22 Февруари, 2022 13:49 2 895 37

МВР-синдикатите: Въпросът с увеличението на заплатитe остава висящ, продължаваме с протестите

  • мвр синдикати-
  • заплати-
  • въпрос-
  • протести

Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, но те отхвърлили това искане, тъй като ръководството взима това решение, а не редовите служители в МВР

МВР-синдикатите: Въпросът с увеличението на заплатитe остава висящ, продължаваме с протестите  - 1
Снимка: БГНЕС

Засега няма да има увеличение на заплатите с 20% и протестите ще продължат, заявиха от синдикатите на МВР след среща с премиера Кирил Петков в Министерски съвет, съобщават от bTV.

Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, но те отхвърлили това искане, тъй като ръководството взима това решение, а не редовите служители в МВР.„И днес в разговорите ни с премиера няма разбиране, няма и решение. Въпросът за заплатите остава висящ“, заяви Венци Станков от синдикат „Огнеборец“.

По думите му високият процент на инфлацията и изоставането на доходите на служителите на МВР рефлектира негативно върху тях.

Синдикалната организация на служителите в МВР обяви, че със сигурност ще продължи с протестите, но трябва да се обсъди под каква форма и кога.

„Премиерът Петков обеща, че ако сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това“, каза представител на синдикатите на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    31 1 Отговор
    си виси ! Кой и как да ги изработи тези 20% и защо ? Първенци в ЕС по корупция!
  • 2 /////

    36 4 Отговор
    Кокорчо е прав първо реформа и после заплати. Пълно е с калинки, чантаджии и не на последно място с пенсионери които взимат и пенсия и заплата.
  • 3 Гост

    11 25 Отговор
    Единствената работеща институция. При проблем всеки веднага звъни там и проблеми се решават на момента.

    Коментиран от #13

  • 4 user

    9 5 Отговор
    Така се помпа инфлацията. Вдигай заплати и пенсии без разчети само и само да се задържиш на власт. Помпай инфалцията, намалявай покупателната способност, после пак вдигай заплати, социални и пенсии, тегли дългове и пак отначало. Средната класа, която има и тя някой заделен лев скоро и тя ще мине към бедните. Чужди сили са поели контрола на държавата и гледат да ни покажат къде ни е мястото като ни смажат икономически!
  • 5 Гост

    9 19 Отговор
    Ако не е полицията това племе да се е самоизтрепало като си го знаем какво представлява

    Коментиран от #10

  • 6 Само вашите заплати ли бе?

    24 1 Отговор
    Другите граждани , те какво , ще ги биете под колоните и няма да имат пари за бинтове.
  • 7 гражданин

    16 5 Отговор
    Важно е, че депутатите и министрите си вдигнаха заплатите. Тези некъдърници по протестите се уредиха с хубави заплати, бонуси от хиляди лева и сега се скатават кротко и тихо на държавна хранилка. Гледат от къде още могат да цоцат без да вършат нищо. Всичко ще плати простият българин, който си стои вкъщи, чете фейсбук, вярва на медийна пропаганда, демагогия, популизъм, бързо забравя какво е било.
  • 8 654

    11 13 Отговор
    Най важно са хората които работят по спешност- бърза помощ и полиция! Пък българина си го знаем, все плюе срещу всички
  • 9 Зззз

    19 6 Отговор
    Аре у лево ,като не ви харесва напускайте и отивайте да пазите по веригите моловете и т н .Аре чупка ,по висока заплата ,а на какво?На образованието ви ,на владеенето на чужд език, на предотвратяване па престъпления ,аре марш.
  • 10 Зззз

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Е тези протестиращи спомагат за това.
  • 11 пешо

    18 2 Отговор
    като не им отърва да напускат

    Коментиран от #14

  • 12 Бай чекмеджан

    7 1 Отговор
    Дайте им детските и майчинството. Децата няма да протестират
  • 13 Психo от Курило

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Така е, но има и много за кастрене. Задължително въвеждане на електронен атестат за работата на служителите на гише. Както е в Спиди (хареса ли ви обслужването) и последните 10 с най-лоши оценки накрая на годината да си събират парцалките. Да видите вие какво е европейско обслужване, а не като сега с киселата физиономия ти сочи някоя бележка написана с правописни грешки , и ти кава "Чети!". Много може да се направи, само първо да се махнат балдъзи, жени, тъщи ,свекърви, братчеди, шурнаи и др. Да махнат пенсионерите и да въведат реални изпити по физическа пригодност.
  • 14 Ааааа

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Има свободни работни места като стругари при мен 1300 лв на две смени
  • 15 момо

    14 2 Отговор
    50% съкращение и тогава 20% увеличение-50 хил. полицаи на малка страна като нашата и то без видими резултати особено по селата...
  • 16 Дар за реализации

    0 3 Отговор
    Хора които смятат че аз не съм за политиката, всъщност грешат, защото са заблудени!
    Човек когато е беден е един къв си, но когато стани богат става от него хубав човек!
    Тези неща се отнасят за мен!
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 2 Отговор
    Я да въведат набързо физически, психически и тест за интелигентност за работа в МВР и да видите как ще се съгласят да работят и за 40% по-малко!
  • 18 Перо

    12 3 Отговор
    Никакво завишение на заплатите на нищо не правещите! Не може да се дават заплати,без никакви резултати! В най-корумпираната и престъпна държава в ЕС,няма нито един осъден за корупция и пране на пари,на високо ниво! Който не е съгласен с работата,да напуска! Селянията стои на опашка!
  • 19 ХА ХА ХА

    9 3 Отговор
    ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТСКИ ЕЛЕМЕНТИ , НЕ СЕ СПРЯХА ДА ПРОТЕСТИРАТ ! КАТО СА КАЗАЛИ ПАРИ ....ПАРИ ....ПАРИ ! КИРО И КУКОРЧО ОТ КЪДЕ ДА ГИ ВЗЕМАТ ......КАТО САМИТЕ ТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НИЩО??????? А СПЕЦОВ НЕ Е ДАЛ НА ХАЗНАТА МИЛИОНИТЕ КОИТО ДЪЛЖИ ??????

    Коментиран от #21

  • 20 мюмюн

    12 2 Отговор
    който не му изнася-пътя чантата и за хляб,ако няма да вземе два.
  • 21 Ааааааа не

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "ХА ХА ХА":

    Спецов на всеки два часа сменя потника , ЧЕ се препотява от събиране на милиарди във НАП ! Асан и той събра десет милиарда .....след като спря Крана на мафиотите !!!! Ама къде ли отидоха тия милиарди , само ГОСПОД знае ????????

    Коментиран от #23

  • 22 Тома

    13 1 Отговор
    Като не ставаш за нищо ставаш полицай.А на полето трябва работна ръка

    Коментиран от #27

  • 23 То и УЗУНОВ прибягва със пликовете !

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ааааааа не":

    Всеки се труди много и събира в несвяст МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ ......само дето пенсииките и заплатите малки .....що тъй ?????
  • 24 Бре

    11 1 Отговор
    Венци Станков мълчеше при Бойко като мушната гайда..... сега голяма уста е отворил, много загрижен синдикалист.
  • 25 КАТАЖИЙЧЕТО

    3 1 Отговор
    БАЦЕТА МАЛКО ЛИ ВИЙ ПОСТАТА БЕ ,ЯЗЕ ЗА ЗАПЛАТА НЕ СЪМ ХОДИЛ ТРЕТИ МЕСЕЦ ..ТВА МВРто,КАТтът ми то си е 70% частно бе ,ко ривети ба
  • 26 гочу палката

    4 1 Отговор
    яз са главих за хлебар - аааа не е за мен - горещо, посленка са фанах на една фадрома - нафтичка това онова - ааааа мноо тежко ,ся съм у катът - кеф брат ,кеф и мангиза
  • 27 Уточнение

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тома":

    Като не ставаш за нищо И ТЕ МЪРЗИ ДА РАБОТИШ ставаш полицай

    Коментиран от #35

  • 28 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Никакви пари в повече за МВР. Първо това брадясало и обрасло от динозаври министерство да се реформира генерално. Да се изчисти от всички отрепки, които дерибействат по РПУ и областни служби, от началник отдел нагоре вън, пенсиите и съветниците в самото министерство да се изчистят, всички пенсионирани писарушки от помощни служби шут в жопата- Кратикрачолите и фустите от МВР аут! От спестените ресурси да си вдигат заплатите и си купуват техника. Нови планове и задачи, нова методика за оценка, повече униформени на терен, но не на сянка и в сокаците, а да обикалят контингента и знаят кой къде пуши и какво, кой къде работи и къде си вади работата...
  • 29 Няма

    8 0 Отговор
    синдикат са част от ОПГ ГЕРБ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лесно е

    4 1 Отговор
    Синдикатите са подстрекатели.
    Първо реформа след това повишение на заплатите. Много чантаджии е належащо да бъдат съкратени. И задължително физическа подготовка и ро-високо образование. Край с тюфлеците .
  • 32 Лесно е

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Онзи":

    Във Ваша подкрепа! Разбрах че в джипа е имало голяма сума пари. Горанов е имал задача да пренесе сумата в Сърбия.
  • 33 Грульо

    1 0 Отговор
    Тогаз утре на общонационалния протест полицаите да се включат като участници. Така няма да има нужда от пазачи на протества. :D
  • 34 F-off

    0 1 Отговор
    Просто Киро, се надява да е след 60 дни още на власт, хаха......
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Някой

    1 0 Отговор
    Като Ви чете някой чужденец коментарите, ще си каже: "Брей, тук какви праведни и компетентни хора има, пък и с висок интелект, защо не поемат властта, законодателството, да оправят международните отношения?!“ А истината е, че политици, полицаи, пожарникари, лекари и всички останали сме българи, а българинът си е Ганьо, гледа да не се мине, гледа да прецака другият и даже е горд с това. НЕма да се оправи нищо, защото сами не си създаваме промяната. Ще си има корупция навсякъде, ще се прецакваме един друг, само дето ще сме в инфлация, ама кога ли сме има ли пари?! Иначе си коментирайте и демонстрирайте висок капацитет във всички социални мрежи, само така ще се оправи България! Явно трябва да минат още години, все още не можем да се възстановим след онези 500 г.......
  • 37 Интересно

    2 0 Отговор
    Защо се хвърляте върху полицаите. Искат 200 лв. увеличение заради инфлацията. Полицейското яке им го продават за 500 лв.. и си задължен да го купиш. Съдебната власт си раздадоха по 2,7 заплати бонус за Нова година. При заплата 5000-6000 лв.- Бонус 15000- 17000 лв. + заплата. ВСС 9000 лв.- БОНУС 25000 лв. От 01.01. Увеличение 10% на заплатите...Защо тях не хейтвате. Ами НАП...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол