19 Февруари, 2022 09:26 1 093 29

Пожарникари и спасители излизат на протест

  • пожарникари-
  • протест

Искания за по-високи заплати

Пожарникари и спасители излизат на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Пожарникарите и спасителите ще излязат днес на протест. Те настояват за увеличение на заплатите в МВР и повече яснота при предстоящите структурни реформи в министерството, съобщи БНР.

От синдикат „Огнеборец“ настояват за повече яснота при предстоящите реформи в МВР. Става въпрос най вече за идеите за отделяне на пожарната и телефон 112 в отделна агенция. Какви са исканията на пожарникарите.

Венцислав Станков, председател на синдикат „Огнеборец“:

„Искаме да се увеличат средствата в бюджета за 2022 година по перо „Персонал“, за да могат възнагражденията да се увеличат с 20 процента. Искаме близо 100 милиона лева допълнително да се отпуснат по перо „Капиталови разходи“ и третото ни искане да се възстанови социалният диалог в МВР, защото през последния месец и половина се създаде доста напрежение между моите колеги, специално в структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и дирекция 112, тъй като знаете, че има намерения двете структури да се извадят и да се обособят в отделна държавна агенция“.

От синдиката обявиха преди дни, че протестът се организира от тях и провокатори няма да бъдат допускани.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие искате

    11 11 Отговор
    но Грайндър Бойс не дават. Налягайте парцалите че требе да се краде и западните повели да се изпълняват
  • 2 Българка

    11 18 Отговор
    Кокорчооо, Курииии, нали бюджета ви беше социален, добър и дрън, дрън, дрън. Защо стачкуват хората, защо орязахте бюджета на съд и прокуратура, а пенсионерите защо са недоволни????????? Нали бяхте много социални?? Оставка!Оставка!Уууууууууууууууууу...........!

    Коментиран от #5, #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    31 3 Отговор
    Никакво увеличение сега! Пенсиите на най-бедното население ще увеличават със 7% и то от юли. Полицаите извън заплатата получават много допълнителни пари от българите, имат много превилегии. И питам до кога държавните служители ще са над закона? Защо те не си плащат като останалите данъкоплатци осигуровките? Едни и същи ли са чистите доходи на държавен служител със заплата (бруто) 1500 лв и редови работещ българин? Не не са! Разликата е стотици! Първо реформи със закриване, окрупняване на структури, намаляване администрацията и чантаджиите, а най-вече отстраняване на бетонирани калинки и откровени мутри!

    Коментиран от #12, #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    18 4 Отговор
    Защо точно днес?Срам нямат ли?
  • 8 Жоро

    23 4 Отговор
    По цял ден спят 1500 лева заплата високи пенсии половината са на пенсия и заплата и още искат.Мързеливи хрантутници.Ние ви плащаме заплатите от нашите данъци

    Коментиран от #27

  • 9 Когато се махнат пенсионерите

    23 2 Отговор
    Когато се махнат пенсионерите които седма година са на пенсия и заплата и са вече 50 000лв само от пенсии напред и останат първа категория само тези които са на терен тогава ще има пари за увеличение.
  • 10 Перо

    19 1 Отговор
    Пожарната никъде не е към МВР,а е отделна държавна структура. Относно бенефитите трябва да има редукция! Нужна е пълна проверка по кадровото обезпечаване! Повечето не отговарят на кадровите изисквания,особено назначените през последните 12 г. И в личния състав е нужна оптимизация,подобна на ставащата в полицията! В тези структури трябва да се забрани всякаква профсъюзна дейност и организации. Който не е съгласен на условията за работа и възнаграждение в тези служби, да напусне и да не става бреме на ведомството и държавата!
  • 11 ИВАН

    15 2 Отговор
    Хубаво е че искате по добър живот и пари, ама те трябва и да се заслужат, организирайте превенцията по опазването на горите, а не като стане пожар в някоя гора и като се разрасне тогава да се правим на мъже - да хвърляме милиони за техника и гориво и да гасим когато всичко вече е изгоряло ... по евтино и ефективно ще е предварително да се грижим за опазване от огнената стихия
  • 12 Българка

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Гербераст, не срами името Българка!!
  • 13 безделници

    21 4 Отговор
    Защо не протестирахте по времето на сикаджията?
    Абсолютни безделници и корумпирани бюрократи.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 kaptain Morgan

    21 2 Отговор
    Всички държавни служители получиха 43% увеличение от Буци преди да си тръгне. Редно е да се запитат как оцеляват тези които им плащат заплатите, редно е да се запитат защо не плащат осигуровки, редно е да се запитат защо имаме най-многочислената полиция на глава в целия свят, трябва ли половината полицаи на терен да са катаджии и т.н.....
  • 16 Бамбука

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "безделници":

    И тогава стачкуваха, сега стачкуват повече, защото тия са по-некадърни от Тиквата.

    Коментиран от #18

  • 17 Българка

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Менте си! Утре като те спаси някой от тия държавни служители от пожар, ръце ще му целуваш , ама сега лаеш.
  • 18 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бамбука":

    Тази нощ взривиха нефтопровода Дружба в Украйна за Европа.Тези пожарникари ще ходят пеш.
  • 19 БОЧКО

    15 1 Отговор
    Тези хрантутници явно са много нагли. На тях все са им малки заплатите, а каквонвършат за хората - небе техен проблем. Толупа, за да го пазят от "народната любов" непрекъснато им вдигаше заплатите. Хайде стига вече! Пари за храна, пари за дрехи вече 800 лв., 2% клас, 40 дни годишен платен отпуск и куп още привилегии за тях. Да не говорим, че са 50000, а резултат нула. Съкратете пенсион3рите и половината от вас и си увеличете заплатите, а не да искате от нашите пари. Това е супер, супер нагло.

    Коментиран от #21

  • 20 Кирчо Канадски

    3 1 Отговор
    Дреме ми! Сега обикалям Европа с моя интимен македонски приятел, а като се прибера веднага ще изляза в карантина.
  • 21 Учуден

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "БОЧКО":

    И защо да не искат??? Щом депутатите си направиха заплатите 8 000 лв, а даже и на работа не ходят.
  • 22 ййй

    5 1 Отговор
    тия са организирани от баш пожарникаря от Банкя...
  • 23 Факт

    3 1 Отговор
    Уж много лошо и тежко а свободни места за пожарникари няма.Защо ли?Там трябват луди връзки да се уредиш.Пробвайте ако не вярвате в "Труд и работна сила"
  • 24 asd

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Някой ги е излъгал, че могат да получат повече. Вие защо не им вдигнахте заплатите, когато можехте?
  • 25 XYZ

    3 0 Отговор
    Определено състоянието в МВР трябва да бъде анализирано, както и резултатите от работата през последните години! Твърди се, че работещите в полицията са прекалено много спрямо европейските стандарти! Твърди се, че физическата подготовка на родната полиция е на много ниско ниво! Твърди се, че образователното ниво е плачевно! Твърди се, че ако не ставаш за нищо друго, ставаш политик, държавен чиновник или полицай! Кое е вярно и кое не е, трябва да се установи и да се вземат мерки, хората които си вършат добре работата, да бъдат възнаградени добре!
  • 26 ВРАГ НА НАРОДА

    1 1 Отговор
    Н€ МОЖ€ ДА СЕ УВ€ЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТ€ , О$В€Н АКО НЕ $Т€ дуп€тати...!!!

    ПП-ПО$КЪПВАН€ТО ПРОДЪЛЖАВА, А кирчо $РАМА НЯМА!

    КЪД€ € кирчо НА КИРИЯ...,Я ПО-ДОБР€ Б€З тия ("П€П€"-ФАТМАШКО -М€НТ€)!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДОЛУ Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК И З€Л€НИЯ $€РТИФИКАТ!
    "п€п€"-ФАТМАШКО -М€НТ€,ДО ВЕЛИКДЕН $Т€!
    ДОЛУ Ч€РВ€НАТА $ВО ЛОЧ Г€РБ,Б$П, ДП$, "п€п€"!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    Жоре, ама като избухне пожарът, тях ще викаш. Ти влизал ли си в огъня? Без кислород?
    Вадил ли си ранени, заклещени в автомобила? Или трупове? Изгорени тела?
    Друг път, преди да пишеш, помисли малко повече.
  • 28 безпартиен

    3 0 Отговор
    За да дадат на някого то трябва да вземат от други!Тези другите са единствено работещите в частния сектор които с данъци и осигуровки издържат всички - 2.3 млн.пенсионери,650 хил.малолетни и непълнолетни около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджет,1.1 млн.ц.гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!Преброяването беше скоро и всеки може да пресметне колко останаха да плащат за всички по-горе!А пари от вън издват единствено от продажба на зърнени храни и работа на ишлеме!Те явно не стигат и за това непрекъснато се взимат заеми!Кой ще ги плаща?Нали след около 10-15 години тук ще останем само старците и ц.ганите!Нито един инвеститор няма да вложи средства там,където няма достатъчно образована,квалифицирана и с трудови навици работна ръка!
  • 29 ти ли си враг

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ВРАГ НА НАРОДА":

    Въшка се мачка с ток-а...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове