19 Февруари, 2022 07:04 2 076 48

Полицаи и пожарникари излязоха на протест в Русе

  • протест-
  • русе-
  • полицаи-
  • пожарникари

Служителите на МВР искат достойно заплащане за труда си

Полицаи и пожарникари излязоха на протест в Русе - 1
Снимка: БНТ

Полицаи, пожарникари и служители на тел. 112 снощи излязоха на протест в центъра на Русе, предаде БНТ.

Той започна с едноминутно мълчание в знак на преклонение пред делото на Васил Левски.

Служителите на МВР поискаха достойно заплащане за труда си. И напомниха, че преди две години отново са били на площада.

Заявиха, че са съгласни с предложението на правителството за реформи, но не „на парче“. И допълниха, че не одобряват начина, по който се предлага Пожарната и тел.112 да бъдат изведени от системата.

Служителите настояват промените да бъдат направени след обстоен анализ от независими експерти. И допълниха, че не вярват това ще се случи, защото в проектобюджета не са заложени средства. Те заявиха, че ще се включат в националния протест, обявен за неделя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    56 4 Отговор
    Сега протестират за пари ,а в сряда пак за същите пари ще ни бият само защото искаме нормален живот за нашите семейства.
  • 2 Крум

    55 10 Отговор
    Никакви пари за тези! Тиквата им даде достатъчно голямо увеличение! Имат си достатъчно привелегии, като най фрапиращото е неплащането на здравни осигуровки и пенсионно осигуряване ! Ако не им харесва да напускат!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 /////

    32 3 Отговор
    Няма логика пожарната да е към МВР въпроса е, ако ги отделят с какво ще се намали администрацията защото специално за тях ще трябва отделна такава, а уж ще я намаляват.
  • 4 Гост

    48 4 Отговор
    Ченгета мързеливи,ще го търсите Баце само да ви вдига заплатите
  • 5 АУУУУУ

    16 28 Отговор

    До коментар #2 от "Крум":

    Ако ти гори къщата или паднеш болен не звъни на 112 ...... НАПИШИ ПАК СЪЩИЯ КОМЕНТАР........ ТОЙ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ .......

    Коментиран от #12

  • 6 /////

    10 35 Отговор

    До коментар #2 от "Крум":

    Кой ти каза, че не плащат осигуровки напротив удържат им всичко до последната стотинка, там заплати под масата няма.
  • 7 Мвр...

    47 9 Отговор
    Защо протестирате бе смешковци...на 1500 лв заплата на бонусите на ранното пенсиониране.... на таванската пенсия.... на рушветите които взимате...не ви ли е срам ....на следващия протест пак ще биете народа... а искате от народа да ви съжалява....

    Коментиран от #27

  • 8 Пикасо

    34 5 Отговор
    Когато се махнат пенсионерите които седма година са на пенсия и заплата и са вече 50 000лв само от пенсии напред и останат първа категория само тези които са на терен тогава ще има пари за увеличение.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Протестер

    9 35 Отговор
    С вас сме момчета само не отстъпвайте и крачка назад.
  • 11 И хубави

    27 5 Отговор
    плакати им раздали , богата работа !
  • 12 Факт

    32 6 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Нямат право да протестират по закона за държавния служител! И тези които протестират са свободни да напуснат, ще ги сменят други които ще си вършат работата. Едните взимат рушвети на поразия и даже могат и да те нашият за разнообразие , а другите мият колите си и спасяват котки от дърветата! И като си свършат работата по длъжностна харектеристика за която вземат заплата, после пък очакват благодарност и да ги дадат по телевизиите като герои!

    Коментиран от #20, #24

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 5 Отговор
    уволнете ги тия дето стачкува, ало министре , уволнете ги

    Коментиран от #18

  • 14 Мемфис

    32 3 Отговор
    За достойно бездействие и рекет - достойни заплати! И безочливи!!!
  • 15 бит протестиращ

    31 2 Отговор
    като биехте протестиращите ,не мислихте ли бе негодници?

    Коментиран от #31

  • 16 Чук и Гек

    30 3 Отговор
    Бас, че ако им намалят заплатите наполовина, никой няма да напусне! Питате ли учителите как се чувстваха от Освобождението до преди няколко години, когато един главоч с пагони е вземал винаги 2-3 пъти по голяма заплата от народния Учител - будител! Например преди да увеличат учителските заплати, Тео Теодосиев от Казанлък е получавал не повече от 700-800 лева, а един главен полицай /ст. сержант/ - поне 1000 лева, без извънреден труд, допълнителни стимули и добавки! Инспекторите /младши офицери - над 1300! Сега се поизравниха. Не се бойте! Всичките да бъдат изгонени, кандидати колкото щеш! И по качествени!
  • 17 Синдикалист

    15 2 Отговор
    Попов ни подкукоросва !!!
  • 18 Чук и Гек

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не може! Съда ще реши след 2 години, че са незаконно уволнени, ще ги възстанови и тогава ще вземат от теб да им плащат неустойки без да са работили! Иначе е добре да има някой началник, който да каже - Колеги, това са условията, колкото и да се оплаквате, вие сте едни от най добре обгрижваните служители в тази държава! Който желае да служи и работи при тези условия, да остане на място! Останалите, знаете какъв е реда!
  • 19 СВД

    25 3 Отговор
    Пожарникарите, след като не могат да живеят ако не са служители на МВР, да си пуснат заявленията и да искат да станат полицаи, жандармеристи, граничари! Аз знам, че полицаи, жандармеристи и граничари, както и армията ходят да гонят нарушители на границата и гасят пожари, но не знам пожарникар да ходи да гони престъпници и варди границата! Във всеки случай, тези органи са пълни с мрънкалници, синдикати, права, а обикновения човек търпи издевателствата на капиталистите по работните си места!
  • 20 АУУУУУ

    3 18 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    ОПРЕДЕЛЕНО РАЗБИРАМ ЧЕ НЯМА ДА ЗВЪНИШ НА 112 ....ТОЙ НЕ ТИ Е НУЖЕН...... АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ .....ПИШИ ТУК В КОМЕНТАРИТЕ ...... НИЕ ЩЕ ТЕ СЪВЕТВАМЕ ИЛИ МИНИМУМ ЩЕ ТИ СЪЧУВСТВАМЕ ......

    Коментиран от #21

  • 21 СВД

    24 2 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Ти сериозно ли мислиш, че ако тези напуснат, никой няма да заеме местата им! В тази система влизат връзкари и никой не може да ги накара да се напънат малко, видно от претенциите им! А свестни момчета и момичета не могат да се доберат до МВР! Хе, да отиват да поправят канализацията, щов са недоволни, а на телефон 112 все ще остане някой! Кажи им да пробваме! Утре всички недоволни да се махнат и ще бъде по добре! Защото, ако там има 10 % свестни, смятайте какво им е да работят с такива хайлази, лишени от чувство за лоялност и срам от народа хрантутници!? И напускат, а търтеите остават да млънкат! Някои с пенсия и заплата.
  • 22 пенсия + заплата

    15 1 Отговор
    пенсия + заплата искаме пенсия + заплата и бонуси, искаме, искамеее
  • 23 Чук и Гек

    17 1 Отговор
    Да сте видели някой полицай със шапка, както му е реда! Разпасана работа! Формата не спазват, камо ли да свършат нещо полезно! Там проблема не са заплатите, а това, че ако имат работа не могат да се справят, а ако нямат, началниците им измислят всякакви простотии, за да покажат, че правят нещо, че са началници и да има тормоз! Рашков! Ако искаш да свършиш нещо, първо освободи пенсиите и кръшкачите, направи щателен подбор на нови служители на Човешки ресурси, а те да направят реподбор на всички - пълен тест! И да назначават нови лужители, по призвание и достойнство,а не сметкажии и радетели за привилегии!
  • 24 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Държавни служители се водят само цивилните и администрацията при тези , и някой са с пагон . И на пенсиониране взимат 20 заплати без да е работил на улицата.
  • 25 Зззз

    20 1 Отговор
    Колко достойно те си оправдават сегашните заплати ,та искат достойно заплащане на труда си? Когато и където да ги потърсиш винаги се отзовават след дъжд качулка.Да не говорим за така наречения нощен труд ,който се води труд в заспало състояние.Аре у лево заедно със съдебната власт ,то една съдебна чак да ти се доплаче от нея.
  • 26 СИК

    22 3 Отговор
    Защо не протестирахте по времето на сикаджията?
    Абсолютни безделници и корумпирани бюрократи.

    Коментиран от #29

  • 27 Тебе

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мвр...":

    Трябва да те е срам , защото не протестираш ! С мишкуване няма да си промениш живота ! Иди на площада , и си защити интересите ! Иначе , реагираш като най обикновен злобата , който завижда на хората , които имат топки ! Точно затова , те ще успеят , ще си получат увеличението , а шушумигарите със задклавиатурните протести ще гледат живота отстрани !

    Коментиран от #48

  • 28 Истини

    5 2 Отговор
    Бай алито на 32,синчето му на 17,и дваата искат да ви заместят. Жената на алито, моят син ще става полисай. А що не и пожарникар. Кво тва пожарникар вахихи. Назначавайте ги. Вместо тартори на дъпъсъ и да чакат да падат правителства, да се нареждат пред павилион на дпс за парички. Време им е, те да поемат нещата. За тях тия хонорари са много добри.
  • 29 Къде

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "СИК":

    Живееш бе ?! Най големият им протест беше по времето на сикаджията ! Тогава успяха , ще успеят и сега ! Защото имат топки , да си защитят интересите ! Вместо да злобеещ , иди на площада и ги подкрепи ! Така правят в демократичните държави ! Из зад клавиатурата няма да промениш живота !

    Коментиран от #38

  • 30 Васил

    14 2 Отговор
    Като не им изнася молбата за напускане и на борсата а те какво за лежане увеличаване на заплатите а какво стана със съкращенията в държавният сектор въобще не се случи.

    Коментиран от #35

  • 31 Суверен

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "бит протестиращ":

    Що да не ги бият. В целият свят ,полицаите бият. Теб ако те замерят с павета и бутилки какво ще правиш.Или Бойко Рашков ,пияницата ,който се е самозабравил и дрънка като празна тенекия , за да се хареса на хората и се възмущаваше , аджеба как мисли реално? Точно министърът в момента е от школата на ДС и вътрешно е не за лек пердах а направо за смачкване.За бой от който се умира. Като излязоха видеоматерялите и европейските лидери критикуваха България заради полицейско насилие, в същото това време в Холандия и Германия , полицията мачкаше,прегазваше протестите.Всичко има много гледни точки. Защо избирате само една.
  • 32 Наблюдател

    9 1 Отговор
    Старите по ония години започваха в системата проучвани те и бъдещите им съпруги. Ако не отговаряха следва или да остане в системата, ако държи на Нея да напусне. И заоваха с 70 лева и в 90та ги пенсионираха и в наалото на 2000 г с 170 лева. И много повече работеха, 24 часа, а днес 36 часа почиват, т е, 2 дни срешу 3 дни. Сега с пари всичко се купува. Безработицата насила някои с пари станаха държавни служители на мвр и с дебели връзки. Още родителите им ги хранят с пенсии от 3000 лева, двамата. Ще се оправи бг, но не сега и веднага, а след много години, а може би и не, ако бай Х продължава да дава пари на гореспоменатите. Много неврозни млади има в с-мата на меверето. Лично от мен мнение.
  • 33 Аритметика

    16 0 Отговор
    Пожарникарите не са полицаи. Обаче е много сладко да изваждат служебна карта "МВР" и да си казват "колега" с полицаите. Е-не са колеги. А телефонистките на 112 пък са като всеки кол център. Даже са по-некомпетентни, ама и те в МВР!
  • 34 Анонимен

    3 1 Отговор
    Щом искате да биете, байали умее.
  • 35 Суверен

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Васил":

    Не сте нормални хора. Сега е момента да се покаже че всички са от едната страна на бариерата .И полицаи и лекари и учители-ВСИЧКИ нормални хора. В БГ заплатите трябва да са над 2000 лева -минималните. Вижте цените! Вижте каква е цената на самият живот! Когато повечето от народа си ляга вечер ,без да е угрижен с какво ще си плати ТОКА

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 СВД

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Къде":

    Най големия им протест бе по времето на Миков - декември 2008 г. Тогава Манолов от Подкрепа си предложи услугите на водещия им синдикат, защото бе против настоящото и ЗА бъдещото тиквенскио управление! Каза им да премахнат повечето от над 20 искания за обувки и порциони и изведе като първо искане - 50% увеличение на заплатите! Председателя на полицейския синдикат - Павлов, някъде Ловеч! Това искане за 50% направи протеста над 8 000 души! След няколко месеца дойде Герб на власт! Искането стана 5 %, а Манолов от Подкрепа и лидера на водещия полицейски синдикат И. Павлов, призоваха към ,,разбиране", защото държавата била в криза! Пример за аполитичност и безпристрастност! Манолов тогава бе още заместник на К. Тренчев, влезе в полицейския форум и отвори тема ,,Имате ли огънче". Така си предложи ,,услугите" на инструктор по синдикализъм, а темата бе намек, защото преди това имаше протест с пушене пред министерството.
  • 39 Чук и Гек

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Суверен":

    Защо само 2000 евро!? Не може ли поне 5? ,,Господ ако слушаше бездомните кучета, от небето щеше да вали салам" БГ мъдрост, събрана от П.Р. Славейков!
  • 40 Очевидец

    2 0 Отговор
    Има и бедняци, които нестават за чеп зреене. Лелята от бкп назначи и 3 дни не ходи от гз да работи, а от леля набор 35 неомъжена чакат. Две крайности. Българите има мързеливи. Поне Рашков да им подари сапун...
  • 41 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Протестите са политически. Да паднат Кирил, Асен и сие и дадойдат Радевите Яев Борисов Цвета Караянева и там другите от 44-та
  • 42 ХаХа

    0 1 Отговор
    Освен турски за 8 месечен курс, платено от данъци на народа, следва и други западни езици да учат. Гръцки, английски. Вторият е международен и всички работещи отгоре надолутрява да вадеят не само майчиния, а и други чужди езици. Дайте път на бедняците, циганите знаят 4 езика
  • 43 Е нали искахте промяна

    3 1 Отговор
    На ви промяна, протестирайте сега за да знаете как да гласувате следващия път, ...скоро
  • 44 Ало шапкарите 🤮🤮

    5 3 Отговор
    За вас никаква подкрепа 🤮
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мечо

    4 1 Отговор
    Правителствата на тиквата на всеки 3 месеца им вдигаха заплатите, сега искат това да продължи, но Асен няма да им даде нищо. Дава само срещу свършена работа, а те не обичат да работят. Още по-вече държавни служители нямат право да протестират. Всички които носят оръжие в тази държава са деполитизирани и нямат право на протести. Щом са недоволни имат опция на борсата.
  • 48 Мвр

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тебе":

    Защо да подкрепям полицайте?? Когато хората протестираха те ги биеха защо не застана от другата страна .... страх ги беше да не ги изгонят ли .... ама моля ти се ще си сменят смешната работа....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове