Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 17:40 2 174 35

От ДБ алармират: Тонове опасни химикали са складирани на пристанище Бургас

  • демократична българия-
  • пристанище бургас-
  • опасни химикали

Според Ивайло Мирчев и Димитър Найденов тези опасни товари трябва да се разтоварват или навътре в морето, или на много отдалечени от населените места точки.

От ДБ алармират: Тонове опасни химикали са складирани на пристанище Бургас  - 1
Снимка: ДБ

Тонове опасни химикали са складирани на пристанище Бургас без екооценка и в опасна близост до жилищни райони. За това алармираха с живо включване във Фейсбук от морския град депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев и лидерът на местната организация на “Да България” и член на националното ръководство на партията Димитър Найденов.
Пристанището е концесионирано от бизнесмена Кирил Домусчиев. В сърцето на Бургас има резервоари за сярна киселина с вместимост 50 000 тона, в непосредствена близост до тях са 5 баки по хиляда тона всяка за течни горива, обясни Найденов.
Според Мирчев и Найденов, тези опасни товари трябва да се разтоварват или навътре в морето, или на много отдалечени от населените места точки. “От тук товарите се качват на жп цистерни и се транспортират из цялата страна. Помните какво стана в Хитрино. Представете си, ако стане авария с газ под налягане в близост до резервоари със сярна киселина и течни горива в центъра на града - каква екологична катастрофа ще бъде за черноморския регион и за Бургас”, каза Найденов.
Той коментира още, че от 2017 г. началник на РИОСВ-Бургас е прословутата госпожа, която е подписала разрешението за изграждане на подпорния хотел на Алепу, отново без ОВОС, защото и тогава преценили, че такъв не е необходим.
Димитър Найденов посочи още, че в Европа не се отдава на концесия пристанищна инфраструктура, а дейности. А заради терористичните заплахи тенденцията в света е пристанищата и тяхната транспортна инфраструктура да остават под държавен контрол.
“Ще подадем сигнали до ресорните институции и министри и ще държим в течение обществеността за развитието по темата”, каза депутатът Ивайло Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 курни

    18 9 Отговор
    ей прасе март месец да ви няма

    Коментиран от #5

  • 2 Майна

    19 11 Отговор
    Новата управляваща ЧЕТВОРКА , КАКВО НАПРАВИ??? ВСЪЩНОСТ,ДА, СЛАГА СВОИ ХОРА НА ВАЖНИТЕ ПОЗИЦИИ.....НИЩО НЕ Е ПРОМЕНЕНО, НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ, ОСВЕН ,ЧЕ ТОТАЛНО ЩЕ ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРИЯ...ТРЯБВА НЕ ПРОТЕСТИ ВЕЧЕ, А ТОТАЛНО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ВСИЧКИ...РЕСПЕКТ КЪМ ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 AHA

    17 11 Отговор
    Mирчев и Найденов май са настъпили котето за опашката.Аз чух са са ги подгонили да връщат парите които са взели предизборно и сега се правят на активисти

    Коментиран от #13

  • 4 Кириос

    16 7 Отговор
    Този Мирчев от къде пари за храна?Достоен е за 300 килограмовото тяло на ТЛС

    Коментиран от #10

  • 5 Антикумунис

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "курни":

    я да хващаш гората.
  • 6 да питам

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    що копейкин спазва ковид мерки в чужди страни, а в България не?

    Коментиран от #9

  • 7 въпрос

    11 0 Отговор
    От януари в Бургас периодично има мръсна пяна по бреговете на Бургас. От какво е?

    Коментиран от #18

  • 8 респект

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Респект към ДБ, единствени те сигнализират за безобразията, които стават край Бургас.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ей охлюв

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кириос":

    Темата в схатията са ОПАСНИТЕ отпадъци в Бургас, а не килограмите на някой!

    Коментиран от #16

  • 11 Дб, Дсб, бсд, ддс, бкп

    9 8 Отговор
    Тоя едрия нали уж подаде оставка. Или като Ристе пак ще остане
  • 12 До 10

    10 7 Отговор
    Опасните отпaдъци са именно Мирчев и Иванов
  • 13 Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "AHA":

    Да ходят на гости при Доган. Може Доган да е замесен в това... Таман ще си дигнат рейтинга.

    Коментиран от #29

  • 14 Иво

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "респект":

    стига си се самонадъхвал. Знам че си ти.
  • 15 ганю

    4 1 Отговор
    или е далавера или несвършена работа
    кой какво защо
  • 16 Ей Олюв

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ей охлюв":

    Ти сега ли разбра за химикалите и боклуците ?
  • 17 Дааа

    10 2 Отговор
    Наместника партията крадец Гроб в Бургас върза канализацията на центъра с канал директно изливащ изпр@жненият@ от централната част в пристанището, точно на мястото на бъдещия амфитеатър, за да могат жителите на града и гостите, като се освободят в то@летните си, да бягат да си ги гледат и миришат на амфитеатъра, гледката към изхода на канала е превъзходна. Има постоянно кафява маса, дамски пре.връ.зки,умрели плъхове и др.

    Коментиран от #27

  • 18 Дааа

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "въпрос":

    Коментар 17 е твоя отговор.
  • 19 Знае ли човек?

    7 1 Отговор
    С тези опасни химикали в Бургас да не се превърне в пристанище Бейрут, сходни имена и можеби съдба!
  • 20 123

    5 2 Отговор
    Мутрата Борисов скоро влиза в затвора.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Няма топки за промяна

    4 0 Отговор
    Това е точно така!
    Защо изобщо се допуска!
    Мирише неприятно, вероятно и вредно!
    Дано да се променят нещата, но едва ли
  • 23 ...

    3 3 Отговор
    Бургас си е май въздух под налягане, нищо че бургазлии си мислят, че бил най-добрия град за живеене...
  • 24 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Какво грухтите":

    Шопар, не си ли разбрал, че и без ЕС си създоваме сами бунище... ако и за един ден си бил някъде в ЕС сигурно си видял, че и прах няма по пътищата им. Тъй че кротко...

    Коментиран от #30

  • 25 Ами

    5 0 Отговор
    Бургазлии, вдигнете се, бе! Открийте какво и кой замърсява крайбрежието ви! Само с констатации не става! Нефтозаводът колко години трови вас, децата и внуците ви? Или сте свикнали с миризмите и отровите, с множеството заболявания в града ви?
  • 26 ИВАН

    2 0 Отговор
    Това е съвременната война - кой на кого ще натресе отровната смрад, на кого политиците са по продажни, а народите по послушни и прости
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Калин

    3 0 Отговор
    Простатата ги алармира тези измислени персонажи!
  • 29 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    То Бургаският общински съвет гласува да подарят частен път на Доган до сараите му на Росенец. Та с това си дигнаха рейтинга бургазлии... Оле, мале, ами...

    Коментиран от #33

  • 30 Туй шот

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "...":

    си внасят боклука да го складират и горят в България.

    Коментиран от #31

  • 31 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Туй шот":

    Те си ги внасят без ние да знаем ли...алчността българска е безкрайна, мой човек. За пари си отравяме страната...без да ни мигне окото...не ти е виновен ЕС...ние за нищо не ставаме...
  • 32 Кога е реда

    3 0 Отговор
    на Бургас!?Метлата да не дреми....
  • 33 каде се скри

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "...":

    дръндарина....Да каже нещо за студения резерв,сега и баш зима?!...
  • 34 Бургазлия 2

    3 0 Отговор
    Бургас е в опасност да стане като Бейрут или даже като най-голямата експлозия в историята преди атомната бомба над Хирошима - това е експлозията в пристанището на канадския град Халифакс през 1917 г. Равнявала се е на около 3 килотона тротилов еквивалент и е разрушил целия град. Преди години по японски проект удълбаваха пристанището с подводни взривове. Помислих, че има земетресение - все едно пода ме удари отдолу-нагоре по стъпалата и полилея се разклати. Сериозно строителство и огромни машини има в пристанището. На определени периоди вдигат шум, който се чува в целия град, а лятно време даже пречи да спим! Така, че Бургас съвсем не е най-добрия град за живеене, особено като добавим и опасността да стане втори Халифакс!
  • 35 Марио

    0 0 Отговор
    Не вярвам да има някакъв реален резултат от тези констатации. По-скоро ДБ си правят безплатна медийна реклама на гърба на бургазлии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове