6 Февруари, 2022 12:33 2 309 29

Социолог: Коалицията изглежда крехка

  • димитър ганев-
  • първан симеонов-
  • герб-
  • дпс-
  • пп-
  • коалиция

"Демократична България" ще бъде от първите отцепили се при разделение в коалицията, смята той

Социолог: Коалицията изглежда крехка - 1
Кадър БНТ

Христо Иванов звучеше като анализатор, а думите му за предсрочни избори не бяха заплаха. Нормално е да се говори – имаме сложна конфигурация. Засега коалицията изглежда крехка, но може да се окаже жилава. Рано е да се говори за предсрочни парламентарни избори. Нито правителството, нито ГЕРБ и ДПС са в удобна позиция за избори, затова сега не мисля, че ще има. Това заяви пред "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ социологът Димитър Ганев

"Демократична България" ще бъде от първите отцепили се при разделение в коалицията. Този парламент може да роди нова конфигурация, каза още той.

"Това е трудно съставено правителство и управлява след наслагване на кризи, а не липсват и вътрешни кризи. Синята и червената традиция са събрани в едно", разкри социологът Първан Симеонов.

"И двете страни – президент и премиер печелят от сегашната ситуация. Нормални и очаквани са искрите между двете институции. По темата за РС Македония – Румен Радев гледа от историческата гледна точка, а Кирил Петков от по-прагматичната", допълни социологът.

Според Симеонов е нормално Радев да се разграничи от действията на правителството.

"Този кабинет не чегърташе ГЕРБ, те започнаха да чегъртат кадрите на служебното правителството", съобщи Ганев.

Според Симеонов трябва да свикнем с новия стил на реформаторското управление.

Ганев разкри, че реформи се правят в началото на правителството, а не след 6 месеца, заради високия кредит на доверие от хората. Септември ще е по-трудно да се прокара една по-мащабна реформа.

Първан Симеонов смята, че правителството не трябва да потъва в дребните теми.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ах, Кошлуков

    19 1 Отговор
    Какъв сладур си ти, вместо две гледни точки и мнения ни даваш една гледна точка и две еднакви мнения. Скоро ще сме на 150-то място
  • 2 ТаУмВзе

    17 5 Отговор
    Вносния слугинаж, няма как да не е крехък и кух в коалиция с другите улави. Може и по зле да е след мутропитека.
  • 3 Кириос

    15 3 Отговор
    Социолози= на д .хранилка= на да= на промиване на мозъци= бол пари .Айде оспорете го ,хайде де ?
  • 4 Как

    8 3 Отговор
    изглежда новородено , бе ? Крехко , но всичко е пред него !

    Коментиран от #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Онзи

    1 1 Отговор
    А някой да те е питал ? А да ти е казал че може да даваш мнение ? !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Глупав анализ

    8 1 Отговор
    Ами крехка е коалицията, така е! Но ДБ ще се отцепи, единствено ако Прокопиев реши, че е време за нови избори! А за да реши така, ще трябва да е сринал ИТН, БСП и герб, а ПП и ДБ да са събрали дивиденти! Това изглежда трудна задача, та видно такива изгледи няма! Другият вариант е с лъжи и пропаганда, герб, дпс и възраждане да направят платени протести! Но и това е трудно, тъй като Прокопиев прави също медийна пропаганда! Радев, пък винаги е бил разграничен от Петков! Това е чисто и просто една медийна пропаганда! Радев не е благ за Прокопиев и именно затова се сменят негови кадри! Но и не всички са негови! За някои отново е пропаганда! Това е в най общи линии картинката в България!
  • 10 Демократична Свята Република

    4 12 Отговор
    Ако ДА България се оттегли, то правителство става само от комунисти

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Бай Онзи

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Демократична Свята Република":

    Ако ще да е от марсианци ! Важното е че не е от герб+дпс !!!

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кики

    9 2 Отговор
    България лети към дъното , вече година не се прави нищо , само убийства мизерия и инфлация, а тези мошенници в правителството се карат за власт и пари

    Коментиран от #21, #27

  • 14 Баш комунистите

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Демократична Свята Република":

    не са в БСП! Те са прикрити и прехвърчат от цвят на цвят и обикновено най много плюят срещу комунистите! Там ги търси комунистите!
  • 15 Лози лози лози

    5 1 Отговор
    Каква коалиция, като това си е жив ортаклък? Всеки е взел сектор, който му харесва и има далавера в него. Ако ги питате какво мислят за другите сектори, силно ще се замислят, защото нямат грам интерес от тях. Ако ги нямаше гражданите, като засегната и излъгана страна, тези щяха да си делкат до Второ пришествие в пълна идилия. Аз се смени с Ние, но по същество нищо не се промени, освен номерата на сметките.
  • 16 JEFF

    4 0 Отговор
    Социолозите, анализаторите, политолозите и т.н. лозите са в паника защото коалицията е непредсказуема и неразбрана за техните ограничени възможности. Досега не им се е налагало да се напъват толкова мисловно. Всичко беше лесно за разбиране, всичко си беше по местата . ГЕРБ и така наречените патриоти си бяха разпределили зоните на печалби /кражби/ , ДПС както винаги дърпаше конците и наказваше непослушните, а БСП се опитваше да играе ролята на опозиция, но беззъба.
  • 17 Социолог любител

    7 3 Отговор
    Който първи се отцепи има шанс да влезе в следващия парламент. Останалите три партии ще подсмърчат отвън.
  • 18 Обичам Путин...

    0 4 Отговор
    Ако той не победи, богатите демокрации на ЕС и САЩ, ще си прережа вените, защо ще живеят охолно и демократично???..къде дават така???..а в България кво става, изобщо не ми пука, искам да победим..и туй то.
  • 19 Старт

    3 1 Отговор
    На голямото крадене и на далаверите у Шопско....няма значение коалиция,партия,това са клишета само за пред електората....Сега само се сменят играчите.....а БСП повтаря някакви лъжи за социална политика,за да заблуди съзнателно хората.Каква безкрайна наглост.....
  • 20 Как

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Онзи":

    Може да има такива заблудени хора....значи,казваш,нека по-добрата мафия да ни управлява....
  • 21 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Казано,а говорят за социална политика,за изчегъртване,и други глупости.Каква наглост....
  • 22 Какво става

    2 2 Отговор
    В задкулисието, от едната страна Зеленият чорап,от другата Ивката Прокопито,от трета Херото Мустафата,....ми за Кирчо и Кокорчо място не остана.
  • 23 Ами сега

    3 3 Отговор
    Нека Зеленият чорап да вдигне юмручето.....ама най-вероятно Херото му е вдигнала мерника.......и оръжието не е меко,а твърдо,и се казва Кирчо,Кокорчо и Лорерчо.
  • 24 Ами сега

    3 2 Отговор
    Нека Зеленият чорап да вдигне юмручето.....ама най-вероятно Херото му е вдигнала мерника.......и оръжието не е меко,а твърдо,и се казва Кирчо,Кокорчо и Лорерчо.
  • 25 ///

    3 0 Отговор
    "Демократична България" ще бъде от първите отцепили се при разделение в коалицията. Този парламент може да роди нова конфигурация, каза още той.....от три пръста !
  • 26 нннн

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Как":

    Ама това правителство е мъртвородено, бе! То не е българско.
  • 27 Подминаваме вече и дъното

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Какво им става на тия политици когато захапят кокала Незнам.Но пропадаме със всеки изминал ден.Жал ми е да гледам как баламосват хората и те горките им се връзват.В тая държава или си държавен чиновник или престъпник.Честните хора вече са на запад където ги ценят.Никой не иска да инвестира защото ще бъде изнудван и измъчван от тежка бюрокрация и закони направени за наши и ваши хора.Това е истината на нашата родина.
  • 28 Анонимен

    3 1 Отговор
    Радев няма как да се разграничава от правителството, защото той ни го натресе. България ще запомни настоящия президент не със свалянето на Борисов, а с въздигането на Кирил Петков. Радев каза че се гордее с такъв българин като Петков.
  • 29 Българин

    0 0 Отговор
    Готини,чао сте,прото то Кире,трябва да му дойде времето,а то наближи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове