10 Февруари, 2022 21:52 12 183 108

Асен Василев: Край на кражбите и подаянията от Европа

  • асен василев-
  • кирил ананиев-
  • бюджет-
  • приходи-
  • европа

Сегашният финансов министър определи колегата си Кирил Ананиев "като много добър бюджетар" и го призова между двете четения да му предложи кои разходи да бъдат съкратени

Асен Василев: Край на кражбите и подаянията от Европа - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Двама финансови министри - бившият Кирил Ананиев и настоящият Асен Василев, се озоваха едновременно на трибуната на парламента по време на дебатите за новия бюджет. След петминутна размяна на реплики между тях, спорът им завърши с това, че двамата застанаха на трибуната един до друг, забили погледи в сметките на хазната.

Искрите между тях прехвърчаха, когато Ананиев направи задълбочен анализ на бюджета и завърши с това, че с такъв бюджет е малко вероятно да влезем в Еврозоната по план, съобщи novini.bg.

,,Ще имаме проблем както с националните инвестиции, така и с европейските. Инфлацията ще отиде в бюджета и този ресурс ще използвате за вашите политики'', заяви бившият финансов министър.

,,Трябва да сложим край на политиката за някакви инвестиции в хора, инфраструктура, с увеличаването на държавната администрация ,и то в момент, в който навсякъде по света тя се намалява и се преминава към електронни услуги'', отвърна му Асен Василев.

Този бюджет има за цел да направи инвестиционната и публичната среда поне толкова добри, колкото в Европа. От 2007 г. досега това, което ние казваме, е, че сме бедни и ще си останем такива завинаги, освен ако не получим някакви подаяния от Европа и ако не откраднем. Ами свърши това, отсече финансовият министър.

С тези думи той постави началото на серия от защитни речи, основно от депутати на левицата, на които Ананиев поиска и получи право на отговор. Докато им опонираше, Асен Василев му зададе въпрос кои разходи да отреже, за да направи дълга и дефицита приемливи за него. Ананиев пък го покани при него на трибуната и двамата запрелистваха бюджета. Сегашният финансов министър определи колегата си "като много добър бюджетар" и го призова между двете четения да му предложи кои разходи да бъдат съкратени.

Това според Ананиев се оказа "социален експеримент".

Да му разкажа тук пред вас как се прави бюджет, няма да си позволя и няма да ме разберете, защото пак ще ми дадете пет минути. Аз 40 години я уча тази наука и сега няма как за пет минути да му кажа как да стане бюджетар, обясни Ананиев на стоящия до него Асен Василев.

Почти седем часа отне на депутатите да приемат бюджета за тази година, и то на първо четене.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    115 32 Отговор
    Герб са конструктивна опозиция, която е свикнала да работи с бухалка. Нормално...

    Коментиран от #4, #47, #68

  • 2 чудя се

    78 117 Отговор
    Този кокорко с дънките, тесните раменца и голямото дупе за какво точно се е подготвил? Чувам 6 милиарда нов дълг към бюджета,понеже не може да го върже. Е това ли е изборът на населението?

    Коментиран от #6, #12, #32, #75

  • 3 Абсолютно съгласен съм със Василев

    124 37 Отговор
    Това е начина да се оправим и да се хванем да бачкаме. По този начин ще се отсее кое е боклук и смукач, крадец, и кое е реален бизнес/производство.
  • 4 Мхм

    19 42 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    12 години нямат връчане българия бе дотук

    Коментиран от #8

  • 5 Дон Санчо

    64 34 Отговор
    Девет млд, през декември.За
    три секунди-60 хил мегаватчаса.
    Тези фокуси,подобриха боковите
    авантюри.Вярно,човекът е
    еднокнижник,но все пак,много
    ударно.За тази година,може да
    ни изтърколите 200 млд.Е ,какво
    правим???
  • 6 А ти драги...

    108 23 Отговор

    До коментар #2 от "чудя се":

    ....манекен ли искаш за министър...?!Кой знае ти каква ли шкембелачеста торба си...,седнал да описваш външността на другите...!

    Коментиран от #13, #18

  • 7 Бойко Разбойко

    99 21 Отговор
    Ананиев го учех в гората седнал на пън да прави бюджет.
  • 8 факт

    74 20 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    С немска помощ 40 години Геемания окраде българия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТаУмВзе

    47 19 Отговор
    И тоя има бясни халюцинации в шизофреиден маниер. Типичното жалко безумие, не е нищо ново. А Кражбите на долната мутра и компания, няма да има Живи да ги платят. Това е и целта де.
  • 11 Hoho Boho

    69 25 Отговор
    Ананиев беше по-убедителен, когато заедно с Борисоф седяха на пънчетата и обсъждаха световните финанси...

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 безпартиен

    47 15 Отговор
    Бюджет?Приходи?Нали на Европейските и Световните пазари сме конкурентни единствено с износът на зърнени храни и производство на ишлеме!Само от там чакаме "свежи" пари!А и при 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/,около 1.1 млн.ц..гани без образование,без трудови навици,без професионална подготовка,колко останаха да работят в частния сектор и да плащатиздръжката на всички посочени по-горе?Заеми само се взимат и никой не мисли как и кой ще ги връща в тази фалирала държава!В краткосрочен план е необходима съкращаването на поне 30% на тези с бюджетните заплати!Съкращаване на "работещите" пенсионери в бюджета и насочването им към частен сектор щом искат да се трудят!В дългосрочен план-образоване и придобиване на професионални квалификации на лицата от ц..ганския етнос и включването им в труда!Дали ще приемат това решение зависи и бъдещето на страната с име България!

    Коментиран от #17, #86

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Помак

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "А ти драги...":

    Съгласен съм сас тяб дарагой другар...Но ....зашто трябва да обиждаш и плюеш !
  • 19 Баба

    30 20 Отговор
    Браво Успех Вие по казахте как трябва да се работи за родината и за по добър и достоен живот Благодаря Ви млади и образовани министри На калинките мястото е в градинките
  • 20 Егати

    20 11 Отговор
    Гатанка:Поглед на пикаеща крава, вид на бланширана медуза,крайно лево и как краде само.Що е то
  • 21 SEVEROIZTOK

    25 12 Отговор
    Тоя на снимката не ми вдъхва доверие. Лицето му изглежда като на восъчна фигура.

    Коментиран от #35

  • 22 123

    28 14 Отговор
    Край точно на кои кражби, те кражбитре си продължават и сега, и какъв край на подаянията от Европа? След като за втори път подавате план който е възможно да бъде върнат отново за преработка от ЕС.А план и бюджет които не отговаря на изискванията на Европа означава че пари от ЕС няма да влезат в България,та за това може и да е прав Василев че подаянията от Европа ще свършат през тяхното управление. България има сключени договори които трябва да изпълнява, и които не се изпълняват.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 лелее

    23 10 Отговор
    Много защитници на този. Май олиото верно може да стане и 5 лева...

    Коментиран от #25, #34

  • 25 Мхм

    21 17 Отговор

    До коментар #24 от "лелее":

    Ми не проблема е само един наглото крадене на герб последните 12 години.

    Коментиран от #26

  • 26 да де, но

    22 13 Отговор

    До коментар #25 от "Мхм":

    Но те, тези един проблем не пипнаха, а бяха в служебното правителство, сега пак са те...

    Коментиран от #28

  • 27 ФАКТ

    17 8 Отговор

    До коментар #23 от "ЮМЕР":

    Асанката е любима на оня дето пробутва фирми на клошарите, Ага.
  • 28 Мхм

    18 10 Отговор

    До коментар #26 от "да де, но":

    На българия и трябват свежи пари сиреч инвестиции.Такива могат да дойдат от силни икономики искащи да стъпят в Европа.Такива инвевтиции няма да дойдат от ЕС.ЕС едва скърпва бюджета.Решението е единствено поглед на Изток.За целта трябвя излизане от всички досегашни организации и сключване на отделни договори с всяка държава и в Европа и в Региона основнонс Турция както и с Китай и Русия.
  • 29 Стига заеми

    30 10 Отговор
    Под 50 лева за ден, ядене не падам, по кръчми не ходя. Какво правите, инфлацията е потресаваща. Вярно че почна при Борисов с обявяване за влизане в еврочакалня, но се минават границите. Ноември без ползвано парно 150 лв. прогноза, за декември сигурно 300-400 лева. Накрая от 50% надвзети сметки, ще ми удържат половината, уж неотчетени съседи. Същото е с водата 50% общи части. Същото е с тока 50% увеличение за 2 години лу$ди сметки. Не се ли намеси държавата, става страшно, не може за една салата 25 лева на ден. Цените са по-високи от тези в Европа-Испания, Германия. Турските домати в пъти по-евтини от българските, а те плащат мита. Тези заеми няма кой да ги плаща, няма РАБОТЕЩИ. Престанете да увеличавате държавните заплати, частен бизнес КОЛАБИРА, за животновъдство и земеделие да не говорим. Вярно че инфлацията ви е наложена отвън, за да сте зависими от ЕЦБ и ЕС, респективно атлантиците, но не сме били министри на енергетиката като Трайков да имаме милиони влогове и акции в Еврохолд,

    Коментиран от #38

  • 30 Киро брейка

    20 11 Отговор
    Затворете шайката какво дремете ако не го направите те са нагли и ще ви направят куу рр капан да знаете
  • 31 НИМРОД

    28 11 Отговор
    Досега парите от ЕС отиваха да хранят администрацията и АСФАЛТОВИТЕ фирми. като голяма част от тях се крадяха и отиваха в чужбина.

    СЕГА ПАК ЩЕ СЕ КРАДЕ само , че по един по рафиниран начин , чрез СТАРТЪПОВЕТЕ НА ЛОРЕР. който ще управлява ББР. презкоято минават парите от ЕС.
    Сега тези пари няма да отиват за магистрали , а направо в правилните банки и на правилните места в едни близкоизточни държави.

    Коментиран от #33, #36

  • 32 реалносх

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "чудя се":

    Оффф той пък вожда ти голям красавец щото, толуп кат кръгла тиква, а ти кой знае какъв си дръндьо седнал да се присмива на умните, образованите и успелите, та да ги принизи до собственото си нещастно съществуване. Браво на Асен Василев!!!
  • 33 пфуй

    20 14 Отговор

    До коментар #31 от "НИМРОД":

    Ти как разбра, че "сега пак ще се краде"? Това са твоите болни фантазии, за да принизиш новите управляващи с образование и идеи да извадят България от блатото на мизерията до онези крадци и некомпетенти простаци, при които изгубихме 12 години в застой. Боко се тупаше в гърдите, че строи, ряза ленти и нкрая едно голямо нищо, една магистрала не можа да построи шматкото.
  • 34 хаха

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "лелее":

    Ти олио ли пиеш по цял ден? Аз олио не употребявам, нито хляб. Туй ли ти е зора, да ти имам проблема.
  • 35 комин

    21 5 Отговор

    До коментар #21 от "SEVEROIZTOK":

    А тиквата с мутра на австралопитек ли ти вдъхваше доверие и да те гледа лошо и навъсено, без елементарна култура на поведение и беден речник?
  • 36 Алооо

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "НИМРОД":

    О неразумни юроде....
  • 37 Стево

    30 7 Отговор

    До коментар #13 от "Мушкато":

    Министърът на финансите е образован в престижен университет, има опит и компетенции на световто ниво, ама простаците не могат да го осъзнаят. До сега ивахме само някакви палячовци, които нищо не разбираха и се упражняваха върху страната ни и сега злобеят и лъжат, за да пречат на новите да успеят да оправят кашите, които забъркаха предишните.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Софиянец

    20 6 Отговор
    Ако вкараме бившите управляващи в затвора и настоящия прокурор може и стане иначе не
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    ОКО да види РЪКА да пипне иначе си е едно празнословоизлияние и манипулиране
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 мнение

    30 12 Отговор
    Герберите беснеят, че новите вдигнаха пенсиите, след месец и заплатите, ще направят детсщите градини безплатни, ще премахнат данъка върху лихвите по депозитите, които ГЕРБ въведоха, ще направят електронното правителство, за което ГЕРБ 12 смука пари от ЕС и така и не направи, а парите потънаха някъде, ще спрат корупцията и кражбите, които при герберите бяха в разцет, ще вложат пари в образованието на младите, ще построят магистралите, които ГЕРБ така и не можаха да построят 12 години, ще докарат инвеститори, които ГЕРБ изгониха заради високите нива на корупция по тяхно време ... Герберите се пукат от страх, че не могат да запазят схатуквото, че не могат да крадат повече и завист, че другите са по-компетентни и по-добре се справят.

    Коментиран от #53, #58

  • 43 ...

    3 2 Отговор
    Здраве и задомяване от мен...
  • 44 stan40

    19 8 Отговор
    Нямането е в резултат на управлението на герб. Вместо евросредствата да се инвестират по предназначение в създаването на срезен и дребен бизнес те се откраднаха по схеми. Сега всичко е внос. Ако стоката не е вносна, то материалите , или продуктите в нея са внос. Как тогава стоките да са евтини? Друг е въпроса, че много цени са спекулативни. За пример цената на олиото и дървата за огрев.

    Коментиран от #46

  • 45 Ей,смешник

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мушкато":

    Симеон Дянков и Влади Горанов Божков, големи мъжаги ли бяха??? Я ходи се бабанкай някъде,да не отвърта два зад врата!
  • 46 отвратен от герберите

    24 5 Отговор

    До коментар #44 от "stan40":

    Така е дълго ще страдат още българите от некомпетентното 12 годишно управление на ГЕРБ. Това са загубени години и застой. Те ни държаха умишлено бедни толкова години, за да могат те да крадат. Всъщност България не е бедна, а окрадена цяло десетилетие, едни пари от ЕС и от нашите данъци потънаха в сметките на шепа "богоизбрани", а народа си осгана беден и мизерстващ. И сега как за месец-два де се оправят нещата, ами то трябва поне една година да мине, за да усетим промятата. А и отпора на мафията и предишните управляващи е голям. Те се стремят всячески да провалят новите, да ги саботират, в Парламента дрънкат глупости и губят ценно време в празнословие и лъжи.
  • 47 Помнещ

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Още от Бай Тошово вреве, Ананиев не е бюджетар, а гешефтар! Прост счетоводител!
  • 48 Пазете си кръвното

    17 4 Отговор

    До коментар #38 от "Алооо":

    по-спокойно.повиши ли се цената на въглищата? На атомното гориво? НЕ! защо при цена 58 лева мегават Козлодуй и 78 лева мегават ТЕЦ2 токът поскъпва? колко процента от икономиката в България ползва газ , да кажа ли нищожно? какво налага милиард заеми за "лодки", още 4 милиарда за ф16. Я кажи как при цени от 120$ барел петрол преди няколко години цените бяха по-евтини. Я кажи какво налага милиарди за ваксини и тестове при деца? какво налага влизането в еврозоната? Да не би Швеция и Британия да са по-малко демократични от България? Я кажи защо турските стоки са по-евтини от българските, да не би защото не са членове на ЕС? И защо ЕЦБ печата пари, а преди това ФЕД. Я кажи кога изтича лиценза на частните банки ФЕД? И има ли нещо общо с акционери на Биг Фарма? И признаването на Македония ли зависи от инфлацията?

    Коментиран от #56, #59, #71

  • 49 разлика

    24 4 Отговор
    На Борисов стратегията беше да държи хората бедни, за да се прави на "добрия бащица" като подхвърля някой лев от джипката и хората да му целуват ръка. На Асен Василев целта е хората да са добре образовани и с по-високи доходи, да догонваме другите страни в Европа по производство и доходи.
  • 50 Няма леви и десни

    11 3 Отговор
    30 г. България е ограбвана безкомпромисно, независимо от партиите на власт. Едните усвояваха по-примитивно, другите рафинирано. За 30 г. според Парамов от България са изнесени 200 милиарда долара в офшорки.
    Колкото по-рано възпитаме децата си да бягат от България, толкова по-добре за тях.
  • 51 Ники

    3 8 Отговор
    Дай направо край оцна това правителство, че е мъчение и да се приключва
  • 52 Братя прецакват ни от години

    19 2 Отговор
    С руски енергийни проекти с изгода за определени наши кръгове. От трибуната на парламента с назидателен тон ни говорят лица с турски имена. Какво стана с борбата на АПОСТОЛА за чиста и свята република???
  • 53 Еми мога да ти кажа

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "мнение":

    че изчерпа темата.
    Това е голямата картина, в национален план.
  • 54 факт

    19 3 Отговор
    На Асен Василев ще му е много трудно да се пребори с Мафията и калинките й, които бяха във властга, а сега саботират новото правителство.
  • 55 И сега ако не стане

    15 1 Отговор
    С тия момчета от ПП значи сме си продали душите!
  • 56 Има резон написаното

    18 2 Отговор

    До коментар #48 от "Пазете си кръвното":

    Но.....изисква се време да се поправят батаците, като през буферният период ще се наложи новите да правят компромиси и да лавират про текущи договори, социален натиск, справяне с настоящата(макар че я отричат) икономическа криза, реформи в ключови сфери, като през това време са саботирани постоянно от бившето правителство, и са гледани под лупа от всички заради това, че са новобранци. Но мисля, че ако им дадем малко време, ще се справят с всичко.

    Коментиран от #62, #77

  • 57 българин от Своге

    27 3 Отговор
    Василев и Петков са моята надежда за по-добър живот в България!!! Стига Тикви със съмнително образование и умствен капацитет!!!
  • 58 Не мога да разбера

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "мнение":

    Кое от написаното мнение не е факт, че някой са сложили минуси? Пълно е с продажници, затова сме на дъното!
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Пазете си кръвното":

    в КОЗЛОДУЙ най редовно се подава ТОПЛИНА редовно от АЕЦ КОЗЛОДУЙ
  • 60 те това е

    21 5 Отговор
    На герберите им липсваше престижно образование и международен опит от страни със силни икономики, липсва им политическа култура, липсва им интелект и най-вече цивилизованост. Асен Василев и Кирил Петков ги сложиха в джоба си по всички показатели, само за 2 месеца им показаха как се прави истинска европейска политика на ниво, ама приматите знаят саво да пречат да саботират развитието на България.
  • 61 Димитко

    4 18 Отговор
    Асен Василев крадеца!

    Коментиран от #64

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "Има резон написаното":

    дано е на добро но яко всички лъжат
  • 63 вероятно

    21 3 Отговор
    Асен Василев и Кирил Петков са изумени от просташкото ниво на което герберите се опитват да правят политика.
  • 64 хахаха

    19 3 Отговор

    До коментар #61 от "Димитко":

    Какво ти е откраднал, надеждата пионките на мафията да се върнат на власт ли? Крадците гербери да се върнат на власт и да продължават да изнасят милиони държавни пари със сакове ли?

    Коментиран от #65

  • 65 Мхм

    2 8 Отговор

    До коментар #64 от "хахаха":

    А що ги избира 12 години?

    Коментиран от #70

  • 66 хждпфж

    21 5 Отговор
    ГЕРБ не искат развита българска икономика, нито електорат с високи заплати, защото трудно ще ги манипулират. ГЕРБ искат десерилетия наред да държат народа на постна пица и да го лежат, че заплатите няма как да се вдигнат. Докато техните шкафчета се пълнят с пачки и злато. Дойдоха едти образовани и интелигентни хора и решиха да променят това, но герберите им слагат прът в краката, да ги спъват, да не успеят.
  • 67 Петко Рачев Славейков

    15 0 Отговор
    Не народ, а мърша... Да добавя пълно с нагаждачи
  • 68 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Аз съм твърдо убеден че ако Глогът на дебелия им шеф бъде отнет няма да му зняе толковя много устенцата
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 хахаха

    20 4 Отговор

    До коментар #65 от "Мхм":

    Те печелеха с измама, с купени гласове, с подправени резултати, с унищожени бюлетини на опоненти, с корупция. Рашков им е най-големия страх, защото спря купените гласове. Машинното гласуване спря недействителните бюлетини и истината блесна.

    Коментиран от #74

  • 71 Алооо

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "Пазете си кръвното":

    Кажи го на ЕС приятел,не на новите управляващи....
  • 72 дрон

    19 5 Отговор
    ГЕРБ са бесни, защото не могат повече да крадат!
  • 73 Браво на министър Асеп Василев

    17 6 Отговор
    България за пръв път има много добър финансов министър. Шапка му свалям. Ако искаве бързо развитие, парите трябва да се инвестират, а не да се пестят. От пестене се става беден. Парите ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРТЯТ!
  • 74 Дулово

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "хахаха":

    С Деса толкова
  • 75 В голямото дупе

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "чудя се":

    му е чара,просто Киро много го харесва.
  • 76 Реалист

    7 12 Отговор
    Смешно е това правителство на Фатмака! Крадат и провалят държавата под претекст, че ще правели промени...вече едва ли и най-заблудените им вярват! Проправят път на мафията към държавата, нагло и безскрупулно, каквото са и спонсорите им Божков и Цветан Василев!
  • 77 Споделям, но частично

    9 3 Отговор

    До коментар #56 от "Има резон написаното":

    30 години безхаберие в България, много са. Стигнали сме точка, от която няма връщане назад.всякакъв оптимизъм граничи със загуба на рационализъм и здрав разум. И ако Шваб, говорителят на "елитите" е прав, следват още по-тежки времена. Част сме от зловещ сценарий, подобно на кризата от 1929 г., азиатската криза и т.н. И продължението 2008 г., нищо не е случайно, нищо. Късно е за България, една послушна пионка в игрите на големите. и "лошо" геостратегическо разположение, на кръстопът. Съжалявам за написаното, но трябва да започнем да назоваваме нещата с истинските им имена.

    Коментиран от #79

  • 78 Граждани за европейско развитие

    8 3 Отговор
    -Алоу върнете ни кокала!!!

    Коментиран от #80, #92

  • 79 Мхм

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Споделям, но частично":

    Проблема е генетичен
  • 80 Какъв кокъл?

    11 1 Отговор

    До коментар #78 от "Граждани за европейско развитие":

    Говорим със съфорумците за "световна геополитика и икономика", а вие "по-дълбоко от Искъра и по-високо от Витоша-нИма". Помислете, защо ЦБ на Британия забрани продажбата на злато, защо "големите" трупат резерви?
    Да ви напомня нещо тази ситуация, от "дебелите книги по икономика" за Монтегю Норман и последвалите събития? А излизането на Британия от ЕС.
    И не забравяйте кой финансира ГЕРБ, кукловодите са едни и същи, неудобно е да ни занимавате местни крамоли, при наличие, че от българските политици нищо не зависи. "Хляб и Зрелища" дотегнаха на хората, "Разеляй и владей"-също.. Вижте какво става в Канада.
  • 81 Граждани за европейско развитие

    8 4 Отговор
    Ние си искаме кокала и това е. А и джипката за най големия!

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Абе,ПКП

    8 2 Отговор
    Объркала в Брюксел Пенчо Славейков с Петко Каравелов.
    Ама пък и двамата започват с П.

    Коментиран от #99

  • 84 Сивата чапла/

    10 8 Отговор
    Василев, улучил си тънката лайсна на хората.
    Заявления, декларации, а резултати?

    Та с колко милиарда вече ни набутахте?
    Аааа, сетих се, иначе инфлацията ще ги изяде!

    И защо ли се не сещам за подаянияот Европа? Кое точно наричате подаяния?
    Може ли малко информация за парите изток запад?

    А може ли да изчислите чуждите бизнеси, какви подаръци изнасят навън?
    А може би и на канадската компания, която копае златото на България също трябва да целуваме ръка?

    Изчистете този покровителствен и нагъл език!
    Да, много ви прилича, така ви учат в Харвард, как да изстисквате де що може,
    Със средства всякакви.
    Помия.Яр сте Василев! За момента сте такъв!

    Дано нещо отрзви харвардската ви еничарска глава!

    Коментиран от #88

  • 85 Огризвайте

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "Граждани за европейско развитие":

    Си кокалчетата дето ви ги подхвърлиха.Повече НЕМА.
  • 86 Дедо Пене

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "безпартиен":

    Къде ги четеш тези цифри? Пенсионери - 2,03млн., непълнолетни 880хил.деца, държавни служители, вкл. армия, полиция, учители, здравни работници, чиновници 480хил.човека,
    заети в частния бизнес - 2,28млн.човека.Останалите са студенти и безработни!!!
  • 87 Сивата чапла/ -- アオサギ

    7 7 Отговор
    Подаяние е .... %-ът дето корпорацията регистрирана в Канада оставя на Българите!
    Това е П О Д А Я Н И Е!

    Подаяние са заплатите,
    дето западните фирми плащат на българските работници,
    уточнете си понятия, Харвардецо!
  • 88 Гинко Билоба!

    9 4 Отговор

    До коментар #84 от "Сивата чапла/":

    Не дрънкай глупости. Кой сключи договорите с чуждите фирми (в това число търговските вериги) така, щото да изнасят цялата печалба при 0% реинвестиция? Върни се малко назад!
  • 89 Прав е премиера

    11 2 Отговор
    Има много бедни хора ВЕРЕСИИТЕ СЕ ЗАВЪРНАХА С ПЪЛНА СИЛА В МАГАЗИНИТЕ ЦЕНИТЕ НАГОРЕ ГН ПРЕМИЕР ОВЛАДЕЙТЕ инфлацията моля ток храна вода оператори горива
  • 90 Я по-добре

    3 6 Отговор
    да каже как изпапаха 9 милиарда за 9 дни.
  • 91 Грую

    4 7 Отговор
    Оказа се ,че и Кокорчо е отроче на кадри от ДС.Както и Харварда.Какво можем да очакваме от червени другари.Доказано е неведнъж назад във времето.Запътили сме се към поредния фалит на държавата.
  • 92 А нещо

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Граждани за европейско развитие":

    Кожено искаш ли!?
  • 93 БМБ

    8 2 Отговор
    Ананиев незнаем дали 40 години си учил но знаеме че 40 години си крал от държавата затова трябва да си във затвора със племеникати ГОРАНОВ и Борисов, Пеевски, Доган, Гешев всички кратцк като Костов и всички други
  • 94 Политолог

    2 4 Отговор
    Асенчо, стига си лъгал и мигал на парцали.
    Та ти при твоят приятел и партньор, Спецов, който открадна от бюджета 1,2 мил.лв ДДС
    Ти специално, Асенчо НЯМАШ ПРАВО ДА ГОВОРИШ, ЧЕ СЕ КРАДЕ В ДЪРЖАВАТА
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 hahaha

    3 3 Отговор
    от сега да започват и обсъждането за актуализацията на новия бюджет защото с тези темпове няма да им стигне времето до нова година

    Коментиран от #97

  • 97 Ха ха до референдума

    2 2 Отговор

    До коментар #96 от "hahaha":

    Единственият начин да се разбере какво мисли народа,е допитване, то ес референдум,първо почваме с НАТО, нас никой не ни е питал,искаме ли да сме член на НАТО ,2024г.изтича до тогава корумпетата от ЕНП и Евро соц.ще гледат като малко дете,което се е поакало,трябва да сте сигурни,против ще бъдат всички честни българи,а за нато, корумпетата от дпс,герб с лъже патриотите, страхувам се ,ще бъде разрешено да се купуват и продават гласове свободно,както по времето на Герб и Бсп.може и да останем в НАТО,но гласът на народа ще стане много важен
  • 98 Хаха

    4 4 Отговор
    Крадец и измамник фалирал фирмата си, казва край на кражбите. Кой ли вече ви вярва? ОСТАВКА!
  • 99 Без значение

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "Абе,ПКП":

    Какво е объркала,Брюксел слуша само ДПС и Герб, председателката на Евро парламента е от ЕНП Роберта Мецола, която наричаше протестиращите с обидни думи. Германия подкрепя Герб и ДПС, Станишката и Гешев.много просто продават си залежалата некачествена продукция в техните супер маркети,фабриките им в индустриалните центровете са превърнати в трудови лагери, гордостта на Герб ,дпс и Станишката.новото правителство до няколко месеца ще бъде съборено с помоща на САЩ и Евро съюза,заради отказа на правителството да разположи войски на НАТО у нас.те това няма да ни простят,кражбите и копупцията не е забелязват.
  • 100 Алито от София

    3 0 Отговор
    Вярно с истината е че Ананиев учи 40 години тази наука, но при положение че учители са му били Иван Костов, Сергей Станишев, цара, а и Бойко Борисов му е направо преподавател, а защо не казват че е най богатия лекар в България, и как извиваха ръце със скъпите си лекарства за болниците, и негови лекари от името на държавата му плащаше с наши пари, и той доволен и лекара доволен от комисионната, и този ще дава акъл за бюджета, това е много жалко за България и народа ни
  • 101 Доналд Тръмп

    2 1 Отговор
    Машините са най лесната и ефтина измама защото Иначе се плаща на избирателите
    или комисиите,в България си мисля че никога не е имало честни Избори
  • 102 Гаргамел

    4 2 Отговор
    Този плужек Ананиев 40г.се учил да краде(усвоява)държавни средства ,предал е безценните си знания на племенника си-Владко Келемето,същият се оказал много добър ученик ,кражбите и далаверите му се отдават и със действията си го доказа.Иначе голяма олелия и квичене от страна на ГЕРБ(ГРОБ) и ДПС,дори и Свинчо са го изтипосали на първият ред,наглост и безочие
  • 103 hahaha

    0 0 Отговор
    или по-точно казано край на парите от Европа
  • 104 Тракиец

    1 0 Отговор
    Асенчо да не забравиш утре какво си прикавал.И да не излезне така ,че си говорил за Другите а не се е отнасяло за вас.Доколкото виждам май ще е второто.
  • 105 Запознат

    1 0 Отговор
    Асенчо...какви става в МИТНИЦИТЕ...там има загуби от 3милярда годишно,ГОРИВАТА изтичат и загубите са 1.5милярда годишно, АДМИНИСТРАЦИЯТА ...само за осигуровки държавата плаща 800милиона годишно, Контрабандата е 3милиарда годишно. Не ни говори глупости а се хващат на работа,вместо да теглиш заеми които ние ще връщаме си напиши домашното иначе като полудее народа ще се чудиш кафе да се скриеш.Държавата е колкото една махала и всичко се знае или и ти си от АЙДУЦИТЕ.
  • 106 Пак съм аз

    1 1 Отговор
    Това, опуленото, на две магарета сламата не може да раздели, що остана за бюджета на държавата да се занимава !
  • 107 Оставка

    0 1 Отговор
    Оставка оставка оставка
  • 108 Истини

    0 0 Отговор
    Путайте Езиковата за Асен Василев. Той е ГЕНИЙ, но на простите не им изнася, защото са ограничени с много пари но празни семки тикви картуни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове