Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 19:39 2 639 24

Филип Попов към ГЕРБ: Унищожихте целенасочено Северозапада през последните 10 години

  • филип попов-
  • герб-
  • унищожен-
  • 10 години-
  • целенасочено-
  • северозапада

Държавата по времето на вашето управление беше мащеха за този край, коментира депутатът от БСП 

Филип Попов към ГЕРБ: Унищожихте целенасочено Северозапада през последните 10 години  - 1
Снимка: БСП

„Северозападна България беше превърната от ГЕРБ в един резерват, една еманация на разрушителната политика на ГЕРБ. При нас няма демографска криза, има демографска катастрофа, битова престъпност, ужасяваща бедност, ужасяващо високи нива на безработица. Дотам я докарахте, че дори имаше една трагична инициатива тази част от България да се отдели от България, защото държавата по времето на вашето управление беше мащеха за Северозапада.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и народен представител от Видин Филип Попов от трибуната на Народното събрание.

По неговите думи правителството на ГЕРБ целенасочено е унищожило този край през последните 10 години. „Колко администрации изнесохте от Видин? Колко междуселски пътища направихте във Видинския регион и в Северозападна България, за които сме задавали редица въпроси и питания, и които сме предлагали да се изградят? Колко държавни болници бяха пред фалит в Северозападна България? Колко общински болници вече ги няма? Защо спряхте и извадихте от ОП „Транспорт“ 2014-2020 пътя Е-79? И след това ние протестирахме. Вашият лидер Бойко Борисов го направи. Тунелът под Петрохан го няма в нито един стратегически проект на вашето правителство“, обърна се Попов към парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
„Този бюджет в най-голяма степен отговаря на нуждите на хората от Северозападна България, защото той е насочен към най-нуждаещите се. Такива, каквито вие ги докарахте във Видинска област и в Северозападна България“, каза още народният представител от левицата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре де

    31 5 Отговор
    от тия 500 милион аклометра поне един милион ли не минава през Северозапада?
  • 2 КПКОМПИр

    48 14 Отговор
    Тиквата и седесара феодал Злати Живков мустака 25 години кмет с цигански гласове съсипаха Северозапада и станаха милионери.
  • 3 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    37 8 Отговор
    Това е комунистически прийом, селяните по поминък и бит са независими и за това бяха унищожени и натикани в гетата като люлин и младост!!!
  • 4 Георги

    44 10 Отговор
    И цялото селско стопанство на страната ни, за да може да внасяме европейските боклуци.
  • 5 Мнение от северозапада

    45 7 Отговор
    Самата истина, като това не идва само от Герб, а ми от ДПС основно. Кой си спомня момента в който Доган беше на власт и беше позволил да се инвестират в Кърджали повече пари за развитие на града, а пък София с пъти по малко. Имаше мачкане на Българщината.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    40 26 Отговор
    Да бе, преди ГЕРБ Северозападна цъфтеше и връзваше! Ако не бяха разграбили заводите като Вида и някои други при дивата приватизация, сега нямаше да е така! Ма на вас само Бойко ви е в устата, комплекси ви е насадил, трябва ви специализирана помощ.....
  • 7 гост

    46 8 Отговор
    Глупости на търкалета ! Северозапада загина през 90 -те години , помним много добре . По точно през 1994 г. младите хора се изнасяха масово в Италия , няколко години по късно в Испания. Селата опустяха , имаше само баби и деца. После и децата заминаха при родителите си и останаха само бабите.
  • 8 Гост

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение от северозапада":

    Човече, далеч си от истината! Доган не е от Кърджали, и нищо не е инвестиране в него, само лапаха всички. Батисаха ГОРУБСО, Оловно цинковият комбинат, прецакаха тютюна, единствено в региона и по специално остана Бентонит (за котешки тоалетни) в Момчилград, всичко друго отиде във Франкфурт на Майн (ата)!
  • 9 Турлак

    22 5 Отговор
    Северозападна Народна Република,това е пътя към независимостта и икономическите санкции на Българското марионетно правителство спрямо хората от Северозападна България.
  • 10 оня с коня

    21 9 Отговор
    Хубо и с Плам в Сърцето обвинява филип П. от БСП че ГЕРБ са унищожавали Северозапада ЦЕЛИ 10Г.,но да обясни,че да са наясно широките Народни маси:ЗАЩО още Първата година БСП като виждаше какви ги върши ГЕРБ НЕ СКОКНА и не им взе Властта от Ръцете,за да превърне Тоя Край в РАЙ на БГ?Хайде да не е Първата,нека да е Втората,Третата,...Петата...Е НЕ- стояла си БСП пасивно,гледала е глуповато и си е бъркала замечтано в носа докато ГЕРБ са безчинствали в Северозапада.Абе ЕАланколу с хайдушко прозвище "Филипов"- не ти ли е известно,че БЕЗДЕЙСТВИЕТО на Партията ти по Въпроса се наказва със Същото наказание като извършителя/ГЕРБ/ като се Третира от Закона като "СЪУЧАСТНИЧЕСТВО"?!Веднага,ама НА МОМЕНТА бих му завел дело на тоя Темерут Бесепарски,ама се ползва с Депутатски Имунитет и работата няма как да стане!
  • 11 Плевен

    17 6 Отговор
    Тук в много прав за Северозапада!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    СЕВЕРОЗАПСДА беше разграбен по времето на Иван КОСТОВ.ТОЙ ИМА ВИЛА В ДРАГАЛЕВЦИ
  • 13 Наивен народ

    18 7 Отговор
    Дааа...,Северозападът беше разграбен по времето на Костов и Тиквико използвА това да обещае на торлаците и вси северопападнялаци мед и масло...,а не неправи нищо за 12 години. Торлаците наивно се вързаха на локумите на Тиквоко и ако погледнете сега почти навсякъде кметовете са от ГЕПИ. Наивен народ.
  • 14 Анонимен

    17 1 Отговор
    Шумен е с пет пъти по малко население от Варна а потребява повече промишлен ток. Знаете ли защо? Защото през последните години се напълни с турски предприятия. Началото беше поставено от турската Алкомет която всяка година (турска фирма) дарява техника за болницата в Шумен. Сега чух че се открива още една фабрика за LED осветителни тела - пак турска фирма. Няма безработица. Напротив. Фирмите пускат автобуси по селата. Заплати под 1000 лева няма. И благодарение на ниската безработица в Шумен има голямо поскъпване на имоти в града и околността.
  • 15 мнение

    17 2 Отговор
    Петър Тошев Младенов - ПРезидент родом от Тошевци Видинско
    Александър Лилов - стратега на БСП беше от Граничак Видинско
    Михаил Миков лидер на БСП - роден в Кула
    Те нищо не направиха за северозапада при управлението си.
    ББ поне започна Ботевград - Мездра но го спряха.
    Не отричам че голяма вина има ББ.
    2013 г. направиха втория мост при Видин, но забравиха че път до него няма.

    както върви няма и да има
  • 16 ЛЕНИН

    4 3 Отговор
    чист комундел
  • 17 Стефан Петров

    13 3 Отговор
    Положението в Североизточна България е отчайващо. Русе е най-големия загиващ град в страната. Днес получих поредното доказателство за това. Собственик на хотел от Пловдив закупи от русенски художник 4 картини за хотела си и каза,че ако ги бил купил там щели да му излязат поне 1 000лв. по-скъпо. Няма вход на блок в Русе, в който да няма по 5-6 празни апартамента. Не съм ходил във Враца, но чувам,че положението там е също много лошо. Русе е един от многото градове, ограбван от София. Само таксите за преминаване по Д.Мост годишно са за около 25 милиона лева, но за града остават нищожна част.
  • 18 Герб и Дпс, ЗАГРОБИХА болниците

    6 4 Отговор
    Герб ,приключиха с парите,такива каквито ги познаваме.Скоро ще изчезнат,както и цялата лична собственост.Както и хомо сапиенс.
  • 19 ГРИЗЕМ АСВАЛТ. И РУЧАМЕ Е ЖАБИ

    7 4 Отговор
    Герб на съд
  • 20 Rolangaros

    3 2 Отговор
    И от Североизток също!
  • 21 Жабата в корема на Бойко

    4 3 Отговор
    Бойко Борисов, Дългопол с намесата на Ахмед Доган, носеха парите с чували те. Точно тогава унищожи ха Кремиковци.Така че по него време навсякъде ги имаше такива като вашия Мартинчо. Крадоха и ядоха заедно с политиците. А пък колко омъжени жени и момичета от българките при караха, то отделно. Живот си живяха. Пари, коли, жени-много.
  • 22 Гост

    7 4 Отговор
    Целия северозапад, целия север, целия североизток, целия изток, целия югоизток, целия юг, целия югозапад, целия запад. Те тава унищожиха герберастите....

    Коментиран от #24

  • 23 Враца

    8 3 Отговор
    СРЕДНА БРУТНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА НА НАЕТИТЕ ЛИЦА ПО ТРУДОВО И СЛУЖЕБНО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО СТАТИСТИЧЕСКИ РАЙОНИ И ОБЛАСТИ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА данни на НСИ за м.12.2021 г.

    1. София (столица) - 2 298 лв.
    2. Враца - 1 673 лв.
    3. Ст. Загора - 1 520 лв.
    4. Варна - 1 514 лв.
    5. Пловдив - 1 440 лв.
    ...
    Враца е втора по заплати в страната след София-град. Центъра на града е най-хубав от всички областни градове. Добре е да не говорите по принцип, защото ви е много грешна информацията. Враца беше бастион на БСП, но кмета Каменов (ГЕРБ) е преизбран с най-убедителна преднина от всички кметове на областни градове, защото града израсна значително. Да се поразходят от БСП стотина км от Сф до Враца и да поучат опит, а не само да говорят глупости и да правят вътрешно-партийни борби.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол