Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 12:43 2 423 35

Петър Чолаков: Грешките на ПП ще се пишат и на Радев

  • петър чолаков-
  • пп-
  • дпс-
  • румен радев

ДПС се опитва да открадне знамето на промяната, смята политологът

Петър Чолаков: Грешките на ПП ще се пишат и на Радев - 1
Снимка: БГНЕС

Младостта често пъти е съпътствана с неопитност, а за съжаление и с наивност. За това се плаща много тежка цена в политиката. Тъй като за добро или за зло българските избиратели свързват „Продължаваме промяната“ с президента Радев, грешките, допуснати от ПП, ще се пишат и на президента Радев. Това каза в интервю за БНР политологът Петър Чолаков. Той коментира разногласията между президента и премиера, които вчера си отправиха реплики.

„Ситуацията може да се интерпретира по два начина. Едната интерпретация, видяхме в медии, близки до предишните управляващи и се лансира от анализатори, които не харесват сегашното управление: ето, най-после дойде този раздор, за който предупреждавахме от месеци – между президента Румен Радев и Кирил Петков. Аз имам друга интерпретация – добре, че по висшите институции в България не се говори по всички въпроси с един и същ глас, хубаво е, когато се чуват различни мнения и има критика, базирана на факти“, посочи Петър Чолаков в предаването „Преди всички“.

„Петков трябва да бъде доста по-внимателен, защото има младежко дръзновение, включително при посещението в Северна Македония“, смята Чолаков, според когото предупреждението на президента е било добронамерено.

Според него жестът на държавния глава на РСМ Стево Пендаровски чрез срещата му с ОМО „Илинден“, „една много странна организация, която практически може да бъде определена като сепаратистка“, е „меко казано провокация спрямо българските институции“.

Относно реакцията на премиера Кирил Петков след критиките на президента Румен Радев политологът отбеляза:

„Отговорът на Петков показа, че г-н Петков няма да бъде воден за носа, ако някой е смятал това нещо. Че имаме президент, който дирижира или ще дирижира редовното правителство в България. Тази теза отпада.“

Предлаганите от ДПС промени в Конституцията са опит да бъде откраднато знамето на промяната, подчерта Петър Чолаков.

„Това, което от ДПС се опитват да кажат, е – партиите на промяната не са четири, партиите на промяната са поне пет и една от тези партии е ДПС. Защото тези промени, които те предлагат, много от тях, съвпадат с това, което се лансира като идеи и от ПП, и от президента.“

„Това е опит на ДПС да подмени политическата реалност. Нещо, което е много добре познато в психологията – тази техника се нарича „затъмняване“. Българският народ го е казал много точно – правят ни на луди. Аргументът на ДПС е много хитро поставен“, допълни Чолаков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    21 15 Отговор
    Естествено, нали фатмака им беше акушерка.

    Коментиран от #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 pepi777

    11 13 Отговор
    Малко градивна критика от Радев и по-скоро да разберат какво е искал да им каже, а да не го нападат!
  • 4 FEFE

    16 5 Отговор
    ДъПъСъ може само да крадЪт хихи
  • 5 ОТ НАРОДА

    18 5 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ПРИКЛЮЧИХА С ПОЛИТИКАТА, НЕ СТАВАТ. ЗА ПОСМЕШИЩЕ СА ГАНЬОВЦИТЕ.
  • 6 Име

    23 5 Отговор
    Хайде да приключат с играта, добро ченге-лошо ченге! Прекалено изтъркано и пошло. Ясно е, че нито Киро е читав, за президента дори не искам да пиша.
  • 7 гражданин

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    на кой му пука за теб бре
  • 8 Кирчо и Кокорчо

    12 5 Отговор
    Г-н президент, чувствайте се поканен на нашето изнесено заседание в Горна Баня. Вашите и наши фенове ви очакват. Ще се раздават гевречета от комсомолската организация към БСП, ще има пълна програма.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 МУНЧО

    12 4 Отговор
    Супата е вряла, ще си я сърбат заедно,
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ха ха ха

    11 4 Отговор
    Пингвин облечен в костюмара.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гладни

    11 3 Отговор
    Каква младост, каква наивност? Треперят от алчност завалиите, така са научени.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 МУНЧО КИРЧО И КОКОРЧО

    4 5 Отговор
    ТЕ ОКРАДАХА КАКВОТО ИМА, ЗА ДПС ОСТАНА ХУРКАТА. ДРЪЩЕ ИМ ЦЪРВУЛИТЕ.
  • 17 фатмаков

    12 4 Отговор
    На физиономията му пише, лицерер.
  • 18 Танев

    8 2 Отговор
    Грешките във външната политика го отнася бъдещето на държавата.
  • 19 Да ама

    7 3 Отговор
    Докато дойдат президентските ще има поне още два пъти парламентарни,
    който не вярва да си пие ,,пирамема,,
    или там каквото трябва против забравяне.

    Коментиран от #25

  • 20 ОСТАВКА ФЛЪЖЦИ

    12 5 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, 120 ДЕПУТАТА И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИЯ, НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТИЯ ЛЪЖЛИВИ ПРАХОСНИЦИ.
  • 21 ОТ НАРОДА

    6 6 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РАДЕВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ.
  • 22 Българка

    3 3 Отговор
    ДПС не са носител на каквато и да е промяна. Дори с внесените предложения за конституционна промяна в съдебната власт, пак прозира само имитация за такова желание, а реално замазване и продължаване на статуквото. ДПС предлагат мнозинството на съдиите във ВСС да има две колегии. Съдийската да е с 1 съдия повече от политическите чантаджии, а в прокурорската прокурорите да са с 1 по-малко. Да не забравяме, че това е СЪДЕБЕН, А НЕ ПРОКУРОРСКИ СЪВЕТ. Според мен съдийската колегия трябва да е само от съдии, избрани от съдии, а в прокурорската да има политически избрани, да има прокурори, но и наравно адвокати

    Коментиран от #31

  • 23 Българка

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Гербераст не срами името Българка. Радев е държавник и не ти е фатмак. Но слугите на бойковата шайка толкова си можете
  • 24 Stako

    0 6 Отговор
    Г-н Радев, Вие избързахте. Не се месете на този етап. мля Ви.......Ваш фен.
  • 25 Да ама

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Да ама":

    Президентът има по конституция само два мандата. Така, че може да си критикува колкото си иска.Той каза, че ще е коректив на всяко правителство. Всички слухове идват от гербавите мафиоти, както и от ДПС.
  • 26 Гошо

    4 4 Отговор
    На тоя политолог ,да му кажа ,че хората не са толкова загубени и могат да направят разлика между Радев и Петков
  • 27 Експерт

    7 4 Отговор
    Моля ви стига глупости,за каква младост говорим при днес празнуващият ни министър председател,та той си боядисва оредялата,гелосана косица вече,което не присъщо на младите хора.Да не говорим за "уменията му" по български ези,за английския-но комент.Това е най-голямото недоразумение в новата ни политика.
  • 28 ььь

    0 5 Отговор
    Дьпьсьето много мразят президента и ПП.
  • 29 Анонимен

    6 1 Отговор
    Радев да не се прави на шушумига . На 100% е отговорен че сложи това недоразумение Петков в парителатвото за да му създава имидж . И всичко това знаейки кой седи зад него и какви повели ще изпълнява.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Щом и пенсионерките започнахте да разбирате от право, ние адвокатите да станем музиканти?!! Разбираш от право колкото едно дългоухо от духова музика и предложения правиш.
  • 32 Ча,, ча,, ча

    1 1 Отговор
    На гевречетата Кирчо и Кокорчо и упрвителят им Спецов честит празник. А за Рундю, ти байно затова държеше да има само машинен вот за да изманиполирате мадуранските машини и да сложиш начело тези п,,,,,, си за да можеш да ги командориш и да првят това което казва посплството на САЩ и твоите 25 съветника ДС офицери. За цените на петрол, ток, газ, хранотелни и нехранителни продукти и строителни материали, за страшната спекула си виновен само ти Радев, злобно и отмъстително соц офицерче. Счупи държавата б,,,,,, ук.
  • 33 Анонимен

    0 1 Отговор
    Давай кире, че много селяния има Асене, Лорер. Лорер чупи тъмомера при Цветанка Ризова. Еродит евреин. Много умни хора има. Избирайте мацки. Напомнят ни за съучениците завършили на запад, но завинаги устроили се на запад. УСПЕХ Кирчо и Асене И Лорер и всички млади и еродирани
  • 34 Ингилизова, Петър Чолаков все на

    0 0 Отговор
    ХРАНИЛКА на ГЕРБ!! Друго не може да се очаква да пишат, платен Слугинаж!! Платени Мисирки!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове