Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 05:34 7 833 32

След тежки скандали и три гласувания: ББР и Агенцията за инвестициите преминаха към министерството на Даниел Лорер

  • парламент-
  • гласуване-
  • ббр-
  • агенция за инвестиции-
  • даниел лорер

От ГЕРБ обвиниха управляващите че вкарват законопроект в нарушение на правилника, без да е съгласуван с Министерския съвет и без да е преминал обществено обсъждане

След тежки скандали и три гласувания: ББР и Агенцията за инвестициите преминаха към министерството на Даниел Лорер - 1
Снимка: БГНЕС

Бурни скандали, продължили повече от 2 часа, белязаха дебатите по промените в Закона за насърчаване на инвестициите, с който Българската банка за развитие и Агенцията за инвестиции от Министерството на икономиката преминават към Министерството на иновациите и растежа с принципал Даниел Лорер, предаде БНТ.

От ГЕРБ обвиниха управляващите че вкарват законопроект в нарушение на правилника, без да е съгласуван с Министерския съвет и без да е преминал обществено обсъждане. Опозицията се възмути още, че в преходните и заключителни разпоредби има текстове, с които се регламентира инвестиционното гражданство, въпреки че правителството входира друг законопроект в Народното събрание за Изменение на закона за българското гражданство, с който се премахват така наречените „златни паспорти“.

От мнозинството отговориха, че не се налага обществено обсъждане на технически закон, само с една точка, чиято цел е да допълни приетите от парламента структурни промени за разделяне на Министерството на икономиката на две отделни министерства.

За първи път председателят на парламента Никола Минчев отне думата на депутат с мотива, че не говори по темата. Това стана при изказване на Десислава Трифонова от ГЕРБ. Действието му предизвика размяна на остри реплики между ГЕРБ и партиите от мнозинството. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предупреди председателя на парламента да не превишава правомощията си.

От левицата контрираха, че депутати на ГЕРБ изместват дебатите. Последва размяна на остри реплики. Поради изчерпване на времето за изказване на парламентарната група на ГЕРБ дебатите бяха прекратени.

При последвалото гласуване законопроектът бе приет на първо чете. Последва гласуване и на второ. От ГЕРБ поискаха прегласуване, при което се каза, че няма кворум, което принуди председателя на парламента да даде почивка. След възобновяване на заседанието и проверка на кворума скандалите продължиха заради искането за трето гласуване. От опозицията обвиниха управляващите, че погазват правилника, според който законопроект, неприет на второ гласуване, не може да се гласува трети път, а трябва да минат не по-малко от 3 месеца преди да бъде вкаран отново в пленарната зала.

От ДПС предложиха да се премине към следващата точка от дневния ред, за да не се нарушава конституцията, а ГЕРБ предложиха да се обсъди казуса на председателски съвет.

След почивка и председателски съвет, където скандалите продължиха, заседанието беше подновено и законопроектът беше подложен на ново гласуване и приет на второ четене, с което ББР и Агенцията за инвестициите преминаха към министерството на Даниел Лорер, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удряй Чичо Лорер

    17 50 Отговор
    Удряй Чичо Лорер!
  • 2 Мнение

    82 19 Отговор
    Супер! Еврейчето отново прибра парата а ние ще "лапаме мухите". Браво на всички дето гласуваха за промяната и особено на онези дето не излязоха да гласуват.

    Коментиран от #24

  • 3 Гост

    72 16 Отговор
    Продължаваме промяната?
    Господ да ни е на помощ......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фйкфф

    62 12 Отговор
    Как ще се разбере, че е действие на Киро, ако не е погазена конституцията...

    Коментиран от #12

  • 6 Гълъбин

    63 14 Отговор
    Какъв е тоя зор сууппер спешно, без обществен дебат, в рамките на 2часа на първо и второ четене да дадат в ръчичките на Лорет прословутата Българска банка за развитие с нейния огромен капитал? И сега Лорерчо, дето беше министър на Нанадолнището, сега ще решава на кой да дава пари? Без да се отчита на никой? А, вече си има и Агенция за инвестиции, утре може да си вземе и
    НОИ!
    Боже, колко сме "остри", та позволяваме такива да ни управляват, като Просто Киро, оКокорената невестулка Асан и мазното Лорерлайчо!
  • 7 Дамаджони Уокър

    58 11 Отговор
    До кога ще търоим шепа крадци, избрани с 7% да се разпореждат с с това което е останало от парите ни??? Те най-безскруполно продължават да ни се надсмиват и крадат.Явно наистина сме много тъпи щом ги търпим.Продължават да нарушават не само Конституцията , а и пвламентарния правилник.И това ако е промяна.….

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Простото Киро

    51 9 Отговор
    Подарихме на еврейчето и женка му една банка. Така се отблагодаряваме на тези, които ни помагат - все пак той уреди израелската компания, която проведе компроматната предизборна война.
    Сега вече със сигурност жена му ще стане най-богатата в България и дори жените на Кюлев, Г. Илиев и И. Павлов ще и завиждат...
  • 9 Subaru STI

    20 34 Отговор
    Изродите от мафиотската "партия"=фирма на престъпника Борисов саботират и протакат, за 12 г. не свършиха нищо (няма детска болница, не изградиха нови енергийни мощности ....х 1000)... Само крадяха и размазваха бизнеси... Затвор за виновните и никакво съжаление!!!

    Коментиран от #17

  • 10 Последния Софиянец

    8 39 Отговор
    Всъщност няма нищо по логично една банка да е в ръцете на евреите. Те исторически са доказали, че са много добри в тая работа. Браво на Кирчо

    Коментиран от #25

  • 11 Subaru STI

    19 33 Отговор

    До коментар #7 от "Дамаджони Уокър":

    Мутрата Борисов влиза в затвора! За престъпленията си

    Коментиран от #14

  • 12 Скоро

    16 23 Отговор

    До коментар #5 от "фйкфф":

    Шайката влиза в затвора.
  • 13 Дамаджони Уокър

    20 10 Отговор

    До коментар #7 от "Дамаджони Уокър":

    И не само той. Много хора от предишните и сегашните трябва да му правят компания.
  • 14 Дамаджони Уокър

    8 10 Отговор

    До коментар #11 от "Subaru STI":

    И не само той, много хора от предишните и сегашните трябва да му правят компания.
  • 15 Търновец

    28 2 Отговор
    Много голяма концентрация на влаcт
  • 16 резервист

    8 23 Отговор
    Няма нищо по-логично преструктурирането на управлението да продължи. Ако така се справят по-добре чудесно! Гербаджиите нямат нищо против да правят от мухата слон, стига да провалят новото управление. Това е ясно. Надявам се скоро да им се предостави възможност да бъдат толкова гласовити и от подсъдимата скамейка. Боже каква трагедия - една държавна структура ще има нов принципал?!!!!!!
  • 17 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #9 от "Subaru STI":

    Слънчице, ти да не си роден 2008 г. когато Бойко дойде на власт? Щото аз си спомням България след 1989 г. с групировките, дивата приватизация, показните разстрели, срива на банките и хиперинфлацията, доразграбването на България от И. Костов, после дойде един от Испания и ние Му Поверявахме за 800. дни. После имаше тройна коалиция БСП-ДПС-НДСВ, дето бяха Батко и Братко в строителството на пътища, пък едни юпита продадоха един Телеком, две-три банки и някаква Фарма на безценица!
    Та така се живееше преди Бойко, "цъфтяхме и връзвахме", но ти вероятно си много малък или си расъл и в саксия!!
  • 18 Егати

    17 2 Отговор
    Багдадския "министър" все по доволен ми се вижда.Защо ли?
  • 19 НЯКОЙ

    8 18 Отговор
    Нахалници, изсмукаха държавата като кърлежи и не са се отказали да ни довършат! Представям си как ще увяхнат сегашните шумни хулигани от ГЕРБ, след като бъде осъден бойко борисов и придружаващите го в многобройните престъпления лица! В Румъния бяха осъди май някъде към 1000 негодници!
  • 20 Коко

    20 1 Отговор
    След като много важни ресори и огромни ресурси минават под управлението на Лорер, или ще станем втори Израел, или втора Палестина, друг път не виждам. Дано да е първият вариант, по се ядва.
  • 21 Дадоха на вълка да пази стадото.

    14 3 Отговор
    Сега ще се "работи" под юргана, по всички тези милиардни институции, в семейство Лореал, незаменимите.
  • 22 Ще ги стигне съдбата на Тръмп.

    8 3 Отговор
    Също като еврейското, семейно лоби, което яхна САЩ.
  • 23 1234

    13 2 Отговор
    Ей народе пробуди се..само скандали за пари, кой ще наблажи..
    А ние ще лапаме мухи и ще им плащаме мастрафа и бонусите....
    ДЪРЖАВНИЦИ ОТДАВНА НЯМА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ , ЗАЩОТО ДЪРЖАВА НЯМА..
    Дано да греша, но на дали..
  • 24 Тончо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Сори, но докато мадуровски те машинки са на власт никога няма да гласувам, не излязоха ли, пак мъртви души, или гласуваш за едни после излиза друго никои, ама никои в Европа не гласува с машини питате ли се защо, сигурно са по глупави от нас, не но ние сме си мушенгии
  • 25 Едва ли ще работят за България.

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Зависи за кого работят. Едва ли, за България. Първо, за себе си. Тяхната родина е другаде.
  • 26 Кой ще понесе отговорност?

    5 1 Отговор
    Други командват парада, тези са само изпълнители, с висок хонорар.
  • 27 И аз да кажа

    6 1 Отговор
    Много благодарим на Отровните, на Мая, на майките, на лудия поп и на малоумници те, дето правиха масовките през 2020! През цялото време тогава питах: хубаво, ще махаме Бойко, а кой идва? Не било важно, най-важното било да се махне ГЕРБ. Козата, като вдигне един крак- балансира и оглежда къде да стъпи; тук идеята беше- дай да срутим всичко, пък после пей сърце, всеки ще е по-добър! Е, сега честито на тъпанарите! А другите- защо търпим?
  • 28 Баба Яга

    6 0 Отговор
    Уволниха калинките, за да назначат хлебарките... Не ми се мисли какво ни чака!
  • 29 Лея13

    5 0 Отговор
    Еее, искахте промяна.Воала.Честито на всички ни.10- тина процента от имащите право на глас хубаво ни нахендриха!Според мен най много за две години кирчовците така хубаво ще отупат чувала на българските финанси,че бате Бойко ще ни се стори аматьор.Кво да се прави,то отдавна е казано- тъп народ- слаба държава.
  • 30 Иван

    0 0 Отговор
    Абе какви са тези всенародни обсъждания има избори който спечели режи баницата кат не ти харесва трябва да спечелиш и тогава нали
  • 31 RXX45

    2 0 Отговор
    Охааа, еврейскто семейство Лорер скоро милионер!! Няма ли кой да ги спре??? Скоро ще задминат чекмеджетата на Тиквоний.
  • 32 Министерството на Даниел Лорер

    0 0 Отговор
    А юдей Лорер освен българско гражданство има ли и друго гражданство в нарушение на Конатитуцията?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове