4 Февруари, 2022 06:42 1 257 29

Божанов: По-важно е да свършим работата по електронното управление, а не какво е похарчено преди нас

  • божидар божанов-
  • министър-
  • електронно управление

След 4 години гражданите ще могат на практика да заявяват всичко от администрацията по електронен път, заяви министърът на електронното управление

Божанов: По-важно е да свършим работата по електронното управление, а не какво е похарчено преди нас - 1
Снимка: БГНЕС

"След 4 години гражданите ще могат на практика да заявяват всичко от администрацията по електронен път".

Това заяви пред БНР министърът на електронното управление Божидар Божанов:

"Ще спестим разходките между едно гише и друго дори в рамките на същата администрация, за да пренесем удостоверение или бележка. Ще имаме по-удобни за използване електронни услуги, защото ние в момента имаме някакви електронни услуги на парче, но удобството на тяхното използване, както заради самия потребителски интерфейс, така и заради липсата на електронна идентификация, не е задоволително".

Божанов коментира и темата за средствата, които са изразходвани в електронното управление:

"Има числа в пространството като 2 милиарда, 3 милиарда. Аз не се наемам да се подпиша под тези числа, защото е много важно какво точно мерим, но всъщност нашият фокус в момента е да свършим работата, която не е била свършена, а не непременно да видим парите, които са изхарчени".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    20 2 Отговор
    Важни са и двете.

    Коментиран от #21

  • 2 Абе ей. Говорилновци.

    17 2 Отговор
    Нищо не разбирате пт дигитализация! За да почнете с нея. Първо трябва да осигурите на всеки един гражданин електронен подпис, който да се гарантира от банка. Прескачате нещата аматьори.

    Коментиран от #22

  • 3 гадно

    26 1 Отговор
    На "гол г.з, чифте пищови" това, че 2 милиарда лева са потънали не било важно, тия се правят на по-големи паралии и от Рокфелер.

    Коментиран от #5

  • 4 Ще ти кажа какво е важно

    17 3 Отговор
    debiл:
    1. Вие да си свършите работа с дигитализацията.
    2. Вие да съдействате на комптентните органи да се разкрие какви пари са похарчени преди и за какво (то е ясно че е за нищо) и виновните томита да бъдат маказани.
    Така че не започвай отначало по тънката лайстна да ни работиш.
    Това не ти е просто един частен софтуерен проект.
    Тук става въпрос и за държавност да се възстанови в тая държава.
  • 5 Като им гледам нагласите и чета

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Идеите им. Май още ще потъват.
  • 6 Ковидиотин

    9 0 Отговор
    Най-накрая кукловодите решиха,че освен крадене трябва да се свърши нещо и го възложиха на внуците
  • 7 В натура

    5 0 Отговор
    А селяните, ще могат ли?
  • 8 Механик

    12 2 Отговор
    Или казано инак: "Сега в важното и ние да крадем. Няма значение, че ви излъгахме,че ще търсим сметка на крадците"
  • 9 Божанов?? Ти на луд ли се правиш или си

    16 3 Отговор
    Действително такъв?? Дончев и ГЕРБ "Усвохиха" Милиард лева, колко точно, ще кажат запознати, ЩЕ махнем с ръка и щекажеме"кой крал Милиард, крал, какво толкова, продължаваме на татък?? Това ли искаш Божанов, в кой" отбор играеш!"??? Наглец си Божанов, захранват те Яко от някъде!!!
  • 10 ха ха

    3 2 Отговор
    както заради самия потребителски интерфейс, така и заради липсата на електронна идентификация, не е задоволително". / чипче тук , чипче там , важно е отровата да се преглътне с мед
  • 11 Българка

    7 2 Отговор
    Не ми е ясно , защо точно след 4 години! Защо си давате нереалистични срокове? На всички ни е ясно, че няма да изкарате до 2023г, на вас също. По-добре започнете, роботете усилено, ама така че да виждаме резултати и евентуално може и да ви изберем отново (някои от вас), за да направите това което ни се обещава от над 15 години.
  • 12 дядото

    6 1 Отговор
    разбира се.похарчените пари са без значение.нали народа плаща,не вие от партиите и властта.дерзайте наглеци
  • 13 Те хората един

    4 1 Отговор
    Документ не могат да попълнят
    По опашките пред гишетата и непрекъснато питат, та електронно ще се справят.То си трябва също време, компютърна грамотност над средната, да сканираш документи, да имаш карта да плащаш, 3D парола за тая карта, да си качваш данните навсякъде и ред други тех. умения. Интересно ми е колко % от населението ще се оправят
  • 14 Много сте ми смешни,

    4 1 Отговор
    Щото пак ще си ходим на гише....
    Например. Искаме ел.скица за имот.Влизаме в кадастъра и гледаме, че нашият апартамент е на 6 етаж, пък този по НА е на 5 ия. За 20г му променили етажа, щото нямало вече 0 етаж.Чудиш се, това моят апартамент ли е и тичаш да питаш на гишето на Кадастъра.
  • 15 Дамаджони уокър

    5 1 Отговор
    Смешни и жалки сте.Всичко мара втасала до това стгнала.Пак ще си ходим по гишетата , но може би е по - добре , като знаем как са защитени личните ни данни.Течове колкото искаш , а виновни няма , даже и бонуси получиха .
  • 16 ЕкспериментаБГ

    3 1 Отговор
    Този въобще не е наясно за какво става дума,след американските лаборатории експеримента с българския народ продължава.Явно Мосад и ЦРУ дърпат конците на канадското лакейче.Не си мислете че това министерство ще служи на народа,за да му пести време от отвратителните чиновници,работещи на гише.Това е задължение на всяка фирма и ведомство,да има алтернативен варинат,който да осъществи улеснение на клиента по електронен път,но когато тази услуга се контролира от едно министерство,без да е необходима заповед от прокурора,опитните зайчета-клиента,стават информационна банка,от която измисленото министерство ще черпи данни за всеки,заобикаляйки закона за личните данни.На някой може да му прозвучи като конспиративна теория,но ако нямат достъп до личните данни за какво им е такова министерство.Това е стара мечта на ЦРУ и Мосад и в момента благодарение на еврейчето Лорел,и канадската ливада Петков,мога да предполагам,ще сме първата държава с такова министерство,което вместо да има наименование ГЕСТАПО,ще се нарича Министерство на електронното управление.Все едно да прекръстиме руската атомна ракета Сатана,която е способна да унищожи цял конинент като Австралия на Метод за отделяне на енергия.Как ви звучи,човеколюбиво,нали?
  • 17 ежко

    2 1 Отговор
    Важно е да се види къде са потънали парите и виновните дето са ги прибрали и не са свърщили работата -да ги върнат, а тези дето са им ги дали -да посетят затвора!Това се нарича кражба - да прибереш пари и да не свършиш работа!
  • 18 Българка

    3 1 Отговор
    Питам защо сегашните управляващи не осветяват вече корупционните схеми на бойковото управление? Важно е да си вършат работата, но българите питаме къде потънаха милиарди наши оари. Дали, ако оберат дома на тоя министър, той няма да се интересува кой е крадеца и къде са парите?
  • 19 ДаАмаНе

    1 1 Отговор
    Нещо не схващам идеята за това министерство.В Европа а и във всяка уважаваща себе си държава,всяка фирма или ведомство,които обслужват клиенти,са длъжни да го правят и по електронен път,без да има таккова министерство.От друга страна, да има някой,който да контролира работата на всяка фирма по електронен път,е нарушаване на закона за личните данни.което може да стане само от следствен орган и то със заповед на прокурор....Къдем е уловката.Легендата за пестене на време на хората,която се опитват да ни пробутат ми звучи като "Наличието на бази на САЩ ,ще спират руските ракети",което на практика е точно обратното.Ако този проект се осъществи,бъдете сигурни че ако имате и Алекса в къщи или друга алтернатива за гласова команда,от министерството ще знаят и кога си палите лампите или си гасите телевизора.А това че стадото в парламента гласува официален и разрешен контрол над всеки гражданин на България не ме учудва.Едните са корумпирани а останалите тъ пи,и въобще не мислят, какво седи зад това.

    Коментиран от #20

  • 20 Мислещ

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "ДаАмаНе":

    Принципно си прав.Ако не могат да влизат в данните на всяка фирма,как ще осъществяват контрол.Ако имат право да влизат, нарушават закона за защита на личните данни.Пълно противоречие.
  • 21 днес

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Който откраднал - откраднал, важното е и ние от ПП да ПП (приберем пари) Този защо не си е дал оставката след теча на лични данни от Агенция по вписвманията - нали сме електронни и явнии..... Да му имам зализаната прическа...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 читател

    0 0 Отговор
    Успех. Дано успее.
  • 26 Минева

    0 0 Отговор
    Важно е!!! Като мислиш че не е важно не ставаш за поста си.
  • 27 Мазникоооо

    0 0 Отговор
    Махай се! Полинси там по форумите с дебилите и не ни занимавай с болния си мозък, съставен от две мозъчни клетки!
  • 28 Фен на $

    0 0 Отговор
    От както въведоха компютрите затънахме в бумащина от хартия..Все още има места с компютри произведени преди 20 години и е пълно със сривове на системите поради мрежови проблеми от типа на кабели напрежение и други устройства.И не на последно място хората от гишетата се преместват вътре и почват да правят други проверки и справки по аналогов начин което не е целта тази реформа но се получава този резултат
  • 29 Божанов ти Лобираш за Крадците преди теб

    1 0 Отговор
    Кой крал Милиард Крал!! Така ли Божанов!! За тези пари много хора са работили, плащали са данаци, делили са си от залака!! А ти Зелено тикве, мястото ти нее там!! Нямало Значение колко е откраднало Гербаво то правителство и Дончев?? Боклук си Божанов!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове