11 Февруари, 2022 06:43 2 056 37

Хамид: Новият шеф на КЕВР не притежава необходимия ценз

  • хамид хамид-
  • дпс-
  • кевр

Спазването на Конституцията и закона далеч не е най-силната страната на това правителство начело с премиера, смята заместник-председателят на ПГ на ДПС

Хамид: Новият шеф на КЕВР не притежава необходимия ценз - 1
Снимка: БГНЕС

"Изборът на председател на КЕВР беше предрешен избор. Въпреки направените законови промени, новите правила и критерии заради избора на определен човек, се установи, че избраното лице за председател на КЕВР не отговаря на изискванията на закона. Но далеч преди сформирането на това правителство се видя, че спазването на Конституцията на страната и закона далеч не е най-силната страната на това правителство начело с премиера".

Така заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид обясни пред БНТ защо неговата парламентарна група отказа да участва в избора на председател на регулатора.

,,Лицето не притежава необходимия ценз. Видяхме и неговата история - защо е отстранен преди това от работа - защото е трябвало да провежда обществени поръчки, а той ги е възлагал все едно възлага нещо вкъщи - позната инхаус процедура'', допълни той.

Според него "и КЕВР, и "Булгаргаз" вече си имат избрано ръководство в лицето на енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев".

Вярно, че е чрез подставени лица, сламени хора, но това е новият собственик на КЕВР и "Булгаргаз", категоричен беше Хамид.

Той съобщи, че има документ с подписа на Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката, в който се заявява, че Делян Пеевски няма кредити и никога не е получавал такива от Българската банка за развитие.

,,Ето една лъжа, но както казахме - неговият подпис явно не значи нищо, защото той лъже прокуратурата с предоставянето на списъка с 19 имена. Най-вероятно 20-ото го пази или за себе си, или за своя господар - Иво Прокопиев'', коментира още депутатът от ДПС.

По повод полемиката около "златните паспорти" Хамид Хамид предположи, че подателят на сигнала до ДПС най-вероятно е разбрал техните намерения да разкрият всеки конкретен случай на нарушение или престъпление, свързани със "златните паспорти".

Освен че поискахме отмяна с един законопроект, после внесохме още един законопроект, в който задължаваме ДАНС в тримесечен срок да извърши пълна проверка на всеки един конкретен случай от приемането на нормата, която регламентира инвестиционното гражданство, и влиза в сила през 2013 година до ден-днешен. Нашето изумление беше, че в Правна комисия управляващото мнозинство отхвърли тези два законопроекта. Тук се налага извода какво крие, да не би да прикрива някого. Обявихме нашите съмнения, че някой иска да прикрива нещо, получихме сигнала и веднага съм го препратил на съответните органи, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    41 5 Отговор
    Точно па такива като тоя ще говорят за ценз, половината им депутати сричат като четат и са с купени дипломи.
  • 2 djemmil

    27 2 Отговор
    хаиде сега да сложим човек от ДПС стига лакомия до кога с ваште схеми несели наядахте 30 години /????
  • 3 Севда

    19 0 Отговор
    Е как няма един журналист да изложи имотното състояние на тези 240 клерника. Но и на тяхната рода. Също образованието им, кога и как е получено. А се занимават само с този каза, а онзи отговори. Защо не покажат какво са направили като професионалисти. Сигурно този на снимката, а и другите няма да са с толкова розови......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    24 1 Отговор
    Кадър на ДъПъСъ с ценз 🤔🤔🤔 "Неграмотният общински съветник от Пловдив Айри Мурад, който е член и на комисията по образование в ОбС Пловдив, не успя и при втория си опит да завърши средно образование, сподели пред репортер на Нова Телевизия, че има намерение да следва медицина.
  • 6 Хамди

    18 1 Отговор
    Абе Ментата да обобщи !
  • 7 Притежава

    18 0 Отговор
    всички качества , необходимо за това , за което е избран и каквито до сегашните му предшественици не са имали никога !
  • 8 YUI

    20 4 Отговор
    Според Кромид Комид само в дпс са най-образованите, квалифицирани и подходящи кадри, другите не стават. Кромид, всички ви разбраха че сте банда разбойници, дори и българите мохамедани. Ако ви разбият и феодализма, с който управлявате по райони и области, отичате в канала като миризливо а.к.о.
  • 9 Хамиде

    19 2 Отговор
    Що не си ходиш на село, хващай мотиката и повече не се обаждай. Че до каквото се докоснете прокопсия няма!

    Коментиран от #10

  • 10 И ще

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хамиде":

    му прилича , както и на голям част от сбирщината в Парламента !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ХЛ@МИД ХЛ@МИД

    14 1 Отговор
    стига бе ,ще ме умориш от смях
  • 15 ссссс

    5 1 Отговор
    Дюран Дюран
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    края на кражбите идва

    Коментиран от #20

  • 17 Хамид Хамид за какво си Ревнал??

    14 1 Отговор
    Да Върнеме Иван Иванов отново, защото има "Правилна" диплома!! Аман от Крадци и Мафиоти с Дипломи!! ТРЯБВА, ОСВЕН ДИПЛОМА И ПОЧТЕНИ ХОРА ДАЕ ПРИТЕЖАВАТ, Хамид!! 30-40%ов Висбшистите в държавата са с купени дипломи и фалшиви Докторати, доценти и професори с Кухи титли!! "Избора е голям Хамид!! Маже да изберем Сачева!! Тя има 5-6 дипломи?? Дипломите в България са един Къс хартия и картон бес покритие и съдържание!!!
  • 18 Висшистите към 17 номер

    3 0 Отговор
    Висшистите
  • 19 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    9 1 Отговор
    Не е редно депутат от партия, представител на мафията в България,
    да коментира ценза на новия председател на КЕВР...
  • 20 Да знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А бе, висшист, ти главните букви за нищо ги нямаш!
  • 21 Кромид Кромид

    7 3 Отговор
    Важното е да поправи цените на тока които Герб и Dps увеличиха
  • 22 Азз

    9 0 Отговор
    хламидчо,а старият ,от доста време незаконен председател,ГРОБ-арския парашутист иванчо в кое точно беше компетентен?
    Прибиране на пачки от чекмеджето?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абе

    7 0 Отговор
    ,,ти българин ли си’’? Наглец корумпиран.
  • 25 ссср

    7 2 Отговор
    Те досега всички бяха с ценз,като почнем с др.пожарникар,че стигнем до вашия хидроинженер.Дърво трябва господа дърво и то дебело.
  • 26 костас

    5 1 Отговор
    Здравейте, г-н хамид ние българските граждани като ваши работодатели изискваме да внесете промени в изборния закон с които да приемат изисквания за мандатност на депутатите в българския парламет. И тогава такива като теб и много други които търкате банките на Парламента от 30 години ,самозабравени и оядени със заплати и бонуси от нашите пари, къде лобисти къде откровенни защитници на грабежа, след два мандата ще си ходите да си упражнявате професията и да не се реете двърде дълго над реалния живот.

    Коментиран от #29

  • 27 няма

    4 1 Отговор
    такъв филм "ценз" .. ако ДПС желаят едно подобно творение като "ценз" да пробват едни разговори с ВМРО по темата. Ще се разберат със сигурност. Защо липсва каквато и да е последователност в нашата демокрация, защо?.. Нима точно пък от ДПС не разбират че ЦЕНЗ точно ограничава демокрацията? за какво си чешем езиците, кой негодник репортер дава ефирно време на тези празни приказки...
  • 28 Мухарем

    4 0 Отговор
    А хидро- инжинера имаше ли ценз за консултантския милион и малко за Цанков камък?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ентропа 2009

    5 0 Отговор
    Преди време така за председател на тоя пост ГЕРБ бяха сложили една парашутистка, която дори и на този си пост продаваше цигари онлайн - за което тя не знаела , че са били акцизна стока ))))
    Такива са началниците от превзетата държава!
  • 31 НЯКОЙ

    4 1 Отговор
    Кредити вземат почтените хора и си ги изплащат, а далавераджиите, като любимия на ДПС Делян Пеевски, направо присвоява пари, бизнеси, имоти, след което намира начин да си ги скрие! Така че неуважаеми г-н Хамид, ако се правите или сте ид....т, на нас не ни минават! В момента ДПС опитва да се маскира в защитник на закона, но след като го погазихте много пъти и следите са ви белязали, няма кого да излъжете, освен заблудените си последователи!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А за стария

    3 2 Отговор
    Разбрахме доколко му помогна ценза. Ай...мерси
  • 34 Минева

    1 1 Отговор
    Да бяха назначили Хамид, той има образователен ценз за всичко.
  • 35 ФАКТ

    1 0 Отговор
    НА ЛЪЖИТЕ ТИ БЕ, ПРЕСТЪПНИКО ХАМИД ДА ВЯРВАТ ХОРАТА ИЛИ НА БИВШИЯ ШЕФ НА КЕВР -ИВАНОВ, КОЙТО КАЗВА, ЧЕ Е ВПЕЧАТЛЕН ОТ ПОЗНАНИЯТА НА НОВОНАЗНАЧЕНИЯ НОВ ШЕФ - СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ И АМБИЦИЯТА МУ.
    ВЯРНО Е ХАМИД,ЧЕ НОВИЯ ШЕФ НА КЕВР НЯМА НЕОБХОДИМИЯ ЦЕНЗ ЗА КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ, В КОЯТО ВИЕ БЯХТЕ ОКОПАНИ С ГЕРБ, ОП И ВОЛЯ. ПРАВ СТЕ!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 А бе Хамид,

    1 0 Отговор
    намерихте ли дипломата на вашия фактор Йордан Цонев?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове