8 Февруари, 2022 15:10 1 773 32

Нинова: Ще внесем законопроект за закриване на Държавната петролна компания

  • корнелия нинова-
  • петролна компания

Вицепремиерът съобщи, че остава открит въпросът за съхранението на запасите на горива

Нинова: Ще внесем законопроект за закриване на Държавната петролна компания - 1

Безспорно е - Държавната петролна компания се закрива, и скоро ще внесем законопроект, свързан със закриването ѝ, заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на депутатски въпрос в рамките на представянето на проектобюджета за 2022 г. в ресорната парламентарна комисия.

Вицепремиерът съобщи, че остава открит въпросът за съхранението на запасите на горива. Обсъждаме фирмите, които са длъжни по закон да съхраняват запаси, да заплатят това задължение, тези запаси под формата на средства, а държавата да ги купува, съхранява и да отговаря, за да бъдат те абсолютно гарантирани и да не зависят от частни интереси, от това коя фирма дали ги съхранява, или не. Понякога заниженият контрол в тази сфера показва, че не всички си изпълняват задължението да пазят запаси, каза министърът.

Затова ние смятаме, че държавата трябва да поеме големия ангажимент, да ги осигури, държавата има достатъчно терени, където да ги съхранява, а фирмите, чието задължение е това, да ги заплащат, допълни Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    9 9 Отговор
    защо????

    Коментиран от #5

  • 2 Кириос

    18 7 Отговор
    Тази се изгаври с пенсионерите .Пълна гавра на една безкруполнос женица .Миналия месец -18лв на пенсията а тази -10лв .

    Коментиран от #8

  • 3 Гандалф

    19 7 Отговор
    Май нищо друго не остава да се приватизира...идва ред и на бдж и на военопромишления комплекс...
  • 4 user

    17 6 Отговор
    Тъкмо се зарадвах, че и ние като румъницте и гърците ще имаме държавна петролна компания и ще продаваме бензин и дизел от рафинериите на наша територия я в Македония, я в Гърция, Турция, Румъния. Но не - тук парите ще ни изтичат в търговци като Ромпретролиум, гръцките Еко Петрол, руските Газпром, австрийските ОМВ и т.н. Тази промяна, която ни докарахте тъпкано ще ни се върне :(
  • 5 Гандалф

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Как защо...процентите които ще вземе..някои наши хора ще вземат складовете и говоривата на безценица
  • 6 курнелия

    6 11 Отговор
    Нинова не ти ли омръзнаха празните фрази, мислиш си че никой не знае че играеш с ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #12

  • 7 Закриваш

    9 6 Отговор
    или я приватизираш?
  • 8 ГЕРБ

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кириос":

    Хак ви е защо гласувахте за измамниците ХАК ВИ Е
  • 9 БСП ВИЦЕТО

    5 5 Отговор
    ИСКАМ ДА Я ПРИВАТИЗИРАМ
  • 10 Kaka K.

    10 5 Отговор
    А про по четете между редовете ,че Аз кака Кури искам да я пеиватизирам както Импекса(нал поните как става)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "курнелия":

    Никой , си ти ! Кирчовцте те имат за такъв , и виж какво правят с Кака ?! ГЕРБ никога не биха направили такава тъпотия ! А можеха !
  • 13 До Кобилата от Крушовица

    11 5 Отговор
    Нали плана беше друг-да има държавна компания и с по-ниските цени на горивата,да бъде регулатор на пазара.Оставка на Биволицата дърпаща държавата надолу!
  • 14 Саша

    8 4 Отговор
    Закривай, приватизирай, ликвидирай ти само това умееш, да ви е честита четворната коалиция... Ураааааа

    Коментиран от #15

  • 15 Дончев

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Саша":

    На Нинова само закриване,приватизиране и забрани й се върти в лъжовната глава.Сега иска закриване,а в бившия парламент БСП е гласувала за….Който си мисли,че Нинова е способна да не лъже дълбоко се лъже.Сега го играе човек на Киро/ПП/но в същност е в колаборация с Бойко и ДПС.Целта е да се издъни правителството за да се върне статуквото….Бунтове заради скъпотията,громене на Радев и БСП да остане в парламента една шепа хора и Нинова фактор.Отврат пълна.Така да е но няма да сме хепи…
  • 16 Закри и приватизира БСП

    3 5 Отговор
    И каквото и падне.
  • 17 Пенсионер

    4 5 Отговор
    Закривайте и държавата, видя се че няма да ни бъде!
  • 18 Курнелия

    2 5 Отговор
    Ще я закрием че не е останало друго за крадене
  • 19 Госあ

    2 4 Отговор
    Хахахахаха а нещо друго, което да ни изненада ?
  • 20 Иван

    4 5 Отговор
    Закривайте и държавата, и на слепите им стана ясно че сме колония на САЩ.
  • 21 ха ха

    0 0 Отговор
    фирмата на ;братчеда; добре ша се спраи , даже и 200 челяка персонал ще назначи и то само за 1/3 от държавното финансиране
  • 22 Госあ

    1 0 Отговор
    Както вика бойчето, най трудно се свалят умна жена, стар тапет и корнелия нинова ! 😂

    Коментиран от #23

  • 23 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Аз с умните жени проблеми нямам де 😉
  • 24 МЕДИУМ

    3 0 Отговор
    Да живнат частниците, като си напълнят два пъти повече гушките!!!
  • 25 Да попитам

    1 0 Отговор
    Какъв е келепира на частни фирми да съхраняват държавно гориво, като дори и да заплащат за това?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ideyazabulgaria.org

    0 0 Отговор
    2) Всички знаем, че ГЕРБ и БСП са сиямски близнаци, десни партии на едрия олигархичен капитал, чийто олигарси държат икономиката на страната( БСП) и финансовата система- банките( ГЕРБ).
    Със сигурност Нинова предприема това по искане на БСП олигарси пълнещи ръководството на БСП, кадруващи и определящи политиката на БСП във властта и които владеят цялата стара социалистическа икономика.

    След голямото разграбване и унищожаване на икономиката на България по време на прочутата далавера „приватизация“, чийто концепция бе създадена от двете първи партии БСП и СДС, реализирана през целия преход от всички до сега управлявали партии, нова икономика България няма.

    Нинова готви БСП олигарси да заемат мястото на държавната посредническа петролна фирма и гълтат нейните печалби, вместо те да влизат в държавната хазна и пълнят бюджета на страната за развитие на на икономиката, издържане на социалната сфера, вдигане на пенсии и заплати, те ще влизат в джобовете на олигарсите.
  • 28 ideyazabulgaria.org

    0 0 Отговор
    3) Като се има предвид, че капиталите на олигарсите на БСП идват от Москва и са свързани с руските олигарси, то руските олигарси като по силните, ще изнасят печалбите от вноса на суров петрол и газ в данъчни убежища.

    Знаем още ,че едрият бизнес на олигарсите не плаща данъци на държава България, най фрапиращия пример е Лукойл, последните 8 години не внесъл нито цент данъци в българската държавна хазна.

    Така БСП продължава грабежа на държавата ни със страшна сила!
  • 29 ideyazabulgaria.org

    1 0 Отговор
    4) БСП не случайно захвана най важното министерство на ИКОНОМИКАТА, за да да махне олигарсите на ГЕРБ от виметата на държавната икономика и постави на тяхно място своите олигарси.
    Освен това Нинова е заела и второто най важно място в икономиката- мястото на ВИЦЕПРЕМИЕРА, за да ни каже, че не Петков управлява, той е все още в детски пелени и памперси, а управлява БСП , както е управлявала задкулисно и предкулистно всички управления и техните партии през целия преход.
    Освен това Нинова ни убеждава, че парите от помощния фонд на ЕС ще се разпределят на бизнеса.
    А кои представляват бизнеса в България- действащите и недействащи фирми на 38 руско-български олигарси владеещи икономиката на България, изяждащ малкия и независим бизнес, който поради тази причина се е маргинализирал до минимум.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ideyazabulgaria.org

    0 0 Отговор
    За да се пише БСП за„лява партия“,причината е в реалната липса на леви партии в България. Всички до сега партии родени след 1989 от последния елит на БКП, са десни неолиберални партии, бетониращи у нас неолибералния капитализъм.
    Лява партия беше преди това БКП, която се самоуби под ударите на собствените си грешки и се трансформира във фалшива социалистическа партия,от лява в дясна партия на едрия олигархичен капитал.
    България има въпиеща нужда от истински леви партии, борещи се срещу продукта на неолибералната капиталистическа система- олигархията, екплоатираща българския народ, изнасяща парите на България в данъчни убежища и държаща България и народа и без икономика. Първата такава партия с име НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ създава „Идея за България“ и с нейната учредителна декларация ще се запознаете на този линк

    ideyazabulgaria.org/dvizhenieto/membership/4846-4846
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове