25 Февруари, 2022 09:45 1 419 30

Христо Гаджев: Премиерът беше по-адекватен от военния министър в публичните реакции за инвазията

  • христо гаджев-
  • премиер-
  • военен министър-
  • реакции

Гаджев заяви, че никой не би бил против да се помогне на нашите сънародници в Украйна и допълни, че основният проблем е дошъл от БСП, които са се обявили против санкциите за Русия и против думата "санкции"

Христо Гаджев: Премиерът беше по-адекватен от военния министър в публичните реакции за инвазията  - 1
Снимка: БГНЕС

Тъжно е, че не успяхме да се обединим всички около декларацията за Русия, защото това е война. Не е ограничен конфликт, а пълномащабна инвазия. Слава богу, успяхме да постигнем конституционно мнозинство,191 депутати подкрепиха декларацията", коментира в студиото на "Денят започва" Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ.

Гаджев заяви, че никой не би бил против да се помогне на нашите сънародници в Украйна и допълни, че основният проблем е дошъл от БСП, които са се обявили против санкциите за Русия и против думата "санкции".

"БСП искаха просто да осъдим действията. Ние подкрепяме правителството за действията, свързани със защита на националния интерес. Дадохме мандат, благодарение на опозицията вчера премиерът отиде в Брюксел с мандат да участва в общите решения", каза Гаджев.

"Притеснително е, че БСП дори предложи разделно гласуване на точките на декларацията, за да не подкрепи заглавието, което чу за агресията на Русия към Украйна и частта за санкциите", коментира депутатът.

Според Гаджев цялата архитектура на сигурност в Европа от 1975 г. насам е приключила и вече сме в различен свят.

"Премиерът беше по-адекватен от министъра на отбраната в реакциите, които бяха публични. Дори и когато приемахме декларацията, министър-председателят беше в парламента. Надявам се ,че днес той ще каже, че това е война", допълни Гаджев.

По отношения на държавния бюджет той заяви, че вече е въпрос до колко е актуален.

"Финансовият министър Асен Василев каза, че всичко, което се случва може да промени бюджета. Той вече е предложен за актуализация. Прогнозите за ръста на цените, за инфлацията, за ръста на БВП, може да са много по-различни от досегашните. Затова предложихме бюджетът да се върне в комисия, но това не беше прието", подчерта Гаджев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 4 Отговор
    Ама на Кирил му стана нещо. В последно време е неадекватен, много ме разочарова.

    Коментиран от #7

  • 2 Живков

    37 5 Отговор
    Ген. Стефан Янев е най-адекватният министър в България, а и не само министър! Реалист, сдържан в думи и действия, последователен и авторитетен! Кирчо канадския балон ли е нещо повече??? Малиии
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    9 27 Отговор
    С негласуване на декларацията в НС, с действията си групата на БСП се нареди до агресора и като предатели

    Коментиран от #16

  • 5 хах

    16 1 Отговор
    Градивната опозиция, само процедури и номера в НС, но хората не са балами и гледат! Продажници!!!
  • 6 Последния Софиянец

    5 30 Отговор
    Кирчо незабавно да уволни руската подлога Янев. Трябва ясно да се заяви твърдата позиция на България
  • 7 112

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти си за психолог

    Коментиран от #12, #15

  • 8 321

    25 3 Отговор
    Калинка малинка. Вероятно не е ходил в казарма, не е виждал оръжие на живо. Водил е битки само в компютърни игри и си мисли, че това е войната. Най-важно е да се запази неутралитет. Нищо не сте научили от историята. Ама с тази кръгла глава, вероятно и той е чел само Винету.
  • 9 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Точно обратното е!
  • 10 теодор

    14 3 Отговор
    Циганин,извади си снимките ББ с ПУТИН и тогава говорете,демагози.Ние не забравяме.
  • 11 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    търся си нещо по-така

    Коментиран от #14

  • 12 Последния Софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "112":

    Не аз а ти си за психолог. Оставям теда прецениш колко си объркан .
  • 13 Референдум

    22 2 Отговор
    А ти кой си бе подлизурко.Как може един емигрант,който дори не знае добре български и никога не е ходил в казарма да разбира повече, за войни и конфликти от истински военен.Цялата истерия около Украйна е ,да продължаваме да сме на страната на империята на Злото САЩ,но със всичките си предателски изказвания от знайни и незнайни лакеи,настроихте народа още повече срещу САЩ и Украйна и в подкрепа на Русия.Не можеш да разсъждаваш върху инвазия и да не кажеш защо се случва.Всдяка причина си има първопричина но лакеите на САЩ угодниически я пропускат.Единствената заплаха за България е, че българските ду педавци,са отворили въздушното пространство за самолети на НАТО и трябва веднага да го затворят,защото ако от наша територия,има изтреляна ракета от чужд самолет,то България изчезва от картата на света а не чуждия самолет.Затворете веднага въздушното ппространство и за България остават проблематични само 4 американски бази и командния център във Варна.Референдум и излизане от агресивния блок НАТО е най добрата ни защита.

    Коментиран от #29

  • 14 Последния Софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Абе нещастие спри да копираш ника ми 👹👹
  • 15 Последния Софиянец

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "112":

    Тоя е поредният гербав имитатор. Тези които ме познават, знаят прекрасно, че се кълна в Кирчо и не бих го предал никога! Ако бях жена, даже щях да му се предложа и да му пусна

    Коментиран от #17

  • 16 Я се скрий

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Предатели са такива като теб.Трол на сороснята.Браво и на БСП и на Възраждане,които доказаха че мислят за националните интереси на България а не са жалки папагали на САЩ,като останалите антибългарски партии,които на следващите избори,ще последват ГЕРБ в канала.
  • 17 Човек

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Ти побъркан ли си? Мястото според мен ти е в Курило. Шефката е човек на льотчика. Ще ползваш привилегии
  • 18 СниШаване

    12 0 Отговор
    Две световни войни не се снижихме и после 70 години се оплаквахме, че друг ни е виновен. Ако се бяхме снишили тогава и не бяха участвали във войната, нямаше да сме на губещата страна. Сега е същото, вместо да се снишим, ние декларираме, заплашваме, парадираме пак че сме от губещата страна !
  • 19 един от многото

    11 0 Отговор
    Младо , аджамия , бяга като пърле пред майка си! А военния министър е един от малкото в България който му държи края!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЛИЛИ

    10 0 Отговор
    СЛЕД КАТО БСП СА ПРОТИВ САНКЦИИТЕ , В БЪДЕЩЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ САМО ЗА ТЯХ.
  • 22 шебечe

    7 2 Отговор
    Аз имайки щастието да не съм гербераст мога да си позволя да ползвам собствен мисловен ресурс , та мисля , че Янев е единствения с акъл на мястото му .
  • 23 Факт

    7 0 Отговор
    Щом гербераст го твърди, значи е точно обратното - Янев е бил най-адекватен от всички.
  • 24 big

    9 0 Отговор
    Какво значи адекватност? Ентусиаста си няма никаква идея какво става, а още повече какво може да се случи с нас! Това не го е учил в Харвард! Определено и двамата получават една и съща информация, но прочита им е различен! Единия е или глупав или като папагал повтаря това което му казват кукловодите, другия много добре знае какъв ни е хала и иска да избегне нови бомбардировки на София!
  • 25 Тома

    4 1 Отговор
    Този е родом от Факултета маи
  • 26 нико

    5 1 Отговор
    По адекватен защото на теб ти се иска да е така . Военния министър е ПО адекватен и като специалист генерал и с опита на възраста си . Сдържаноста е печеливша за нас като малка и беззащитна страна . Перченето ни на гол тумбак с чифте пищови не върви . Нека оставим големите да си ги мерят .
  • 27 ХАН КРУМ

    5 0 Отговор
    Гаджев ,нали теоритическите постановки,за конфликт ,инвазия,локална ,коалиционна или пълномащабна война можете да си ги изяснявате ,в комисии по отбрана ,на военни съвети и т.н..Мен като българин ме интересува защо държавата България не е в състояние самостоятелно да защити териториалната си цялост и да осигури отбраната на страната.Герб 12 години управлява,а ти имаш претенции да си техния специалист по въпросите на Въоръжените сили?Защо след 12 години няма боеспособна Българска Армия?след ,като отговориш на този въпрос,може да говориш по другите свободно!
  • 28 ХАН КРУМ

    5 0 Отговор
    Ако си бил в казармата ,но май ние си щеше да знаеш ,че изказа в армията трябва да е ясен ,точен и да не допуска двусмислено тълкуване... Та ,много си ми ситен да даваш оценки на Янев ,иначе на лаене го докарваш,но то не върши работа.Такива кутрета с мераци бяха прекалено много през тези загубени години,но то трябва и можене, за да се свърши една работа.А точно това при вас го няма– моженето,създаването, изграждането.
  • 29 Тези бази

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Референдум":

    не са толкова да воюват, колкото да пазят колониалното правителство от народната любов
  • 30 Абе недуразумение!

    1 0 Отговор
    Абе цървул не доправен.Ако беше пълномащабна война всичко щеше да бъде равно.Руснаците направиха грешка,че проявиха ччовечност а сега фашистите ги стрелят от между блоковете и жилищните квартали.Щом има съпротива да заличава всичко подред или да пусне чеченците да събрита глави за трофей и фашагите ще напълнят гащитр от страх.Долу фашистка Украина и слава на Русия.И за неразбералите-Войнатасе води от 8 години а не е от 4 дена.За това съм на странта на правдата а тя е за Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол