10 Февруари, 2022 17:08, обновена 10 Февруари, 2022 19:30 4 817 116

Радев: Въпросът защо закъсняват изтребителите от САЩ е към Борисов

  • румен радев-
  • президент-
  • емил ефтимов

Ангажиментът на държавното ръководство към развитието на въоръжените сили трябва да е постоянен и целенасочен, а не да се изчерпва с еднократни актове по придобиване на нова техника и въоръжение, заяви президентът

Радев: Въпросът защо закъсняват изтребителите от САЩ е към Борисов - 1
Снимка: Пресцентър

Трябва веднъж завинаги да спрем да се сещаме за проблемите на армията от криза до криза и от катастрофа до катастрофа. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Държавният глава се запозна днес с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2021 г., който беше представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. По думите на президента най-голямата заплаха за националната сигурност е неглижирането на проблемите на въоръжените сили и оттук на съюзните ни ангажименти.

Ангажиментът на държавното ръководство към развитието на въоръжените сили трябва да е постоянен и целенасочен, а не да се изчерпва с еднократни актове по придобиване на нова техника и въоръжение. „Модернизацията е непрекъснат процес по изграждане на отбранителни способности с фокус най-вече върху хората в армията, върху новите технологии и иновациите“, каза още Румен Радев. Декларацията на новото правителство, че националната ни сигурност ще се гради върху конституционните задължения на Българската армия да бъде подплатена с ясни ангажименти, ясни виждания и подкрепа как точно ще бъдат развивани и осигурявани въоръжените сили, призова президентът.

Кризата в Украйна създава заплаха за сигурността не само на България и нашия регион, а на цяла Европа. Това е криза с глобални измерения. Там диалогът се води на най-високо ниво между САЩ и Русия, НАТО и Русия, Европейския съюз и Русия, заяви президентът в отговор на въпрос и открои позицията на България като част от международните усилия за намаляване на напрежението. Румен Радев посочи, че всички трябва работят така, че да се избегне военното решение и да се търси такова по дипломатически път, където са фокусирани и усилията на международната общност.

Помолен да коментира идеята за създаването на батальонна бойна група под българско командване в НАТО, държавният глава отбеляза, че това няма да реши проблемите на сигурността ни, но изграждането ѝ е важно, защото показва, че можем заедно да работим с нашите съюзници и да демонстрираме способност за реакция в случай на криза.

Помолен да коментира информацията, че доставката на първите осем изтребителя Ф-16 за българските ВВС ще закъснее, президентът отбеляза, че това поставя на изпитание не само личния състав, но и създава рискове България да загуби въздушен суверенитет и възможност да охранява сама въздушното си пространство, което е и част от въздушното пространство на НАТО. „Въпросът ще закъснеят ли и защо, може да зададете на министър-председателя Борисов и неговото правителство, при какви условия и с какви клаузи са сключвали този договор“, допълни Румен Радев.

Държавният глава поздрави военнослужещите и цивилните служители във въоръжените сили за постигнатото през годината в предизвикателна обстановка: „Проблемите продължават, но хората работят при изключително напрежение, за да компенсират липсата на достатъчно ресурси, все още със остарялата морално и физически техника, остават и проблемите с липсата на достатъчно личен състав“, заяви Румен Радев. Президентът призова и за продължаване на предприетите действия за повишаване на мотивацията и за издигане престижа на военната професия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 12 Отговор
    Който не храни свои войски, храни чужди.Испанци , холандци,янки .

    Коментиран от #17, #36, #105

  • 2 Майна

    47 67 Отговор
    Към кой отправяш това ,ГОСПОДИНЕ? Празни приказки на натовски генерал...
  • 3 Забравихте ли

    74 4 Отговор
    Как никой не написа нищо за Мата Хари днес!

    Коментиран от #25

  • 4 Зайчарника

    73 21 Отговор
    Бойко е виновен.

    Коментиран от #85

  • 5 Г-н Радев

    88 11 Отговор
    Костов и Паси унищожиха Армията .Кой забогатя от танкове (разфасоване)?Кажете вие сте Ген?
  • 6 Браво на Радев

    58 45 Отговор
    Много точни позиции!
  • 7 ;))

    67 22 Отговор
    Въпросът ще закъснеят ли и защо, може да зададете на министър-председателя Борисов и неговото правителство, при какви условия и с какви клаузи са сключвали този договор“, допълни Румен Радев.....БОЮ не знае кво е подписал/ с отпечатък от тлъст палец/ !
  • 8 Българин

    43 72 Отговор
    Фигуранта май забравя, че лично той спря обновлението на бойната авиация с 2.5 години като накара служебния кабинет да избере Грипен без да има право на това.

    Коментиран от #90

  • 9 пирамидал

    24 39 Отговор
    Твоята партия-майка като управлява през 90те и с царо колко нова техника купи за армията? Или само вашите шкафчета пълнехте. Ама от вашите шкафчета снимки нема.
  • 10 дядото

    42 17 Отговор
    питам президента.може ли бедна българия да спонсорира великите сащ с 2,2 мириарда лева за 8-10 год.той,защо и как е сключил този договор за самолетите.има ли престъпно действие или бездействие и ще се понесе ли отговорност за това.или пак мизерстващия народ ще плаща,даже и комисионните.искаме истината

    Коментиран от #38, #78

  • 11 интересно е

    39 5 Отговор
    когато престъпни воен. мин-и,мин.пред-и,депутати и цели парл.групи от бивши НС,водиха умишлена политика за съсипване на БНА-къде бяхте,защо мълчахте?И сега като имате власт-защо не предложите виновните да бъдат наказателно преследвани.От военните среди сте и знаете мн. добре кой през годините е крал и съсипвал,нали!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    25 24 Отговор
    Кой е този?
  • 14 Импийчмънт

    40 30 Отговор
    Само плямпаш нищо не правиш
  • 15 Ердоган

    25 22 Отговор
    Къва армия бе луд😂😂😂😂та нали само нашите готвачи от поделенията ше ви превземат бе и ше ви свърши царството в бегето дето се основава на тва да грабите и тъпчите свойте😂😂😂

    Коментиран от #43

  • 16 666

    40 27 Отговор
    Ами хвани се и направи нещо за армията др. Радев. Стига празни приказки и созополски приспивни. Вече никой не ти вярва на тъпотиите.👮🏼👮🏼👮🏼👮🏼👮🏼

    Коментиран от #111

  • 17 Иво

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И сред лудите има "мъдри" хаха

    Коментиран от #59

  • 18 Зуйо

    12 7 Отговор
    Хм,... интересно... интересно... Само да попитам,за актовна защита на София не са ли необходими 33-47 самолетчета! Да, О.К.,8 бр... Като за цвят и да има нещо ли ги купувате?

    Коментиран от #19, #66

  • 19 Къва защита бре😂😂😂

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "Зуйо":

    Ма нали кой иска да елиминира софето ше го направи и ако и 500 самолета да го пазят

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!?

    29 30 Отговор
    Радев разори ВВС, а откакто катапултира в Президентството разори и цялата армия, както и цялата държава !!!?
  • 22 А бе боклук

    37 41 Отговор
    Правителството на Борисов ги плати тези самолети ( 2.2 милиарда), остави ви 1.5 милиарда за Хемус, колко пътища оправиха, зали и училища и много други, а вие една тухла не сте положили. И след 5 години пак Бойко, ще да и виновен.

    Коментиран от #67, #89

  • 23 Зуйо

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "Къва защита бре😂😂😂":

    Никой не би нападнал Софето, защото ще разбута шахматната дъска на България. По евтино е да сложиш свой фигури в противниковите отколкото да биеш по пешките... Нашите фигури и противниковите не се ли управляват, къде директно, къде индиректно от едно място? Ние имаме единствено правата, да работим,да плащаме данаци, да умрем! Затова яжте пийте и си носете новите дрехи!...
  • 24 от запаса

    23 27 Отговор
    На съвестта на Радев тежат два разбити самолета 2012 и 2021.
    Той затова бере карез на Бойко защото тогава Бойко е искал да го прати в дисцип, но генерал Анев го е защитил.
    И защото в Козяк знаят че Радев е въздух под налягане, те му поставиха условие: Или говориш и правиш каквото ти напишем, или те оставяме на ГЕРБ да те пратят където трябва.
    Колкото до нашето поделение, те го закриха 2003 по времето на Станишеф. Армията и военните винаги са били оправдание на социалистите за икономическите им неуспехи.
  • 25 Мата Хари

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Забравихте ли":

    Той още се ванкинг на старите снимки на Бойко!
    Вече не поглежда към Мерцедеса
  • 26 Президент предател

    28 25 Отговор
    САМО С ТЕЗИ СИ ПРИКАЗКИ МЕ НАКАРА ДА СИ СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО МИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА. Помолен да коментира идеята за създаването на батальонна бойна група под българско командване в НАТО, държавният глава отбеляза, че това няма да реши проблемите на сигурността ни, но изграждането ѝ е важно, защото показва, че можем заедно да работим с нашите съюзници и да демонстрираме способност за реакция в случай на криза.. ОЩЕ НЕ МИ ГО ПОБИРА СЪЗНАНИЕТО, ЧЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ВОЮВАТ СРЕЩУ РУСНАЦИ. АДМИРАЦИИ Г-Н ПРЕДАТЕЛ
  • 27 Куни

    25 16 Отговор
    Инпийчмънт на клепоухия пингвин,дето все някой друг му е виновен!
  • 28 ComfortablyNumb

    22 19 Отговор
    Ай стига бе Рундьо!? Да разбираме че ти нямаш никаква вина че България и до сега няма самолети!? Блазя им тия който ти се връзват на фатмашките увъртания! България влиза в турбулентни времена без армия и основна вина имаш ти Руньо, поне за авиацията категорично точно ти саботираше процеса то не бяха Грипени то не беше вменена корупция по Ф16 сакън да не сме ги купили ... а заедно с усилията на другите русофили няма бойни машини за пехотата, няма ПВО, няма кораби , няма танкове... Бойко беше безхаберен , но е и злонамерен , докато ти Рундьо си от основните причини България да няма армия днес за който я пожелае .
  • 29 Лети ли рапторчето?

    19 17 Отговор
    Няма нищо да пристигне, не се надявайте, Боко се откупи с 3 000 000 000 от вашите пари дет
    сега ги връщате на банките + шлихвите
  • 30 Кмета

    11 9 Отговор
    ... Така е, въпроса е към Б. Б..... Да Го..... И.... А
  • 31 ЧОВЕКЪТ

    13 4 Отговор
    взе парите и каза: Ще чакате!
    Ша доди ли, нема ли да доди!?
  • 32 Коментарите

    6 16 Отговор
    не са за четене, ако могат въобще тези простотии на продажника копейкин и борисов да се нарекат коментари! Колко трябва да си прост, да си предаваш страната и бъдещето?
  • 33 Страх и памперс

    11 11 Отговор
    Кажи бе тулуп, платили ги или в чкмеджето.
  • 34 Вашингтон

    16 11 Отговор
    Боко ни плати откуп за да не му пускаме повече записи СРС фърчилата бяха претекст .
  • 35 Наблюдател

    20 8 Отговор
    Радев още ли не е разбрал че Цената за 8 остаряла система изтребители лицето Борисов я плати с парите на данъкоплатците за да не фигурира в списъка "Магнитски"! "5 пари не дава въпросното лице дали изобщо ще се появят тия самолети или толкова двуплощници! Важното за него е да има попълнения в чекмеджето на нощното шкафче!
    Като професионалист /пилот/ Радев да каже какво изобщо правим с 8 самолета?! Дано поне враните дето превзеха София се впечатлят!

    Коментиран от #41

  • 36 НАТОВЕЦА

    44 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    НАТОВЕЦ ТИ СИ СЪЩИЯ КАТО БОЙКОТО ТИ КАЖИ КАК ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД НАПРАВИ ИНФЛАЦИЯ БЕ ПРЕДАТЕЛ?КАК ?ГЛОБАЛИСТКА ПОДЛОГА!ДЪРЖАВЕН ИЗМЕНИК РАЗЖАЛВАНЕ ДО РЕДНИК!

    Коментиран от #40

  • 37 Много бързаш

    12 6 Отговор
    Още са на конструкторската маса. Има време. След 10 г. може и да станат.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Само казвам

    14 5 Отговор
    Самолети няма да получим изобщо.
  • 40 На една

    5 19 Отговор

    До коментар #36 от "НАТОВЕЦА":

    простотия с интелект на първолак и 1000 плюса да сложиш, пак ще е същата простотия! Единственият плюс е, че виждаш боклуци като копейкин, които плащат за нея!
  • 41 Иванушка

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    "....Радев да каже какво изобщо правим с 8 самолета?!..." - могат да се ползват за въздушен атракцион и туризъм.
    Хората правят луди пари от такива неща. Най-малкото може срещу жетони да пускат деца в кабината да "карат" самолета ))
  • 42 Проклиням му цялото семейство

    17 11 Отговор
    А бе тоя Банкянски ци ганин прецака целия български народ, ама дано внуците му хайр да не видят от откраднатите пари на ци ганина, и цял живот да ги дават за лекарска и опериции в елитни американски болници! А дано
  • 43 хмм

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ердоган":

    Дръж здраво черпака момче, да не загорят пръжките!
  • 44 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    12 11 Отговор
    КОЙ КАЗВА ЧЕ ЕФКИТЕ ЩЕ ЗАКЪСНЕЯТ.....БСП КОМУНЯГИТЕ ЛИ...ИЛИ ДРУГАРЯ РАДЕВ....
  • 45 dogan

    7 10 Отговор
    Не ни трябват краварски картинки, ние сме под крилото на Русия завинаги!
  • 46 ЕФ 16 ...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    10 8 Отговор
    КАК ЩЕ ЗАКЪСНЕЕ ДОСТАВКАТА НА САМОЛЕТИТЕ...ТА СРОКА ОЩЕ НЕ Е ДОШЪЛ....
  • 47 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    7 11 Отговор
    АМИ АКО ДОСТАВКАТА Е В СРОК, КВО ПРАЙМ ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ И ВИЕ БСП КОМУНЯГИ....

    Коментиран от #83

  • 48 Шаран БГ

    11 7 Отговор
    Ама янките започнаха ли да правят фабриката, където евентуално ще могат да се снкалъпят изтребителите за лоялния балкански партньор ?!?
  • 49 нннн

    24 2 Отговор
    Господа офицери! Къде бяхте, когато се режеха самолети, ракети и танкове и се унищожаваше нашата армия, а и държава? Изразът "имам честта" вас не ви касае.
  • 50 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    9 9 Отговор
    РАДЕВ, НЕ ЗАКЪСНЕЕ ЛИ ДОСТАВКАТА НА ЕФКИТЕ....КВО ШЕ ПРАЙШ

    Коментиран от #58

  • 51 Теодоро

    8 9 Отговор
    Аз пък съм чувал че борисофф духал на радеф
  • 52 Истината

    14 2 Отговор
    Този или тези, гадове, които ликвидираха армията, те ликвидираха и държавата!!!
  • 53 РАДЕВ

    7 4 Отговор
    НЕ БЪРЗАЙ С ИЗКАЗВАНИЯТА, КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦО
  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 12 Отговор
    герб БОРИСОВ за 12 ГОДИНИ съсипаха БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #57

  • 55 РАДЕВ

    10 9 Отговор
    ПАК СЕ ИЗХВЪРЛИ КАТО Ч.... НА ПЯСЪК
  • 56 Хитър е циганино от Банкя !!

    15 8 Отговор
    Ами чрез тази сделка бойко борисов се откупи от САЩ, иначе и за него сега щеше да има Магнитски, и интерпол щеше да го търси в Банкя и Бапселона!!
  • 57 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    9 8 Отговор

    До коментар #54 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ЗА 12 ГОДИНИ ГЕРБ РАЗБИ БСП...И Я ПРАТИ В ЧЕТВЪРТА ГЛУХА....СЕГА С ТИЯ ЦЕНИ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ РАЗБИХА...БЪЛГАРИТЕ

    Коментиран от #64

  • 58 Как кво

    15 8 Отговор

    До коментар #50 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Ще имаме най скъпите допотопни самолети, купени от едно тъпо и продажно недоразумение от Банкя!

    Коментиран от #101

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Иво":

    ИВО у нас свестните ги считат за луди
    ХРИСТО БОТЕВ
  • 60 Търновец

    14 4 Отговор
    Чували ли сте за “IAI” - Изpаeлски Аерокосм. Индустрия – доскоро закъсала - там в момента ce правят крилата на свръхскъпите F 16 които ние платихме предваритeлно след лобиpане от “Aтлантици” и Цветанов. Аз твърдя че платформата на F 16 – по отношeниe на якостна издръжливоcт на термaлни и динамични натоварвания е инженерен примат, a cъщо и по отношение способноcтта да демпферира pадарни вълни. Сравнете със CУ – 27, Rafale, Gripen – исkате ли да знаетe една от причините? Примеpнo в платформата на Rafale процента на композитите е 70, a в F 16 caмо 4%, a титaна е caмо 8%, останалотo е алуминий – много по-слаб от композитите . Вече е пpактика крилата на caмолетите да cе правят oт kомпозити. Когато прeз 1944 в Гермния се разрботва невидим бомардировач той е изцяло от дърво – истински кoмпозит. През 2016 Служебното правителство правилно избра Gripen.
  • 61 РАДЕВ

    9 5 Отговор
    НЕ СЛАГАЙ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ....НЕКА ДОЙДЕ СРОКА ЗА ДОСТАВКА И ДА ВИДИМ КВО ШЕ СТАНЕ.......
  • 62 СПОКО. СПОКО..

    9 5 Отговор
    ДОКАТО ДОЙДАТ ЕФКИТЕ..ДОКАТО НАУЧАТ НАШИТЕ ШОФЬОРИ ДА ГИ КАРАТ../ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГИ БУТАТ/..ТЕ ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ ОУТ ОФ ФЕИШЪН 😂🤣😅....Те тогава ще трябва да се поръчват нови..Бойко-будала
  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    17 9 Отговор
    ЗАЩО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ИСКАШЕ ДА ПОРЪЧА , ВТОРА ЕСКАДРИЛА F-16 ........ ????? СЛЕД КАТО НЕ СА ДОСТАВЕНИ ПЛАТЕНИТЕ САМОЛЕТИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ........

    Коментиран от #68

  • 64 БКП

    15 8 Отговор

    До коментар #57 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    БОЙКО БОРИСОВ е ром а вие герб мутри
  • 65 Щсдд

    17 8 Отговор
    Радев това с вашите самолети ама въобще не ме интересува, интересува ме инфлацията и цените.Стига сте запазвали истинските проблеми на хората.
  • 66 Гларус

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Зуйо":

    Освен местното, туземно население на софийското поли, никой не се интересува от София.
    София... - А вземи се стегни и влез в час.
  • 67 Мунчо юмручето

    11 16 Отговор

    До коментар #22 от "А бе боклук":

    Много точно казано и правилно тия самолети да не ги прави Бойко бе каун това е частна фирма дето ги прави питаи тях ти що не купиш сега други самолети нали ти управляваш от една година или пак Борисов е виновен

    Коментиран от #73

  • 68 Гларус

    8 5 Отговор

    До коментар #63 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Служебното правителство няма такива правомощия бе! - Що си толкова неграмотен?

    Коментиран от #93

  • 69 ComfortablyNumb

    7 10 Отговор
    Ако има нещо от което съм доволен от Радев е как изигра русофилските будали. Радев като истински безскрупулен тип се заиграваше с русофилските настроения сред убодалените Ганчовци - стопираше обновяването на армия основно в руски интерес, одобряваше анексията на Крим , дърпаше към руските енергийни проекти, антиваксърски настроен ( нека не се объркваме антивасърството дойде у нас по линия на руската хибридна война ) ... все неща които топлеха сърцата на наши русофили .... и когато държавата падна в краката му цялата, се оказа че е пронатовски генерал, солидарен със запада ... Ами ха честито!
  • 70 оня с коня

    10 12 Отговор
    Тоя Зелен чорап ОКУПИРАЛ чрез носталгичния стремеж на БСП към властта Президентството се води по Длъжност Началник на Въоръжените сили в БГ.Така обаче и не си е направил труда да прочете Договора за Американските самолети в който Страни са НЕ "Мартин Локхийд" и Борисов",а "Мартин Локхийд и БЪЛГАРИЯ"!а ДОГОВОРЪТ Е НА "ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ" от Радев като Главнокомандващ,но след като не се закупиха любимите му Грипени интересът му към Ф-16 е абсолютно занулен.Ами поне дай на някой от Административната ти Армия на Заплата в Президентството да го прочете пред Народа бе МЪРЗЕЛИВЕЦ ТАКЪВ С 15000ЛВ мЕСЕЧНА ЗАПЛАТА!?Да питали Борисов които се интересуват..

    Коментиран от #75

  • 71 Ми......

    8 8 Отговор
    Тоя и да се н...а....а...к...а пак БОЙКО ще му е виновен !
  • 72 Ами ти

    10 7 Отговор
    За ,какъв чеп взимаш 15 хиляди!?Само да вдигаш юмруче ли!?
  • 73 Гларус

    14 5 Отговор

    До коментар #67 от "Мунчо юмручето":

    Да вземеш и ти да четеш ли? - Не разбирам как всички любители на селянина от Банкя са с IQ -1?
    А вземи прочети, че Ф-то не отговаряше на изискванията включително и по срок на доставка и въпреки , че това трябва да доведе до елиминиране от търга онзи с торбичките на Била и селянина от Банкя избраха него. - Още тогава беше ясно, че няма да бъдат доставени за по- малко от 4 до 5 години.
    Та вземи да четеш и се върни назад да търсиш процедурата.- Поне в "нета" я има... - Ма някой трябва да чете!
  • 74 Абе ФАТМАК, ХВЪРЛЯЙ ОСТАВКАТА !!

    13 9 Отговор
    Кой ти е виновен , че назначи КИРО за министър и наруши КОНСТИТУЦИЯТА на републиката .....Бойко ли ти е виновен !
  • 75 Аха

    8 6 Отговор

    До коментар #70 от "оня с коня":

    Той този договор най вероятно е като пътната карта за газопровода! Потънали в черна дупка! Друго не може и да се очаква от подлеци, лъжци и крадци като онова Банкянско недоразумение! Но ти откъде да знаеш?

    Коментиран от #80

  • 76 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    14 9 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕГРАМОТНО , НЕКАДЪРНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !

    Коментиран от #84

  • 77 123

    2 5 Отговор
    Радея и Боко работят за Сатанистите.
  • 78 Опа

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "дядото":

    Дядо, дядо хубав въпрос. Само адресантат ти е грешен. Това беше (супер) сделката на правителството на Бойко с участието на патриота Каракачанов. Но се питам, някой хора наистина ли имат толкова къса памет или наистина незнаят какъв е механизма за сключване на сделки в една държава???? Президентът Не Сключва Договори!!!! Министър председателя заедно с правителството Си) ги сключва бе дядо!!!!
  • 79 Гешев , тоя още ли не си го опандизил

    7 9 Отговор
    Показва на Българския народ как не се спазват законите и как се ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА!!!
  • 80 оня с коня

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "Аха":

    Твърдиш МИ че Договорът за получаване на Ф-16 е потънал в някаква Черна дупка и Радев като Главнокомандващ на Въор. Сили няма достъп до него?...Е с такива като тебе Аз нямам какво да си кажа.
  • 81 1111

    11 1 Отговор
    Всъщност, въпросът е към фирмата-производител. Като не са изпълнили договора държавата да заведе дело. Смешници, всеки глупак вече може да ни излъже. Ние пълни нещастници.
  • 82 Българин

    8 12 Отговор
    Това същество май забрави, че лично той е виновен за забавянето на обновлението на бойната авиация с 2.5 години, след като нареди на служебния си кабинет да избере Грипен.

    Коментиран от #110

  • 83 абе

    11 0 Отговор

    До коментар #47 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    недохранения за бранене, от "Lockheed" са казали, че самолетите ще закъснеят с "няколко месеца", а може и повече. Военният ни министър е провел разговор в тази връзка, вярвай му, той е генерал от НАТО..

    Коментиран от #99

  • 84 БСП на Бунището

    14 8 Отговор

    До коментар #76 от "ОСТАВКА ПИНГВИН !":

    Другаря Грипен издигнат за пРезидент от офицери на ДС на БКП пита Защо армията ни е 20 хиляди със секретарките,а Полицаите са 70 хиляди??!Попитай Онези червени цървули от БСП,които разграбиха Военното Имущество,дрОгарю Генерал......
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Аха

    8 3 Отговор
    Аз не е нужно нищо да твърдя! Просто гледам вече колко месеца дирят една пътната карта! Имали измама, намиране няма! А тук за самолети струващи в пъти по малко, кво да коментираме! Но ти отде да знаеш! Иначе да! С последовател на безкнижник, лъжец, подлец, крадец, наистина няма какво да си кажеш! Но затова пък може да се забавляваш!

    Коментиран от #87

  • 87 Адресирано

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "Аха":

    до ком. 80
  • 88 jorj

    3 7 Отговор
    Радев, много добре знаеш и защо не го постави първото ти служебно правителство! Мат!
  • 89 Бате

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "А бе боклук":

    Бате бате! Едно леко въпросче. И със свой собствени пари ли ги купи?. И каква е тази сделка? Всички пари на куп? За самолети от миналия век които може би ще са готови през 2024? Супер сделка бе бате, няма що! А има и още една малка (пропусната? ) подробност. Тези самолети са и малко капризни от към писти. Та тухлите са си тухли но без стабилни основи? познай какво се случва?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 8647

    9 3 Отговор
    Като гледам на Борисов другите международни договори и Lockheed може да не знаят, че сме купували от тях.

    Коментиран от #97

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Опа

    5 0 Отговор

    До коментар #68 от "Гларус":

    Не сее коси. То тука много не правят разлика межди президентска република и парламентарна. Но кой да мисли.

    Коментиран от #104

  • 94 Тапата

    12 6 Отговор
    Не само самолетите ще се забавят, а и европейските субсидии може изобщо да не дойдат докато ти си президент и твойте мекерета управляват държавата.
  • 95 ВЕРНО ЛИ

    8 5 Отговор
    СЕГА РАЗБИРШ ЛИ ЩО МУ ВИКАТ ПИПОНЕСТ ПИНГВИН АМИ ЩОТО Е ПИПОНЕСТ ПИНГВИН / НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА НЕГО МИСИРИ ЧЕСТИТО
  • 96 ПИТАЙ ПИТАЙ

    5 6 Отговор
    РАДЕВ ПИТАЙ ДЕСА ИЛИ МАНОЛОВА В ИЛИ БАЙДЪН ПИТАЙ БЕ РАДЕВ АМА КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЪПИТЕ ТИ ПИТАНИЯ НИКОЙ НО ПИТАЙ БЕ КАУН ЩОТО ИДВА ВРЕМЕ ТЕБЕ ДА ПИТАТ СКОРО КАУН
  • 97 Опа

    9 2 Отговор

    До коментар #91 от "8647":

    Ха.! Това направо ще е върхът!!!! Но и какво друго може да се очаква от хора стройли една газова връзка 10 години без резултат а попитаха едно ново правителство на има няма и два месеца защо не е Готова! Нагли, нагли са!
  • 98 Като ги знаем краварите

    6 2 Отговор
    Въпросът не е защо закъсняват, а дали изобщо ще дойдат?
  • 99 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "абе":

    МОЖЕ ДА ЗАКЪСНЕЯТ........Е РАЗЛИЧНО ОТ ...ЩЕ ЗАКЪСНЕЯТ ДОСТАВКИТЕ......
  • 100 МНОГО ИМА ЗА РАЗТРЕЛ В БЪЛГАРЯ --ПИНОЧЕТ

    4 1 Отговор
    АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ЩЕ ПАЗИМ В ,,ъ тази (държава ) -------- НАРОДА ГОЛ КАТО ПУШКА .....ЗАКОНННННАТА МАФИЯ ИЗНЕСЕ ,,,,,НАРОДНАТА ПАРА .......... ЛИКВИДИРА ВСИЧКО НАРОДНО ......И НАТРУПА ГОЛЯМ ...БОРЧ КЪМ СВЕТА ----КАКВО ЩЕ ПАЗИМ ----НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА -----ОСТАНАХА ЕДНИ ( голи души )---678954 ....бр ВЪВ ТАЗИ ( държава )---------------- МОЯТА ........... МАЙКА ............ БЪЛГАРИЯ........... МАЙКАТА НИ РАЗКАТАХА ЗА ТЕЗИ 32 ГОДИНИ ТЕЗИ ....БОКЛУЦИ.....ВТОРИЧЕН ...........МАТИРАЛ----------НЕ ...........СТАВАт ........ДАЖЕ ....ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ .........
  • 101 Ф16...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА....БСП

    5 4 Отговор

    До коментар #58 от "Как кво":

    НАЙ ПРОДАВАНИЯ БОЕН САМОЛЕТ В СВЕТА....ЩО ЛИ ??????

    Коментиран от #102

  • 102 Той

    5 3 Отговор

    До коментар #101 от "Ф16...ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА....БСП":

    и Нокия 3310 е бил най продаваният телефон в света! Що ли не го ползваш сега? 😂 С драскане на простотии на онуй тъпото не става! Трябват и книжки, за да не си продаваш бъдещето!
  • 103 Мунчовци

    6 0 Отговор
    Абе разбирам да бяха 80 бр. F-35 та да се дърлят,а то си правят андрешковски номерца за нЕкакви си 8 броя одъртели кошници. Да ти .ба и кокошкарския политически елит. Мунчовци.
  • 104 Гларус

    5 0 Отговор

    До коментар #93 от "Опа":

    А! - Това е ясно!
    Реших просто да сдъвча онзи, ей така за кеф. - Простотията трябва да се осмива при всеки удобен случай защото иначе придобива застрашителни размери. Глупавият винаги има високо мнение за себе си и за това не трябва въобще да му минава през ума, че има нещо в главата.

    Коментиран от #106

  • 105 Механик

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Приятелят ти КИРЧО е поканил чужди войски.
    Казано с други думи, той иска войски на НАТО е България. Министрите му са през половин час в американското посолство. После излизат със СТАНОВИЩА.
    Ние РЕПУБЛИКА България ли сме или сме протекторат на Херо Мустафа?
  • 106 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Гларус":

    Щом е за кеф, става!!! Иначе на глупака и с кофа да му сипваш не става! Много дупки бе брат.
  • 107 Две оръжия

    6 1 Отговор
    Две оръжия - F-16 и Т-72. Имат ли прилики,имат ли разлики? Приличат си - и двете оръжия са на по близо 50 години откакто са на въоръжение. Има и разлики - Т-72 руснаците ни го дадоха само няколко години след като го приеха на въоръжение а новите ни партньори явно ще чакат F-16 да чукне точно 50 години и......тогава да ги доставят.

    Коментиран от #108

  • 108 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Две оръжия":

    Много сте прав. Особено за новите (партньори)! Но и друго ми се върти в главата. Тоо, сделката на Борисов че е не нормална е ясно а и тепърва ще пъкват подмолните камъни като въоръжение, поддръжка и бази. Но си мисля че новото правителство може поне да опита нещо да направи. Нали вече Русия и Украйна са във (война????) нали идват няколко сенатори, нали са ни партньори? Защо не ги попитат не може ли да ни дадът няколко самолети на заем? Иначе вижте? Испанци ли Португалци ли ще изпратят 3 самолети. Холандия 1???? и то след месец. Смях и смехът ще бъде още по голям ако се окаже че нашите летища и бази се оказват че са неподходящи за тези самолети. Та тези, новите ни управници нека да бъдат малко по практични и съображителни. Поне да опитат.
  • 109 ТУЛУПА ОТ БАНКЯ

    5 4 Отговор
    Като гледам ГЕРБавите Калинки малоумн. симпатизанти на еднокнижника Тъп Тулуп от Банкя негово много нищожно нищожество Тиквата 🎃🎃🎃🎃от Банкя как тук вият на умряло за олигофре... от СИК шофьор на хора от криминалния контингент като Бажо Магараджо, Пашата Падишаха е тия всичките симпатизанти на 🎃🎃🎃🎃от Банкя заслужават си съдбата да живеят в най - бедната държава в ЕС унищожена и разграбена от бодигарда Страхливец 🎃🎃🎃🎃от Банкя, за 12 години толкова разграбване в тази държава не е било даже и по турско робство. То не беха чекмеджета пълни с Евро, кюлчета със злато Мата Хари от публични домове, къщи в Барселона за мис Бикини. Този човек от Банкя заслужава да бъде публично изнаси лен от Бай Ставри и после обесен пред Президентството.
  • 110 Дърт Вейдър

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Българин":

    "след като нареди на служебния си кабинет да избере Грипен." Ъъъъ, я пак се пробвай! Сбушай гербер нискостеблен, президента няма тази компетенция! Ефките бяха избрани против всички изисквания на конкурса! Даже нещо повече- дори тренажорите са старите модели с отрязани функции. Ракетите са само въздух-въздух, т.е. ще си правим само айър полисинг! Дори бройките им са отрязани, нужните количества ще се купуват допълнително! Цената даже няма да е коментирам! Говори се, че който е направил крупна сделка с щатските военни фирми не го закачат каубоите каквито и да ги е вършил!
  • 111 Болярин

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "666":

    Че кога е казал нещо умно човек с пълзяща мисъл ?!!
  • 112 Импийчмънт

    3 2 Отговор
    Радеф На всички е ясно че си зависим от Кремъл Борисов направи така че да купим Ф16 докато ти саботираше в полза на Грипен Сега Борисов го няма от една година пак се оправдаваш с него Поне летището да беше ремонтирал вместо да саботираш цялата Българска бойна авиация
  • 113 Болярин

    1 0 Отговор
    А не си ли задава ежедневен въпрос за поведението на неговото отроче кИкИ-хИхИ с известното "- ... и ти ли Бруте?!!"
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 СТИГА ЦЕНЗУРА!

    2 0 Отговор
    ВЪРХОВНИЯТ ФАТМАК р.р. -(нато БКП), € $УП€Р ЛИЦ€М€Р И НАГЛ€Ц!
    $Л€Д €ДИН МАНДАТ Б€ЗДУШИ€ КЪМ ПРОБЛ€МИТ€ НА "армийката" И сектор "сигурност", $€ГА ИЗВ€ДНЪЖ $€ "загрижи" !!!!
    ВЕЧЕ 6г. му задавам ВЪПРОСА:
    -ДО КОГА въ€ннит€ П€Н$ИОН€РИ(nato-КОМУНИ$ТИ) Щ€ ПОДЯЖДАТ И ЗАДРЪ$ТВАТ $И$Т€МАТъ!?!??!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    ОСТАВКА ЗА Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК-ПР€ДАТ€Л И КЛ€ТВОПР€$ТЪПНИК!
  • 116 РУМЕНЕ , ПИТАЙ БОКО ЗАЩО ГЪРЦИТЕ КУПУВАТ

    2 0 Отговор
    РАФАЛИ , А НЕ Ф16 - ТОЙ ГИ РАЗБИРА ТИЯ РАБОТИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове