 1 738 20

От днес: В НС се влиза само със зелен сертификат или отрицателен тест

  • народно събрание-
  • зелен сергификат-
  • достъп-
  • отрицателен тест

Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание

От днес: В НС се влиза само със зелен сертификат или отрицателен тест - 1
Снимка: БГНЕС

За достъп в сградите на Народното събрание от днес ще се изисква зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията.

Това съобщиха от пресслужбата на Народното събрание.

По този начин достъпът до сградите ще се осъществява при същите условия, които важат за всички български граждани на редица обществени места. Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание.

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата. Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове.

Не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари. Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    66 3 Отговор
    Тия със сертификатите трябва да ги тестват на общо основание. Видя се, че сертификата е лист хартия който нищо не гарантира.
  • 2 Петър

    33 4 Отговор
    Това не важи за депутатите,важи само за служителите и журналистите в НС.
  • 3 Jacques Yves Moineau

    52 3 Отговор
    "...по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID..." Как точно зеления сертификат "превентира" (предпазва) от разпространение на ковид, при положение че е доказано че ваксинираните МОГАТ да разпространяват заразата?
  • 4 ха ха

    43 2 Отговор
    Вчера пуснах данните за Великобритания от правителствения сайт за последните 4 седмици. Заразените на 100 000 са повече при всички на възраст от 30 години нагоре за ваксинираните с една, две и три дози. Пуснах данните за 3 дози. Тъкмо гледам данните от Шотландия. Картината е същата - бустерираните имат повече заразени. За същата картина се споменава и в Албърта, Канада. Изобщо, зеленият сертификат би трябвало да вреди, защото дава право на придвижване на хора, които разнасят вируса и се заразяват по-лесно. На всичкото отгоре при бустрерираните предпазването не се зачита в първите 14 дни след имунизацията, защото още не са се увеличили антителата. Най-силен е ефекът около 45-тия ден. След това намалява... На кой бустер ще се спрете? На този въпрос не чакайте отговор от дърдорковците от телевизията. Имате глави на раменете си и сами си отговорете. На 4-ти, 5-ти или ще се боцкате докато можете?

    Коментиран от #16, #20

  • 5 ха ха

    30 1 Отговор
    И без да стресирам тези, които са взели решението да се ваксинират. Явлението ADE - усилване на болестта от антителата - е познато от опитите върху животни с други корона вируси (САРС1 и МЕРС) още от 2013-та когато се провалят опитите за създаване на ваксина. Фаучи много добре знае. Миналата година през декември, когато започна ваксинацията учените все още стискаха палци да не се появи при хората. Експериментите от трите фази още не показваха подобно нещо. Честно, предпочитам да греша.... и аз имам близки и приятели, които се хвърлиха да се ваксинират сляпо вярвайки на властите и наукизма.
  • 6 Хихи

    29 1 Отговор
    Сертификатът не пази! На депутатите трябва да се прави два пъти дневно PCR тест.

    Коментиран от #10

  • 7 Славчо

    32 1 Отговор
    Стига вече - цирка свършва след месец. И Каунчев и Катранджиев го знаят и го казаха.
  • 8 ковидиотин

    39 2 Отговор
    Киро ментата излезе по-голем страхливец и лъжец от банкянското влечуго
  • 9 илия

    37 1 Отговор
    Простотия .
    Ваксинираните също могат да пренасят заразата а пък теста е само за неваксинирани .
    Ще дойде време някои хора трябва да отговарят .
  • 10 ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хихи":

    Китайският тест, нали? Дето бяха на. ду пили американски демократи на летището при пристигането в Китай преди година да ги тестват. Официално посещение. Беше гениално! Из бунтовните сайтове мнението беше, че Си трябва да награди лекарят, който се е сетил да им приложи този тест с медал. Сега на този тест вероятно ще подлагат олимпийците ;)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само питам

    11 0 Отговор
    Кой ще плаща за работата на тия 2 лабораторни пункта? И кой ще плаща тестовете на депутатите без сертификат? Ще бъдат ли отворени лабораторни пунктове на входовете на всеки ресторант, пицария, кафене, училище и т.н? За един приятел питам.
  • 13 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Значи дупетатите няма да се разкарват до зоопарка. Директно през сурат книгата ще си лаят официално. Ще ми е интересно да видя, как Плащат за тест.
  • 14 Копейкин

    3 2 Отговор
    Аз ще вляза без сертификат
  • 15 Фен

    1 9 Отговор
    Е къв е проблемът? Те и от Възраждане си имат, а Радев е и с бутер! Иначе, само си говорят, да се харесват на избирателите си.
  • 16 Ваксиниран

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Ами виж и данните за умрелите. Ще се изненадаш! При 10 пъти по - голямо население, имат 1300 починали за седмица, срещу 530 тук!
  • 17 зАз

    3 0 Отговор
    От днес народно събрание няма.
    Минаваме на непосредствено управление.
  • 18 А ми

    2 0 Отговор
    Ваксайте се ве господа депутати
  • 19 емигрант

    4 0 Отговор
    Най-умната нация, най-можещата, най-знаещата, най-протестиращата и НАЙ-БЕДНАТА е българската защо така бе драскачи, някой може ли да ми обясни, как УМНА и ЗНАЕЩА нация е НАЙ-БЕДНА в ЕС и допусна почти всички африкански нации да я изпреварят за 32 години, а се сравнява за здравеопазването с най-силните финансово и здравно и ги наблюдава какво правят с пандемията ? Пандемията ли ви е проблема само бе умници, че сте ревнали за някакви сертификати, корупцията и беднотията от къде идват и как да ги преборите не ви интересува, но да ревете и скимтите срещу нещо което силните правят за да защитят здравето на хората си дори и да не е със 100%-тов ефект можете да охрачите, защо гледате все в чуждата паница бе, нали сте умници, как не видяхте като все се оглеждате настрани, че здравеопазването навсякъде в ЕС в държавните болници е безплатно щом имаш здравна осигуровка и да ревнете, че вие си плащате дори и марлите в болниците, ревете и искайте безплатно лечение в държавните болници бе овце, нали се осигурявате здравно, защо ви вземат пари за лечение като са ви взели вече за това ? С рев ли ще преборите корупцията която явно сега се отлага заради вас, че се занимавате с нещо което е без значение и ви е наложено умишлено за да ви отвлече вниманието от престъпленията на тези които ви направиха най-бедни ? Стадо сте както каза чекмеджето, затова сте лесни за управление !
  • 20 емигрант

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    16-ти посочи кои данни много по-важни не си погледнал, защо така, нали имаш "глава", или тя твойта си я скрил, че е много "умна" в гащите си ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове