19 Февруари, 2022 09:01 3 445 20

Бум на пияни и дрогирани шофьори

  • кат-
  • пияни-
  • дрогирани-
  • шофьори

В нощта срещу събота в София се проведе полицейска операция

Бум на пияни и дрогирани шофьори - 1
Снимка: БГНЕС

Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас. От началото на годината на територията на страната са станали 611 тежки произшествия, при които са загинали 49 души, а ранените са 738. Освен превишената скорост враг номер 1 на шофьорите са алкохолът и наркотиците. В петък вечерта се проведе специализирана полицейска операция на територията на София, уточнява "Нова телевизия".

Лов за нарушители в „Студентски град”. Пътните полицаи са въоръжени с тестове за алкохол и наркотици. Спираме един от шофьорите. Тестът му за алкохол е отрицателен.

„Не се притеснявам от подобни проверки. Досега съм имал само дребни нарушения за превишаване на скоростта”, коментира Иван Цанов.

Полицаите обаче установяват, че регистрационният номер на автомобила не е осветен, за което съставят фиш.

„По принцип имах такъв проблем и го оправях, но не знам какво става. Сигурно нещо с жиците”, каза още мъжът.

Проверката продължи с още няколко души, но нарушители не бяха открити. По преценка на пътните полицаи един от спрените беше проверен и за наркотици, но и тук тестът беше отрицателен.

Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ уточни, че най-често се употребяват по-достъпните наркотици като амфетамини, метамфетамини и марихуана.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    48 0 Отговор
    Заглавието нищо общо със статията направо боза
  • 2 Някой

    50 1 Отговор
    До къде е изпаднала родната журналистика. Уж за пияни и дрогирани е била акцията, а ни се разигрява сценка как на някакъв си шофьор не му работели светлините на номера, и са глобили.
    И нито дума дали са хванали дрогирани или пияни шофьори при описаната акция.
  • 3 декриминализация

    16 15 Отговор
    за притежание на до 5 грама марихуана! 21 век, конопа да ти е проблем говори за мн ниска цивилизованост
  • 4 Васил

    12 5 Отговор
    Ама нали карат със запалени фарове какво искате повече значи може да си пият.
  • 5 MGewehr

    20 4 Отговор
    Безаконие, анархия и чувството за безнаказаност придобиват лавинни размери в БеГето, става необратимо!
  • 6 антрашпиц

    21 0 Отговор
    Г-н Михайлов,по-голяма глупотия няма как да сътворите.Както казаха и тези преди мен,заглавието няма нищо общо с със написаното под нея.

    Коментиран от #19

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    24 2 Отговор
    А какво ще кажете за фалшивоположителните резултати на тестовете за наркотици, които дават много видове лекарства? Например Нексиум за стомаха, Паратрамол за болки в ставите, лекарства против кашлица и мн. други? Отиваш в ареста за 24 часа без да си помирисвал наркотик през живота си, обиск и чакаш 3 месеца кръвната проба, за да докажеш, че си чист! През последния месец по телевизията показаха два такива случая на хора, попаднали в този капан и ще съдят държавата. Иначе аз съм за това да хващат употребилите алкохол и наркотици, ама намерете полеви тестове, които да са сигурни и прецизни!

    Коментиран от #15

  • 8 Дърт Вейдър

    28 0 Отговор
    В същото време 99,% от катастрофите стават от чисто трезви но НЕГРАМОТНИ шофьори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    7 12 Отговор
    КВО МУ ОСТАВА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН, ДА СЕ НАПИЕ, ДРОГИРА И ДА КАРА КАТО ЛУД......
  • 12 Суверен

    8 8 Отговор
    Какъвто е вътрешният министър, такива и тия дето го подкрепят.Лошото е че президента и правителството са такива
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глупости

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    За Паратрамола.

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Факт

    6 3 Отговор
    ...нека отбележим и че една голяма част от полицаите са по пияни и дрогирани от самите водачи..много от тях са напълно неадекватни..надвишават правата си най безобразно като си мислят че като е облечен като полицай едва ли не всичко му е позволено ....и може да спира всеки който си поиска и както си поиска...без да спазва правилата за спиране...така че това че има много дрогирани шофьори е факт но както казах и много от полицаите не са по назад от шофьорите..да не говорим че те глобяват за това че си спрял на съвсем разрешено място за това..а те ти слагат Фиш..и после на когото и да се оплачеш се оказва че пак полицаите са прави..време е някой да им напомни че и самите ченгета имат закони които трябва да спазват..те не са над закона ...и нямат право да си правят своеволия които противоречат с техните права..давам пример разминаване се с полицай без да ти даде какъвто и да е знак в момента в който се разминаваме вече ..от среща чувам "Ехоо дай си документите за проверка"...на тези хора никой ли не им е казвал че това Не Е начина по който се спират хора или шофьори за проверка ..и те самите подлежат на наказание за подобно спиране...и отношение..
  • 18 Aлфа Bълкът

    8 7 Отговор
    Няма държава и всеки прави каквото си иска! Убеден съм, че битовите престъпления и убийства ще излезе, че са рекордни по времето в което Рашков е бил министър на МВР!
  • 19 МитьоДжибрата

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "антрашпиц":

    Какво се чудиш ,те и другите му статии са такава глупотия на Венцо и какво очакваш от такъв дето не изтрезнява ,пък и е събота днес ...
  • 20 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Глупости":

    Откъде знаеш, че са глупости? Това го казаха в едно предаване по НОВА ТВ в началото на февруари. Поинтересувай се в интернет и за други лекарства - много са. Ако употребяваш някое от тях, ще караш ли спокойно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове