Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 14:09 2 154 29

На второ четене в НС приеха: Отпадат таксите за детските ясли и градини

  • отпадат-
  • такси-
  • детски градини-
  • ясли-
  • второ четене

Парламентът реши 10 % да бъде данъкът върху социалните разходи, предоставени в натура на работници и служители и лица, наети по договор за управление и контрол. Такива разходи са тези за ваучерите за храна

На второ четене в НС приеха: Отпадат таксите за детските ясли и градини - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

НС прие на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщават от БГНЕС. Парламентът реши 10 % да бъде данъкът върху социалните разходи, предоставени в натура на работници и служители и лица, наети по договор за управление и контрол. Такива разходи са тези за ваучерите за храна.

3 % ще бъде данъкът върху разходите в натура, свързани със собствени, наети или предоставени за ползване активи, предоставени за лично ползване или свързани с използване на персонал, от работници, служители и лица, наети по договори за управление и контрол, както и от лица, упражняващи личен труд.

В преходните и заключителни разпоредби на законопроекта са предложени промени в други закони. По Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) се предлага да отпаднат таксите за детските ясли и детските градини и ползването на тези детски заведения да стане безплатно за родителите. Целта на предложението е да бъдат облекчени родителите на децата в детски ясли и градини. Във връзка с предложените изменения в ЗМДТ се предлагат изменения и в Закона за предучилищното и училищното образование и Закона за здравето.

Депутатите отхвърлиха предложението на Десислава Танева от ГЕРБ между първо и второ четене във връзка с условията за преотстъпване на корпоративния данък.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    9 6 Отговор
    Да ,бе отпаднаха, обаче БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА! ТАКСИТЕ ЩЕ ГИ ПЛАТЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ С ТАВАНИ, ЧИЙТО ГОДИШНА печалба на държавата от въведените тавани възлиза в размер на 120 милиона лева. На печелившите честито. Ще махнат таваните на пенсиите на Свети Мукавей. Социалният Гьоков се научил много да лъже.
  • 2 Халал

    8 19 Отговор
    Халал да са ви новите таксички, Борисов ще го дирите да ви дойде на червен килим..

    Коментиран от #4

  • 3 Дар за реализации

    0 1 Отговор
    Хора които смятат че аз не съм за политиката, всъщност грешат, защото са заблудени!
  • 4 Точно

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Халал":

    Чекмежан няма да го диря. От 2 години гласувам на всички избори да не е чикмеджан и те така дойде изчезне. Виж ТЖ и цените е едно друго нещо

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    8 2 Отговор
    Е, чи защо ваучерите за храна ще се облагат с 10%? Откъде накъде? Досега от предишните Правителства не бяха облагани. Загубена работа.
  • 6 Реалист

    2 2 Отговор
    Хора които смятат че аз не съм за политиката, всъщност грешат, защото са заблудени!
    Човек когато е беден е един къв си, но когато стани богат става от него хубав човек!
    Тези неща се отнасят за мен!

    Коментиран от #8

  • 7 Баба Гицка

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Точно":

    Няма какво да дириш Б.Борисов. Ся управлява Кирето и компания и вече цъфнахме! Цени на стоки и услуги тръгнаха главоломно нагоре. Инфлацията вече е двуцифрено число. Честито.

    Коментиран от #14, #16

  • 8 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    който е беден си е Божие НАКАЗАНИЕ, това е.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    По света има НОВОбогаташи, защото определени хора са им помогнали да станат богати!
  • 10 Ехее

    8 1 Отговор
    И сега всичко детски градини ще се напълнят с лилави малки дечица. Честито на родителите на всички българчета.
  • 11 Дар за реализации

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Напротив, тва е все едно бедните държави всъщност са бедни заради интересите на определени владетели!
  • 12 Монтесори

    5 1 Отговор
    Е.хти тъпотията!
  • 13 Черна котка

    8 1 Отговор
    Вместо да отпадат таксите за детска градина, защо групите не се направят по 15 деца и не се наеме персонал? 30 в група като добитък, плюс им набутват и деца СОП и хората не могат да си предадат материала и да ги научат на нещо

    Коментиран от #28

  • 14 Черна котка

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Гицка":

    Инфлацията не зависи от тях...нито пък решенията ...всичко се диктува отгоре...ние сме колония.
  • 15 Сатана

    9 1 Отговор
    Киропитеците пак разделиха народа кой ще плаща този масраф.След като можеш да правиш деца за удоволствие,ще трябва да си плащаш и за тяхното отглеждане.

    Коментиран от #17

  • 16 Хихихи

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Гицка":

    Ма за чекмеджан никога, друг да дойде, чекмеджан да не е никога и никога повече чекмежан

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Финансист

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана":

    Много ясно. Пенсионерите с таваните ще платят масрафа. Другото е приказки.
  • 18 user

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хихихи":

    Това Черепа ли ви го спуска и плаща да пишете? За 2 лева и майките си ще продадете!
  • 19 Кокиче за момиче

    0 0 Отговор
    Имам душа, която трябва да бъди напълнена с любов и истински живот !
  • 20 Ганка

    4 1 Отговор
    Как не се намери някой да обясни на всички, че образованието от 4 г. възраст е задължително, но братята не пращат децата на детска градина, ако се плаща. Сега безплатно за всички, за да не е безплатно само за определе етнос.

    Коментиран от #24

  • 21 Кокиче за момиче

    0 0 Отговор
    Имам душа, която трябва да бъди напълнена с любов и истински живот !
  • 22 Баба Гицка

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хихихи":

    Ами хихикай се ти бабе. На чекмежан му е през оная работа. Да му мисли Народа, че цените яко тръгнаха. Никак не е добре работата. Да не говорим за пенсиите, къде Правителството удари секирата и 120- те лева добавка, намали на 60 лева. А, от юли месец и тия 60 лева ще бъдат спряни! Край. Това е чедо. Честито.
  • 23 Никой

    3 1 Отговор
    Пълни детски градини с домати " рома ".
  • 24 Мдаа

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ганка":

    Ами Ганке за "етноса" уцели 10-тката. Така си е. Те са най сигурните потенциални избиратели. Работата средата на годината мирише на нови избори. Кирето знае това.
  • 25 Енгелс

    3 2 Отговор
    Не лъжете хората. При капитализма нищо не е безплатно. Всичко на този свят се плаща. Парите за градините най вероятно ще бъдат осигурени за сметка на пенсионерите. Ясно като бял ден.
  • 26 Душа

    3 2 Отговор
    След падането на таксите за детските градини нито едно нормално семейство няма да има достъп до градина. Всичко ще е кеш, за да приемат детето! Няма безплатен обяд!
  • 27 Аз съм на 43г

    0 1 Отговор
    И не ма боли дали са плаща или не щот деца робове нема да създавам и отглеждам в таз проклета територия
  • 28 Защото

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Черна котка":

    Защото в София и Пловдив детските градини не достигат. Кметовете на Боко управляват повече от 10 г, но не построиха достатъчно градини в тях. Затова групите не могат да бъдат от 15 деца в тези два града. На други места са и по-малко от 15.

    Коментиран от #29

  • 29 Майка на 2 деца

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Защото":

    Градините не достигат, защото цялата селяния се пренесе да живее в големите градове - София, Пловдив, Варна и т.н. Селата останаха празни. В тях дори кьорав млад човек не остана да живее. Всички станаха софиянци...Това е причината, а не Борисов, Иванов и т.н. Като прибавим,че Иван Костов и Стефан Софиянски маса държавни ясли и градини бяха приватизирани по време на тяхните управления и нещата хептен заспаха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол