Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 02:42 1 533 18

Варненските пожарникари излязоха на протест

  • варна-
  • пожарникари-
  • протест

Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно

Варненските пожарникари излязоха на протест - 1
Снимка: БНР

Варненските пожарникари излязоха на протест снощи пред Първа районна служба. Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно, предаде БНТ.

Протестиращи заявиха, че ги притеснява изваждането на пожарната служба от системата на МВР. Според тях не се води диалог със синдикатите в системата.

"Второто ни искане е да се проведе една реална реформа в МВР и то както е разписано в приложение 10 на коалиционните партньори, тази програма вече стана политическа", заяви Красимир Костов от Синдикална федерация на служителите на МВР.

"Появи се информация, че пожарната ще бъде вадена от МВР и ще се обособи като Държавна агенция. Притеснява ни, че не е говорено с нас. Има структура, ще се вдигнат парите за агенцията, но това е за по-голяма администрация", допълни Ивайло Янчев, пожарникар.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доко

    27 0 Отговор
    Министър Рашков да види, колко от протестиращите са пенсионери и получаващи заплата: Общо 2-2500лв. и да преценя реалността спрямо останалите работещи в страната.

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Бойко Разбойко

    19 2 Отговор
    Аз ги водя.Най големият пожарникар.
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    24 1 Отговор
    АКО ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА , ВОЙНИЦИ НАБОРНИЦИ МОГАТ ДА СЛУЖАТ ПОЖАРНИКАРИ
    ....... ЩОМ 18 ГОДИШНО МОМЧЕ МОЖЕШЕ ДА КАРА ТАНК , МОЖЕ И ДА Е ПОЖАРНИКАР
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    24 3 Отговор
    И аз искам 20%, ама на кой му пука

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    16 3 Отговор
    Търтеи, и това ви е много. По цял ден ритат топка.

    Коментиран от #9

  • 9 0808

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    ....минавам често край Пожарната...всеки ден си мият частните коли с държавна вода и..играят волейбол..раздути държавни сладки местенца..имаме 70 000 в МВР, които си държат онази работа..плащаме им 2.5 милиарда лева годишно..вън пенсиите от държавна службица, вън..

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Синдикалист

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    Попов ги подкукоросва !
  • 11 Крум

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доко":

    И не само, да съкрати администрацията поне на 50%, и да накара тия да си плащат осигуровките! Ако ме ум харесва да напускат!
  • 12 един от многото

    10 1 Отговор
    Всеки знае каква е разликата между мечката и пожарникаря , а тя е много проста , мечката спи половин година , а пожарникаря , цяла!
  • 13 Да не

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доко":

    Си се разписвал , че си съгласен да работиш за 700 лв ! За тебе няма да има нищо !
  • 14 Искаш

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Ама шушумигарстват , и мишкуваш ! Много ясно , че на никой не му пука за тебе ! Вместо да дремеш , ходи на площада , и протестирай ! Само тогава ще им запука за тебе ! Какво трепериш ?!
  • 15 Ако

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    Не беше дебел , и можеше да си покриеш физическите изпити за пожарникар , и ти щеше да риташ топка ! Сега завиждай !
  • 16 безпартиен

    6 2 Отговор
    Дори в Русия пожарната не е в МВР!Ние сме единствената държава в ЕС и света където това е възможно!Освен това сме и единствената държава в ЕС,САЩ и дори Русия и бившите републики от ОНД където пенсиониран от бюджета да продължи да работи на същото място но и с бонус пенсия!Ако им се работи защо се пенсионират?Толкова ли не им идва на ум на тези депутати и министри да премахнат тези нередности при източването на бюджета!Знае ли министър председателя колко са всички пенсионери-работници в страната получаващи заплати от държавния или общински бюджети?Ако знае и си трае-значи не му е там мястото!Ако не знае-за какво е там?Значи ние частниците можем само да плащаме данъци и осигуровки с които да се издържат всички по една верига!А веригата е от 2.3 млн.пенсионери,700 хил.чакащи заплати от бюджета,650 хил.малолетни и непълнолетни,около 1.1 млн.ц.гани без образование,без професионална подготовка,без трудови навици,чакащи само социални,детски и каквито се сетите помощи!За такива в Унгария преди години приеха,че помощи се полагат само и единствено след полагане на труд в почистване на общините,озеленяване и други дейности поне 21 дни в месеца!У нас - не може да ги пипне някой да свършат нещо!
  • 17 Търся си

    5 0 Отговор
    Работа като огнеборец на СЕГАШНИТЕ условия на труд и възнаграждение. Ако някой от протестиращите не му е ок МОЛЯ да се свържете с мен. Ще заема адекватно мястото му и ще го заменя пълноценно. Като мен има оше МНОГО. Просто подменете ревливите бебета и всичко ще си докде на мястото. Предлагам им на тия да бачкат всеки ден по 9 часа и в Събота окло 6 часа и да получават 800 лв. Това е моята работа. С голямо желание ще заменя някой на режим 1 работи 3 спи и почива и ходи на частно и на края на месеца 1600 лв. Няма да говорим за категория труд, бр отпуск в годината, как навсякъде като полажат картата искат ,,отстъпка и нещо на промоция,, и отделно частната работа през трите почивни дни. Карти за почивни бази и санаториуми. ОууууДа и Държавата ше ми плаща осигуровките...Та ,на фона на тая мизерия в Държавата, за какво точно реват тия щото аз не ги разбирам с мокта 900 лв заплата и 6 работна седмица?????
  • 18 Трябва

    2 0 Отговор
    да са вън от МВР.Така е в Европа.Като ги притеснява да напуснат.Стига са ревали.МВР трябва да се оптимизира.Само заплатаджии,а резултати?Да ги намалят и да получават повече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове