Last news in Fakti

25 Януари, 2022 07:43 4 331 82

Ген. Събев: Неадекватна реакция на военния министър

  • ген съби събев-
  • реакция-
  • военен министър

Генералът подчерта, че позицията на страната по отношение на нарастващото военно напрежение е хаотична и неясна

Ген. Събев: Неадекватна реакция на военния министър - 1
Снимка: БГНЕС

Позицията на българския военен министър по отношение на конфликта между Русия и Украйна е меко казано неадекватна. Това каза генерал Съби Събев, първи представител на България в НАТО.
„От НАТО са казали, че няма да се ангажират в този конфликт с военно действие. НАТО предприема превантивни действия с цел деескалация и показване на решимост, ако Русия прекрачи някои граници. Действително целта е да се деескалира това военно напрежение, което Русия нагнетява от няколко седмици около Украйна. Досега България трябваше да има ясна позиция. Имаше достатъчно информация за това напрежение, което се нагнетява и е доста високо – почти на прага на избухване на военен конфликт. Добре, че днес ще има Съвет по сигурност. С министър-председателя. Надявам се той да изясни позицията на България в това отношение и нашето правителство да говори в един глас, а не чрез гласове на отделни министри с меко казано неадекватни лични мнения спрямо ситуацията“, каза още той пред "Фокус".
Ген. Събев подчерта, че позицията на страната по отношение на нарастващото военно напрежение е хаотична и неясна. „Трябваше КСНС да се събере при президента и да вземе отношение по този въпрос. Ние направихме някакви изявление, сякаш малко принудено, на фона на позициите на други страни. Румъния в това отношение беше пример. По думите му мерките, които взима НАТО, са превантивни и адекватни.

„НАТО действително вземат предупредителни и превантивни мерки, които са много адекватни в случая, защото постфактум няма ефект, ако стане тази инвазия от страна на Русия. За съжаление, много страни са на мнение, че тя е неминуема. Надяваме се, че с тези мерки, които взима НАТО, превеждането на своите сили за бързо реагиране в готовност и изпращане на някои малки елементи на Изток, включително нашата страна, нещата да тръгнат в обратна посока. Надявам се, че руското ръководство ще разбере посланията на НАТО и Европа, че една война ще бъде разрушителна за самата Русия“, каза още ген. Събев. Той изрази надежда за засилване на американския контингент в Ново село.

„Надявам се да се усили американският контингент в Ново село, ако САЩ вземат такова решение. Аз очаквам, в България да се разгърне една национална бойна група,. Подобна на тази, която в балтийските републики и в Пола. Румъния също работи по този въпрос. Крайната цел и необходимост е в напия регион да се премине от адаптирано към засилено предно присъствие. Това е крайно необходимо, тъй като напрежението е именно в нашия регион и това ще бъде напълно адекватна позиция в НСТО. Ние очакваме пристигането на малък авиационен контингент , който да засили нашите способности за отбрана на въздушното пространство. Ще пристигнат и отделни кораби в Черно море, за да се засили морското присъствие на НАТО. Това също е сигнал към Русия, че не трябва да се повишава повече ескалацията. Доколкото силите за бързо реагиране на НАТО са приведени в готовност, е възможност да се вземе решение да дойдат по-големи контингенти, ако нещата опират до избухване на военен конфликт. НАТО има достатъчно сили“, обясни ген. Съби Събев, пише dunavmost.com.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дън Бай

    134 8 Отговор
    Ооо, лудия шапкар!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    109 13 Отговор
    Само в Янев ми е надеждата да спаси семейството ми от огъня.

    Коментиран от #73

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    128 8 Отговор
    ПО ВРЕМЕТО НА ХАНОВЕТЕ И ЦАРЕТЕ НИ, ПЪРВО СА ТРЕПЕЛИ ГЕНЕРАЛИТЕ И ВЕЛМОЖИТЕ ....
    ...... ..... ТОВА ЧЕ Е ГЕНЕРАЛ , НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ Е ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #27, #64

  • 5 Раданч Татлъту

    106 7 Отговор
    А какво мисли по въпроса великият българин Росен Плевнелиев?🙉💋💋🙉

    Коментиран от #24

  • 6 Този Събев

    154 12 Отговор
    Българин ли е?
    И кой го направи генерал?
    Срамувам се че има такива българи американски подлоги

    Коментиран от #13

  • 7 Лост

    114 6 Отговор
    Ген. Събев да си отива в село Ж. Войвода да гледа мисирки.
  • 8 фАНТОМасс

    126 5 Отговор
    Тогава Съби да са запише доброволец за Украйна и ние лично ще го аплодираме за решителността му !
  • 9 Трайчо Трайков

    73 4 Отговор
    Аз се казвам Трайчо Трайков и съм кандидат за президент. Вице ще ми е Съби Събев. На предизборната ни кампания ще пее Панайот Панайотов, защото не можахме да си позволим Дюран Дюран.
  • 10 сертов

    12 100 Отговор
    Явно воения министър е руска подлога

    Коментиран от #34

  • 11 Дамаджони Уокър

    113 4 Отговор
    А ти умнико ще отидеш ли на първа линия да се биеш?Ще изпратиш ли децата си там, защото аз не! За чужда кауза и прищевки не!И Хитлер искаше да бъде единствен но не му се получи, та на Байдън ли?
  • 12 БОЗА

    105 5 Отговор
    Събчо,а познай,КОЙ е неадекватен,при положение,че Украйна не е член ни на НАТО ни на ЕС..."отбранителен съюз",а...член 5ти,а...айде мешката на рамо и отивай да спасяваш...България НЯМА работа между ЧУЖДИ ШАМАРИ...;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 13 СССР

    99 5 Отговор

    До коментар #6 от "Този Събев":

    Ми човека е завършил военна школа по комунистическо време, като член на БКП, клел се да брани социалистическата родина и Варшавския договор. Даже е специализант в СССР. Но след промените веднага го "хващат" американците и след няколко месеца обучение (и вербовка) в САЩ, вече е яростен атлантик и кариерата му потръгва.

    Коментиран от #31

  • 14 гулден

    10 67 Отговор
    Наоследък руската пропаганда е изправена на нокти,
  • 15 Зъби Зъбев

    90 7 Отговор
    Събев, повеждай соросоидите пишман атлантици към Крим, хайде, отивайте да го освободите и върнете на Украйна. Покажи че си истински генерал.

    Коментиран от #32

  • 16 Някой

    91 5 Отговор
    Аман от натовски генералчета. Дето първи ще изфейкат, когато руските ракети полетят към американските бази в България. И несамо към тях.
    Но американското посолство може би е подготвило места в евакуационните полети и за тях.

    Писна ми от продажници, дето се интересуват повече за интересите на маериканци, европейци, натовци, но не и за интереса на българския народ.
  • 17 Дядя

    77 8 Отговор
    Аман от еврогАйатлантици, като този и Соломончо с треперещата брадичка!Вместо да лижете Д-то на Ню Биг Брадър, да се бяхте погрижили за армията ни да мяза на нещо по-различно от сбирщина тембели!
  • 18 един от многото

    56 6 Отговор
    Генерале , мнението си е твое , но мнението на един военен не винаги е адекватно.Това се дължи на факта , че когато господ е давал ум на хората , военните били на маневри , той им го оставил на един мост , като се прибират да си го вземат , но те форсирали реката!

    Коментиран от #53

  • 19 резервист

    71 7 Отговор
    Абе, пенсио, какви мерки и теглилки бе джанъм? Има ли военна заплаха за страна членка на НАТО? Като е отбранителен съюз, що щът негови военни формирования в страни извън алианса, по границата с Русия? Политическите проблеми на Европа са теми за Европейският съюз, а не на НАТО. И стига си гледал в канчето на старшия! Хубаво са ти полирали гънките на мозъка в Брюксел.

    Коментиран от #26

  • 20 Обективно погледнато

    78 5 Отговор
    Никой не ни брои за нищо в тази ситуация. Събито се напъва сякаш нещо зависи от него. Помним Холандците колко пъти ни спираха по пътя за ЕС, и какво мнение имат за страната ни, сега щели да ни дават самолети. За тях сме една буферна територия която ще омекоти удара по тях.
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    70 5 Отговор
    Къф си ти бе?
    Излизай от кабинета и марш в Украйна да я защитаваш!
    Вземи и Сюлейман Пуси и Ленчето с кремчето попътно!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ф16

    8 63 Отговор
    България трябва да изрази ясна съпричастност към НАТО.А това че мурзилките не смеят да нападнот Украйна е друга тема.

    Коментиран от #47

  • 24 Лост

    33 6 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    А В. Симеонов дали е вече в Украйна? Нещо не се показва в последно време.

    Коментиран от #28

  • 25 АААА

    57 6 Отговор
    И тая помия била генерал :):) :) На какво си генерал като няма армия :) Аман от тюфлеци и предатели :)
  • 26 любител

    37 6 Отговор

    До коментар #19 от "резервист":

    абсолютно си прав нато няма работа там най малко пък краварите които искат да ни направят пушечно месо
  • 27 Българка

    10 29 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    То това което си написал важи и за Янев и фърчилото, те какви фурнаджииски лопати са, какви предатели са.
  • 28 БОЗА

    26 2 Отговор

    До коментар #24 от "Лост":

    Злите езици разправят,че бил в новобрански център и тичал с някаква релса...това,кога не бил непоряд в кухнята... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #38

  • 29 ХАН КРУМ

    50 4 Отговор
    НПО на паси не спира да каля българските министри , президент и институции. те явно считат ,че след като са се продали и са се превърнали в сугинаж на сащ,трябва да го правят всички.жалко , че този и шаламанов, са носили униформи на офицери в армията.. срам и погнуса.

    Коментиран от #33

  • 30 наблюдател

    43 6 Отговор
    "Досега България трябваше да има ясна позиция." и кое налага територията да си слага з.а.дника там, където не му е мястото, бре, чорап с.м.радлив?
  • 31 Дърт клоун

    44 5 Отговор

    До коментар #13 от "СССР":

    Събчо още от лейтенант е известен с прякора Съби - Саблята. Като млад дихател някой го излъгал,че като иде на първото си назначение му се полата сабля и той веднага отишъл да си я търси от АВ на поделението. Събчо е яростен милитарист още от съветско време. Като се беше върнал от академията в СССР се фукаше и разясняваше какви велики фронтови настъпателни опрерации е бил пранирал като слешател по карта на Западноевропейския театър на военните действия. Клоун си беше още от Тошовото време.
  • 32 Да не

    27 4 Отговор

    До коментар #15 от "Зъби Зъбев":

    Забрави пасито
  • 33 МутраФонова

    5 13 Отговор

    До коментар #29 от "ХАН КРУМ":

    Молодец! Так держать !
  • 34 гошо

    38 4 Отговор

    До коментар #10 от "сертов":

    има подлога в случая. но не е руска. и не е военният министър. а е натовска и е цитираният паркетен "женерал".
  • 35 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    31 5 Отговор
    Защо никой не казва , че не сме "източния фланг" на НАТО, а сме на ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ на НАТО ‼️
  • 36 Теодор

    35 6 Отговор
    Генера ли? друг път! Този явно не е полагал клетва, да служи на народа си! явно американските интереси са му на сърце! Ще вкарва войски на НАТО, кои точно- турски, гръцки, ангийски, американски? и срещу кого? тези , дето си дадоха живота, за да сме свободна , българска нация със собствена държава! всички гореизбоени са воювали с нас точно срещу това! а сега такива продажни кириякстефчовци ги канят да дойдат тук, с въоръжението си! Нима някой мисли сериозно, че чужда войска ще се бие заради нас? Няма такова нещо, ще хвърлят бомби и ракети отдалече, приятелски огън по нашите глави! Само българската армия е единствната вярна защитница на родина и народ! не надрусани , полово неопределени наемници! генерал, тоя за редник, миещ баките в кухнята не става, за диско жокер е най- подходящ! ( за незнаещите, това е човека от наряда, който мие тоалетните 24 часа)
  • 37 1111111

    26 4 Отговор
    Мнения като на този са напълно излишни. Все едно по времето на соца да се даде публичност на човек от политбюро, които има критично мнение. Просто такива ги четете и не им обръщаите внимание - те са "главни" безгласни буквички от азбука, която никой не използва.
  • 38 Брадвата

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "БОЗА":

    Тича към Аспаруховия мост ли?!

    Коментиран от #39, #55

  • 39 БОЗА

    11 2 Отговор

    До коментар #38 от "Брадвата":

    Ако е така,значи си кара единичното обучение на "Пясъка"... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 40 big

    23 3 Отговор
    Няма нищо по-лошо от неудовлетворен бивш "комунист", това не го казвам заради партийната принадлежност, а заради това, че: навремето във военните училища се натискаха и правеха хиляди лупинги, само и само да ги приемат в партията, това беше индулгенцията за бъдеща кариера! Знам го, защото бях във военно училище, но не военен профил! Да не забравяме, че по него време да влезеш във военно училище се правеше сериозна проверка на потеклото и отношението към партията на родители и роднини! В този смисъл, този човечец явно с фурнаджийското си поведение е станал генерал, а най-лошото е, че не разбира реалното състояние на нещата и генералските си пагони е получил като: ББ, Атанасов, Гяуров и др.
  • 41 Сандо

    21 3 Отговор
    Ау,натовецът пак се е превъзбудил !За охлаждане на обхваналите го милитаристични страсти да му се наложи наказание по десет пъти на ден да чете за бойните способности на новите руски оръжия.А за повишаване на моралната му същност да повтаря като мантра Божията заповед:Не лъжи!
  • 42 Верно е

    5 30 Отговор
    От 100 години откакто бе извършен Превратът, наречен Октомврийска революция, РУСИЯ не е нормална държава и се опитва чрез военни заплахи, окупация, насилие и износ на революции , шпионаж и поддържане на огнища на международния тероризъм/ защото тероризмът на практика е средство на комунистите и безжалостната тактика при болшевиките да не подбират средствата за постигане на своите цели/ с раздухване на пожара за световната революция и с чудовищния национализъм на сталинската епоха, потъпкващ човешките права и другите държави, Русия си създаде само врагове и стана най мразената в света държава и символ на "Империята на злото"!
    Все още нормалния свят не вярва че ПУТИН като диктатор, да е толкова много полудял от мегаломанията си за власт и за величие като Хитлер, че да не се съобразява с останалите държави и да е толкова неотстъпчив в подготовката си за инвазия в суверенна Украйна че да е решил , че може да води война срещу целия демократичен и цивилизован свят, разчитайки на подкрепата си само от диктаторските режими и накрая да бъде размазан и да свърши като Хитлер..??!!

    Коментиран от #45

  • 43 Gray Heron/ Сивата чапла

    23 3 Отговор
    Американците не искат да воюват, а нашенци се наредили!
    Пълководците са ясни!

    Коментиран от #48, #51

  • 44 Gray Heron/ Сивата чапла

    10 3 Отговор
    Военни звания
    Лейтенант (28 август 1975)
    Старши лейтенант (22 септемв 1978)
    Капитан (29 август 1982)
    Майор (22 септември 1987)
    Подполковник (1 октомври 1991)
    Полковник (4 май 1996)
    Генерал-майор (3 май 1999) (1 звезда)
    Генерал-майор (7 юли 2000) (2 звезди)

    Не обръщайте внимание на датите преди 1989
  • 45 Gray Heron/ Сивата чапла

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "Верно е":

    ?
    Куку!
  • 46 ревливото еврейче

    22 2 Отговор
    Генерале, събери краката, изправи наведения стоеж с широко
    разтворените бузи и бегай в някой краварник за указания.
    Бегом марш !
    Остави. Забрави си манерката.
    Бегом...
  • 47 Gray Heron/ Сивата чапла

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "ф16":

    Натовци, демек американците водят диалог с Русия, а ние вече вдигнахме гълъбите!
    Засрамете се поне малко, чак пък толкова подлизурство!
  • 48 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #43 от "Gray Heron/ Сивата чапла":

    Реално ето каква е ситуацията: Авериканците не искат война с Русия/ с тия 4000 войници ,6 кораба и 5 самолета разпределени в три държави е смешно да се твърди подобно нещо/, Русия не иска война с Украйна/ така твърдят,а и имат разположени едва 120 000 войници по границите си/, Украйна мъцат нещо, като че ли почват да бият отбой, а Ганю Балканю иска да воюва,само за война говори.
  • 49 9689

    14 1 Отговор
    Събе,нищо не става от тебе.
  • 50 Ген Събев? Ти Български Генерал ли си!!

    19 3 Отговор
    Или само Натовски, Атлантик?? Продал си се отдавна и ти! Такива, като теб Предатели на България искат да ни вкарат за Пушечно месо при евентуален конфликт!! Б О К Л У К!!

    Коментиран от #54

  • 51 Вълк

    3 14 Отговор

    До коментар #43 от "Gray Heron/ Сивата чапла":

    Не американци са заплашени а ние, а и с тези руски подлоги като Прецедента ни работата е на война

    Коментиран от #75

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хахаха

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "един от многото":

    А мунчо е яхал миг 21 и даже и по реката не е минал. След поредната "предпоставка за катастрофа" у него останала само злобата и замъглила и без това слабия му капацитет за мисловна дейност.
  • 54 Жигули

    3 12 Отговор

    До коментар #50 от "Ген Събев? Ти Български Генерал ли си!!":

    Като беше в Варшавския договор пушечно месо ли беше. Толкова сте елементарни , с такива Гешев трябва да се заеме единствената работеща все още институция
  • 55 Лост

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Брадвата":

    Не към моста в Бургас.
  • 56 Стига вече

    11 2 Отговор
    Всички от една известна хранилка се обадиха.Има защо.Като ви спрат кранчето, ще се наложи да работите.Закривай НПО на един изкуфял дядка.
  • 57 Джеймс

    3 2 Отговор
    Пак патриотични игри- не наиграхтесе. Чантаджии в миманса с нищо не допринасящи за духа на българската армия!
  • 58 Дебил

    5 2 Отговор
    Сега чакам Ирландската пастирка и еврейския вехт наркоман да се изакат по темата.
  • 59 Дядо Гъдю

    6 1 Отговор
    Аман от генерали,математици и професори.
  • 60 И. Иванов

    5 2 Отговор
    "Български генерал" отдавна е само почетна длъжност.
    Генерали без армия!
    България трябва да пази неутралитет, защото иначе лошо ни се пише!
    А тия подкрепления от Испания и Нидерландия е достатъчно да срещнат три Су35 и да се приключи с усилването в предни позиции от страна на НАТО.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Радой

    4 2 Отговор
    Генерали-атлантици смели
    с гащи пожълтели
  • 63 Правилно!

    4 7 Отговор
    Трябва ясно и категорично да съобщим на руснаците, че започнат ли да правят бели, ще им връщаме временно и постоянно пребиваващите тук за винаги с еднопосочен билет. Както и всички русофили, ще им ги доставим безплатно, с чартър, да ги наградят с медали и да си ги отглеждат там.

    Коментиран от #67

  • 64 СЛОНА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    А СЕГА ЩЕ СТАНЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!
    ЩЕ ОСТАНАТ САМО В ПРИКАЗКИТЕ!!!..
  • 65 AМАН ОТ НАДУПЕНИ ГЕНЕРАЛИ

    5 2 Отговор
    Събев твойта кариера май е само по линия на Партията. Независимо каква е . БКП, СДС, ГЕРБ.
  • 66 АЛОУ ГЕНЕРАЛА

    4 2 Отговор
    вземи се в ръце и не приказвай опорките на КОЗЯК. Техните действия са за САЩ, но тук е БЪЛГАРИЯ
  • 67 Диоген

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Правилно!":

    Тук не става въпрос за русофили и русофоби.Въпросът е колко процента от вътрешния продукт на България идва от туризъм?Какъв е делът на летния туризъм и къде се осъществява той?Тук даже не стои въпросът дали желаем да участваме в операция,,Пушечен Бекон" и каква роля ще играем в нея!
  • 68 ДОБРЕ, ЧЕ МАХНАХМЕ ГЕРБ

    7 3 Отговор
    Ако тоя индивид бе станал военен министър кой знае колко поразии щеше да направи
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Калъчев

    11 4 Отговор
    Жалко американско мекере, един от многото активирани от козяците предатели и техни агенти: тоя, Ненчев, Шалом-анов, Тогарев, Гяура, мутраджиите от СИК, Митофф,... Всички говорят за отговор на НАТО. За да дрънчите за отговор, трябва да има заплаха за нападение на страна от НАТО, а най-вече на България. Има ли такава заплаха? - Няма! Заплахите са между субекти от бившия СССР, който жидоянките разбиха в 90-те години. Сега да си сърбат попарата, след като РФ се въздигна и укрепна дотолкова във военно отношени, че янките да не могат да им въздействат, а да се плашат от междузвездни войни, с каквито от жидохоливуда им пълнят картуните всяка вечер по стията "Х". България не е заплашвана от тоя конфликт, нито от една от двете противоборстващи страни, те с ерепчат едн ана друга. Едната е държава с многовековни традиции и своя военна мощ, другата е сурогатно измислено образование, изтръгнато от границите на първата и обработено като васална територия, управлявана от вербовани и продажни марионетки. След като България не е заплашвана от война от тези две страни, защо да дърпаме дявола за опашката и сами да вдигаме напрежението. Ние нямам интерес. Интереси имат световните жандарми, империалистите от САЩ. Вън янките от България, от Ново село и стара Варна! Ние искаме спокойствие, а не канонерки. Янки гоу хоум. Който иска да воюва, да ходи доброволец в Донбас, да влиза в окопите и си предплати цинков ковчег за парцалите му, ако ги намерят измежду прахоляка от взривов
  • 71 ЦарВул

    1 3 Отговор
    Прав е мвинистър Янев!!той е от стара коза яре и знае,че на НАТО не му стиска да ЗАПОЧНЕ ВОЙНА,А САМО продължава да дразни руския мечок!!Да си спомним к,во им каза ЛАВРОВ:НЕ ПРЕСИЧАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ НАЧЕРТАНИ ОТ НАС ИНАЧЕ "ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ/СТИГНЕ/по БОГОМИЛ РАЙНОВ/!!ТОЛКОЗ ПО РУСИЯ И ПОКРАЙНИНАТА И ВОЙНАТА!!!
  • 72 Предател

    3 6 Отговор
    Янев е човек на Кремъл Той иска да свали гащите на Българската Армия и неговите господари от Москва да ни прегазят без съпротива

    Коментиран от #74, #76

  • 73 Смешко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Моли се,запазването на семейството ти да не зависи от такива като Янев!
  • 74 Пропуск

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Предател":

    Забрави на споменеш и началника му!
  • 75 Gray Heron/ Сивата чапла

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Вълк":

    Че и плюс сложих по погрешка на абсурда дето си снесъл Вълчо.
    От какво си заплашен, бе чакал?

    Я питай обикновения украинец какво мисли за Зеленски?
    Колко е рейтинга му на тоя клоун жалък?
  • 76 Gray Heron/ Сивата чапла

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Предател":

    Русия напада България, така ли?
  • 77 Един Българин

    2 1 Отговор
    Г-н Генерал,
    КАКВО говорите?
    Кой сте вие? – и какво сте направили с Българският ген. Събев?
    „Надявам се да се усили американският контингент в Ново село, ако САЩ вземат такова решение. Аз очаквам, в България да се разгърне една национална бойна група… „
    1. България е член на НАТО!
    2. В България няма военни бази на НАТО!
    3. Безплатните военни Български бази на САЩ, една от които е тази в Ново село – дето я цитирате е чужда територия! Тя е окупирана от САЩ и те не плащат дори толкова, колкото плащат на всеки ЩАТ във всяка военна база на всеки Щат от САЩ.
    4. После: Числеността на Руската погранична армия е многократно по-малка от тази на Украйна и е насочена срещу разполагането на военни сили на САЩ в Украйна, както и на военна помощ на Украйна, която на тях не е необходима но за вас и САЩ е жизнено важна.
    5. ПАЗИТЕ американската тръба в Украйна за ГАЗ-та предназначена от Русия за ЕС и искате безплатна военна база в Украйна, като се надявате тя да е Севастопол в Крим, НО ТЯ Е РУСКА!. Както ви заобиколиха със северен и южен поток и САЩ са бесни.
    6. Истерията се разпалва от САЩ, чрез ВАС, НАТО, и други колонизирани държави. Да не би ЕС да са отзовали дипломати от Украйна. България и ЕС продължават да плащат въоръжение на Украйна за 200 милиона долара, което САЩ краде от България и ЕС и подарява на Украйна.
    7. САЩ унищожава България и ние не трябва да допускаме колонизация. Ако сте генерал би трябвало да знаете колко военни атаки направиха САЩ срещу Ру
  • 78 Един Българин

    3 1 Отговор
    7. САЩ унищожава България и ние не трябва да допускаме колонизация. Ако сте генерал би трябвало да знаете колко военни атаки направиха САЩ срещу Русия от България.
    8. Накрая ще излезе така, че РСМ ще откаже да се бие с Българската армия срещу Русия защото сме фашисти…
    Не забравяйте, че САЩ е първата и единствена страна в този свят използвали атомно оръжие срещу мирни градове.
    Не забравяйте че САЩ върнаха в ковчези Български войници загинали от „приятелски“ огън.
    Не забравяйте кап. Списаревски, по достоен от ВАС хилядократно.
  • 79 Зъби Зъбев

    0 0 Отговор
    Аз даже много обичам Америка!
  • 80 Шемет

    3 1 Отговор
    Шемет като лейтенант ,шемет като генерал,шемет като пенсион
  • 81 фбр

    3 1 Отговор
    Поредният книжен ястреб! Аман от ненормалници ! Сто на сто е бил преди това член на БКП !

    Коментиран от #82

  • 82 По точно

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "фбр":

    По точно щабен плъх,защото Събчо е завършил "щабни ВВС" като специалност и подобна на Шарлатанчо и Тагарчо на самолет се е возил само като пътник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол