22 Февруари, 2022 18:44 2 500 19

Мая Манолова се обяви срещу гласувания бюджет

  • мая манолова-
  • бюджет-
  • икономика-
  • криза

Пенсионерите няма да получат преизчисление на пенсиите

Мая Манолова се обяви срещу гласувания бюджет - 1
Снимка: БГНЕС

"С гласуването на бюджета днес е ясно, че много от големите социални групи ще продължат да са непредставени и без грижа". Това написа лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в профила си във Фейсбук.

"Има максимален осигурителен праг, над който не се плащат осигуровки, но няма минимални доходи, за които не се дължат данъци. Така работещите бедни няма да получат по 70 лв месечно, а ръстът на минималната заплата не покрива дори скока в цените", отбелязва тя.

"Пенсионерите вместо обещаното преизчисляване на пенсиите ше получат 6,1% ръст по "швейцарското правило" далеч под 30% поскъпване на основните стоки. Повишаването на минималните осигуровки на малките земеделски производители ще ги прати в сивия сектор и без защита при бедствия или лоша реколта. Хората с увреждания продължават да живеят с 290 лв пенсия.

А за възрастните хора дори отменят безплатните зъбни протези, за които се преборихме в миналия парламент, въпреки че много от тях не могат да си позволят по тези 200 лв на човек, които трябваше да подкрие бюджетът", посочва Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 8 Отговор
    майчто вече е госпожа никоя си , какъв го играе още?

    Коментиран от #5

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 9 Отговор
    с тия уснички какви неща може да прави дъртото майче малеее, умрял смок може да вдигне
  • 3 Курд Околянов

    14 3 Отговор
    Приказният Водопад Мая продължава да ни залива с тонове словесна вода.
  • 4 Тайната

    9 3 Отговор
    Мая е собственик на комуникационни сателити за наблюдение на земята и други изследователски дейности.

    Коментиран от #11

  • 5 Мая има много актив

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Против Тулупа. И за разлика от други не реве че са и взели гласове. Най активната.
  • 6 ххн

    11 19 Отговор
    Права е. Каквато и кал да хвърляте по нея, тя е права.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 оня с коня

    15 6 Отговор
    Още като се пръкнаха Първите протести за Оставка на борисов оглавявани точно от Мая и Отровното трио,ББ каза:Тия ще счупят Държавата".точно това и стана,след АКТИВНАТА НАМЕСА естествено на Радев с вдигнатия Юмрук и впрягане на подопечните му Служби.А последствията от Извратения Икономически Модел заменил Бойковия са видни:Теглене НА ПОРАЗИЯ на Външни Заеми и раздаване на Пари С КАМИОНИ/джипката на Бойко е просто смешна в сравнение с Реалността/ на "Тоя и Оня" само и само Радевите правителства/особено Третото- сегашното/ да се задържат на Власт.Последва закономерно Бюта Инфлация,Парализирана Икономика и Спрени Еврофондове,Нулеви Чуждестанни инвестиции.Сега понеже Мая е Изритана от Парламента,решава да събира Лумпенски гласове за Следващите избори,които неминуемо няма да се забавят и не й пука че Социалните Й искания предполагат НОВИ ЗАЕМИ!И питам Аз СЪС ГОРДОСТ:Не е ли БГ НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА Държава на Света и къде на друго място е възможно съществуването на Подобни ПОЛИТ. ЕКЗЕМПЛЯРИ с Реалната възможност да определят Бъдещето на Държавата си?!

    Коментиран от #10

  • 9 Комон Сенс

    7 0 Отговор
    Не виждам какъв е проблема и земеделските стопани да се осигуряват като всички останали. Те заети ли са или безработни? Щото ако биснесът ти не може да изкара за 1 човек минимални осигуровки, значи просто не струва. Ако някой си копа за удоволствие зеленчукова градина, но не се издържа от това или гледа 2 кошера пчели или 10 кокошки или 3 овце, то какво му пречи на същия да се запише като безработен (какъвто явн ое, щом не може да си внася осигуровките) и пак да си практикува хобито, ами трябва непременно да се води зает? Аман от андрешковщини.


    Минимален доход , който наистина да позволява оцеляването на индивид в български условия - необлагаем и несеквестируем - това да. Другите предложения на МАяма са популистки дъвки.

    ПС. А какво стана със закона за частния, фалит, контрола над чси-тата, чл 417 ГПК и прочее? Какво змаитате под килима истинските теми, а ни занимавате с осигуровките които не искат да плащат производители на 20 яйца месечно.
  • 10 ония с магарето

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Ти гледай да не му протриеш на Боце подметките от лизане.

    Коментиран от #14

  • 11 Предават на живо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тайната":

    Може да ги гледате на Intelsat 33e at 60.0°E
  • 12 отровните

    7 1 Отговор
    защо плюеш срещу бившите свои?
  • 13 Пак ще изокам

    8 0 Отговор
    тая дърта клисачка.
  • 14 оня с коня

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "ония с магарето":

    Ясно ми е че такива като тебе закърмени със СУХО МЛЯКО от Матушка Рус/тя цици няма,щото отдавна са изсмукани от Олигарсите/ ще са недоволни от написаното от мен.А безплатният ми съвет е- Погледни Реалността в Очите и спри да се заблуждаваш,че след Борисов ще дойде Про-Руска власт,която да предложи на Русия НЕ Хляб и Сол,а ЦЯЛАТА Бълг. Територия...на Тепсия,а Вас - Русофилските Активисти ЗАСЛУЖЕНО да награди за труда ви със длъжности от Рода на "Кмет","Областен Управител",а що не и Депутат!
  • 15 Алчната Лелка

    7 1 Отговор
    Дадохме и шанс на Мая Манолова миналата година да влезе в управлението, а тя вместо да вдигне пенсиите и доходите на хората се занимаваше с някаква комисия (от която взимаше допълнително възнаграждение) която разследваше неофициално някакъв Пилето какво бил казал на някакъв селянин Илчовски, е да беше помислила тогава за пенсионерите.....
  • 16 Пинко

    8 0 Отговор
    Много е загрижена за хората г-жа Манолова когато не е във власта, странно нали?
  • 17 Мария

    7 2 Отговор
    За 20 години във и около парламента Мая Манолова не е направила абсолютно нищо за народа!
  • 18 свински черва

    4 0 Отговор
    Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, присвоил в съучастие с ПеткоТарашманов от завод "Електроника", и двамата от БКП, 187млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада......този клоун е от стара коза яре......
  • 19 Пенсионер

    4 0 Отговор
    НиЙ това си го знаем Майче. Министър Гьоков се оказа перфектен лъжец. Няма да има никакво увеличение на пенсиите. Или ако има, то ще е символично. Какво са индексация на пенсиите - 6.1%? Абсолютно нищо. Даже месец юли ще спрат и добавката 60 лева, която преди Нова година беше 120 лева. Лоши хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове