Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 08:26 5 103 43

Вандалска война за паркоместа в столичния "Люлин"

  • паркиране-
  • люлин

Защо коли осъмнаха надраскани и със счупени стъкла в София?

Вандалска война за паркоместа в столичния "Люлин" - 1
Снимка: бТВ

Коли в столицата се оказаха надраскани със спрей, спукани гуми и счупени стъкла. Става въпрос за квартал "Люлин 2". По автомобилите са изписани и множество нецензурни изрази и символи.

Самите автомобили са паркирани на тротоари и зелени площи, а един от надписите гласи: Това е за пешеходци.

Живеещи в квартала не толерират вандалския акт, но винаги подават сигнали за неправилно паркиралите коли. Казват, че войната за паркоместа в „Люлин“ е от години, а глобите не спират нарушителите.

Те обясниха, че това се случва често в квартала им.

От Столична община се отпускат пари за изграждане на паркинги и всяка година се разкриват от 30 до 50 места.

Според живеещите в квартала това не е достатъчно и трябва да се изградят паркинги на няколко нива.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трошево, бл. 49

    17 15 Отговор
    Хуни! В кръвта ни е!
  • 2 Онзи

    48 17 Отговор
    Спрей , чук и спукани гуми за всички дето си мислят, че това им е бащиния. Винаги с 2-3 мин макс повече обикаляне се намират места ама мързелите не искат да ходят. Ако може да я паркират в хола - най-добре. И на инвалидните места също.

    Коментиран от #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шам фъстък

    16 8 Отговор
    Пак българска работа.
  • 7 /////

    41 5 Отговор
    На мутрите им спадна бизнеса с частните охраняеми паркинги и активираха наркоманите за да принудят хората пак да си плащат такса спокойствие, а че парко местата не стигат е ясно на всеки.
  • 8 Един Човек

    23 2 Отговор
    ….”се разкриват от 30 до 50 места”!!!Нема
    Що…те само зад нашия блок са толкова,че и повече!!Само си “миете ръцете”!
  • 9 Столичната община отпуска а пари за

    32 3 Отговор
    Паркинги и всяка година се откриват и нови от30до 50 парко места??? Идиоти!! Най вече автора!! Мисирсите са пълни идиоти, за да напишат подобно нещо!!

    Коментиран от #19

  • 10 Вандали

    23 0 Отговор
    Те вече безплатно си паркират в пространствата за маневриране пред гаражни клетки, за които хората са платили по 20-30 000 евро на гараж. 150 лева за незаконно паркомясто на месец пестят Вандалите, за десет години 18 000 лева спестени, нека им е лошо. Масово явление в големите градове, ходи се занимавай с наркомани, или да водиш дела срещу тях.
  • 11 Цивил

    29 2 Отговор
    Вандалщината започва с паркирането по тротоарите! Фандъкова е виновна, че си затваря очите за това.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ум патки пасе

    28 4 Отговор
    Кой ви бие по главите да хвърляте луди пари за кафези, след като няма къде да паркирате дръгела си.Ама зор да се натъпчете НА София, макар и по бивши ливади и пущинаци.Плащайте по няколко хилядарки за квадратче и после пищете.,че било безбожно скъпо.

    Коментиран от #16

  • 15 Това с паркингите на нива

    13 3 Отговор
    Ви го казвах преди няколко години(почерпен опит от Запад). Ама тук умниците веднага почнаха да говорят колко скъпо щяло да излезне и т.н. Глупостите си. На власт бяха Герб тогава. На ви сега!

    Коментиран от #25

  • 16 ФактЪ

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ум патки пасе":

    Прост.тия сър. Силно заразна герпоподобна..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НА ТАМ

    5 0 Отговор
    ОТИВА И В БУРГАС ЦЕНТЪР. ВСИЧКИ КОЛИ СЕ ИЗНАСЯТ В МИЛАДИНОВ И ВЪЗРАЖДАНЕ. СИНЯ ЗОНА В ЦЕНТЪРА. ТАМ НЕМА КОЛИ ИЛИ СЕ ПЛАЩА А ПО НА ГОРЕ НЕМА МЕСТА.
    ЩЕ ИМА ВОЙНА ЗА ПАРКО МЕСТА И В БУРГАС.

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ми като вземеш Чобан

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    И го туриш в офис да работи. Човека си изкривява психиката. Става психо и почва да чупи...
  • 21 напред не назад

    6 1 Отговор
    3атова доста държави строят платени подземни паркинги. В Мюнхен едно място за паркиране струва до 170 евро на месец за една кола. Има си проверяващи хора с регистър, обикалят и слагат скоби ако са ви заели паркомястото, едно махане на скоба е 100 евро а може и да имате проблем с полицията.
  • 22 Живущ в гетото

    14 2 Отговор
    Проблемът с паркоместата се изостря в последните години, поради неадекватните действия на местната администрация, начело с районния кмет. Тротоарите в Люлин са по-широки дори от тротоарите по големите столични булеварди, по накой от тях минават по двама души на високосна година. Вместо да разширят малко улиците за сметка на широките тротоари и "градинките", тези същества набиват колчета и задълбочават проблема. Предпочитат да правят "детски площадки", защото усвояват повече кинти. Малко им остава обаче, наближават местните избори и ще ги изринем тези.

    Коментиран от #26

  • 23 Чочо

    9 3 Отговор
    Много хора имат по две и три коли и ги държат по улиците.
    Такова нещо няма никъде по цивилизования свят, камо ли в столица

    Коментиран от #28

  • 24 Същото и в Стара Загора

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "НА ТАМ":

    Край нашия блок построиха 3 нови блока и в строителство са още 2.Съответно без необходимите места за паркиране до новопостроените.Напълни се с хасковски и ямболски селяни.Освен, че се бутат навсякъде, на всичкото отгоре и некадърници.Колата ми за пореден път надрана от броня, та чак и изкривен калник.На кметчето. не му дреме и продължава с хвалбите колко много разрешителни за строеж са издали.

    Коментиран от #31

  • 25 Горски

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Това с паркингите на нива":

    Това, че са крадливи е ясно, ама поне малко акъл да имаха.
  • 26 Пенчо

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Живущ в гетото":

    Защо си мислиш че новият, който дойде ще изрине градинките и ще направи паркинги. Тогава всички майки с деца + зелените ще излезнат на протест и са дотам. Трябва регулация на колите. Колкото по стара кола караш толкова повече да плащаш.

    Коментиран от #30

  • 27 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    За да се получават такива екцесии, виновна е тежката, тромава и корумпирана администрация – общинска, полицейска, съдебна и прочие !! Аз я наричам ТУМОР на нашето Общество !!
    И в най-бедната Община в нашата страна, общинските служители надхвърлят бройката 100. Плюс служителите от МВР / полиция, пожарна/ , лекари и учители. Всичко това върху гърба на Чичо. Естествено , че не може без някой звена с непроизводствен персонал, НО този който го има в някой направления така е раздут, че НЕ ВЪРШИ НИКАКВА ЕФЕКТИВНА РАБОТА.!!!
    За последните тридесет /30/ години във всички по- големи селища се извършиха множество безумия по отношение на строителството - жилищно и обществено, че човек се чуди , къде живее, какви са тези архитекти и общински служители в сектор градоустройство . И не се подхожда разумно, резултатно и със замах, а на дребно и противоестествено с бита на хората !!! Няма гаражи, няма паркоместа и вандали вандалстват - какво друго да се очаква ?? А Кумета спи и сънува сладки сънища.............
  • 28 Защото

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Чочо":

    Няма защото в тези държави паркирането на общинска земя се плаща и то доста. Когато всички квартали в София станат зони и всеки започне да си плаща паркомястото пред блока, по естествен начин ще намалеят съседите с по две три коли.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Живущ в гетото

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пенчо":

    Така е, съгласен съм, трябва да се плаща, когато се паркира на общинска земя, който не иска да плаща си купува гараж или паркомясто. А за изборите, по принцип това е смисълът на провеждането на избори. Кой ще бъде избран, зависи от избирателите. Някои по на запад от нас беше казал, че "Всеки народ си заслужава политиците".
  • 31 kkk

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Същото и в Стара Загора":

    Ей тука е проблема- строят се жилища без да са осигурени паркоместа. Във всеки град мога да намеря и покажа следното- каре от панелки с големи паркинги които вече не стигат и има паркирани около 30-40 коли по тротоари и поляни. Обаче като се огледаш виждаш и 2 нови кооперации с 25-30 жилища което "случайно" се равнява на колите по тротоарите... Тоест някога си по комунизЪмЪ са правени паркинги които успяват дори и днес изцяло да поемат колите на живущите в панелките и проблемите идват САМО и ЕДИНСТВЕНО от новите сгради. Тоест решението е елементарно:

    Нова сграда с 20 жилища (примерно) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има изградени 30 паркоместа. От тези 30 места всяко жилище ЗАДЪЛЖИТЕЛНО получава 1 място (включено в цената на имота), останалите 10 се продават или дават под наем на общо основание от инвеститора. Просто е- не е безплатно, но е лесно изпълнимо...
  • 32 Николай

    0 1 Отговор
    Личния и служебния автомобил паркирал ,затова ......
  • 33 Наркос

    4 3 Отговор
    Ганя все ще намери оправдание да счупи нещо , което не може да построи дори живота му да зависеше от това ,)
  • 34 Хайдуков

    5 0 Отговор
    Противопоставянето ще бъде още по- жестоко. Новопостроена кооперация с 30 апартамента и 5 парко- места. Синя и зелена зони се разширяват, а общината не изгражда паркинги в периферията. Няма и да изгради- "Паркинги и гаражи" и "Градска мобилност" били пред фалит. Да прибавим и провинциалния приток на "кадри" и батака е пълен.

    Коментиран от #37

  • 35 Расте и тъпее

    2 1 Отговор
    "От Столична община се отпускат пари за изграждане на паркинги и всяка година се разкриват от 30 до 50 места." - ще рече, че Столична община счита, че всяка година в столицата се появяват не няколко десетки хиляди, а между 30 и 50 новоизлюпени столичани. Смях в залата!
  • 36 Край

    4 6 Отговор
    София провежда идиотския експеримент в град с 1.5 млн човека може да има 1.5 млн коли. Нормалните хора са разбрали че е невъзможно без да си правят експерименти.
    Разчертавайте града и кола извън разчертаното не трябва да има. Паркирането в целия град платено. Колите само екологични и изправни. За центъра отделна винетка. Парите от колите да засалват градския транпорт. Друг вариант умствено бедни мой съграждани няма.

    Коментиран от #40

  • 37 kkk

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хайдуков":

    Стига ревахте за пришълците от село- те да не са опънали палатките на поляната? Хората работят у градо и си плащат наем както и всеки друг. Проблемът е, че с годините бройката жилища расте, а обществените паркинги- НЕ и като бонус строителя не е длъжен да осигурява паркоместа

    Миналата година наех за дъщерята жилище в Италия докато учи там- хубава новичка сграда, наоколо също ново строителство и в началото се чудех как така няма проблем с паркирането. Ами то било просто- сградата е с 3 етажа подземни паркинги и всяко жилище си има 2 паркоместа. Ей така се решава проблема...
  • 38 гост

    7 1 Отговор
    в Люлин никой не купува гаражи и паркоместа в сградите нови или по- стари подземните паркинги са празни ,а навън е пълно с наспирали коли
  • 39 Да дойдат СОС

    2 0 Отговор
    Да дойдат в Люкин СОСовете и да обяснят сините и зелените зони в центъра и постоянното им разширяване. Казахме преди време, че приблемът с паркирането и замърсяването се измества просто към крайните квартали. И ето. Некадърнито управление на София е покъртително!
  • 40 Начало

    0 4 Отговор

    До коментар #36 от "Край":

    Когато градският траснпорт стане точно такъв както в посочената страна от цивилизования свят тогава и къдкудякай смотанякооо. Обикновено такива като теб никога не са се качвали на градски транспорт! Хората не са дали 170-200 хиляди лева за нов автомобил, за да ги държат в гаражи!
  • 41 koko

    3 0 Отговор
    Не виждам нищо учудващо? Хората които живеят в гета би трябвало да са наясно, че такива неща са нормални за този район. Даже плебса се избива от време на време..
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове